Total Pageviews

Kaison | Cari Props Sampingan Untuk Photoshoot

09:39

Kaison Articial Flower


Kaison ooo kaison..alergik kalau masuk ke sini. Mesti lekat apa2 nak dibeli. Ahad baru ni, lps layan wayang, masuk ke sini.. Byk la yg k. fiezz berkenan utk jadikan props photoshoot produk..Bak kata founder afbdotmy jadi blogger ni kena kreatif juga utk photoshoot gambar produk yg perlu review. Dan kak fiezz mmg mementingkan gambar2 yg cantik utk produk2 kak fiezz review. Utk mencantikkan lagi gambar2, kak fiezz suka guna props.

Jadi meh la kita cari props di kaison. Byk yg berkenan masa masuk kat sini. Paham la kaison, byk barang2 deko murah. Rambang mata weiii.

Yang menarik minat kak fiezz bunga artificial murah dan lawa2 kat kaison ni..Dan hasil carian & rambang mata kat kaison ini yg lekat serta menarik pada mata kak fiezz..

www.fiezasani.xyz
Bunga tulip.. RM9.90 je..  

www.fiezasani.xyz

Kita try test posing dgn props baru. Eh masuk plak background langsir rumah mak mertua k. fiezz.. 

Kak fiezz pilih bunga tulips ni sbb warna2 dia yg terang..Rasa boleh sesuai dgn karpet bulu2 k.fiezz warna cerah kat rumah tu..

Tak pe nanti kita tgk hasilnya..




Majlis

Hi-Tea PUSPANITA

09:00


Hi tea PUSPANITA

Jumaat lepas,kak fiezz attend hi tea anjuran Puspanita KKR. Sesiapa yg berminat nak joint, bayaran rm20 dikenakan. Tak ada paksaan.. Nak joint, boleh. Tak nak pun boleh. Kak fiezz mmg minat la majlis2 macam ni & kebetulan ada geng yang joint sekali.. Eh pucuk dicita ulam mendatang la, bak pepatah org kita..

Kalau korang ada baca entry kak fiezz pasal kak fiezz beli baju untuk hi te
yang terkena warna baju lain masa rendam, ni la baju nya.. Lawa tak.. Kak fiezz post kat ig, memacam komen ada..tpi semua komen yg +ve la.. Tantiu korang.. Kembang kempis idung k.fiezz..dan nasib baik warna baju lain yg terkena kat baju ni, tak baper nampak sngt lepas hasil cucian dgn clorox lemon.. Fuhhh.. Legaaa..

www.fiezasani.xyz
Suka baju ni.. Warna top dia soft green & dipadankan dgn skirt warna hijau pekat yang kembang2 ala hindustan ni, rasa jelita sgt.. Haha.. Harga set top + skirt ni RM25 je.. Murah kan.. Kak fiezz beli kat pasar tani opis. Org yg jual tu nak abiskan stok.. Anak dia jual online & tinggal baju ni sepasang tak dpt dijual. So rezeki kak fiezz la dapat set top + skirt dgn rega murah... 

Sekitar Majlis Hi-Tea


www.fiezasani.xyz


www.fiezasani.xyz
Antara dessert yang dihidangkan.. Yummy tak.. 

www.fiezasani.xyz
Menu utama - LAKSA JOHOR

www.fiezasani.xyz
Mangga Susu.. Dapnya.. Feveret kak fiezz ni.. 

Selain atas ni,menu yg lain ~

Serawa durian
Ayam goreng cicah cili thai
Roti jala
Brownies
Cheese Tart nenas / blueberry
Pulut kuning dan rendang
Nasi lemak petai / ikan masin
Apam balik
Kuih muih 

www.fiezasani.xyz
Geng hi-tea

www.fiezasani.xyz
Tetamu VVIP - Dato' Sri KSU

www.fiezasani.xyz
Meh posing 

www.fiezasani.xyz
Geng opis yang joint hi-tea

www.fiezasani.xyz
Perempuan & gambar, mana boleh dipisahkan... 

www.fiezasani.xyz
Suka gambar ni.. 

birthday

January Babies

09:00

Happy birthday to me..happy birthday to me..happy birthday to me..minggu lepas, birthday k.fiezz yang ke-tettt...rahsia..agak-agak boleh teka tak umor k.fiezz..hehe..

Time birthday tu tak ada celebrate apa pun, tak ada kek, tak ada munga-munga..hehe..Ada je duk kat rumah..tak ada candle light dinner ke atau surprise by mr hubby..Cuma sehari sebelum birthday kak fiezz tu kitaorang keluar..so celebrate sekali la masa tu..pi makan malam je dengan adik & adik ipar kak fiezz kat area bukit jalil..

Hadiah?eh..takkan mr hubby tak bagi hadiah kan..hihi..ada la..next entry kak fiezz share..

