Total Pageviews

bisnes kecil-kecilan

Boleh Ke Cucuk Perancang dan Amalkan Nenas Batu Serentak

16:11

Asyik up pasal review je k.fiezz ni,kan..boringg pulak asyik cerita pasal review produk la, servis la..meh nak kongsi pasal side business k.fiezz ni..Kalau korang pengikut blog k.fiezz & selalu terjah kat sini, tahu la k.fiezz ni penjual jamu..k.fiezz buat kecik-kecik je..sampingan gitu..free tak ada aktiviti nak buat, k.fiezz jual jamu la..dapat gak duit kan..eh!tamak k.fiezz ni kan..dah keja fulltime, buat side income dengan blog lagi..meniaga lagi..haha..tak pe tamak pun untuk diri sendiri, suami & family..

K.fiezz jual apa?hah, ni yang tak tahu atau pertama kali jejak sini...Boleh baca kat link bawah ni~

Nenas Batu : Petua Jarakkan Anak Dengan Nenas Batu

Alhamdulillah, walaupun k.fiezz ni jarang-jarang update kat blog pasal jamu nenas batu k.fiezz ni tapi ada je yang direct message kat IG, private message kat FB dan Whatsapp tanya pasal jamu ni..tak kisah la yang dah dikapsulkan (macam dalam gambar ni) atau yang original seketul..

Terima kasih sebab mempercayai jamu turun temurun kita...

JAMU NENAS BATU @ KAPSUL NENAS BATU ni Untuk Apa?

Jujurnya ramai pelanggan k.fiezz beli nenas batu ni untuk jarakkan anak..Kita ada sebab kenapa kena jarakkan anak..Bukan suka-suka..Untuk bagi rahim elok balik..sihat..selain tu dalaman pun sihat..Nenas batu ni banyak fungsi dia..khasiat dia.Boleh baca kat >> KHASIAT NENAS BATU SELAIN UNTUK MERANCANG..cuma ramai pelanggan k.fiezz cari untuk merancang..

Bila ramai yang cari untuk merancang?Selalu dapat pertanyaan?

SAYA AMBIL CUCUK PERANCANG..MAKAN PIL PERANCANG..Boleh tak ambil jamu nenas batu atau kapsul nenas batu ni?

Contohnya macam pelanggan terbaru k.fiezz di bawah ni...

www.fiezasani.xyz

Ambil cucuk perancang. Nanti k.fiezz cuba follow up hasil dia..Sebab yang ni baru je beli kapsul n.batu dengan k.fiezz...

www.fiezasani.xyz

Ni testimoni pelanggan lain yang ambil cucuk perancang & dah berhenti cucuk tu sebab berpuashati dengan pengambilan secara konsisten jamu nenas batu ni...

Jadi pada yang selalu tanya soalan tu?atas ni jawapan dia...

So tak yah takut-takut kalau nak mencuba jamu ni..jamu ni dari sumber alam..tak ada campuran apa pun..kalau yang dah dikapsul tu, dalam dia 100% dari nenas batu...tak ada la buh menda lain pulak..Sebab buat dalam kapsul, memudahkan untuk korang yang malas nak rendam-rendam bagai kalau beli hat seketul original tu...

Dalam kapsul, ngap gitu je..

Cara makan, ada la cara dia..Nanti k.fiezz akan guide. No worry...

dan pada yang selalu tanya, berkesan ke jamu ni..

Terpulang pada konsisten korang amalkan nenas batu ni..tak berani k.fiezz nak cakap sebab ada orang expectation dia makan harini, esok dah elok..adeh..penyakit yang korang nak rawat tu dah bertahun, jadi bagi la masa jamu ni untuk bertindak. Ni untuk yang nak merawat sakit (rujuk pada link atas)..Kalau yang merancang, ada cara pengambilan dia..Sila ikut arahan yang dah diberikan tu..

Nak order >> Nenas Batu / Manjakani

althea

Barang Althea Dah Sampai

08:49

Yeay..Barang yang k.fiezz order dari Althea dah sampai..Ada yang tanya kat entry sebelum ni, berapa lama dapat barang yang order kat Althea ni..k.fiezz order 18.7.2018 & terima barang-barang ni hari Jumaat lepas (27.7.2018)..Lebih kurang 10 hari..Untuk k.fiezz okey la tu..tak sampai sebulan pun...

Total Amount hasil shopping kat Althea ni, RM43.00 saja..Shipping free..Suka suka suka..Selalu la k.fiezz terjah ke Althea ni..

K.fiezz beli apa kat Althea ni?

www.fiezasani.xyz

*Contour Cleanser Bare Essential
*Oatmeal Theraphy Cleansing Tissue
Sekali dalam pakej ni, dapat 3 kotak mini sempena #altheaturns3..Bear tu bukan dalam pakej ni..props k.fiezz kat rumah tu..Kebetulan ada yang Birthday Wish pulak..cun la jadi props..

www.fiezasani.xyz

Oatmeal Theraphy Cleansing Tissue
Satu pack RM5.00 (20 pcs)

Untuk remove makeup..Selain dari kandungan oatmeal, ada jugak campuran dari ekstrak tumbuhan lain mung bean, aloe & papaya untuk memastikan kulit dalam keadaan lembut & lembab

Tisu ni sesuai untuk yang selalu travel. Senang nak bawak dalam beg..Kak fiezz suka guna tisu basah untuk bersihkan mekap di pejabat waktu nak solat..Payah nak angkut botol makeup remover tu dalam beg..dengan facial cotton lagi..heh...berat beg tau..baik bawak tisu cam ni je..senang keja...

www.fiezasani.xyz
Contour Cleanser
RM23.00

Dah serasi dengan Contour Cleanser Bare Essential ni..Malas nak tukar yang lain..So restock beli yang ni je...

www.fiezasani.xyz

Kenapa Althea jadi pilihan k.fiezz? Pi baca kat atas ni, hah...

