Total Pageviews

Sedap Atau Murah Di Bazar Ramadhan

13:52

Bazar Ramadhan

Bulan puasa macam ni, bazar Ramadhan mmg jadi tumpuan semua orang..tak kira la untuk kita, orang islam atau yang bukan beragama islam..Bangsa lain pun ramai suka ambil kesempatan membeli juadah di bazar ni..Kata dorang, bulan puasa seronok sebab ada bazar ramadhan ni macam-macam makanan ada...Betul la tu, tak dinafikan..Time ni memang berlambak makanan dijual kat bazar ramadhan...Antara juadah yang paling popular - Roti John, Murtabak..betul tak?Menu wajib ada atas meja waktu berbuka..dah 2 bazar kak fiezz terjah, gerai murtabak beratur weiii..Kak fiezz ni bila part beratur memang malas la..tapi terfikir, orang  yag beratur tu sebab murtabak tu betul-betul sedap atau murah?


www.fiezasani.xyz

Murah atau Sedap?

Menjadi persoalan di situ,kan..Murah ke sedap kat gerai yang ramai sangat orang beratur di bazar ramadhan?Contoh macam gambar kat atas..kak fiezz & mr hubby terjah kat satu bazar di area rumah..ada lah..tak mo cakap di mana..Masa ke sini, nampak ramai orang beratur kat gerai abang ni..Mr hubby cakap 'kena beli ni sebab orang beratur'..Assuming ramai orang = sedap..Gitu la kita,kan..suka membuat andaian..tapi tak cuba tak tahu..Lagi pulak kitaorang pertama kali ke bazar ni..Jadi nak tahu sedap ke tidak?kena la cuba beli..Mr hubby beli 4 keping terus..Masa bayar, kak fiezz nampak mr hubby hulur note sekeping RM20..Kak fiezz bajet RM5 sekeping kot..Kay Ell kan..Tapi nampak si penjual ni bagi balik baki..eh..berapakah?Kat rumah baru k.fiezz tanya harga..RM3 sekeping..Bila rasa murtabak abang ni..errmmm..so so je..pada tekak kak fiezz tak berapa sangat...Jadi rumusannya disini orang beratur kat gerai abang ni sebab murtabak dia jual RM3..Kategori murah la di area Kay Ell ni...

Eh, kak fiezz bukan nak condemn pulak abang ni, tau..Cuma rasa murtabak dia jual ni pada tekak kak fiezz biasa2 je..Mungkin orang lain suka..Kita tak tahu kan..Sedap tu subjektif..

Moga abang ni dimurahkan rezeki sebab menjual murtabak dengan harga yang berpatutan..

Wajib Ke Bazar Ramadhan?


Korang acane pulak, wajib ke pi bazar ramadhan sempena bulan puasa ni. Kak fiezz jenis tak kisah..Tapi mr hubby, wajib gitu..Balik kerja mesti singgah..Korang?,macam kak fiezz atau mr hubby kak fiezz?Kalau macam mr hubby kak fiezz, ada tak menu yang hot kat bazar korang selalu pi tu..Kalau ada meh la share apa menu nya & kat mana?Time weekend, boleh la kak fiezz & mr hubby terjah...

You Might Also Like

6 Comment

  1. cik nor hari2 singgah bli lauk..haha..mkn sorg mls nak msk..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memahami..kalau sorang makan, better beli..jimat beli dari masak...masak,kena beli bahan..aksesori2 yg nk digunakan dalam masakan lagi..gas lagi..fuhhh..baiklah beli..

      Delete
  2. So far sampai hari ni dan tahun- tahun lepas SA x jejak kaki ke Param..x tau la..lebih prefer masak sendiri..

    ReplyDelete
  3. Murah dan sedap kak..rabia suka beli dkt bazar..

    ReplyDelete
  4. sha tak kisah kalau mahal sikit tapi sedap. ni dah la mahal tapi hmmmmm

    ReplyDelete