Total Pageviews

Cantik Pakej Dengan Pandai..Baru Cun

13:56


Tak setuju dengan statement adik ni..Zaman sekarang ni pakej cantik + pandai. Lelaki zaman sekarang tambah-tambah lulusan Universiti ni nak pilih calon isteri pun tengok jugak..Bukan main kaut je....Kalau setakat muka cantik tapi keputusan SPM, straight E's..adeh...Lelaki tengok result tu pun, geleng kepala..apa ke benak benor..haha..bak kata orang perak..

Lagipun harapkan muka cantik tu..cantik tu tak kekal, dik..dah berusia nanti cantik tu ikut pudar sekali..so jangan bangga sangat la muka cantik...cantik tu kelebihan..kurniaan Allah pada yang cantik..kelebihan di situ..tapi biar la datang dengan pakej pandai...beauty with brain..omputih cakap...

Faktor keturunan paling penting..kalau dah muka cantik tapi pelajaran kelaut..darah ketidak pandaian tu memang dah mengalir dalam darah so kata la kahwin dengan si lelaki yang pandai, insyaallah  ada anak..agak-agak kan anak tue tak banyak, sikit mesti mewarisi darah mak yang tak berapa nak pandai ni..Masa tu duk bagi supplement untuk anak dapat straight A's?mana maunya der...selalu kepandaian anak ni diwarisi dari mak pak jugak...

Jadi biar la pakej cantik tu datang sekali dengan pandai...baru cantikkk...

Sekali pun tak pandai sangat, jangan la straight's E result..tu dah tahap, dah la tak pandai, malas pulak belajar..adeh..tak dapek nak nolong tu..Diri sendiri yang kena tolong..Jangan la marah sekolah la cikgu la...cikgu dah ajar apa yang patut kat sekolah..kita kena ulangkaji sendiri jugak..

Kalau result tak gempak sangat pun, sederhana macam k.fiezz pun okey..eh!!tiberrr...haha...

You Might Also Like

4 Comment

  1. tak beragak-agak statement yang dia bagi tu , cantik tu tahan berapa tahun je..hanya harapkan cantik je semua kerja tak reti buat apa yedak

    ReplyDelete
  2. tweet tu tweet perli kot hahahaha tapi tak dinafikan kak, lelaki mmg suka prempuan cantik hahahaha

    ReplyDelete
  3. haha, sampai semua gagal apasal? ni bukan tak pandai, ni memang sejenis pemalas nak study .... eh kalau tak malas, sure boleh lulus ... jangan rajin nak cantik jer, kena lah juga rajin belajar ye dik ... adoi! budak2 zaman sekarang ni ...

    ReplyDelete
  4. ya ALLAH jenuhla kalo dapat student bebal macam ni.. dala disalahkannya cikgu n sekolah. kalo cg n sek teruk.. satu sek gagal dik oi.. ni hang sorang ja =P

    betol. cantik semua ni x kekal.. bergantung pada cantik habis cantik habisla semua.

    ReplyDelete