WAYANG | JUMANJI 2017..YES OR NO

09:00

Sumber - Google

Untuk kak fiezz, Jumanji 2017 confirm Yessss..seronok weii..jalan cerita yang tak bosan..dialog2 yang kelakar..1 panggung asyik gelak je..Walapun ada scene yang kurang sesuai untuk tontonan kanak-kanak..tak keterlaluan cuma scene cium yang mungkin budak-budak akan tanya mak pak, 'apa tu'..dan ada jugak selit dialog yang agak 18sx tapi tak keterlaluan..budak-budak mungkin tak faham sangat dialog tu..But overall, pada kak fiezz jalan cerita Jumanji ni memang best..dan best dan best..Kak fiezz bagi 10/11...


Sinopsis JUMANJI

Kalau Jumanji yang sebelum ni, game board tapi versi 2017 permainan Jumanji dah dimodenkan dalam bentuk permainan video...Kisah 4 remaja yang dikenakan penalti sebab membuat kesalahan di sekolah & dihukum untuk membersihkan bilik stor..dan semasa membersihkan bilik stor ni, salah seorang dari remaja ni terjumpa permainan video Jumanji..dan keempat-empat mereka bermain video ini dan terus terperangkap masuk dalam permainan Jumanji..Semasa dalam permainan ni, keempat2 remaja tadi terperangkap dalam badan orang dewasa mengikut karakter pilihan mereka dalam permainan Jumanji. Setiap karakter ni mempunyai kelebihan dan kelemahan masing-masing.

Misi mereka selain menghabiskan permainan Jumanji, mereka juga perlu mencari sebahagian peta yang hilang..tapi peta itu petakah?hehe..sila tengok sendiri..

Watak paling kak fiezz suka dalam Jumanji ni Bethany dan Fridge..Watak Fridge atau karakter Moose Finbarr paling lawak dalam cerita ni..dia yang paling banyak jadi pak lawak..

Untuk kak fiezz cerita Jumanji 2017 ni layak digelar movie of the year...sangat-sangat-sangat best..

You Might Also Like

14 Comment

  1. Boleh bawak budak tak? sebab cerita ne kelakar

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh Miza,scene yg 18sx tu tak byk pun..ada 1-2 scene je..

      Delete
  2. best sgt sebab kite baru p tengok jumaat lepas...kelakar abh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..kelakar..1 panggung asyik gelak..layak dpt gelaran movie of the year

      Delete
  3. sesuai tak untuk budak2? Jumanji yang dulu anak2 suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey, boleh Diana..Ada selit 1-2 scene yg agak sx tapi sikit je..overall jln cerita sesuai untuk tontotan umum..

      Delete
  4. ssejak dh ade anak nie, memang dh tak pegi wayang.. tunggu keluar cd laa jawabnye..

    ReplyDelete
  5. Wah,since askar dh ramai ni mmg dah lama tak pergi wayang. Tp mcm best je bila baca sinopsis ni. Nk nk terjaah jugaklah. Hehe

    ReplyDelete
  6. wah, dulu tengok Jumanji mmg best. tu cerita lama ...
    now dah ada Jumanji 2017, hope dpt tengok cerita ni nnt ....

    ReplyDelete
  7. Ramai orang kata best tapi kalau nak tengok hmmm kat sini takda panggung wayang 😞😞

    ReplyDelete
  8. wahh bestnya.rabia first time pergi tgk wayang.tu pun tgk king kong

    ReplyDelete
  9. ok CCL dah terjah wayang semalam tengok jumanji ,, bagi 10 bintang

    ReplyDelete