Entry ni kak fiezz nak share pasal sambutan birthday kak fiezz & 2 lagi geng PA kat bahagian kak fiezz..Kebetulan nak raikan sekali kadet PTD yang habis latihan kat tempat k.fiezz semalam..Jadi gabungkan sekali sambutan birthday kitaorang..yup, kat situ ada 3 orang PA..and three of us, January babies...Agaknya tu kitaorang boleh kata senang bekerjasama & faham antara satu sama lain sbb birthday bulan yang sama..zodiak yang sama kata orang putih.. 

www.fiezasani.xyz
Kek sponsor by one of our officer kat tempat kak fiezz..
thank you Cik Julie..Kek ni kawan k.fiezz yang order di dapurbulatbulat..dalam dia, kek pelangi..sedap sangat..tak muak makan..selalu kek macam muak kalau banyak..yang ni, tak..

www.fiezasani.xyz

Kek ni sponsor by our big boss..Memang setiap bulan, dia akan sumbangkan kek untuk harijadi kakitangan bawah dia..kalau kata ada 7 orang sambut birthday bulan tu..7 biji kek la dia bagi..seorang, satu kek..Kebiasaannya kitaorang akan order kat Secret Recipe..

www.fiezasani.xyz

dan ni la geng PA kat tempat kak fiezz..sorang jaga Big boss..kak fiezz & yang seorang lagi tu jaga bos no.2 & bos no.3

produk review

Cara Hilangkan Kesan Warna Turun Pada Baju

10:31

Cara Hilangkan Kesan Turun Warna Pada Baju

Baru ni k.fiezz beli satu set baju & skirt untuk pakai masa Hi-Tea hari jumaat ni..Dan kebiasaannya kak fiezz akan basuh dulu pakaian yang baru dibeli..Petang masa balik kerja sampai je kat rumah, terus masuk baju & skirt ni dalam baldi..rendam sekali dengan baju-baju kerja yang lain..Kak fiezz baju kerja, basuh guna tangan je..sbb tak kotor sangat pun..Rendam dengan sabun kejap..Sementara tu layan drama favourite k.fiezz sekarang, Kekasih Paksa Rela..

Habis je cerita tu, masuk bilik air..nak bilas la cadangnya..sekali tu diaaa..seperti di gambar pertama..why why..baru beli..uwaaa..Salah kak fiezz, pi rendam dengan 1 baju warna merah yang memang jenis turun warna kalau basuh..Lupa pulak baju tue jenis turun warna...Adeh..dah la baju yang dalam gambar  ni nak pakai masa hi-tea jumaat ni..Nasib baik skirt tak kena..Terus kak fiezz google cara hilangkan kesan turun warna pada baju..Jumpa beberapa cara tapi masa tu yang ada kat rumah limau nipis je..tak sure nama limau nipis ke kasturi..kak fiezz selalu confuse..tapi limau yang besar tu..bukan limau oren pulak tau..

Cara 1 - GUNA LIMAU 

1. Rendam baju yang terkena warna tu dalam air panas..perah limau dalam air tu..biarkan semalaman..

Hasilnya - tak memberangsangkan..uwaaa..Teringat cara yang kedua..tapi nak kena beli dulu barangnya..

www.fiezasani.xyz

Ni la baju yang terkena warna..kat bahagian tangan & agak terang warna merah tu..
Ni hasil rendaman guna limau dan tak berapa menjadi..

www.fiezasani.xyz
Clorox Lemon
Kak fiezz beli yang botol kecil je..RM2.55


Cara ke- 2 ~ CLOROX LEMON

Balik kerja petang semalam, singgah SOGO..cari Clorox Lemon ni..

Sampai kat rumah, rendam baju ni dalam baldi..campur serbuk basuh kain sikit..tuangkan 5x cecair clorox lemon ni dalam baldi (kak fiezz guna penutup botol clorox ni je untuk sukatan)..Sebatikan campuran & biar semalaman..

Hasilnya ~ Okey la okey la..warna tu masih nampak tapi kurang sikit berbanding gambar pertama yang kak fiezz guna limau tu...

www.fiezasani.xyz

Tak pe la, nanti lepas beberapa kali basuhan harap warna tu berjaya dihilangkan sepenuhnya..Positif..positif...

Next time kena check dulu setiap baju dalam baldi sebelum basuh...

kisah suami isteri

Perempuan Memang Tamak Pun

09:00

Semalam sambil tengok cerita kekasih paksa rela, mr hubby tanya soalan cepumas 'perempuan suka ke dimadukan?'.. Jawapan k.fiezz 'tak suka sbb tak nak berkongsi'. Then hubby jawab balik 'tamak betul perempuan'..

Eh.. Memang la kena tamak..tak ada istilah kongsi2 sebab lelaki susah nak berlaku adil..mula2 mungkin manis mulut janji nak berlaku adil tapi dah lama-lama, badan dah penat sbb kejap rumah sana kejap rumah sini..mmg kelaut la perkataan adil tu..

Perempuan ni tak nak kongsi sbb boleh imagine macamana layanan suami pada kita, macam tue jugak la layanan pada yang sorang lagi.. Kalau kak fiezz, ai is cannot.. Jeles okey... Nanti belah sini dpt hadiah, belah sana pun kena bagi jugak.. Nilai hadiah mesti la sama.. Kang tak adil. Sorang mahal.. Sorang murah..

Untuk lelaki mungkin suka.. Senyum sampai ke telinga dapat berbini lebih dari satu.. Tapi utk perempuan, banyak makan hati..Selain tu kena tgk jugak dapat madu yang macamana.. Dapat yg faham istilah kongsi, tak pe la.. Dapat yg sejenis dia je nak conquer, kan ke boleh menimbulkan perang..

Jadi bermadu ni pada kak fiezz kelebihan pada suami je. Isteri memendam rasa..