Website : https://my.althea.kr
Facebook :  https://www.facebook.com/altheamalaysia/

Shopping

Diskaun Sehingga 90% di Fashion Valet

10:58

Kak fiezz nak hasut korang ni..hehe..kan dah gaji kan..orang government lagi awal dah gaji..minggu lepas lagi..ada lagi tak balance dalam akaun tu..k.fiezz..udah..jangan ditanya..haha

Yang mana ada balance tu, tak tau nak buat apa..Meh cuci mata kat Fashion Valet ni..ala,  Fashion Valet yang Vivy Yusof founder nya..Saja nak share dengan korang sebab ada nampak iklan dia kat blog kak fiezz ni, hah..ala tepi sidebar ni hah..Tahu la fashion Valet ni tapi tak pernah shopping..Mahai ke idak rega kat Fashion Valet ni?

Jom skodeng...

ke website Fashion Valet...

Lagi menarik masa skodeng ni, Fashion Valet ada buat jualan pertengahan tahun sehingga 90% untuk selected brands sekarang (23 - 29 Julai 2018)..

Wahhh..menarik ni..potongan hingga 90%..moh kita cuci mata..


www.fiezasani.xyz
klik banner 


www.fiezasani.xyz
Ada barang lelaki macam sling bag, wallet...byk lagi kat sini..yg ni k.fiezz ambil antara barang lelaki yang masuk dalam diskaun sehingga 90%

www.fiezasani.xyz
Untuk rambut pun ada...


www.fiezasani.xyz
Tudung brand duck
www.fiezasani.xyz
pakaian wanita..

www.fiezasani.xyz
pakaian wanita 

www.fiezasani.xyz
tudung & make up item

www.fiezasani.xyz
Ceromin mata pun ada..

Banyak lagi..ni antara yang kak fiezz pilih secara random je...

Kalau nak tengok hat lain, pi terjah FASHION VALET..

motivasi

Cantik Pakej Dengan Pandai..Baru Cun

13:56


Tak setuju dengan statement adik ni..Zaman sekarang ni pakej cantik + pandai. Lelaki zaman sekarang tambah-tambah lulusan Universiti ni nak pilih calon isteri pun tengok jugak..Bukan main kaut je....Kalau setakat muka cantik tapi keputusan SPM, straight E's..adeh...Lelaki tengok result tu pun, geleng kepala..apa ke benak benor..haha..bak kata orang perak..

Lagipun harapkan muka cantik tu..cantik tu tak kekal, dik..dah berusia nanti cantik tu ikut pudar sekali..so jangan bangga sangat la muka cantik...cantik tu kelebihan..kurniaan Allah pada yang cantik..kelebihan di situ..tapi biar la datang dengan pakej pandai...beauty with brain..omputih cakap...

Faktor keturunan paling penting..kalau dah muka cantik tapi pelajaran kelaut..darah ketidak pandaian tu memang dah mengalir dalam darah so kata la kahwin dengan si lelaki yang pandai, insyaallah  ada anak..agak-agak kan anak tue tak banyak, sikit mesti mewarisi darah mak yang tak berapa nak pandai ni..Masa tu duk bagi supplement untuk anak dapat straight A's?mana maunya der...selalu kepandaian anak ni diwarisi dari mak pak jugak...

Jadi biar la pakej cantik tu datang sekali dengan pandai...baru cantikkk...

Sekali pun tak pandai sangat, jangan la straight's E result..tu dah tahap, dah la tak pandai, malas pulak belajar..adeh..tak dapek nak nolong tu..Diri sendiri yang kena tolong..Jangan la marah sekolah la cikgu la...cikgu dah ajar apa yang patut kat sekolah..kita kena ulangkaji sendiri jugak..

Kalau result tak gempak sangat pun, sederhana macam k.fiezz pun okey..eh!!tiberrr...haha...

althea

Happy 3rd Birthday Althea..Happy Me As Althea Angels

23:02

Haritu k.fiezz kongsi kat sini, k.fiezz terpilih jadi salah seorang althea angels..So kak fiezz terima ni as welcome gift dari Althea..Jom kita shopping kat website Althea..eh!!terus promote ko..Seriusly k.fiezz memang rambang mata kalau masuk ke website althea ni..rasa semua nak beli..Lagipun harga barang-barang kecantikan dari Korea kat Althea ni idak la mahai benor..k.fiezz baru shopping Oatmeal Therapy Cleansing Tissue dari Althea harga RM5.00 je untuk 20 keping..terus grab 4..Nanti k.fiezz share bila barang dah sampai..Ni tengah otw dari Korea uolls..hoih, curlass k.fiezz..beli tisu remove mekap pun dari Korea..gedik sangat tau..haha..kebetulan masa k.fiezz nak re-stock cleanser contour Bare Essential ternampak pulak Cleansing Tissue tu harga murah..eh, terus la laju2 masuk dalam bakul kan...

