Total Pageviews

Dapur FiezaSani - Lala Goreng Bercili

22:23

Cuba resipi baru..kali ni resipi lala pulak..weekend baru ni pi ke NSK beli barang basah (ayam/udang/sotong/ikan/lala)..ternampak pulak lala 1 peket RM8.50,laju je la amik..murah..sotong, udang pun amik yang jenis longgok..selonggok RM10..murah weiii kat NSK ni..kak fiezz & mr hubby jarang pi NSK..kadang beli barang basah ni ikut dan je..selalu kat pasar la..samada pasar selangor atau pasar kat chow kit tu...Yg baru ni ke NSK sebab malas nak turun ke KL..Kita singgah NSK je la..Sesekali bila pi ke sini, memang harga barang basah dia berbaloi-baloi...

Berbalik pada cerita cuba resipi lala ni..selalu lala ni, k.fiezz masak ikut resipi mak mertua..tapi tiap kali lupa nak tulis resipi mak mertua kat blog ni..haih..semalam try minta resipi lagi sekali kat mak mertua k.fiezz tapi mama jawab lambat..k.fiezz dah siap masak baru mama jawab..haha..tapi k.fiezz suruh bagi je la resipi..sebab ada baki separuh peket lagi lala...yang bawah ni, resipi dari mr.google..

RESIPI LALA GORENG BERCILI


Bahan2 :
  •  3 Tangkai cili merah
  •  3 Ulas bawang merah
  •  2 Ulas bawang putih
  •  Sedikit halia
  •  2 Batang serai (diketuk)
  •  Garam & Gula



www.fiezasani.xyz

Cara Masak - 
  • Kisar cili merah, bawang merah, bawang putih & halia. 
  • Panaskan minyak dalam kuali & tumis bahan-bahan kisar serta serai sehingga naik minyak dan wangi
  • Masukkan lala & kacau sekata
  • Masukkan juga garam & gula secukup rasa.
  • Goreng hingga lala masak. SIAP..

You Might Also Like

3 Comment