Total Pageviews

vacation

Medan Trip - Day 2 (Danau Toba Tour)

10:46

Medan Trip - Day 2

Hari kedua di Medan & pakej kitaorang bermula pada hari kedua ni. Pagi lepas breakfast di hotel,kitaorg menunggu pak supir ambil di hotel.. Eh.. Lupa plak nak cakap kat entry SEBELUM, penginapan di The Crew Hotel tempat kitaorg menginap hari pertama ni sekali dengan sarapan pagi. Jadi tak kelam kabut nak cari tempat makan ke apa..Turun ke kafe hotel je untuk breakfast...Menu-menu yang disediakan, sesuai dan kena dengan selera kita orang Malaysia ni...

Okey, sambung balik cerita hari kedua ni. Pak Herman ambil kitaorang dengan 2 buah kenderaan.

Tempat pertama kitaorang di bawa ke tempat jual kacang-kacang. Boleh rasa & kalau berminat nak beli, boleh beli. Tak minat pun tak apa..

TEMPAT JUAL KACANG

www.fiezasani.xyz
Yang dalam bekas terbuka depan kacang-kacang ni, tester...

www.fiezasani.xyz

Selepas tu, kitaorg di bawa makan tengah hari ke Restoran di gambar bawah ni. Masakan padang, kalau tak silap kak fiezz.. 

www.fiezasani.xyz
Dari bahagian hadapan restoran


www.fiezasani.xyz

Menu tengahari kitaorang hari pertama

www.fiezasani.xyz

Wajib la bergambor dulu sebelum mengisi perut.. 


Camne rasa makanan Indonesia, okey ke tidak? K.fiezz ni tak memilih.. Sedap je pada deria rasa k.fiezz ni..Cuma sambal dia, kak fiezz tak berani nak makan..takut perut buat hal..Masa ni nak sampai ke Danau Toba ambil masa beberapa jam juga...

Selepas makan, perjalanan diteruskan ke Danau Toba. Mengikut pak herman, jarak perjalanan dari hotel kitaorang di Kuala Namu nak ke Danau Toba ni mengambil masa 5 jam.. Fuhhh.. Kebas punggung duk dlm van.. Jadi sepanjang jalan, kita layan pemandangan & cuci mata tgk cara kehidupan orang di Indonesia.

DAH SAMPAI DANAU TOBA

www.fiezasani.xyz
Lepas beberapa jam, sampai di hotel yang pertama jadi tempat penginapan kitaorang. 
DANAU TOBA INTL. COTTAGE.  

www.fiezasani.xyz
Pemandangan Danau Toba dari bahagian atas hotel.. Subhanallah.. Cantik sangat... 

www.fiezasani.xyz


www.fiezasani.xyz
Belakang k.fiezz pemandangan Danau Toba dari bilik kitaorg.. 

www.fiezasani.xyz
Nah.. Gambar yang lebih jelas untuk tatapan mata korang..
tapi tengok secara live,  serius cantik.. Bukak je pintu balkoni bilik terus menghadap pemandangan ni.. 


www.fiezasani.xyz

Dari atas bot.. Masa ni kitaorang nak ke Pulau Samosir.. 

www.fiezasani.xyz
Ni la rupa hotel kitaorang menginap.. Cantik tapi k.fiezz macam serem sikit sbb environment dia kot.. No worry, tak ada apa2 pun masa stay kat sini cuma suasana & senibina hotel dia tu, jadi seremm...Lagipun kedudukan bilik kitaorang dapat kat belah bawah yang mengadap Danau Toba ni, so agak sunyi sikit...

www.fiezasani.xyz
Atas bot.. 


www.fiezasani.xyz
Masa ni hujan renyai-renyai tapi semua gigih naik kat atas ni nak tengok pemandangan secara live Danau Toba...


www.fiezasani.xyz
Mr hubby masa ni dah start tak berapa sedap badan tapi gigih naik atas...

www.fiezasani.xyz
Nampak tak batu tergantung tu, mengikut mitos orang sini. Batu tu sumpahan anak yang ingkar arahan orang tuanya yang nak kahwinkan dia dengan calon pilihan keluarga. Si anak tak bersetuju sbb dah ada pilihan sendiri . Jadi dia terjun dari sini dan tersangkut di situ. Yg batu kecil di belakang tu anjing2 peliharaannya yang ikut sekali terjun.. 