Tak pe, tu nanti k.fiezz share pasal tisu tu..

Meh nak kongsi WELCOME GIFT Althea ni...

WELCOME GIFT as ALTHEA ANGELS

Nak dapat kotak pink ni, kan..menduga betul tau..Jumaat lepas, k.fiezz dapat call dari budak Courier..Katanya ada nak hantar barang untuk k.fiezz.tunggu punya tunggu sampai lunch tak sampai2..Baru nak call, sekali dapat mesej dari budak courier ni..Barang k.fiezz tertinggal kat pejabat dia..adeh..#sissabar..haha

Hari Isnin baru ni,k.fiezz terima kotak pink yang ada macam-macam barang ni...Excited weiii..

Jom intai, ada apa dalam dia...

www.fiezasani.xyz
happy me..n Happy 3rd Birthday Althea...

www.fiezasani.xyz
Real Fresh Skin Detoxer - Rose (Guna waktu pagi)
Mask 10 saat..Selalu kita tahu mask guna seminggu sekali je kan..yang ni daily mask..
Best kan boleh guna mask hari-hari..
**Cuma pakai 10 saat je & lepas tu bilas macam biasa**

www.fiezasani.xyz
Real Fresh Skin Detoxer - Green Tea (Guna waktu malam)
Mask 10 saat..Selalu kita tahu mask guna seminggu sekali je kan..yang ni daily mask..
Best kan boleh guna mask hari-hari..
**Cuma pakai 10 saat je & lepas tu bilas macam biasa**

Dua Skin Detoxer ni k.fiezz tak cuba lagi..nanti dah cuba, k.fiezz share kat sini, k..

www.fiezasani.xyz
Althea Limited Edition Tote Bag

www.fiezasani.xyz
Althea Makeup Pouch

www.fiezasani.xyz
Althea Beauty Mirror


Thank You Althea for the gift..Love it..

Korang kalau nak shopping atau cuci-cuci mata kat Althea, boleh ke >> https://my.althea.kr

Facebook - altheamalaysia
Instagram - @altheakorea

#AltheaKorea #AltheaAngels #GetItBeauty

beauty

Jom joint contest #turnuptheglow St Ives di IG. Dan Menang Percutian Ke California

16:51

Baru2 ni k.fiezz mencuba produk dari St.Ives..memandangkan k.fiezz suka sangat Me Time kat rumah so kak fiezz pilih Oatmeal Scrub & Mask ni..Memang best sangat..serius..Bau dia pun best..Tekstur dia halus & tak sakit bila apply kat muka masa proses scrub...Memang terbaik la pilihan k.fiezz yang ni..Lagi best boleh berfungsi sebagai scrub @ mask..Pilih la yang mana korang suka..

Untuk pertama kali guna ni, k.fiezz pilih jadikan mask...

St. Ives OatMeal Scrub & Mask

Kandungan St Ives oatmeal scrub & mask ni terdiri dari walnut shell powder yang berfungsi untuk merawat masalah KULIT KUSAM bila dijadikan sebagai skrub. Serta tambahan Oat & Madu MEMBERI KETENANGAN dan MENYUBURKAN KULIT  bila digunakan sebagai mask..

Oat dari St.Ives ni dipilih dari ladang di seluruh AS dan berkembang subur di tengah-tengah iklim sejuk dan lembap. Selepas biji-bijian oat ini siap untuk dituai, proses memilih bijian yang terbaik dan dicampur bersama serbuk halus. Serbuk ni telah diekstrak dengan teliti dari air, ditapis dan disuling hingga dapat butiran yang terbaik untuk dijadikan scrub.

Hasil pemakaian k.fiezz sendiri oatmeal scrub & mask ni, memang butirannya halus dan tak sakit bila di sapu pada keseluruhan muka.

Cara Guna -

Untuk Scrub - Picitkan sikit skrub & sapu di keseluruhan muka.
Untuk Mask - Picitkan sikit scrub, sapu di seluruh muka & biarkan selama 5-7 minit. Lepas tu bilas seperti biasa.

www.fiezasani.xyz

100% menggunakan sumber alam iaitu Wallnut Shell..Di proses dengan teliti untuk dijadikan scrub semulajadi. Kemudian di campur bahan lain untuk menambahkan khasiat pada kulit kita..

www.fiezasani.xyz

Kak fiezz pilih yang diccampur oatmeal + madu..Hasil = terbaik...


www.fiezasani.xyz
Terlebih kuantiti..haha..excited nak cuba katanya...

www.fiezasani.xyz

Tadaaa..kak fiezz jadikan sebagai mask..Lepas bilas dengan air, terasa kulit licin..Macam nak cubit2 je pipi sendiri..auchhh...soft hokayy..

www.fiezasani.xyz

Berita baik untuk korang pengguna St Ives Scrub atau bercadang nak mencuba..Jom dapatkan st ives scrub di mana-mana farmasi/guardian/watson yang berdekatan. Dah beli tu, apa yg perlu korang buat cuma joint contest #turnuptheglow ni di IG.. 

