Selamat Datang 2018. Azam apa tahun ni?

08:30

SELAMAT DATANG 2018

Salam 2018 kepada diri sendiri, family & semua pembaca fiezasani.xyz..Untuk k.fiezz, moga tahun ni lebih dimurahkan rezeki dan lebih baik dari tahun-tahun sebelum ni dari pelbagai sudut...Insyaallah..Aamiin..Sama juga untuk korang pembaca2 blog k.fiezz ni,moga kehidupan korang juga bertambah baik untuk tahun 2018 ni dari pelbagai sudut..

Azam 2018

haha..tak tau nak azam apa, uolls..untuk k.fiezz, cuma harap moga lebih suksess dalam bidang blogging (nak kembangkan networking), kerjaya serta menjalani rutin kehidupan yang lebih baik bersama mr hubby serta family tercinta..paling penting moga kewangan lebih stabil di tahun ni..selain dari tu, kita jalani kehidupan seperti biasa & cuba jadi lebih baik dari sebelum ni..

Azam korang pulak?meh la share..kak fiezz tak ada specific azam..Nak kurus..mmg dah kurus pun..haha..berkaitan kerjaya, alhamdulillah tahun 2017 kak fiezz dapat naik pangkat..so mmg tak tahu nak letak azam apa..Jadi azam korang?

kak fiezz nak share sikit, selalu kan tahun baru mesti ramai azam no.1 "NAK KURUS"..okey, tu mmg azam paling popular setiap kali tahun baru..Tapi nak tanya, konsisten tak nak buat ni?Sebenarnya kan nak kurus tak susah pun cuma kena displin + konsisten..Tahun 2017, kak fiezz tak ada letak azam nak kurus cuma kak fiezz dinasihatkan untuk kurus atas sebab tertentu..Jadi kak fiezz cuba buat & alhamdulillah..menjadi..Nak tau tak, kak fiezz buat apa..Very simple routine..

DETOX + KURANGKAN MAKANAN/MINUMAN MANIS + LEBIHKAN AIR PUTIH + WORKOUT = KURUS..

Kalau korang buat ni, insyaallah dapat la hasilnya..Workout tu tak perlu la buat hari-hari..Macam k.fiezz buat seminggu 2x je..plus k.fiezz petang-petang balik kerja kena jalan kaki dari pejabat ke LRT stesen, jadi tu pun dah kategori exercise..

Ni la antara yg k.fiezz buat untuk kurus..oppps, satu lagi kak fiezz elakkan minuman berais..sebab kawan k.fiezz pernah cakap bila kita minum ais, urat-urat dalam badan kembang..tu salah satu faktor badan cepat naik...

dan selalu kak fiezz perhati, kalau orang cakap diet je tak nak makan..salah tu..makan tetap kena makan cuma jangan over dose kuantiti nasi..lebihkan sayur + lauk-pauk..minum, cuba lepas makan, amalkan air putih sahaja...dan cuba buat exercise dengan lebih kerap..

k.fiezz tak minum air manis/eskrem/makanan manis?

Minum uolls tapi k.fiezz pastikan bilas balik dengan air putih..k.fiezz cuba konsisten amik juga gula dalam rutin cuma had sehari sahaja sekali..kalau macam aiskrim/coklat tu, kadang-kadang je k.fiezz makan..bukan rutin sangat...tapi kalau termakan pun, kak fiezz tak risau sebab petang-petang lepas kerja, kan kak fiezz kena jalan kaki ke stesen LRT..exercise le tu..hehe..yelah dah makan sedap macam aiskrim,coklat tu kita nak keluarkan dari badan supaya tak serap jadi lelemak..so kita exercise ...

Kalau sesiapa yang azam tahun baru ni, nak kurus..boleh la cuba tips ni...tak la pakar dalam bidang nak kurus2 ni..pengalaman sendiri...

You Might Also Like

7 Comment

  1. selamat thn baru 2018 fiezz...azam thn ni nak kawen..haha

    ReplyDelete
  2. sALAM tAHUN baRU KAK..PATUTLAH SAYA TAK KURUS-KURUS SEBAB SAYA SUKA MINUMAN MANIS-MANIS. HUHU

    ReplyDelete
  3. Happy new year fs.... tahun ni azam nak kurus juga, harap menjadi kali ni, hehe...

    ReplyDelete
  4. Azam tahun baru rabia adalah nak belajar sungguh2 dlm diploma ni.and nak jd blogger famous.happy new year sis

    ReplyDelete
  5. Selamat Tahun Baru akak.. ciktie pun tak specific azam tahun baru ni sebab macam-macam ciktie nak tahun ni. salah satunya nak up kan blog tu

    ReplyDelete