Pemandangan Danau Toba

www.fiezasani.xyz

Dah sampai di Pulau Samosir.. 

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz 
Kat sini ada orang-orang menjual cenderamata.. Memang banyak.. Cuma pandai-pandai la tawar harga yea ;) 


www.fiezasani.xyz
Di kawasan perumahan kaum batak. Ni rumah tradisional kaum ni.. 

www.fiezasani.xyz
Mr hubby terpilih untuk menari tarian tradisi kaum batak.. Haha.. Bawah ni video nya... 




Kalau ikutkan dalam trip kat sini kitaorang di bawa ke muzium orang batak tapi masa ni dah nak Maghrib plus ada baby dalam kumpulan jadi macam tak berapa sesuai pulak rasanya.. Selesai aktiviti menari-nari ni, kitaorang pi semula ke jeti utk menaiki bot, balik ke hotel.. Sebelum tu, kitaorang menyinggah shopping beli cenderamata kat pasar yang kak fiezz beritahu kat atas tadi..

Malam lepas mandi & rehat jap di bilik.. Pak herman bawa kitaorang ke kedai ni untuk makan malam.. 

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz
Selfie dulu sebelum makan


www.fiezasani.xyz
Menu makan malam

www.fiezasani.xyz
Menu makan malam

Pakej ni dah termasuk makan & penginapan (di hotel - include breakfast) . Jadi bawak duit belanja je utk beli cenderamata, shopping + makanan selain yg termasuk dlm pakej.. 

vacation

Medan Trip - Day 1 (Hotel The Crew dan Pakej Murah)

14:17

Medan trip

Jom..entry ni kak fiezz nak kongsi pasal Medan Trip kak fiezz & family ke sini minggu lepas dari 20 Mac 2018 - 24 Mac 2018). Flight kak fiezz, 20hb, pukul 8.00mlm.. Pakej untuk Medan Trip itaorang bermula pada esoknya iaitu pada 21 Mac 2018..Jadi untuk hari pertama sampai di Medan, kitaorang menginap di The Crew Hotel,KualaNamu..Hotel ni terletak berdekatan dengan Lapangan Terbang Kuala Namu, Medan..

Transport Dari Airport Kuala Namu, Medan ke Hotel The Crew

Hari kak fiezz & family ke sini,flight delay..Patutnya dalam pukul 8.00mlm tapi tunda sampai 9.20 camtu baru flight berlepas dari KLIA 2 ke Kuala Namu, Medan..fuhhh..1st time kak fiezz naik flight & delay...Mr hubby kak fiezz dah risau sbb dah arrange dengan hotel untuk pick up kitaorang di airport waktu yang sepatutnya kitaorang sampai..tapi dah delay pulakkkk..haish...kacau program..So sebaik je sampai di airport Kuala Namu, salah sorang dari member group telefon hotel untuk ambil kitaorang di airport..Nasib baik, tak ada sebarang masalah..2 biji van yang datang untuk ambil kitaorang seramai 16 orang...Pengangkutan disediakan oleh pihak hotel untuk pick up kita di airport..

www.fiezasani.xyz

Hotel penginapan kitaorang masa hari pertama sampai di sini

The Crew Hotel KualaNamu
Jalan Arteri Bandara Kuala Namu
No.09, Medan, Indonesia, 20157

Tel : 6282365211199

www.fiezasani.xyz

Reception

www.fiezasani.xyz

Hotel ni terletak bersebelahan dengan hotel lain..So ni di ruang tengah antara 2 hotel ni..cantik sangat background dia, jadi wajib la kita posing...

www.fiezasani.xyz

empat bilik mr hubby tempah jenis 
Business Class King - Rate : RM125
booking melalui Agoda...

www.fiezasani.xyz

Memandangkan pakej trip hanya bermula pada 21hb Mac 2018, jadi kita menjamu selera di kafe hotel..Harga reasonable...

www.fiezasani.xyz
Menu k.fiezz order di kafe hotel ni - Kuew Tiow Goreng & Air Teh O
Tapi kan, lamaaa nunggu nak dapat order ni...k.fiezz syak mungkin chef dia sorang je..huhu...
Nasib baik la kuew tiow dia sedap..Air teh o dia pun, rasa lain dari kita punya kat Malaysia ni..yg dalam bekas kecik tu, air gula..kita kena buh sendiri..suka ati la nak manis ke, tawar ke..sendiri punya citarasa..part ni k.fiezz loike...