#TurnUpTheGlow Di IG?

- Cuba mana2 scrub st ives & postkan gambar korang yang kreatif menggunakan scrub ni di IG.
Jangan lupa #turnuptheglow #stivesmalaysia dan tag @stivesmalaysia..

**Pertandingan dilanjutkan sehingga 31 Julai 2018..

Hadiah utama, percutian ke California bersama seorang rakan yang ditaja sepenuhnya..wahhh..excited dengar hadiah utama dia tu...Rezeki betul sapa yang terpilih tu nanti...Dapat tajaan kot..bukan senang tu...

Selamat Mencuba...Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia sapa yang tahu..Tak cuba tak tahu.. ;)

butterfly project

Massage..Massage..Kat Healthland Bangsar

22:36

Kak fiezz ni kan weekend je blog senyap sunyi..adeh..memang kemalasan betul nak on lappy hari cuti..dah kenapa k.fiezz oii..padahal duk umah tak berjalan ke mana pun..Part ni memang k.fiezz failed tau..Ni pun cerita sabtu minggu lepas..Nampak tak kebizian yang jangan ditanya..haha..Jom la k.fiezz nak kongsi dengan korang cerita minggu lepas ni..

HEALTHLAND BANGSAR

Minggu lepas k.fiezz dapat hadir ke majlis pembukaan cawangan Healthland di Bangsar.Healthland tu apa, k.fiezz?

Healthland ni tempat massage..massage (cakap ala2 loghat orang Thai)..Macam-macam jenis massage yang ada kat Healthland ni antaranya Thai Traditional Massage, Thai Aromatic Massage, Royal Thai Treatment, Thainess Oil Treatment, Foot Treatment, Foot Scrub, Ear candling dan banyak lagi rawatan yang disediakan. Boleh rujuk kat SINI... 

kat Healthland ni korang boleh nikmati pengalaman spa level orang ada-ada dan rawatan yang terbaik dengan bayaran yang berpatutan. Semua pakar terapi di sini terlatih dari Wellness Academy  di bawah Kementerian di negara Thailand

MAJLIS PEMBUKAAN HEALTHLAND CAW.BANGSAR

Jom layan gambar-gambar yang k.fiezz dapat snap semasa majlis pembukaan healthland cawangan Bangsar ni..

www.fiezasani.xyz
ai dah fefeling retis ada background camni...macam kat majlis2 anugerah tu hah...

www.fiezasani.xyz

Healthland Cawangan Bangsar

www.fiezasani.xyz

Tempat urut dia, serius lawaaa weiii..memang macam orang ada-ada jap masa mencuba urutan kat sini haritu...

www.fiezasani.xyz

Okey, masa ni menahan sakit..kuat weiii brother ni urut..
kalau lelaki datang urut kat sini, sila la request tukang urut lelaki..k.fiezz lepas kena urut, legaaa rasa badan...tau la kederat lelaki yg urut..korang bayangkan la camne kekuatan lelaki ni...biras k.fiezz dapat tukang urut perempuan..boleh tahan jugak urutan dia..dia cari tempat yang kita tegang & rasa sakit..so memang sedap la kena urut...

www.fiezasani.xyz

lepas kena urut, posing sikit dalam spa Healthland ni...


www.fiezasani.xyz

Tempat rendam kaki..serius k.fiezz suka sangat tempat dia..nampak mewah..
ai dah fefeling datin2 sangat tau...

www.fiezasani.xyz
Masa opening ni, ada jajan oldskool time k.fiezz membesar dulu..throwback jap masa zaman membesar dulu...

www.fiezasani.xyz

biskut gula..mak abah k.fiezz cerita, dulu masa k.fiezz baby, arwah tok suka belikan..tapi k.fiezz tak makan biskut..makan gula ataih dia tu..haha..abah & mak k.fiezz yang makan biskut tu...

www.fiezasani.xyz
Sapa kenal gula2 gula ni..terutama yang chewing gum tu...

www.fiezasani.xyz
ada aiskrim...eh..suka la kan...yg tudung pink ni,biras k.fiezz sebab dia tolong temankan ritu..

www.fiezasani.xyz
cenderahati dari pihak Healthland hadir ke majlis pembukaan cawangan dorang di Bangsar...

NAK URUT?

So korang kalau nak massage..massage..cuba la ke sini..tempatnya best..tukang urut dia, dari yang k.fiezz cuba sendiri..terasa urutannya..harga pun, dari yang k.fiezz tengok di website healthland, berpatutan..Kira mampu di bayar la,..Nanti bebila k.fiezz nak cuba..nak belanja mr hubby cadangnya sebab dia selalu sakit-sakit badan..Nak suruh mr hubby request tukang urut lelaki yang urutkan..sebab selalu mr hubby komplen pi urut kat tempat urut, kalau tukang urut perempuan tak rasa urutnya..yelah, tengok la badan mr hubby kan..comel..hehe...

