Total Pageviews

cara bancuh inai serbuk untuk rambut

09:00

Sapa sini suka inai rambut sbb masalah uban.. Hehe.. Nak cover up rambut yg beruban tu la citernya.. Okey, kita geng...sebelum ni k.fiezz ada share jugak cara inai rambut.. Bila k.fiezz tengok kat keyword yang org selalu masuk ke blog k.fiezz ni, agak top juga pasal inai ni.. <<inai-rambut-dengan-daun-inai-serbuk-kopi-dan-yogurt-asli.html>>

so meh k.fiezz nak share cara bancuh inai serbuk untuk rambut.. Kalau entry yg atas ni (link), k.fiezz guna serbuk kopi & yogurt.. Yg kat video ni, guna.. Jeng Jeng Jeng... Pi tengok video.. Hehe

Inai serbuk yang k.fiezz guna ni beli dari seller di IG.. Korang boleh search INAI Cantik By Honey Bella.. K.fiezz beli ni dah lama.. Sebelum raya kalau tak silap.. K.fiezz beli sepeket je yg saiz kecik. Lupa plak baper berat dia.. Korang boleh check it out kat ig seller tu.. Dan masih ada lagi ni.. Kira tahan la beberapa bulan dan ulang buat banyak kali.. Paham la inai ni kan tak tahan lama lepas kita dah warnakan rambut.. Kalau selalu basuh rambut, lagi cepat warna dia turun.. Jadi kena la ulang warna beberapa kali sampai habis sepeket.. Yg k.fiezz punya masih ada lagi hat beli sebelum raya tu.. 

Inai Cantik Honey Bella

Beli kat seller honey Bella ni, dia ada bagi guideline untuk bancuh inai bagi dapatkan warna yang merah & pekat.. K.fiezz cuba buat ikut guideline yang dia bagi tu...tak la ikut semua.. K.fiezz cuma ikut bahan yg ada kat rumah je... 
Cuma guna inai serbuk campur teh campur limau/lemon.. Boleh rujuk bideo kat bawah ni.. K.fiezz tunjuk step by step... 



Hasilnya - macam yang korang tengok dalam video ni, untuk rambut beruban boleh nampak warna merah.. Tapi untuk bahagian rambut warna hitam, cuma boleh nampak warna merah inai di bawah cahaya MATAHARI dan lampu..k.fiezz kalau naik lif kat ofis tu, ada cermin.. Suka duk bawah lampu mengadap cermin.. Nampak la rambut aiolls ke merah-merahan tu.. Hehe... 

You Might Also Like

7 Comment

  1. akak dulu sejak sekolah memang suka warnakan rambut perang hehe..sampai budak kawasan perumahan panggil akak karat...akak tak guna inai tapi sodium peroxide beli kat farmasi..rambut jadi perang ala2 minah saleh gitu..hehe

    ReplyDelete
  2. Inai pon ade cara bancuh dia yg tertentu rupanya..

    ReplyDelete
  3. nak try buat jugaklah..nak letak jugak inai kat rambut ni.

    ReplyDelete
  4. rambut mrs pip pun banyak uban dah...huk huk.

    ReplyDelete
  5. Oo inai pun ada bancuhan ia juga ye kak fieza. Hmm ok hehe

    ReplyDelete
  6. Tak pernah lagi pakai inai kat rambut.. selalu kat tangan je..

    ReplyDelete