Banyak faktor pun kalau bermadu ni. Kalau suami mampu dari segala segi, fine.. Boleh diterima.. Tapi kalau setakat mampu di atas katil je, yang lain kelaut.. Hmmm.. 

So wanita-wanita single yang mungkin sedang berkawan dengan suami orang, fikir2kan la sebelum bersetuju menjadi yang no. 2 atau seterusnya..

I like honey.. Honey yg boleh makan tu..Bukan honey hat satu lagi tu..

Madu ni manis tapi bukan hidup bermadu.. 

review

KayLiz Granola | Oat Sedap dan Sihat. Gabungan Terbaik Untuk Sarapan

15:37

Sarapan Pagi Yang Sihat

Siapa yang suka sarapan pagi yang sihat?angkat tangan..kita geng..kak fiezz pun walaupun kak fiezz ni dah kurus pun.eh..sarapan pagi yang sihat ni bukan kira kurus ke gemuk..tak salah pun kita amalkan cara pemakanan yang sihat ni tak kira macamana bentuk saiz badan kita pun..terutama waktu sarapan..hidangan paling penting untuk mulakan hari kita adalah sarapan pagi yang sihat. Jadi kita mulakan dengan oat. Bukan sebarangan oat tau ni..Oat yang tiada sebarang perasa tambahan, pewarna, kurang gula iaitu KayLiz Granola.


www.fiezasani.xyz

Oat Kayliz Granola ni mengandungi campuran sweet potatoes, chia seed & honey..

Fungsi Kandungan Oat Kayliz Granola

Apa fungsi setiap bahan dalam Oat Kayliz Granola 

Oat


Oat seperti yang kita tahu antara  bijirin yang paling sihat di bumi dan komposisinya yang seimbang. Oat adalah bijirin bebas gluten dan merupakan sumber vitamin, mineral, serat dan antioksidan yang penting. 

Sweet Potatoes


Sweet potatoes adalah sumber vitamin A yang sangat baik (dalam bentuk beta-karoten). Ia juga merupakan sumber vitamin c, manganese, copper, asid pantotenik dan vitamin b6 yang sangat baik

Chia Seed

Chia Seed merupakan makanan yang mengandung asid lemak omega 3 yang sihat, karbohidrat, protein, serat, antioksidan, dan kalsium. Satu auns (kira-kira 2 sudu besar) mengandungi 139 kalori, 4 gram protein, 9 gram lemak, 12 gram karbohidrat & 11 gram serat, ditambah vitamin dan mineral.

Honey


Madu meningkatkan antioksidan untuk kesihatan di dalam badan. Antioksidan membantu menghalang radikal bebas dalam tubuh yang menyebabkan penyakit. Ia juga meningkatkan sistem imun, bertindak sebagai pencegahan terhadap sebarang penyakit yang melemahkan.

Tahu tak?

Mengambil sarapan pagi dengan Oat kayliz granola 30 minit hingga 1 jam sebelum bersenam meningkatkan prestasi.

- Memberi bekalan tenaga di dalam badan
- Sesuai untuk orang yang mempunyai gaya hidup yang sibuk seperti pelajar & atlet
- Menyediakan kalori, serat tinggi, mineral dan vitamin


www.fiezasani.xyz


Cara pengambilan Oat Kayliz Granola

- Boleh ratah begitu sahaja 
- Dimakan dengan susu fresh

Seriusly kak fiezz ratah gitu je..sedap..manis..rangup..Mula ingat nak beli susu, tak jadi..ku ratah-ratah je..dah nak habis pun..hehe

Care Liz Resources


Oat KayLiz Granola ni dirumuskan oleh Dr Aishah Solution Sdn Bhd. dan dikilangkan oleh Care Liz Resources yang beroperasi di Negeri Sembilan mulai 16 September 2015. Syarikat ini mengeluarkan produk makanan kesihatan yang berasaskan oat. Seperti KayLiz Granola ni yang merupakan gabungan sweet potatoes, chia seed & honey..

Maklumat Lanjut mengenai KayLiz Granola

Facebook : www.facebook.com/KaylizHQ
Tel : 011-1090 6902 / 019-6255 010
Alamat : No.1723, Lorong 40 Taman Villa Lavender Height, 70450 Seremban, Negeri Sembilan

**Untuk sesiapa yang nak mencari pendapatan sampingan, pihak care liz sedang mencari mereka yang berminat untuk menjadi dropship/agen. Boleh hubungi nombor telefon di atas.



advertorial

Yang Masih Single, Bagaimana Mencari Jodoh

22:46

Cari Jodoh 

Siapa yang masih single & available?meh nak bagi cadangan kat korang..Kalau bercakap part jodoh ni, kadang kita ni kena usaha jugak..Kalau duk je kat rumah..tak berkenalan dengan orang..mana nak jumpa jodohnya..Kena juga bersosial..Kat kampung-kampung selalunya orang suka rekemen..Kalau tahu je ada anak dara si polan tu masih belum berpunya & ada si lelaki yang tengah mencari pasangan, nanti ada la orang tengah yang akan merisik-risik kat keluarga si anak dara..Walaupun di zaman teknologi yang canggih ni, masih ada lagi tau yang praktikkan cari jodoh cara ni..tak kisah la kan..Janji ada usaha di situ untuk jodohkan pada yang masih single..Yang penting tuan punya badan si perempuan dan lelaki kena sama-sama setuju baru menjadi..Orang tengah ni cuma mainkan peranan je..