Maklumat lanjut mengenai Healthland Family Wellness Centre

althea

Yeay...i'm Althea Angels..Jom Cantik

16:31

Sapa yang nak shopping kat Althea. Kak fiezz nak share something best ni..Ada apa kat sini?try la pi terjah kat website Althea ni..Rambang mata...segala macam skincare, produk kecantikan muka, badan, rambut, barang terkini korea..semua di sini...

Rabu lepas orang gomen dapat gaji, k.fiezz laju2 bukak website Althea ni sebab nak restock cleanser contour kak fiezz...Hat yang sekarang dah nak abis..Tahap dah picit2 nak bagi keluar..haha..teruk benor..nak beli haritu, gaji dapat awal bulan lepas pastu nak restock tengok ada lagi isinya..so KIV la dulu..Duk guna2...alamakkk..dah makin menipis isi dia..kena restock ni..

at first kak fiezz macam pikir nak setia ke tak guna brand Althea ni ke atau tukar yang lain sebab macam leceh kan nak beli online bagai..tapi bila fikir-fikir balik kak fiezz dah serasi dengan set Bare Essentials Althea ni, jadi kita setia la dengan Althea...Hasil pakai set ni dari bulan April, tak mengecewakan..kulit kak fiezz tak ada sebarang masalah masa sesi mencuba set bare essentials ni..puas hati..nampak makin muda, berseri..eh...perasan...tapi jujur review k.fiezz guna set ni sangat-sangat la memuaskan hati..harga pun tak la mahal..dan tahan lama...kak fiezz guna set bare essentials ni start bulan April..dan 2 dari 3 item dalam set ni masih ada lagi iaitu Primer Water & Fixer Cream.. Cleanser je yang baru habis..Yang bestnya set ni ada dijual secara berasingan..yeay...so tak perlu beli 1 set..Macam sekarang Cleanser yang dah habis..kak fiezz beli Cleanser je dulu..Nanti ada bajet lebih sikit, baru top up beli lagi 2 item tu pulak..

Kalau korang yang pertama kali nak membeli belah di Althea website ni, meh ada diskaun sikit..klik banner kat bawah ni, k....



Eh..lupa nak share dengan korang..secara rasminya kak fiezz

**jeng jeng jeng**

www.fiezasani.xyz


yeayy..i'm #altheaangels...so girls, stay tune nanti k.fiezz akan share dari masa ke semasa produk2 best dari Althea ni...diskaun yang menarik..promosi ke..produk2 terbaru dari Korea, k.fiezz share dengan korang semua....

Jom cantik girl...

Dapur FiezaSani

Kisah Si Buah Menia Yang DiKatakan Buah Kedondong..

10:47

Minggu lepas, ada member tempat kerja bagi buah *kedondong* ni kat k.fiezz..kawan cakap boleh buh dalam gulai masak lemak daging salai ke, itik salai ke..sedap katanya..k.fiezz amik tanpa rasa was-was..pernah dengar buah kedondong tapi rupa tak tau macamana..

Balik rumah, whatsapp dengan biras k.fiezz..Saja nak confirm dengan dia, buah *kedondong* ni boleh masak apa?Sekali biras k.fiezz cakap, macam bukan kedondong je..erkkk..kak fiezz ko ni mula la was-was..dah kalau bukan kedondong,buah apa plak ni...boleh makan ke?hah, mula la k.fiezz ni berprasangka bukan-bukan...

www.fiezasani.xyz

Biras suh belah dua sebab dia nak tengok belah dalam dia rupa mana..kata biras, kalau kedondong biji dia jenis serabut2..kak fiezz macam 'oo yea ke'..tak tau..hehe..Biras syak buah menia...So k.fiezz belah dua buah ni..whatsapp gambar kat biras..terus biras cakap betul tekaan dia..buah meniaaa..kat Perak panggil buah ni buah menia la..tempat lain buah kundang kalau tak silap...sebab k.fiezz post gambar sambal belacan ni kat IG, ramai yang komen bagitau ni buah kundang..adeh..maafkan daku..k.fiezz pun member yg cakap buah kedondong..haha..k.fiezz pun cakap la buah kedondong...sekali salah buah daaa...

www.fiezasani.xyz

Minggu lepas biras k.fiezz datang tido kat rumah..serahkan kat dia untuk buat sambal belacan buah menia ni..kak fiezz ko mana reti..yang tahu masakan-masakan western je..cewah..lempang kang..haha..

Dah try sambal belacan buah menia ni, sedap weiii..licin...rasa pedas-pedas, masam-masam..memang layan laa...hah, kan dah tersuka..kata selera western sangat kan..haha..

Resipi sambal belacan buah menia ni..kak fiezz tak pasti tapi tengok haritu biras buat - 

Bahan :~
*Cili padi 
*Cili merah
(Cili padi & cili merah ni ikut la pada tahap kepedasan memasing nak berapa biji)
*Buah menia (Beberapa biji)
Yang buah ni buang kulit, biji & hiris nipis supaya senang nak tumbuk..
*Belacan
*Garam sikit

Lepas tu tumbuk la bahan-bahan ni sampai lumat..dan SIAP..
confirm makan bertambah..orang lain tak tau..k.fiezz memang pasti..haha

ala..sorry kalau ada ibu2 mengandung terbaca pulak entry ni buat korang kecur air liur..iolls share je...kalau nak, suh la en.suami korang pi cari buah ni...

beauty

Berkenalan Dengan Supermodel's Secrets. Ada apa kat sini?

