Tasneem Naturel Balm Untuk Si Manja

09:00

Tasneem Naturel Balm

Pernah dengar tak tasneem naturel balm ni?tak pernah..okey, meh nak story mory sikit..Tasneem Naturel balm ni kit bayi semulajadi yang memberi manfaat kepada ibu bapa terutamanya yang mempunyai baby..Apa istimewanya Tasneem Naturel Balm ni?Ia mengandungi bahan semulajadi dan kombinasi minyak pati (essential oil) yang bermutu tinggi. 

Mak pak yang ada baby tak perlu risau, okey..Sebab Tasneem Naturel Balm ni tidak mengandungi bahan kimia yang berbahaya seperti paraben, SLS & bahan pewarna. Diakui selamat dan mendapat kelulusan daripada KKM. Serta di proses di kilang OEM bertaraf GMP (Good Manufacturing Practices) dan mendapat sijil KKM..Tasneem Naturel Balm ni merupakan keluaran produk muslim..Oleh sebab ini Tasneem Naturel Balm menjadi pilihan ramai ibu bapa yang prihatin pada kesihatan anak masing-masing kerana kualiti & pembuatannya yang diperakui..


www.fiezasani.xyz

Balm Tasneem 

Tasneem Naturel Balm ini bukan sahaja boleh digunakan oleh bayi sahaja tetapi seisi keluarga..dari bayi yang baru lahir sehingga la dewasa..Walaupun bentuknya kiut, kak fiezz suka giler bentuk dia yang comey ni sebab senang nak bawa ke mana-mana, boleh sumbat je dalam handbag dan yang penting ia tahan 3 bulan (bergantung kepada kekerapan penggunaan)..Bau balm tasneem ni yang best, tak panas, tak melekit dan tak pedih membuatkan balm ni lain dari yang lain..Kebiasaannya balm panas kan tapi dengan balm tasneem ni no worry memang tak panas..Dengan kelebihan setiap unit balm tasneem mengandungi sekurang-kurangnya 5 gabungan minyak pati (essential oil) menyebabkan ramai ibu bapa memilih balm tasneem sebagai pilihan utama...

Jom tengok 4 variasi dalam set Tasneem Naturel Balm ni

KOLEKSI PILIHAN TASNEEM NATUREL BALM


CF RUB

www.fiezasani.xyz

Untuk membantu ibu bapa sekiranya anak demam, batuk dan selsema. Kandungannya yang terdiri dari eucalyptus oil, cypress, tea tree dan lemon membantu melegakan pernafasan. Mengurangkan batuk serta mencairkan kahak dan mengurangkan suhu anak-anak. 

CARA GUNA - SAPU DI TAPAK KAKI, DADA, TEKAK & TULANG BELAKANG

CALM TIME


www.fiezasani.xyz

Memberi keselesaan kepada bayi. Kandungannya terdiri dari pati tulen seperti lavender, bergamot, frankinsense dan marjoram, balm ini boleh membantu bayi lebih tenang & ceria. 

CARA GUNA - SAPU DI TAPAK KAKI, NADI, BELAKANG TELINGA & TULANG BELAKANG

SLEEP TIME

www.fiezasani.xyz

Untuk membantu masalah anak2 yang susah tidur malam. Mengandungi pati tumbuhan seperti cedarwood, vetiver, roman chamomile & ylang-ylang membantu anak-anak untuk mendapat tidur yang berkualiti.


TUMMY TIME

www.fiezasani.xyz

Balm ini paling disukai oleh ibu2 kerana selamat & boleh menggantikan minyak telon. Hanya urut & sapu balm ini ke perut bayi kerana berfungsi untuk melegakan perut kembung, sembelit & membuang angin berlebihan. Selain tummy time membantu masalah penghadaman. Terdiri dari pati tumbuhan Fennel, Ginger, Lemongrass dan Anise. 

CARA GUNA - SAPU DI TAPAK KAKI & PERUT. 
**Bagi sapuan di bahagian perut, ibu bapa digalakkan membuat urutan seperti urutan 'I Love You' Untuk memastikan si manja lebih selesa..

Maklumat lanjut mengenai Tasneem Naturel Balm ni seperti di bawah :~

Facebook : tasneemnaturelhq
Instagram : tasneemnaturel
Contact No : 011 20964665

You Might Also Like

14 Comment

  1. Yani dah beli TN Balm ni aritu before harga baru, untuk kegunaan masa berpantang nanti dan untuk baby. Tapi dah digunakan pada badan sendiri since tak berani nak sapu minyak kapak/ minyak panas direct kat perut time-time mengandung ni. Memang best bau dia dan tak panas sangat. Membantu jugalah bila perut berangin nak membuang air besar bila sapu Tummy Time TN Balm ni...takut habis plak sebelum baby keluar nanti...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah..best kan balm ni yani..good2..yani, wajib beli 1 set ni untuk berpantang nanti...

      Delete
  2. Ramai blogger update pasal entry ni...hehehe..berkesan betul kan..kpd baby mereka.

    ReplyDelete
  3. Memang kena ada setiap rumah ni balm ni kan fieza.. sangat2 sesuai utk seisi keluarga.. setakat guna balm ni alhamdulillah takde masalah.. memamg sesuai dgn anak2 dan ibubapa juga

    ReplyDelete
  4. Ciktie tak pernah cuba lagi balm ni. Teringin juga nak try sebab ramai yang share pasal balm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. best balm ni, cik tie..nnti boleh pi terjah kat fb @ ig dorang...

      Delete
  5. Bestnya balm ni.. sapu2 dah mujarab

    ReplyDelete
  6. Bagus balm tasneem ni kanak2 dan dewasa boleh guna.

    ReplyDelete
  7. ainy suka yang sleep time tu kak. best! moga serasi dengan kita semua ya. ainy follow ya kak. :)

    ReplyDelete
  8. aah nmpk kwn2 lain pun share psl balm ni..untuk dewasa pun bole pakai kan?

    ReplyDelete