Tu di kampung-kampung la..Kalau di bandar ni, tak ada kot cari jodoh macam ni..Kena pandai-pandai la cari sendiri..Tambah budak-budak muda sekarang memang jenis suka cari jodoh sendiri..Tak nak orang rekemen..takut tak menepati citarasa la..tak sesuai la..eh!!tak kenal mana nak tau..Kena la kenal dulu yea tak?tak kisah la cara macamana pun..Ni kak fiezz nak suggest kat korang yang mungkin tak ada ramai kawan & tengah mencari calon yang sesuai untuk mendirikan rumahtangga..

BaitulJannah

Baituljannah ni satu laman cari jodoh muslim online yang menghimpunkan individu-individu yang masih single dan sedang mencari kenalan & kalau serasi, mungkin bertemu jodoh..insyaallah..Di laman Baitul Jannah ni, tak perlu risau kerana segala butir peribadi calon adalah selamat dan terjamin berbanding di sosial media.

Selamat Ke Laman Web Cari Jodoh Online ni?

Mungkin ada yang was-was boleh percaya ke laman web mencari jodoh online ni?Okey, jangan risau sbb laman web ni ~

Patuh Syariah

Sebuah laman web mencari jodoh yang mampu untuk menapis setiap calon yang berdaftar. Malahan setiap sesi pengenalan dipantau bagi tujuan menjaga adab & syariah agama.

Privasi terjamin

Maklumat peribadi (nama, no.telefon & e-mail) dirahsiakan dan tak dipaparkan di profil. 

Bebas Spam

Sekiranya ada calon yg membuat spam, boleh terus buat aduan kepada pemilik laman web. 

Anti-SEO

Maklumat peribadi calon tidak dapat dicari oleh enjin carian seperti Google, Yahoo & lain2 kerana dilengkapi dengan sistem anti-SEO.

Baituljannah adalah sebuah laman web mencari jodoh secara online yang
memberi jaminan patuh syariah, bersifat peribadi, bebas spam & melindungi
maklumat diri calon.

Proses Mencari Jodoh di BaitulJannah

Untuk mencari jodoh di laman web baituljannah ini, melibatkan 4 proses utama iaitu proses 
pendaftaran, proses suaikenal, proses perbincangan keluarga & perkahwinan.

Bagi yang nak mendaftar untuk mencari calon , boleh klik di >> DAFTAR DI BAITULJANNAH

www.fiezasani.xyz

Daftar akaun di Baituljannah samaada guna akaun facebook/twitter atau google +.
atau pun kalau rajin sila la isi borang seperti di ruangan kosong (seperti dalam gambar ni)..

www.fiezasani.xyz

Selepas selesai mendaftar, kita akan terima satu e-mail seperti di atas untuk pengesahan e-mail. Tekan sahaja butang 'Sahkan Emel'..Selepas sahkan sahaja e-mail,korang boleh isi maklumat peribadi di dalam akaun masing-masing di laman cari jodoh muslim online Baitul Jannah ni.. ;)


Pendapatan Sampingan di BaitulJannah

Bagi yang nak mencari pendapatan sampingan dengan war-warkan laman cari jodoh muslim online ni pada rakan-rakan atau saudara mara yang masih single, korang boleh  joint affiliate baituljannah di >> AFFILIATE BAITULJANNAH..dan kongsi kan url id affiliate korang di sosial media masing-masing..

Faedahnya selain dapat juga membantu kawan-kawan atau saudara-mara kita yang masih single untuk mendirikan masjid, kita dapat juga mencari pendapatan sampingan ;)..Pahala pun dapat juga sebab tolong orang mendirikan masjid..

SEMOGA BERTEMU JODOH YANG SESUAI DI BAITULJANNAH 

Lirik

LIRIK | Jatuh Cinta Dengan Pasti Lagu Ost Kekasih Paksa Rela

09:00

LIRIK LAGU OST KEKASIH PAKSA RELA

Artis  : Cherpen
Lirik : Hang Nadim
Komposer : Hang Nadim / Afiez 

LIRIK LAGU PASTI

Teringat lagi, tentang engkau
Menggambarkan kenangan kita waktu dahulu
Mana sahaja kau berada
Mengharapkan semoga engkau memikirkanku

Dimata hilang jangan dihati
Meminta akan ada waktu
Untuk bertemu

Semestinya nanti, engkau kembalikan
Sentuhan lembutmu lagi
Akan juga nanti
Angin meniupkan rindu padamu

Teringat lagi, senyumanmu
Begitulah erti sebenarnya ketenangan
Walau dimana,kau berada
Imaginasikan, segalanya tentang kita

Dimata hilang jangan dihati
Meminta akan ada waktu
Untuk bertemu

Semestinya nanti, engkau kembalikan
Sentuhan lembutmu lagi
Akan juga nanti
Angin meniupkan rindu padamu

wooooo... wooooo...wooooo

(ulang 2x)
Semestinya nanti, engkau kembalikan
Sentuhan lembutmu lagi
Akan juga nanti
Angin meniupkan
Rindu padamu