www.fiezasani.xyz

Pakej Medan Trip bermula - Ready to explore Medan, Indonesia
Pakej yang kitaorang ambil untuk 4H 3M ni RM550/seorang..Mr hubby berurusan dengan Pak Ibrahim, mungkin owner travel agent yang kitaorang ambil pakej ni...Tapi sepanjang 4H 3M ni, supir kitaorang - Pak Herman & sorang lagi assistant sbb dapat 2 buah kenderaan untuk bawak kitaorang seramai 16 orang + beg beg beg...

www.fiezasani.xyz

Sim kad untuk internet yang mr hubby beli untuk kitaorang guna sepanjang di Medan..
Harga - IDR 100,000.00
Masih ada lagi balance data 25gb (valid untuk 20 hari) dari entry k.fiezz ni...Kalau ada yang bercadang nak ke Indonesia, boleh e-mail kak fiezz...Nak bagi sim kad ni..tapi hanya untuk internet saja yea..tak boleh call...Kalau dah habis kuota, korang just top up...

beauty

Kat Mana Nak Beli Mask Korea Murah ?

15:38

AU FAIRY SKINCARE

Kak fiezz nak share dengan korang mask Korea murah yang kak fiezz dah cuba baru-baru ni iaitu AU FAIRY Skincare..Kak fiezz suka sangat mask korea ni sebab selain original dari KOREA. Kandungan mask ni menggunakan bahan-bahan sumber alam. Harganya yang berpatutan juga menjadi salah satu faktor, kenapa kak fiezz jatuh cinta dengan AU FAIRY SKINCARE ni..Bagi kak fiezz harganya yang murah, mungkin kenapa Au Fairy Skincare jadi pilihan ramai pengguna yang suka mask dari Korea ni..

Jenis mask Au Fairy Skincare


Au Fairy Skincare ada 4 jenis yang terdiri daripada 

www.fiezasani.xyz

Rangkaian mask AU FAIRY SKINCARE

www.fiezasani.xyz

2x Hydration Sheet mask with Seaweed Extract

*Sesuai untuk semua jenis kulit
*Melembapkan & melegakan kulit wajah
*Memulihkan keseimbangan kulit

Berfungsi untuk pemeliharaan kulit berganda dengan kandungan esktrak rumpai laut. Sesuai untuk kulit yang terlampau kering. Dengan kandungan ekstrak rumpai laut, dapat membantu menenangkan kulit wajah serta menambah tahap kelembapan serta keseimbangan yang jelas untuk mendapatkan hasil yang terbaik...

www.fiezasani.xyz

Honey Potion Nourishing Mask

Superfood Real Honey Sheet Mask
Sesuai untuk kulit yang ada masalah jerawat yang agak teruk kerana masalah tekanan

Khusus untuk melembapkan dan melegakan tekanan kulit. Madu seperti yang kita tahu berfungsi sebagai makanan terbaik untuk kesihatan kulit kerana antioksidan & antimicrobial.


www.fiezasani.xyz

Bliss Berries Brightening Mask - Berries Essence

Mask mengandungi pati beri (blueberry / black mulberry / chinese wolfberry & strawberry) yang bersifat antioksidan.

Sesuai untuk kulit kusam dan letih terutama selepas penat bekerja sepanjang hari.

Mengandungi intipati beri yang kaya dengan vitamin dari empat jenis beri, mask ini membantu mencerahkan kulit kusam. Hanya rileks & biarkan ia merawat sambil merehatkan wajah kita yang keletihan dan kusam kerana kesibukan bekerja.


Pearl Pixies Whitening Mask - Pearl Essence

Mengandungi serbuk mutiara

Sesuai untuk kulit yang bermasalah dengan pigmentasi sekitar pipi serta lebam di bawah mata dan kawasan bibir.

Berfungsi untuk membuatkan kulit lebih berseri dari dalam. Dengan penggunaan yang kerap dapat melindungi kulit dari kusam dan menjaga dari sinaran UV.

HASIL REVIEW MENGGUNAKAN SENDIRI AUFAIRY SKINCARE MASK

Kak fiezz dah cuba sendiri AuFairy SkinCare Mask ni, korang boleh rujuk video kat bawah ni yang berdurasi 1 minit..cewah..siap bitau berapa minit..haha..kisahnya sebab nak post kat IG..Mana boleh video panjang..1 minit ke bawah je..Jadi harap faham la suara kartun k.fiezz tu..hehe...