08:30

Bila k.fiezz usya-usya website shopping online dan terjumpa website Supermodel's Secrets ni jadi wajib la sharing dengan chuolls jugak..k.fiezz baru tahu kewujudan website ni..sorry la rasanya website ni lama dah ada tapi besa la k.fiezz memang sentiasa ketinggalan info..hehe..

apa yang best kat sini?Macam-macam produk kecantikan ada kat sini..you name it, girl..sediakan RM je..aduhhhh..k.fiezz alergik tau tengok barang-barang kecantikan cam ni..banyaknya yang berkenan di mata ni..Kalau ikut nafsu, banyak k.fiezz masuk dalam bakul shopping..tapi kontrol kontrol..belum gaji lagi ni..saborrr...

Cuci Mata Kat Supermodel's Secrets..

Dah tau ada website jual produk kecantikan ni, memang jadi website yang wajib dikunjungi la lepas ni...Lagipun harga-harga kat sini bagi k.fiezz boleh la..idok la mahai bebenor..

Antara barang kecantikan yang ada kat sini > Rambut, Penjagaan kulit, pakaian dalam, Mekap...Mekap..oemgeee, memang kesukaan k.fiezz la...dari eyeshadow pallete, lipstick, set berus mekap, bedak muka...Senang lepas ni k.fiezz nak beli barang mekap..

Voucher RM20 Supermodel's Secrets Sempena Raya Haji

Hah..good news utk korang follower atau pembaca setia blog k.fiezz, cewah..konfiden ada pembaca setia..hehe..tak pe la tak kisah korang pembaca setia ke, saja singgah ke memandangkan k.fiezz hasut korang kan..so ni nak bagi baucer sempena raya haji untuk setiap pembelian di website Supermodel's Secrets..Kod, sila rujuk di bawah ni...




klik banner

Jom tengok apa yang k.fiezz berkenan kat Supermodel's Secrets

Antaranya....

www.fiezasani.xyz

Promo item RM1.00..yup, RM1.00..korang tak salah tengok yea...tapi limited satu unit untuk seorang...ala, okey le tu...nak beli banyak2, kang orang lain gigit jari..sila jangan tamak..hehe..tapi kalau korang shopping lebih dari RM50, korang boleh beli 2 antara item yang harga RM1 ni...

www.fiezasani.xyz

183 Color Makeup Palette Set 168 Eyeshadow 9 Blush & 6 Contour Powder

hah..complete ko..pakej semua dalam 1 bekas..ni kalau dapat memang terbaik sangat...

Korean Portable Auto Vibration Ionic Massager

Yang ni k.fiezz baca untuk membantu krim muka atau krim mata yang kita pakai meresap jauh ke dalam kulit. Sekaligus membantu mengurangkan mata panda (dark circle), melembutkan kulit. Kiranya bila kita guna ni, tak perlu la tenyeh kuat sangat krim muka atau krim mata untuk bagi meresap..sapu sikit krim pada muka atau mata & urut secara lembut dengan ni..

Mesin ni diperbuat dari Korea & hanya guna satu bateri AA sahaja..Akan berfungsi bila tersentuh dengan kulit..Ermmm..menarik nak cuba ni...okey, boleh masuk ni dalam list...

Okey, ni antara barangan yang k.fiezz usyar kat website ni..Banyak lagi yang berkenan..Tapi ni antara yg menarik perhatian k.fiezz..

Korang nak shopping kat sini gak?

Hah..klik link yang k.fiezz dah bagi (warna merah)...terus laju-laju masuk ke website Supermodel's Secrets..Selamat menjamu mata & purse...Ala, orang gomen sabaq na..esok dah masuk gaji.. hehe...

Jom kita shopping di Supermodel's Secrets.. ;)

beauty

Layan Cleopatra Therapy dan Lentik Bulu Mata Di Kimarie dan Hannan Bangsar

17:58

Haritu k.fiezz ada mention kat IG, k.fiezz buat Oxygen Facial  & Eyelash Perming di Hannan Medispa, Bangsar..Sebenarnya 3 rawatan k.fiezz buat di Hannan Medispa ni..satu di cawangan Publika..Kat sini, k.fiezz buat Radiance Facial..Ala, macam facial biasa..yang kali ke-2 & ke-3 di Kimarie & Hannan, Cawangan Bangsar..Di Kimarie ni, sekali dengan salun rambut..Korang kalau nak buat 2 in 1 rambut & facial, boleh la ke sini...

Amboi k.fiezz..kan main..buat facial kat tempat have-have gitu..haha..okey, sebenarnya k.fiezz beli kupon yang pihak Hannan Medispa promosi kat pejabat k.fiezz haritu..Harga 3 kupon ni cuma RM29.90 sahaja..Dapat 3 rawatan macam yang k.fiezz beritahu kat atas ni..Radiance Facial , Oxygen Cleopatra Theraphy & Eyelash Perming...

