Total Pageviews

Barang Pre Loved Japan Kat Jalan-Jalan Japan

22:47

Bila perempuan cakap nak window shopping je..sila jangan percaya..haha..kak fiezz la..perempuan lain mungkin betul kot bila cakap window shopping, betul cuci mata je..tapi nama k.fiezz ko ni..Jangan!!tambah-tambah tengok harga barang murah..macam kat Jalan Jalan Japan One City ni..

k.fiezz first time masuk kat sini..dulu pernah attend satu event kat One City ni tapi k.fiezz tak ada jalan-jalan kat dalam mall ni..Abis event terus balik rumah..Nampak tak?baik sangat..orang lain pusing dulu..k.fiezz tahu ada cawangan Jalan-Jalan Japan kat sini pun sebab mama blogger Jue yang bagitau...#ketinggalan sangat tau...

Minggu lepas kebetulan attend wedding cousin mr hubby kat area sini, sebelum majlis bersanding mula, k.fiezz & mama (mak mertua) jalan-jalan kat sini..jom tengok ada apa kat sini?

Konon Cuci Mata di Jalan-Jalan Japan One City Subang

Jalan-Jalan Japan ni menjual barang-barang pre-loved dari Jepun. Macam-macam ada kat sini..pakaian wanita, pakaian lelaki, baju budak-budak, alat muzik, beg, kasut, mainan, barang baby..dan yang penting harga dia memang kategori murah sangat...cuma biasa la barang-barang pre-loved kan, kena cari la yang helok sebab tak semua okey..so kena belek la betul-betul sebelum beli...

Jalan-Jalan Japan ni 2 tingkat dan kedainnya luas..Agak jenuh berjalan dalam ni hari tu..dah la macam-macam ada..yang paling lama benti kat seksyen beg..haha..alergik betul k.fiezz tengok beg-beg ni..harga dia pun anggaran RM3 paling murah hingga ke RM15..Ni yang k.fiezz perasan la..Mungkin ada yang lebih, tak pasti..Harga tu pun tengok pada keadaan beg..Bila lama sangat kat seksyen beg..Rasa-rasa k.fiezz & mama tersangkut ke idak beg kat Jalan-Jalan Japan ni...Tengok gambar yang pertama kat bawah ni..ngeee

www.fiezasani.xyz

Hasil cuci mata la kononnya kan...bukan main besar beg plastik..

Barang Yang Ada Di Jalan-Jalan Japan One City Subang

www.fiezasani.xyz
Rambang mata tengok kat sudut ni baju-baju dewasa, kanak-kanak dijual dengan harga RM1

www.fiezasani.xyz
Kasut pun ada...k.fiezz tengok gitu-gitu je sebab saiz kaki k.fiezz comel..susah nak dapat yang ngam dengan kaki..lagipun condition kasut-kasutnya tak berapa sangat...

www.fiezasani.xyz
tadaaa..hasil cuci mata kononnya..haha..
Beg yang k.fiezz pegang tu RM10 & beg yg mama pegang tu RM3

www.fiezasani.xyz

Barang baby..

www.fiezasani.xyz

Seluar lelaki..RM10 jugakkk

www.fiezasani.xyz

Beg-beg..korang rasa k.fiezz nak tengok je beg-beg bergantung macam ni..memang idak la..
Gigih cari beg yang menepati citarasa..Masa ni dan dan teringat nak cari beg untuk letak botol air yang bawak pi kerja hari-hari..

Hasil rembatan di Jalan-Jalan Japan

tadaaa..skirt yang lelong RM1..dapat 3 helai..1 beg harga RM10..total RM13..murah kannn..skirt tu jenis pendek tapi idak la k.fiezz nak berjalan keluar pakai skirt itu pulak..nak pakai kat rumah je...goda mr hubby k.fiezz tu..hehe..goda untuk 'baby dust' gitu..eh...

k.fiezz pakai ke pakaian pre loved ni?halah..halah..pakai je..rendam la dulu..basuh kasi bersih..baru la guna..nak pakai kat rumah je...

mama a.k.a mak mertua k.fiezz dapat skirt yang RM1 tu sehelai & beg RM3. total RM4.00...

Nak cuci mata la kononnya kan..sekali tersangkut..

www.fiezasani.xyz

Korang kalau nak cari barang-barang pre-loved boleh la cuba ke sini..macam-macam ada lagi..nak cari baju sejuk pun ada..yealah kot nak melancong ke oversea time winter,kan..Kalau nak beli yang baru mahai..Beli 2nd hand je..Sebab nak pakai masa melancong tu je..Kat Malaysia, pakai baju sejuk berbulu-bulu, orang tengok ataih bawah je..betul ke idak budak ni..haha..

So K.fiezz recommend sangat kat sini kalau korang nak cari barang-barang 2nd hand...

Ni alamat Jalan-Jalan Japan cawangan Subang -

Level 1A (Block A) Sky Park @ One City, 47650, Jalan USJ 25/1A, One City, 47100 Subang Jaya, Selangor

You Might Also Like

1 Comment

  1. wahhh. murah2.. :)

    Jemput join segmen ejulz jika sudi :)
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    Entry terkini :
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/hindari-sifat-malas.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/5-julai-2018-bday-furqan.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/mood-blogwalking.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/nasi-lemak-isteri-tercinta.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/ranking-alexa-5-jul-2018.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/giveaway-nak-hadiah-jawab-dulu-by.html

    ReplyDelete