Total Pageviews

Rasa Kuih Bulan, Sedap Tak?

23:19

1st time makan kuih bulan ni. Office mr hubby bagi sebab majoriti staff kat company mr hubby kerja ni, cina.. 

Kita tahu la kuih bulan ni, kaum cina yg buat & sebelum ni mana pernah ada kuih bulan halal.. Jadi masa dapat tu, nak makan ke tak?nak makan ke tak?haha..lepas tu tengok kat plastik dia ada cop HALAL..baru rasa confident...

Tengok ingredient dia pun tak de menimbulkan was was.. Jadi kita cuba rasa sedap ke idak? 
           
www.fiezasani.xyz

Dalam 1 kotak (warna pink) bawah kuih bulan ni ada 2 ketul.. Lain2 perasa.. Yang k.fiezz snap ni, perasa pandan.


 www.fiezasani.xyz

Bahagian dalam.. Yg kuning tu telur asin..

Macamana rasa dia?


Okey, sedap.. Lembut..ada rasa pandan tu.. tak manis sangat cuma part kuning tu, masin derrr.. Mcm x sesuai plak manis + masin.. Diumpamakan tengah sedap makan kuih yg manis, tetiba ada satu part masin..erkkk..Ikut tekak k.fiezz la.. Rasa pelik.. Dah manis, tetiba masin.. Erkkk...Rasa dia memang camtu dari dulu cuma kita tak biasa makan, tue rasa semacam..

Ni pendpt peribadi k.fiezz la..ikut deria rasa k.fiezz.. Mungkin org lain, okey je rasa dia..sedap.. Siap bertambah-tambah lagi... 

Kalau nak rasa kuih bulan ni sedap ke tidak, kena ke tidak dengan tekak melayu kita..Rasa k.fiezz ramai dah orang melayu kita ada buat homemade kuih bulan..cuba la cari kat mr google..k.fiezz nak share , ni pun dapat free uolls..hehe...

You Might Also Like

6 Comment

  1. Hehe..dah lama tak makan. Teringin juga nak makan kuih bulan yang macam zaman budak-budak dulu. Seronoknya kalau dapat

    ReplyDelete
  2. Kinah tak pernah try lagi kuih bulan kak fiez. Haah lain macam pulak manis kemudian campur masin hihi. Kita yang kat sini pulak terasa hihi

    ReplyDelete
  3. rabia tak pernah try lagi kueh bulan ni.nampak macam sedap tu

    ReplyDelete
  4. Pernah makan tapi bukan selera anak tekak..tulah first n last makan...

    ReplyDelete
  5. kuih bulan sekarang ni dah byk yg jual halal....
    tapi kita still on diet makan benda2 manis ni...

    ReplyDelete
  6. Sha dah pernah cuba.. Sha beli online.. Sedap juga..

    ReplyDelete