Rumusan dari kak fiezz guna sendiri AuFairy Skincare ni, mask jenis topeng berwarna hitam..Sangat banyak pati yang ada dalam 1 bekas ni..Lepas tanggalkan mask,kak fiezz boleh rasa kulit lebih lembut dan anjal..gitu..tapi kena konsisten la yea untuk mendapat kesan seperti yang kita nak...Jangan risau, mask ni sesuai untuk semua jenis kulit..Kak fiezz kulit kombinasi & lepas pemakaian mask, tak ada sebarang masalah macam gatal-gatal ke apa..alhamdulillah...Risau jugak,kan..tapi mungkin intipati kandungan mask ni berasaskan sumber alam jadi tiada kesan sampingan yang negatif pada kulit...

Harga pulak, bagi k.fiezz sangat murah..RM4.90 sahaja..oemgeee..murah okey...Boleh dapatkan secara online di www.yoskin.com atau www.hermo.my..

Actually ada diskaun 10% dengan kod AUFAIRY10..tapi hanya valid sebulan dari tarikh yang k.fiezz post video atas ni di IG..Kak fiezz post pada 12 Mac 2018..So kalau korang nak grab, boleh lagi...

Gift

Dapat Mask Dari The Faceshop, Jadi Top Pengomen Di Blog Marsha

22:47

Holla..kak fiezz bersiaran selepas cuti-cuti di Medan minggu lepas..weiii, tak ada mood tau nak menaip ni..haha..tapi gigih jugak sbb walaupun k.fiezz tak update blog sepanjang bercuti tu, tengok kat statistic, view tetap macam biasa..terharu..ada yeak orang baca blog k.fiezz ni..kembang kempis idung aii, tau..tq la korang yg rajin singgah ke sini walaupun kadang tak ada entry baru kat blog k.fiezz ni..huhu..penyakit M tu tinggi sangat...

www.fiezasani.xyz

Entry ni k.fiezz nak share dengan korang, kak fiezz terpilih jadi top pengomen di blog MARSHALIZA..selalu k.fiezz bagi hadiah kat orang..ni orang bagi hadiah kat k.fiezz..suka suka suka..sesekali dapat hadiah, feeling best kot..tq Marsya..Kak fiezz pun tak sangka terpilih benornya..kak fiezz memang kenal Marsya ni di blog/ig/fb.. Kak fiezz memang selalu berkunjung ke blog Marsya..suka baca entry-entry Marsya..macam-macam info ada..selain tu Marsya ni salah seorang agen Shaklee, kalau tak silap..Korang kalau nak cari produk Shaklee di area Ipoh, boleh roger Marsya ni...

tQ again marsya for the present..i loike..macam tau2 je kak fiezz suka mask2 ni...Maklum la menjaga kecantikan gitu..hehe...

beauty

Kelebihan Krim Kontur Mata dan Scrub Wajah Safi Rania Gold

09:00

Krim Kontur Mata & Scrub Safi Rania Gold

Nama k.fiezz ni kan semua berkaitan kecantikan mmg jadi topik utama yg k.fiezz suka. Selain dari penjagaan muka.. Mata pun mainkan peranan dari segi aspek kecantikan. Apa guna muka dah cun ni. Tapi bawah mata lebam, gelap.. Kak fiezz rasa ramai yg alami masalah sama, kan.. Kak fiezz pun tak terkecuali.. Faktor utama mungkin sbb k.fiezz suka tidur lewat terutama hari cuti..

Macamana nak hilangkan lebam bawah mata ni?

Dah tentu la gunakan krim kontur mata Safi Rania.. Cewah... Dengan penggunaan yang konsisten, insyaallah masalah lebam bawah mata dapat diatasi. Tapii k.fiezz ni tak konsisten.. Haih... Sila jangan contohi attitude ketidak konsisten k.fiezz ni..

Kontur Mata Safi Rania


www.fiezasani.xyz

Krim Kontur Mata Safi Rania Gold dengan BIO NANO EMAS 24K & Protein sutera digabung bersama OLIGOPEPTIDA yang khusus membantu mengurangkan lingkaran halus dan hitam di sekitar mata. Teksturnya yang halus dan mudah meresap membantu mengukuhkan struktur kulit di samping memperbaiki lapisan kulit agar cerah dan sihat bermaya. 