Semestinya nanti, engkau kembalikan
Sentuhan lembutmu lagi

Tau tak sehari berapa kali k.fiezz repeat video klip drama ni kat you tube..haha..adeh..nampak tak kemarukan k.fiezz dengan cerita ni skrg..haha..penangan pakcik hot..eh abg hot, dark, tall & hensem..haha..mr hubby k.fiezz pun ada ciri ni gak cuma dia ada tambahan sikit..hehe..

aura remy  dalam cerita ni lain macam penangan dia tau..k.fiezz benornya tak minat sangat pun kat dia..tapi aura dia jadi 'pakcik' dalam drama ni ketara kemachoan tu..plus kecomelan intan..mmg menjadi lakonan dua orang ni..look real tau..




review

Tasneem Naturel Balm Untuk Si Manja

09:00

Tasneem Naturel Balm

Pernah dengar tak tasneem naturel balm ni?tak pernah..okey, meh nak story mory sikit..Tasneem Naturel balm ni kit bayi semulajadi yang memberi manfaat kepada ibu bapa terutamanya yang mempunyai baby..Apa istimewanya Tasneem Naturel Balm ni?Ia mengandungi bahan semulajadi dan kombinasi minyak pati (essential oil) yang bermutu tinggi. 

Mak pak yang ada baby tak perlu risau, okey..Sebab Tasneem Naturel Balm ni tidak mengandungi bahan kimia yang berbahaya seperti paraben, SLS & bahan pewarna. Diakui selamat dan mendapat kelulusan daripada KKM. Serta di proses di kilang OEM bertaraf GMP (Good Manufacturing Practices) dan mendapat sijil KKM..Tasneem Naturel Balm ni merupakan keluaran produk muslim..Oleh sebab ini Tasneem Naturel Balm menjadi pilihan ramai ibu bapa yang prihatin pada kesihatan anak masing-masing kerana kualiti & pembuatannya yang diperakui..


www.fiezasani.xyz

Balm Tasneem 

Tasneem Naturel Balm ini bukan sahaja boleh digunakan oleh bayi sahaja tetapi seisi keluarga..dari bayi yang baru lahir sehingga la dewasa..Walaupun bentuknya kiut, kak fiezz suka giler bentuk dia yang comey ni sebab senang nak bawa ke mana-mana, boleh sumbat je dalam handbag dan yang penting ia tahan 3 bulan (bergantung kepada kekerapan penggunaan)..Bau balm tasneem ni yang best, tak panas, tak melekit dan tak pedih membuatkan balm ni lain dari yang lain..Kebiasaannya balm panas kan tapi dengan balm tasneem ni no worry memang tak panas..Dengan kelebihan setiap unit balm tasneem mengandungi sekurang-kurangnya 5 gabungan minyak pati (essential oil) menyebabkan ramai ibu bapa memilih balm tasneem sebagai pilihan utama...

Jom tengok 4 variasi dalam set Tasneem Naturel Balm ni

KOLEKSI PILIHAN TASNEEM NATUREL BALM


CF RUB

www.fiezasani.xyz

Untuk membantu ibu bapa sekiranya anak demam, batuk dan selsema. Kandungannya yang terdiri dari eucalyptus oil, cypress, tea tree dan lemon membantu melegakan pernafasan. Mengurangkan batuk serta mencairkan kahak dan mengurangkan suhu anak-anak. 

CARA GUNA - SAPU DI TAPAK KAKI, DADA, TEKAK & TULANG BELAKANG

CALM TIME


www.fiezasani.xyz

Memberi keselesaan kepada bayi. Kandungannya terdiri dari pati tulen seperti lavender, bergamot, frankinsense dan marjoram, balm ini boleh membantu bayi lebih tenang & ceria. 

CARA GUNA - SAPU DI TAPAK KAKI, NADI, BELAKANG TELINGA & TULANG BELAKANG

SLEEP TIME

www.fiezasani.xyz

Untuk membantu masalah anak2 yang susah tidur malam. Mengandungi pati tumbuhan seperti cedarwood, vetiver, roman chamomile & ylang-ylang membantu anak-anak untuk mendapat tidur yang berkualiti.


TUMMY TIME

www.fiezasani.xyz

Balm ini paling disukai oleh ibu2 kerana selamat & boleh menggantikan minyak telon. Hanya urut & sapu balm ini ke perut bayi kerana berfungsi untuk melegakan perut kembung, sembelit & membuang angin berlebihan. Selain tummy time membantu masalah penghadaman. Terdiri dari pati tumbuhan Fennel, Ginger, Lemongrass dan Anise. 

CARA GUNA - SAPU DI TAPAK KAKI & PERUT. 
**Bagi sapuan di bahagian perut, ibu bapa digalakkan membuat urutan seperti urutan 'I Love You' Untuk memastikan si manja lebih selesa..

Maklumat lanjut mengenai Tasneem Naturel Balm ni seperti di bawah :~

Facebook : tasneemnaturelhq
Instagram : tasneemnaturel
Contact No : 011 20964665

review

Set Hadiah Enchanteur Untuk Si Dia Tersayang

08:30

Gift Idea For Girls

Korang, kak fiezz nak share dengan korang gift ideas for girls ..terutama untuk kaum lelaki yang tak tahu nak bagi hadiah apa,kan..asyik2 hadiah yang sama je tiap tahun..bunga..coklat..kad..kek..tak kisah la untuk ulangtahun kelahiran ke, ulangtahun perkahwinan ke, nak minta maaf ke sebab buat salah..haha..so meh nak kongsi dengan korang ni..tak terhad pada kaum lelaki yang nak bagi hadiah kat pasangan je..Yang nak bagi pada mak, kawan-kawan atau adik beradik..Pun boleh jugak uolls...Kak fiezz suka gift ideas for girls ni..Sweet gitu..dah la bentuk pun comel2 gitu..Kalau yang lelaki bagi kat pasangan, confirm jatuh cinta kali ke-2..Gitu...


