Total Pageviews

Biased Di Mana-Mana

09:00

Dulu k.fiezz dengar je orang cerita pasal biased ni. Bila kena kat batang hidung sendiri, baru tahu apa maksud biased tu?

Biased

Dari hasil pencarian k.fiezz di google, maksud biased - berat sebelah, lebih cenderung terhadap sesuatu daripada yang lain.

Tue la maksud biased bagi korang yang tak tahu..

Dulu k.fiezz biasa dengar je perkataan ni. Tapi bila dah alami sendiri, baru k.fiezz faham biased tu camne.. 

Perasaan Bila Jadi Mangsa Biased..

Serius, perasaan dia sangat menyakitkan hati. Tak tahu nak luah camna.. Dia mcm baru ko tahu selama ni orang pandang rendah kat kita..baru ko tahu juga selama ni orang sebenarnya anggap kita ni mcm sampah je..cuma kita yang tak perasan.. Bila dh terkena baru la kita tahu, yang orang x pandang pun ko.. Hebat pun ko atau bagusnya ko, bila diberi pilihan, tetap org yang baik dengan si polan yg jadi pilihan.. Walaupun keja ko bagus atau lagi bagus dri pilihan yang paling rapat dgn si polan itu.. 

So moral of the story hati-hati dengan orang yang ada sikap biased ni? Siapa yg ada.. Sila perhatikan la sekeliling dengan kawan-kawan, sedara-mara atau jiran-jiran atau sesapa je.. Mungkin kita tak perasan pada mulanya tapi bila ada berlaku sesuatu atau peristiwa, kita akan perasan juga..

Sorry la entry ni mmg k.fiezz agak bengang sbb baru terjadi kat diri sendiri. Haih, tak tau nak cakap camne dia punya bengang.. K.fiezz tak expect la nak menang ke apa but pilih la dengan seadilnya. 

Tak pe bukan rezeki menang cuma bila biased camni, k.fiezz agak tak puas hati..Bukan k.fiezz nak berbunyi cam pepatah 'Rumah Dah Siap, Pahat Masih Berbunyi' dan k.fiezz tak puas hati  k.fiezz yg patut menang, cuma  sila berlaku adil untuk pemilihan menang.In future, ada dinner @ bengkel yg dianjurkan ofis k.fiezz, k.fiezz akan cuba elak utk hadir..

You Might Also Like

4 Comment

  1. tak sah kalau takde part bias macam ni. sabar ye sis.

    ReplyDelete
  2. Tak tahulah kak..tapi kita memang tak join hehe punya 1001 alasan

    ReplyDelete