Bio Emas 24K - Membantu mengukuhkan struktur kulit agar tekstur kulit lebih anjal & halus. Serta mampu mengurangkan kesan kedalaman kedutan dengan lebih ketara. 

Protein Sutera - Mengandungi 18 jenis asid amino untuk membentuk lapisan perlindungan kulit yg berupaya mengunci lembapan dan melicinkan agar kulit wajah lembut dan halus. 

Oligopeptida - Menghindarkan lingkaran hitam dan mencerah kulit sekitar mata. 

www.fiezasani.xyz

SCRUB WAJAH SAFI RANIA GOLD

Mengandungi Nano Gold 24K & nutrisi Propolis. 

Butiran manik lembut jojoba & silija mengeluarkan kulit mati, bintik hitam serta kotoran tersekat di dalam pori. 

Tanpa SLS, SLES, TRICLOSAN & PARABEN. 

Fungsi Nano Gold 24K - Mengukuhkan struktur dalaman pada lapisan epidermis kulit agar wajah anjal serta awet muda. 

Manakala fungsi Propolis - Anti oksidan semulajadi melawan radikal bebas untuk mengatasi penuaan awal. 

Cara penggunaan scrub - Kak fiezz guna sebelum pakai mask.. Kita scrub dulu muka, tanggalkan segala sisa kulit mati dan sisa mekap, kemudian baru diikuti dengan pemakaian mask..Kak fiezz guna scrub ni seminggu sekali sahaja bersama dengan mask...

Di Mana nak dapatkan produk Safi Rania Gold ni?

Kedua-dua produk ni mudah didapati di mana-mana pasaraya dengan harga yang berpatutan...

produk review

Fame Lip Cream Dalam Travel Kit Fame Limited Edition

09:00

TRAVEL KIT FAME LIMITED EDITION

Dah lama usyar brand Fame ni..Serius suka giler warna-warna dia..cantik-cantik sangat..Baru ni Fame keluarkan Travel Kit Fame Limited Edition..Mak aih, melonjak-lonjak dalam hati nak beli travel kit fame ni..Maklum la kak fiezz kan suka travel..sesuai la bawak travel kit fame ni..Try pujuk mr hubby..Ingatkan dia tak bagi..eh!!dapat green lite, chuolls..terus order kat seller shopee..Harga standard RM75 + dapat free postage..Save duit postage..

Ada apa dalam Travel Kit Fame Limited Edition 

5 batang..panggil batang la kan..hah!!korang jangan nak pikir ke lain pulak..maksud kak fiezz dalam travel kit fame limited edition ni ada 5 item..panggil item la yeak..sopan sikit...So dalam kit ni 3 lip cream & 2 lip gloss..Kak fiezz dah cuba kelima-lima item..and k.fiezz suka kelima-limanya..harus la suka..RM75 chuolls..hehe

www.fiezasani.xyz
Lip Cream - Diva / Ruby / Mocha
Lip Gloss - Viva Glam & Drama Queen

www.fiezasani.xyz
Perbandingan saiz lip cream Travel Kit Fame Limited Edition dengan lipstick biasa..Saiz Travel Kit Fame ni kecil sikit..Untuk k.fiezz okey la, sesuai nak bawak travel plus dalam box...


www.fiezasani.xyz

Warna-warna dalam Travel Kit Fame Limited Edition

Tadaaa..dah cuba kelima-lima item dalam travel kit fame ni...i loike all the colours..Nanti nak tambah koleksi lagi dari Fame..Haritu dah nak beli tapi fulus kurang memberangsangkan dalam akaun..so kita KIV dulu...

YANG MANA PALING FAVOURITE DALAM TRAVEL KIT FAME LIMITED EDITION NI

To be honest..semua kak fiezz suka..Yang DIVA tu bila pakai nampak warna tu menarik & sesuai dengan ton kulit kak fiezz..RUBY nampak kak fiezz lebih garang & serius bila pakai..MOCHA lagi nampak senada dengan kulit kak fiezz, walaupun warna dia nampak macam tak menonjol tapi kak fiezz suka..Nampak lebih natural..2 lip gloss tu, sapu selepas memakai lip cream & untuk nampak kesan berkilau2, boleh tambah salah satu lip gloss ni sebagai pelengkap gaya...