Set Wangian ENCHANTEUR 

Meh kak fiezz share apa gift menarik yang korang kaum lelaki boleh bagi pada pasangan korang...Tadaaa..Set Wangian Enchanteur..Set hadiah ni ni boleh dijadikan hadiah untuk hari lahir, ulang tahun perkahwinan. Set ini mengandungi wangian EDT & losyen. Pemberian wangian ni melambangkan seperti memberi sejambak bunga yang besar tetapi lebih praktikal & mengandungi intipati haruman dari kuntuman wangian bunga ini yang memberi gabungan simbolik keintiman & kemewahan..


Untuk SET WANGIAN ENCHANTEUR ini, ENCHANTEUR memperkenalkan 5 set wangian tersendiri yang disediakan dalam bingkisan yang direka cantik, sesuai untuk semua perayaan - sama ada hari ulang tahun, perayaan, hari lahir, anugerah pencapaian dan hari penghargaan. Pek EDT mesra perjalanan  bersaiz 15ml ini menjadikan hadiah ini sesuai sebagai kejutan dan mudah dibawa di dalam beg tangan.

Macam k.fiezz kenal ENCHANTEUR ni sejak zaman k.fiezz sekolah lagi..Tipu la kalau kata tak kenal Enchanteur..Dulu-dulu berangan tau nak pakai minyak wangi Enchanteur ni..Lagi pulak masa tu sekolah lagi, nak beli tak mampu..Hanya mampu tengok je..Tapi kalau pi pasaraya, nampak wangian Enchanteur ni confirm gedik sembur kat tangan..haha...Nampak tak haruman Enchanteur ni dah memikat hati k.fiezz serta ramai lagi kaum wanita kerana harumannya yang memang telah dikenali lama..Setiap aromanya telah dipilih oleh pakar wangian Perancis kerana Enchanteur diilhamkan dari kota cinta itu..dan Enchanteur sangat berbangga kerana dapat memenuhi keperluan wanita untuk mencipta sebuah pengembaraan cinta menakjubkan yang penuh dengan tujuan dan keanggunan.

Jom kita tengok 5 set wangian Enchanteur ni yang boleh dijadikan pilihan ~

SET HADIAH EDT MINI ENCHANTEUR PARIS (BELLE AMOUR & MON AMIE)

Mon Amie jika diterjemahkan, bermaksud My Friend (Sahabatku), memberikan wanita aroma yang menyenangkan dengan penuh kesegaran apabila berada di luar; manakala Belle Amour yang membawa erti Beautiful Love (Keindahan Cinta), satu wangian yang didambakan terhadap seorang gadis impianmu. Kedua-dua wangian floral ini melambangkan persahabatan dan hubungan cinta yang mekar direka khas dengan bahan unik dapat menjamin mood keseronokan pada siang hari serta pengalaman suasana temu janji malam yang indah. Set ini sangat sesuai dijadikan hadiah sempena apa jua sambutan kerana wangian ini hadir dalam botol bersaiz comel dengan penutup berbentuk reben ENCHANTEUR Paris yang tersendiri -  seolah-olah hadiah yang diikat dengan reben. Kedua-dua wangian ini telah digubah di dalam kotak yang sangat cantik bersama Menara Eiffel ENCHANTEUR Paris. Set hadiah yang mengandungi 15ml wangian EDT Belle Amour dan Mon Amie boleh didapati secara eksklusif di kedai farmasi Watsons seluruh negara.
SET HADIAH EDT MINI ENCHANTEUR PARIS (MON AMIE & ADORE)



Mengandungi 2 wangian EDT Mon Amie dan Adore bersaiz 15ml, set hadiah ini digubah khas untuk memikat dan menawan hati orang di sekeliling. Mon Amie adalah aroma personaliti menawan dalam semua hubungan, yang merangkumi persona terang, dan ceria si gadis. Wangian Adore pula menggambarkan haruman gadis idamanmu yang comel dan sentiasa meninggalkan kesan yang mendalam. Set hadiah yang sungguh menakjubkan ini meningkatkan mood si gadis agar dirinya sentiasa berasa istimewa dan berkeyakinan. Set eksklusif ini boleh didapati di kedai Watsons sahaja.  
SET HADIAH ENCHANTEUR PARIS MON AMIE


Set mempesonakan ini mengandungi sebotol wangian EDT bersaiz 15ml serta losyen badan dan tangan Light & Fresh yang segar dan melembapkan kulit dalam pek size 100ml, kedua-duanya dalam variasi wangian Mon Amie. Haruman ini meremajakan, manakala losyen yang diperkaya dengan lidah buaya, portulaca, ekstrak liquorice dan ejen pelindung matahari bertujuan untuk melindungi kulit agar lebih lembut, cerah, lembap dan sentiasa dilindungi dari sinaran UV. Diformulasikan agar bertekstur ringan dan tidak berminyak, membolehkan si gadis melakukan aktiviti harian dengan mudah dan selesa. Gabungan set ini akan memberikan kenalan gadismu bau haruman sepanjang hari serta penjagaan asas hariannya terjaga rapi. Luahkan penghargaan anda kepadanya kerana sentiasa tampil mempesona seperti permata! Dua barangan ini digubah dalam kotak berwarna yang ceria dan boleh didapati secara eksklusif di farmasi Guardian seluruh negara.
SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (MON AMIE AND CHARMING)