Radiance Facial


Rawatan pertama yang k.fiezz redeem adalah radiance facial ni..Macam facial biasa..bersihkan muka, sedut whitehead/blackhead..Kalau dah biasa buat facial biasa, tahu la macamana proses dia..kak fiezz suka buat facial ni sebab lepas buat facial terasa kulit bersih, licin..Kalau tak, kasor uolls...yelah, hari-hari pakai mekap..cuci pun tak berapa nak bersih..pada k.fiezz bersih la tapi sisa-sia yang dah meresap jauh ke dalam kulit tu, mana kita nak tahu..bila buat facial ni, baru la terasa bersih licin kulit muka ni,hah..Kena selalu buat la facial ni untuk pastikan kulit muka sentiasa bersih & licin. 


Oxygen Cleopatra Therapy


Rawatan yang kedua, kak fiezz buat Oxygen Cleopatra Therapy..Rawatan dia macam facial cuma ada tambahan masukkan oxygen (campuran air + angin) dalam kulit kita..Masa proses ni, best..Sejuk je..tapi k.fiezz rimas sebab air duk sembur kat muka..alaaa..rasa nak lemas je..adeh..haha..memandangkan k.fiezz rimas masa proses ni, beautician buat kejap je..lepas tu proses letakkan topeng ala-ala ironman kat muka..haha..fungsi (rujuk kat bawah - LED THERAPHY)...


Ni info pasal Cleopatra Therapy. Kak fiezz C&P dari page Hannan Medispa..
.
1. OXYGEN THERAPY
- Memberi oksigen tambahan kepada kulit bagi merangsang pertumbuhan sel2 baru kulit serta meningkatkan penghasilan collagen semulajadi kulit.
.
2. MICRODERMABRASION
- Satu terapi bagi membuang sel2 kulit yang kering dan mati
.
3. RADIO FREQUENCY
- Mengetat dan menganjalkan kulit
.
4. LED THERAPY
- Merangsang proses Anti-Aging, membantu menormalkan ketidakseimbangan selular kulit dan memperbaiki warna kulit serta kelihatan glowing


Fungsi CLEOPATRA THERAPY:
1. Menanggalkan sel2 kulit mati
2. Membuang white head & black head
3. Rejuvenation/menyegarkan dan menegangkan kulit muka
4. Mengecilkan liang2 roma
5. Menggalakan pertumbuhan collagen di kulit muka

Eyelash Perming

Yang ni senang cerita rawatan untuk melentikan bulu mata uolls..kalau bulu mata sejenis panjang & lebat, lagi cantik..k.fiezz ni bulu mata ala-ala je..bulu mata melayu..tapi dah termasuk dalam pakej kupon..kita redeem je la..Okey gak walaupun hasilnya tak berapa nk nampak sangat pada k.fiezz tapi pengalaman buat tu, oo cam ni buat dia..tahu la proses nya..

proses ambil masa 40 minit lebih kurang..2 jenis ubat akan diletakkan pada bulu mata kita..setiap satu ubat ni, dibiarkan selama 10 minit setiap satu ubat. Satu ubat untuk bagi tahan lama..dan satu lagi untuk bagi lentik..yang selebihnya, korang rasa nak buat sehelai satu-satu bulu mata untuk lentikkan..haha..sila cuba buat kalau nak mata lentik..


www.fiezasani.xyz
salah satu kupon untuk redeem. Hat ni baru teringat nak ambik gambor..

www.fiezasani.xyz

K.fiezz & kawan pejabat yang beli kupon Hannan Medispa..
2 orang nak buat Eyelash Perming & sorang Oxygen Cleopatra Therapy..sorang lagi
Radiance Facial...

Masa menunggu ni, kitaorang dihidangkan dengan air kopi. kak fiezz je mintak air kosong..
Kat Hannan Medispa Publika, selepas rawatan baru kita dihidangkan dengan air..Ada 3 pilihan (mangga/teh hijau & oren)..Kak fiezz pilih teh hijau..acah-acah minuman sihat sangat pilihan k.fiezz tau..

www.fiezasani.xyz

Ni la hasilnya..Pada k.fiezz tak berapa nampak sangat..tengok secara dekat baru nampak..tu pun k.fiezz tgk kat cermin la..kalau orang lain tengok, tak berapa jelas sangat sebab k.fiezz specky..kena hadang dengan cermin mata...dah la bulu mata ala-ala je..lagi la tak berapa nak nampak...Kalau yang bulu mata jenis lebat & panjang, lagi cun...

berapa lama tahan kelentikan bulu mata ni?bergantung pada cara penjagaan..

Overall buat rawatan di Hannan Medispa cawangan bangsar ni k.fiezz puas hati sangat..Beautician kat sini walaupun muda-muda tapi mahir. Buat rawatan kat muka kat kita pun lembut je..Setiap kali sebelum dorang nak buat apa-apa pada muka kita, mata kita..dorang akan beritahu..'kak...saya nak letak dot dot dot'..hah, kita angguk je la..tak kan nak bantah pulak..haha..Kita dah bayar ikut harga pakej yang kita nak, jadi dorang buat ikut pakej yang kita dah beli..

Rekemen sangat kat Hannan Medispa..