Kalau korang yang berminat nak beli FAME ni, boleh dapatkan dari mana-mana agen atau beli dari seller yang jual di Shopee..Harga sama macam agen lain cuma kat shopee macam kak fiezz beli ni, kak fiezz dapat postage percuma...

LifeStyle

Tahniah Dato Siti Selamat Bersalin Baby Girl

22:58

Alhamdullilah penantian selama 12 tahun.. Dato Siti selamat melahirkan baby girl pagi tadi. I feel you Tok Ti.. Kak fiezz dengar pengumuman pagi tadi di radio Era. Lepas buat pengumuman tu, radio era mainkan lagu Tok Ti buat anakanda tercinta. Tajuk kak fiezz tak ingat.. Kak fiezz panggil lagu si pipi merah.. Touching plak dengar lagu tu. Kak fiezz boleh imagine perasaan tok ti pegang zuriat sendiri lepas hampir 12 tahun menanti..uwaaa..


kredit IG - @ctdk


kredit IG - @ctdk

Tahniah Dato Siti & Dato K..Tadi tengok dah tersebar gambar anak ctdk kat FB..comel sangat...macam mak dia, lawo..dato k pulak hensem...kak fiezz tak berani nak share gambar baby ctdk kat sini..sebab takut kena saman plak..hehe..ctdk nak announce nama lepas 7 hari baby ni lahir so mungkin masa tu baru nak share gambar baby sekali..tapi tadi dah ada yang sebar dulu..mungkin excited nak tengok rupa anak ctdk...

Apapun happy for you Dato Siti..Bila turn iolls pulak ni..hehe

SELAMAT BERPANTANG DATO SITI

Give Away

Birthday Giveaway by Mrs Pip

09:00

Lama tak joint Giveaway blogger..Nak joint la Birthday Giveaway Mrs Pip..1st sebagai sokongan member blogger..2nd untuk balas kerajinan mrs pip yang selalu singgah ke blog kak fiezz..Lagipun yang kak fiezz tertarik, hadiah-hadiah yang ditawarkan..best..Mana la tau rezeki melekat dapat hadiah dari Mrs Pip..hehe..btw, kalau korang nak joint jugak, cuma klik banner kat bawah ni, k..


Hadiah untuk pemenang utama adalah seperti di bawah

  • face mask jenama b.live (fine line stoppage sheer off crease) x 3 sheets
  • Suaviss Colmado body wash 30ml x 2 bottles (random fragrance : lime, coconut, strawberry, grapefruit, mango)
  • pre-loved novel
  • hadiah misteri (wang tunai / skincare product / beauty products / shawl / atau lain lain produk)

Best kan..hah!!tue kak fiezz joint ni..yang no.1 & 2 tu paling favourite..yang hadiah misteri tu, kalau iolls terpilih, nak skincare @ beauty produk, please..hehe..gedik sangat kan..


review

Atasi Masalah Tayar Pancit Dengan KRONOS FLAT NO MORE

19:06

Masalah Tayar Pancit

Pernah tak korang mengalami masalah tayar pancit di tengah jalan..kak fiezz & mr hubby pernah mengalami sekali..Dekat highway..Tengah malam..Tak tau la siapa yang pi buang gunting di tengah jalan..tak memasal pancit tayar kitaorang..terus mr hubby perlahankan kelajuan & cari stesen minyak yang berdekatan. tapi idok dekat pun, boleh tahan gak jarak dia..apa nak buat..terpaksa gak la perlahankan kelajuan..Sampai di stesen minyak berdekatan, terus mr hubby tukar tayar spare..Agak leceh tapi tue la atas kecuaian orang lain, kita yang kena..

KRONOS FLATNOMORE Tyre Sealant & Inflator


Kalau korang pernah mengalami situasi yang macam ni atau lebih kurang..meh kak fiezz nak kongsi dengan korang KRONOS FLATNOMORE ni...Korang boleh simpan dalam kereta just in case mengalami situasi tayar pancit yang tak diduga..Kalau perempuan masa situasi tu dengan suami, tak pe boleh harapkan en.suami untuk tukarkan tayar..tapi kalau berseorangan..acane?kelam-kabut kot..So dengan KRONOS FLATNOMORE ni korang tak perlu risau, cara penggunaan yang mudah, semudah a,b,c..Produk KRONOS FLATNOMORE ni membantu untuk menampal lubang pada tayar kita dengan segera  terutama buat kaum wanita yang memandu keseorangan..Tidak memerlukan sebarang peralatan untuk menukar tayar, cuma isi kan sahaja tayar dengan KRONOS FLATNOMORE dan teruskan bergerak sejauh 3-5km untuk memastikan sealant yang diisi rata pada seluruh permukaan dalam tayar...

