Resipi Coleslaw Yang Simple dan Sedap

09:41

Coleslaw Homemade Ala KFC

Hi korang..Morning..cheer up sikit..Hari isnin ni, no monday blues..cewah..padahal kak fiezz pun lemau ni hah..haha..semalam pi layan wayang, teman mr hubby ke Low Yat..sampai rumah dah malam..lepas tu penat la ni, hah..Moh la update blog..Kak fiezz kalau weekend je blog pun sunyi..malas nak mengarang entry..Ada je story nak share dengan korang tapi penyakit M tu lagi tinggi..okey, dah dah..jom to the topic utama entry ni..Kak fiezz cari resipi coleslaw baru ni..Mr hubby request tapi dia tak makan pun..sabar je la..kak fiezz je yang makan..lantak la..Kak fiezz rasa sedap je coleslaw yang kak fiezz buat ni...Kak fiezz dapat resipi dari blog CIK EPAL..kenal kan blogger top lagi famous ni...Jom kita tengok resipi coleslaw yang simple lagi senang ni..Ingatkan susah bebenor nak buatnya..eh!!bila baca entry Cik Epal tu, sonang je ghupenya...


RESIPI COLESLAW


www.fiezasani.xyz

Bahan-Bahan 
*Kobis
*Lobak merah
*1 sk jus lemon
*1/4 Cawan susu (Fresh Milk)
*Lada Hitam
*5 Sudu mayonis
*Garam & Gula

CARA BUAT COLESLAW SENANG NI

www.fiezasani.xyz

Potong dadu kobis & lobak merah..Potong sekecil yang korang boleh..Kak fiezz mampu potong camni je..haha..dasar pemalas sangat, kan...

www.fiezasani.xyz
Letak susu dalam 1/4 cawan 

www.fiezasani.xyz
Diikuti mayonis (5 sudu)

www.fiezasani.xyz
1 sk jus lemon..Jangan banyak sangat, nanti masam

www.fiezasani.xyz
Sikit serbuk lada hitam

www.fiezasani.xyz

Sikit garam

www.fiezasani.xyz

sikit gula

www.fiezasani.xyz
Gaul rata semua sekali

www.fiezasani.xyz

Siap..Boleh simpan dalam peti ais untuk lagi sedap & lazat..Sekurangnya 3 jam untuk bagi bahan mesra & sekata rasa dia..Kalau korang nak terus makan lepas dah siap tu pun boleh je..Tak sapa marah pun...Kalau kita beli KFC, kan sejuk gitu kita dapat coleslaw ni...Sedap je makan...Tu yang dicadangkan letak dalam peties 3 jam..

Rasa dia - sedap la weii..masam, manis dengan sayur yg rangup gitu..sedap je ratah...tambah sendiri buat..lagi extra sedap..hehe...

You Might Also Like

23 Comment

  1. dap dap..
    dulu rajin gak la buat sendiri.
    skrg ni apa pun tak boleh.. semua malas. haha :D

    ReplyDelete
  2. Senang pula nak buat ... Ok nnt nak try juga.

    ReplyDelete
  3. Oohh..baru tau kena letak susu eh..ingat letak mayonis je..nak cubalah nanti

    ReplyDelete
  4. Boleh Kak Sue cuba nanti, baru tau kena letak susu rupanya..

    ReplyDelete
  5. Sedap makan sejuk-sejuk ni. Simple jer resipinya yer.

    ReplyDelete
  6. Ok..resipi kentnang putar dah lama ada dan tahu buat..bleh buat coleslaw plak lepas ni

    ReplyDelete
  7. wahh.. taklah sesusah mana yea resepinya.. boleh la try buat nanti.. hehehe.. TB suka coleslaw

    ReplyDelete
  8. Ok boleh cuba nanti especially bila buat bbq. Sedapnya. Rangup pula ye kak.

    ReplyDelete
  9. Wahhh bestnya. Boleh cuba ni.

    ReplyDelete
  10. Resepi sedap ni siap ada susu segar. Nanti nak cuba buat la fiezz. Boleh makan banyak-banyak...hihi

    ReplyDelete
  11. Biasa bonde buat tak letak susu, tapi resepi ni ada susu bolehlah try nnt. Terima Fiezz kongsi resepi.. I likeee

    ReplyDelete
  12. mmg suka buat coleslaw...nk2 bila sejukkn lg yummmm

    ReplyDelete
  13. senang je ye .. nanti nak buat banyak sikit la sebab anak-anak Sal suka gak coleslaw ni..

    ReplyDelete
  14. Laa, mudah je rupanya buat coleslaw ni. Hehehe. Tapi Zeza tak makan kobis lagi setakat ni sebab still fully bf anak. Maka berpantang la makan coleslaw buat sementara waktu sebab org kata kobis tu buat kering susu. Wallahu’alam.

    ReplyDelete
  15. Memang simple lah resepi ni. Tak sabar nak cuba. tak tahu pulak letak susu dalam tu.

    ReplyDelete
  16. perghhh
    terus rasa lapar tengok
    sedapnya kalau cicah dengan roti

    ReplyDelete
  17. dah tak payah pergi kfc semata mata mengidam coleslaw lepas ni hehe

    ReplyDelete
  18. wah senangnya, nanti nak try la buat :D

    ReplyDelete
  19. lah senang je rupanya .. nk try buat la nanti

    ReplyDelete
  20. Resepi ni simple cuma Siqah tak makan sayur sangat. Coleslaw adalah satu-satunya makanan yang tak makan kalau beli KFC. Hehe

    ReplyDelete
  21. sha pernah buat masa sekolah dulu tapi tolong potong sayur jelah, memang puas makan bila buat sendiri

    ReplyDelete