Set hadiah ini terdiri daripada wangian Mon Amie dan Charming bersaiz 15ml setiap satu, yang berkonsepkan siang dan malam. Set ini melengkapi gaya hidup si gadis yang gemar menggunakan aroma berbeza untuk waktu yang berbeza. Pada siang hari, dia mempunyai persona Mon Amie – individu yang periang, dan mudah didekati manakala pada waktu malam, dia akan bersiap untuk keluar dengan haruman sofistikated yang menonjolkan keanggunan diri serta membuat si dia terpikat. Set hadiah ini boleh didapati di kedai runcit utama di seluruh negara, serta laman membeli belah atas talian- LAZADA.
SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (BELLE AMOUR & ROMANTIC)



Diilhamkan dari personaliti romantis si gadis, ENCHANTEUR memperkenalkan set hadiah di dalam kotak merah jambu – di dalamnya mengandungi wangian Belle Amour dan Romantic bersaiz 15ml setiap satu. Kedua-dua wangian menyenangkan ini bertujuan untuk menyemarakkan cinta dan kasih sayang untuk menjadikan setiap detik bersama berharga. Anda pasti terpesona dengan keanggunan dan kecantikannya yang memukau. Bingkisan set ini dijual di kedai runcit utama di seluruh negara dan laman membeli belah atas talian- LAZADA.  
ENCHANTEUR PARIS MINIATURE EDT GIFT SETS dijual pada harga RM34.90 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). ENCHANTEUR PARIS MON AMIE GIFT SET berharga RM23.50 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). Selain itu, the ENCHANTEUR MINIATURE GIFT SETS dijual pada harga RM34.90 di Semenanjung Malaysia & RM36.70 di Sabah dan Sarawak.

drama

Drama | Sangkut Dengan Kekasih Paksa Rela

23:41

DRAMA MELAYU BEST

Kak fiezz ni kan jarang tau tengok drama melayu..Kak fiezz lebih suka dengan cerita omputih..Tak ada sambung-sambung..Kalau yang berepisod pun,kak fiezz layan siri penyiasatan macam Hawaii Five-O, Criminal Minds & seangkatan dengan cerita yang macam ni..Walaupun dia sambung tapi episod berlainan & jalan cerita pun tak sama...

Tapiii kalau kak fiezz dah tertengok satu drama melayu tu & jalan cerita dia menarik tambah pulak pelakon dia best, memang kak fiezz akan jadi pengikut setia la jawabnya..lagi kemaruk..siap cari sedutan drama tu kat ig..tengok balik scene2 yang ala-ala sweet gitu..haha..tu yang kak fiezz malas nak tengok benornya tapi kan cerita ni memang buat kak fiezz tercongok depan tv pukul 7pm..

Nak tau cerita apa?

Jeng Jeng Jeng..

Kekasih Paksa Rela
Sumber Dari GOOGLE

Gara-gara pakcik hot, dark, hensem & tall ni kak fiezz kemaruk tengok cerita ni sekarang..Masa start minggu pertama tu k.fiezz tak tengok..start episod ke berapa entah k.fiezz terlayan..dan terus terjatuh cinta dengan cerita dia..best sangat untuk kak fiezz..

Sinopsis drama Kekasih Paksa Rela..

Cerita ni berkisar pasangan Adham & Rosnaida yang berkahwin sebaik sahaja tamat belajar & tanpa persetujuan ayah Adham..Sejak itu, ayah Adham tak berapa suka dengan si Ros ni..Sebabkan Ros ni pun ada attitude yang eksen & keras kepala..dan si Ros ni gunakan alasan ayah adham yang tak suka kat dia untuk melarikan diri dengan sambung belajar ke luar negara..Nak balik Malaysia pun susah..Sampaikan Ros ni ada kat Singapura sebelah Malaysia je, pun dia tak nak balik Malaysia hampir 3 tahun..Sebelum Ros keluar negara, Adham cuba juga untuk baikkan hubungan bapak mentua dan menantu ni tapi tak berjaya..

dan selepas hampir 3 tahun Ros di luar negara, Adham pula terjumpa dengan Hanan Khaira..Mulanya tolong Hanan atas dasar simpati sehingga bernikah sebab nak selamatkan Hanan dari dijual bapak tiri dia..Tapi dari simpati dah bertukar jadi cinta..Dari tak suka..terus suka..Mula-mula tidur asing-asing..La ni dah tidur sebilik..haha..

Si Ros masih tak tahu adham ni dah kahwin lagi satu..Kalau tengok drama ni, Ros & Adham ni jarang-jarang berhubung pun melalui telefon..Jadi mmg banyak masa la si Adham ni dengan Hanan..Tak mustahil la bibit cinta tu boleh timbul..Tambah pulak Adham kesunyian, Hanan mengisi kekosongan hati..eh..memang boleh menjadi la kan..