Apa istimewanya KRONOS FLATNOMORE ni-

✅ TIDAK perlu tukar tayar
✅ Senang untuk digunakan
✅ Tampalkan lubang tayar dalam 90 saat⏱
✅ Tidak memerlukan sebarang peralatan
✅ Tidak merosakkan tayar dan rim kereta
✅ Formula yang mesra alam dan tidak mudah terbakar🌿
✅ Dibuat daripada 100% polimer organik
✅ Jangka hayat selama 3 tahun dari tarikh pengilangan
✅ Waranti 2 tahun

www.fiezasani.xyz

BERAPA BANYAK KRONOS FLATNOMORE YANG DIPERLUKAN UNTUK MENGISI TAYAR PANCIT TERKENA PAKU


1. Tayar racing- low profile.
Kalau paku terlalu dalam dan tidak boleh dicabut - Setengah botol

Kalau paku dicabut dan tayar kempis terus - setengah atau 70% botol 

2. Tayar biasa 13inch- 16 inch
Kalau paku terlalu dalam dan tidak boleh dicabut - Setengah 
botol

Kalau paku dicabut dan tayar kempis terus - 70% atau 1 botol 

3. Tayar biasa 17inch keatas
Kalau paku terlalu dalam dan tidak boleh dicabut - 70%-80%

Kalau paku dicabut dan tayar kempis terus - 1 botol penuh

Untuk Motosikal dan basikal, 1 botol boleh digunakan sebanyak 3-4 kali

Cuma boleh digunakan untuk tayar jenis TUBELESS. Jenis tube yang lama tak boleh digunakan


www.fiezasani.xyz

CARA MENGGUNAKAN KRONOS FLATNOMORE, sila rujuk video di bawah :-



HARGA KRONOS FLATNOMORE

RM49.99 belum termasuk postage

📌 KRONOS FLATNOMORE juga datang dalam 650ml yang merupakan salah satu botol terbesar di pasaran📌

Korang yang berminat untuk menjadi agen dan distributor KRONOS FLATNOMORE ni, boleh hubungi maklumat seperti dibawah - 


souvenir for my reader

Cenderahati Bulan Februari 2018 Untuk Top Pengomen Di Blog FiezaSani

23:25

Tahniah cik tie..Rajin tau cik tie ni singgah ke blog k.fiezz..k.fiezz yang kadang busy tak dan nak balas kunjungan cik tie..kat ofis kadang blog2 tak boleh nak bukak, kadang boleh..eh..geram je..Tapi kebanyakan masa memang tak boleh nak bukak blog, tu yang tak dapat nak blogwalking..Kat rumah pulak, kak fiezz sekarang ni mengalami sindrom malas nak bukak lappy kat rumah..plus keletihan yang ntah apa2 je..tak faham k.fiezz..faktor usia k.fiezz syak ni..

Okey, tak pe..ni kak fiezz tengah mood rajin nak update blog..So, kalau korang nak blogwalking ke blog Cik Tie, boleh klik link merah tu..

www.fiezasani.xyz

Top pengomen bulan Februari 2018 di blog k.fiezz..

www.fiezasani.xyz

Untuk bulan Februari ni, cenderahatinya seperti di atas untuk top pengomen di blog k.fiezz..Memandangkan k.fiezz suka berkaitan kecantikan..Hadiah pun semua berkaitan kecantikan..hehe..Mask tu dari Korea..Ada sales masa k.fiezz pi tengok wayang minggu lepas..Kebetulan lalu kat kedai yang jual barang korea..Nampak mask ni, apa lagi wajib la grab...Krim Himalaya & One Drop Perfume tu memang dalam simpanan k.fiezz..Tak tahu nak buat apa, meh la kita bagi hadiah..Perfume tu k.fiezz dapat banyak..eh!!jenuh nak perabiskan..Jadi sila jangan tamak..kita bagi hadiah..