Total Pageviews

Dapur FiezaSani - Lala Sambal

21:08

Resipi lala lagi..ni resipi dari mak mertua k.fiezz..dalam entry resipi lala sebelum ni,k.fiezz ada mention pasal resipi ni..so ni la resipi simple dari mak mertua k.fiezz..nama masakan, tak pasti la..k.fiezz panggil lala sambal je la..sebab cara masak macam masak sambal..

RESIPI LALA SAMBAL



www.fiezasani.xyz

Ni k.fiezz screenshot dari IG story je..lupa nak tangkap gambar..laparrrr..haha

Bahan-bahan

- Bawang Merah (dikisar)
- Bawang Putih  (dikisar)
- Cili Kering  (dikisar)
- Garam atau taucu..kalau dah guna taucu, tak perlu garam sebab taucu dah sedia masin..
- Air sikit (untuk bagi berkuah)

Cara Masak 

1 - Tumis bahan kisar sehingga masak & tambah air kalau nak...masukkan sikit garam 

2- Diikuti lala. Kacau-kacau bagi sekata & biarkan sehingga lala masak..

3. SIAP..

Simple tak cara masak dia..Ni untuk wanita-wanita berkerjaya, senang sangat resipi ni..sap sap..siap...

Selamat mencuba...

You Might Also Like

6 Comment

  1. sodap.... simple ja kan, tp mesti sedap sampai licin piring tu.

    ReplyDelete
  2. aduh lapar kak baca entry time time gini 😂

    ReplyDelete
  3. Ni salah satu faveret CCL .. Kalau xmasak lemak ccl akan buat lala masak sambal

    ReplyDelete
  4. memang lapar lah apabila baca about food ni.nanti nak kena cari makanan.dahlah rabia kuat makan skrg

    ReplyDelete
  5. saya dan anak suka lala, asben kurang minat. so, jarang masak lala. Selalu amek kesempatan masa makan kat kedai

    ReplyDelete