Alamat - 

Kimarie & Hannan 
115, Jalan Maarof, Bukit Persekutuan, 59000 Bangsar, Kuala Lumpur
03-2202 3232

Hannan Signature Publika
Unit A4-G1-02, 1, Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas, 50480 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur
03-6211 7200

advertorial

2Escape: Nama penyelesaian bagi semua WD-40® BIKE di Malaysia

22:03


WD-40® bekerjasama dengan peneraju pakar basikal Malaysia, 2Escape, untuk menawarkan siri WD-40® BIKE - penyelesaian khusus untuk penyelenggaraan dan penjagaan semua jenis basikal di pasaran.

www.fiezasani.xyz



Kami begitu teruja dengan kerjasama ini. Ia memberi kami peluang menawarkan solusi kepada pelanggan dan rakan-rakan penunggang dalam kerja penyelenggaraan basikal mereka,” kata Harish Vadher, Ketua Pegawai Eksekutif  2Escape.

www.fiezasani.xyz


Selain daripada botol biru WD-40® Multi-Use Product, juga dikenali sebagai ‘Botol dengan Beribu Kegunaan’,  di bawah adalah siri WD-40® BIKE yang boleh didapati di 2Escape:

1)WD-40® BIKE Chain Cleaner & Degreaser: Pembersih rantai basikal yang berbuih  ini bertindak balas dengan cepat untuk menghilangkan kesan minyak dan kotoran degil daripada rantai basikal dan sistem kayuhan.

www.fiezasani.xyz


2)WD-40® BIKE All-Purpose Bike Wash: Pembersih basikal ini sangat berkesan dan selamat digunakan. Ia membantu menghilangkan kotoran dan minyak yang boleh menyebabkan kerosakan komponen dan mengelakkan permukaan basikal tercalar semasa kerja pembersihan dilakukan. Ia selamat digunakan untuk semua jenis permukaan basikal termasuk serat karbon, titanium, krom, keluli, aluminium, getah dan plastik!

www.fiezasani.xyz


3)WD-40® BIKE Wet Chain Lube:  Dirumus khas untuk keadaan basah, berlumpur dan sukar, pelincir rantai basah ini memberi salutan yang tahan lama untuk mengelakkan air dan lumpur serta membantu melindungi rantai basikal anda dan memanjangkan tempoh penggunaannya. Formula ini tidak mengandungi salutan lilin (wax), dan kotoran tidak akan terkumpul di dalam sistem kayuhan.


www.fiezasani.xyz


4)WD-40® BIKE All-Conditions Chain Lube: Gunakan ini untuk pelinciran berprestasi tinggi dalam semua cuaca, sama ada basah atau kering. Cepat dan mudah digunakan, formula ini membantu mengelakkan kerosakan dan memanjangkan hayat rantai basikal anda. Tidak mengandungi lilin (wax) dan kotoran tidak akan terkumpul di dalam sistem kayuhan.

www.fiezasani.xyz


5)WD-40® BIKE Dry Chain Lube: Polimer dalam formula ini membentuk filem kering untuk melindungi rantai anda dan mencegah kotoran yang melekat dalam keadaan kering atau berdebu. Ia membantu mencegah kerosakan akibat daripada geseran dan  membantu memanjangkan hayat rantaian. Formula ini tidak mengandungi salutan lilin (wax) dan kotoran tidak akan terkumpul di dalam sistem kayuhan.

Jika anda serius dengan penyelenggaraan dan penjagaan basikal anda, carilah pakar basikal yang boleh dipercayai dan produk yang sesuai dengan penggunaan.

Berlokasi di 9, Lorong 51A/227C, Petaling Jaya, Selangor, 2Escape juga boleh dikunjungi menerusi laman sesawangnya https://2escape.bike

MENGENAI SYARIKAT WD-40®

Syarikat WD-40 adalah  organisasi pemasaran global yang didedikasikan untuk mencipta memori positif yang berpanjangan dalam membangunkan dan menjual produk yang mampu menyelesaikan permasalahan di bengkel, kilang dan kediaman di seluruh dunia. Syarikat dari Amerika ini adalah pembuat Produk Pelbagai Guna WD-40® yang paling dipercayai, yang perlu ada dalam setiap kotak peralatan dan kediaman di seluruh dunia yang juga dikenali sebagai penyelesaian pantas untuk membersihkan dan melindungi, melancarkan bahagian berkarat, memberi kelembapan, menghentikan bunyi geseran yang bising dan menghilangkan kesan melekit degil.

Produk Pelbagai Guna WD-40® ini menjadi penyelenggara profesional dan amatur DIY dalam pekerjaan mereka yang membabitkan perkakasan, perindustrian, automotif, berbasikal, sukan dan barangan runcit besar-besaran.

Produk Pelbagai Guna WD-40® boleh didapati dalam pelbagai saiz dan telah berkembang menjadi pelbagai produk khusus antaranya WD-40® Specialist™, WD-40® BIKE and WD-40® Specialist™ Automotive

Produk Syarikat WD-40 kini tersedia di lebih daripada 176 negara dan wilayah di seluruh dunia termasuk Malaysia di mana pelbagai produk WD-40 boleh ditemui di kedai-kedai runcit dan perkakasan utama di semua negeri. Untuk maklumat lanjut tentang Syarikat WD-40 atau barisan produknya, boleh melayari: www.wd40.asia.


Untuk maklumat lanjut dan gambar siaran, sila hubungi
Chan
GreatWorks Marketing
Tel +6012 362 7205
Email chan@greatworksmarketing.com