**hah tue la Ros..ada suami, biar macam tu je..kan orang dah tumpang sekali..**

Kita tengok la sesama yea..Adham, Ros & Hanan apa kesudahannya..Bermadu kah?Berceraikah?Konflik bermula bila Ros tiba-tiba balik ke Malaysia..jeng jeng jeng..Happy ending kah?sad ending kah?

Me Time

Redeem Facial di Hannan Medispa Publika

14:22

Hannan Medispa Publika

Jumaat lepas time lunch kak fiezz & kawan pejabat ke Hannan Medispa Publika ni untuk buat rawatan muka a.k.a facial..at first kitaorang nak buat rawatan Cleopatra Therapy iaitu Oxygen Infusion/Microderma Abrasion/Radio Frequency/LED Mask tapi kena tunggu 45 minit sebab masa tu ada orang tengah buat rawatan yang sama..kak fiezz dan kawan bertiga..kata staff tu, mesinnya ada satu je..kena tunggu yang agak lama pula kalau tiga-tiga kitaorang buat rawatan yang sama..so kak fiezz & da geng tukar ke rawatan facial biasa je..

Facial Di Hannan Medispa

Kisah kak fiezz & member-member buat facial kat sini sebab kitaorang beli kupon Hannan Medispa..Hujung tahun lepas, ada beberapa staff dari Hannan Medispa datang ke pejabat untuk promosi baucer dorang yang bernilai RM29.90.. Dapat 3 baucer untuk rawatan muka (facial) biasa, Eyelash Perming & Cleopatra Therapy...dan boleh pilih untuk buat rawatan di mana-mana cawangan Hannan Medispa..Kak fiezz & kawan pejabat pilih Publika sebab antara yang paling dekat dengan pejabat..Senang naik Grab je ke sini...

Baucer ni valid sehingga bulan Jun 2018. Jadi untuk permulaan ni,kitaorang redeem facial biasa je dulu..Nanti baru redeem yang lagi 2 tu..


Lepas sesi pendaftaran, kita posing dulu sementara tunggu turn untuk masuk bilik rawatan..

Best ke Facial di Hannan Medispa

Overall proses facial kat sini, okey je untuk k.fiezz cuma tue la salah sorang staff dia masa kitaorang sampai untuk pendaftaran agak kureng sikit layanan..Tak tau la maybe sbb kitaorang beli kupon murah je kot..Agaknya la...Tapi biar la kan..Tak ambil port pun..Cuma nak komen muka dah lawa tu, dik..Kalau senyum lagi lawaaa..Tak kisah la customer yang datang tu beli pakej mahal atau murah..Layanan biar la sama rata..

Berbalik pada cerita facial yang k.fiezz & kawan-kawan buat ni, staff yang buat facial kat k.fiezz ni muda belia budaknya..dan tak banyak cakap..Kawan-kawan k.fiezz dapat yang ramah..But okey jugak dapat yang pendiam sbb kak fiezz pun tak berapa suka nak sembang time facial..Tak berapa nak rajin..Walaupun staff tu tak banyak cakap tapi setiap proses sebelum nak letak apa2 kat muka, dia akan beritahu la apa menda yang dia nak tepek kat muka kita..

Proses facial bermula dengan cuci mekap dahulu memandangkan k.fiezz mekap..Lepas tu sapu sejenis gel & proses menyerap gel dengan menggunakan sejenis mesin bagi memudahkan proses penyerapan gel ke dalam kulit untuk menggalakan pembinaan kolagen dalam kulit..Diikuti dengan steam muka untuk proses membuka liang pori bagi mengeluarkan whitehead/blackhead..Selesai sahaja steaming, terus proses vacuum iaitu membuang whitehead/blackhead di muka..Nasib dia guna cara vacum ni,hah..Kak fiezz & member sorang lagi tu risau kena yang hat manual..Nasib baik kitaorang tak kena..Tapi sorang member kak fiezz dapat yang jenis manual..haha..adeh..bertabah la yea, kak..beauty is pain..Habis je sesi ni, muka kita dibersihkan & disapu dengan sunblock..


Selesai je sesi facial ni, kita dihidangkan dengan minuman..Ada 3 jenis..Green tea/mango juice & orange juice...Kak fiezz pilih green tea..


Ruang santai sambil menunggu kawan-kawan kak fiezz siap rawatan..Haritu kak fiezz masuk paling last dalam bilik & paling awal yang siap..Sambil menunggu kita dihidangkan dengan air pilihan masing-masing..

Laluan ke bilik rawatan..Eksklusif dekorasi dia...

Masa tunggu turn untuk masuk ke bilik rawatan, tetiba nampak suami Nurul..kak fiezz yang perasan dulu & kak fiezz ckp kat member..yang member kak fiezz cakap bukan suami Lana Nordin ke?haha..adeh..Terus google nak confirm suami Nurul ke tak..Confirm betul..Tak lama lepas tu Nurul keluar dari bilik rawatan..Kawan k.fiezz yang tanya kat Nurul untuk bergambar..kak fiezz sogan..Ingat Nurul tak mau sebab baru lepas buat rawatan, muka tak make up..

Lepas rawatan, apa lagi isi perut le kat Publika..Kedai >> Teochew Cendol Penang

Ni antara menu kitaorang haritu..Yang ni kawan kak fiezz punya...