Total Pageviews

Senang Guna Egg Brush Cleaner Untuk Cuci Berus Mekap

22:31

Jom la cuci berus makeup weii..dah tak tau warna apa kalau kak fiezz mekap terutama eyeshadow..Dah berkaler-kaler kat berus mekap tu...Kak fiezz beli egg brush cleaner (rujuk gambar kat bawah) ni dah lama..tapi tahap kemalasan tahap kesepuluh rasanya, tak rasmi-rasmi guna..Set berus dari satu dah bertambah dua, tetap maintain beraneka warna pada berus mekap hasil gunakan mekap hari-hari..hari-hari k.fiezz?yea,kak fiezz mekap hari-hari..kecuali sabtu ahad tapi tue pun kalau tak ada aktiviti keluar rumah..kalau ada keluar-keluar, mekap tetap on seperti biasa..jadi korang boleh bayangkan la warna pada berus mekap kak fiezz macamana..huh..dasar pemalas sangat,kan..Kalau mekap bahagian mata, dah tak tahu warna apa k.fiezz guna..haha..Jadi sila jangan malas sangat,k.fiezz..pi basuh berus mekap tu...

EGG BRUSH CLEANER

Nama menda alah yang dalam gambar ni, egg brush cleaner..Kak fiezz pun tak tau nama dia. Masa nampak kat tempat beli tu, tau la fungsi dia untuk cuci berus mekap..Kak fiezz beli je..Nama dia, kak fiezz baru tahu masa nak taip entry ni..haha..tanya mr google.. tq encik serba tahu..hehe

Beli egg brush cleaner ni lama dah macam k.fiezz beritahu kat atas ni tadi..Kat Mr DIY atau Daiso..Salah satu..tak ingat yang mana..Nampak tak, dah lama beli sampai tak ingat beli kat mana...Kak fiezz pun tak reti macamana nak guna egg brush cleaner ni..Main agak-agak je la..Perempuan,kan..Sure can figure out nak guna macamana..hehe

www.fiezasani.xyz

Cara guna egg brush cleaner ni..K.fiezz guna shampoo badan je..hehe..buh sikit syampu atas egg brush cleaner ni, lepas tu amik satu per satu berus & gosok sampai warna-warna di berus tanggal..Siap semua, bilas dengan air..Senang,kan..tahap malas tu je ntah apa-apa...

Kalau korang ada budget lebih, boleh la beli pencuci berus mekap ni..Kak fiezz ada nampak juga pencuci dia masa beli egg brush cleaner ni tapi tak beli..Jadi kita guna syampu badan je..boleh juga guna pencuci muka masing-masing..Masa nak cuci ni, k.fiezz tak terfikir nak guna..tak pe, lenkali guna pencuci muka je...

HASIL SEBELUM & SELEPAS


www.fiezasani.xyz

Nampak..ada beza ke idak?beza kan..bayangkan la berapa lama k.fiezz guna je berus-berus ni tak bercuci..adeh..

www.fiezasani.xyz

Keringkan..K.fiezz biarkan gini je..Seeloknya letak dalam gelas & biarkan bahagian berus yang berbulu tu di bahagian atas..

PERLU KE CUCI BERUS MEKAP

Untuk kak fiezz perlu cuci berus mekap ni untuk membersihkan segala kotoran yang melekat pada berus akan berpindah ke muka kita semasa proses mekap. Kotoran-kotoran ni menyebabkan kulit kita bermasalah macam jerawat, gatal terutama kalau korang jenis berkongsi berus mekap dengan orang lain..Jadi kalau tanya k.fiezz perlu ke cuci berus mekap ni..Jawapan k.fiezz, yes perlu..Sangat digalakkan mencuci berus mekap kita seminggu atau dua minggu sekali bergantung pada kekerapan kita menggunakan berus mekap ni..

You Might Also Like

8 Comment

  1. Alhamdulillah...yeyyyy dah bersih...

    ReplyDelete
  2. Rabia pun ada egg brush clean ni.dpt pun sbb menang contest

    ReplyDelete
  3. Oo..kita tak pernah tahu pun tentang benda ni hehe

    ReplyDelete
  4. mudah ye cuci guna egg brush ni..kena ada satu ni.
    Janji Kita

    ReplyDelete
  5. tq share info, mrs pip pun tak tahu nama benda ni ... rupa2nya egg brush cleaner la pula ...

    ReplyDelete
  6. rasa macam baru first time tgok. heheheehe

    ReplyDelete
  7. senangnya guna brush ni..nanti kita nak survey la..sebab belum pernah nampak lagi macam ni

    ReplyDelete
  8. sha tiap kali nak raya mesti cuci berus haha kalau biasa malas sikit sbb jarang guna. sha guna shampoo untuk baby

    ReplyDelete