Lynnity | Superfood Yang Mengandungi Herba-Herba Tradisi

21:27

Lynnity - Superfood Herba Tradisi

Tahu tak korang, tulang yang kuat, jantung dan hati yang sihat sangat penting untuk memastikan kita kekal sihat secara berterusan..Untuk itu, penjagaan kesihatan sangat-sangat penting sedari dari usia muda lagi..Eh perlu ke minuman/makanan tambahan ni..Well seperti yang korang sedia maklum, seiring dengan peningkatan usia dalaman badan kita semakin kurang anjalnya terutama tulang..Seperti yang kita sedia maklum, untuk memastikan tulang yang sihat digalakkan untuk minum susu bagi mendapatkan kalsium yang cukup..tapiii ada yang tak boleh nak minum susu..tak suka bau la, tak sedap la..Jadi di sini kak fiezz nak cadangkan pada korang dengan pengambilan Botanic Health secara konsisten dapat membantu memastikan tulang serta sendi kita kekal sihat. Lynnity Botanic Health yang dikenali sebagai superfood dapat memastikan keadaan dalaman badan kita terutama tulang sihat dan kuat..

Okey, mesti korang pening kan..Banyak je minuman/makanan tambahan di pasaran..Tak  dinafikan betul tu, lambakan produk yang banyak di pasaran kadang-kadang memeningkan kepala kita sebagai pengguna untuk mencari makanan tambahan yang bersesuaian. Kandungan atau bahan yang digunakan juga sangat penting sebab apa yang kita amalkan akan masuk dalam tubuh badan kita..Macam kak fiezz sendiri, kak fiezz lebih suka memilih produk yang berasaskan bahan-bahan sumber alam tanpa campuran pewarna, perasa yang kita tak pasti kesahihan kandungannya...dan sebabkan kak fiezz sangat pemilih untuk produk makanan/minuman tambahan yang nak masuk dalam badan, kak fiezz memilih produk-produk  keluaran LYNNITY (Let The Farm Be Your Pharmacy). Lynnity mempunyai pelbagai produk kesihatan (boleh rujuk link di bawah entry) tetapi dua  produk Lynnity yang menjadi pilihan kak fiezz adalah BOTANIC HEALTH & ESSENTIAL OIL..Nanti kak fiezz cerita detail pasal 2 produk ni, yea..1st of all, kak fiezz perkenalkan korang dulu dengan Lynnity ni...

LYNNITY

Kenapa kak fiezz pilih Lynnity, sebab...Lynnity adalah herba tradisional cina yang telah di proses menggunakan teknologi moden. Pihak Lynnity percaya tumbuhan merupakan penyokong kesihatan yang baik & sentiasa memberi manfaat kepada semua orang. Herba tradisi cina telah dipercayai sejak 100 tahun dahulu dan menjadi pilihan ramai orang yang tahu khasiat herba-herba tradisi cina ini..Oleh itu, lynnity menjadi pengeluar produk makanan tambahan berasaskan herba-herba ini yang dijamin kualitinya..Seperti yang kita sedia maklum herba-herba ini sangat bagus untuk tubuh kita..Ia berfungsi untuk menjaga dalaman serta luaran kita...Bila dalaman terjaga, ia akan terserlah hingga ke luar..dan kak fiezz sangat suka herba-herba tradisional kerana kak fiezz sendiri pengamal jamu homemade yang menggunakan bahan-bahan herba dan yang ada di rumah..okey, yang ni kena cerita entry lain la yea..hehe..

Okey, jom kak fiezz perkenalkan dengan produk-produk Lynnity yang menjadi pilihan kak fiezz...BOTANIC HEALTH & RELIEF Essential Oil...Apakah fungsi-fungsinya?

www.fiezasani.xyz

BOTANIC HEALTH & RELIEF Essential Oil

www.fiezasani.xyz

Botanic Health
Dalam bentuk sachet & 1 kotak mengandungi 15 sachet
Bahan dalam Botanic Health ~ Delima, Manggis, Alga, Orthosiphon (Misai kucing), Lithothamnion Rumpai Laut, Hitam halia, asid askorbik, bran oat, benih chia, I-arginine, taurina

Apa fungsi Botanic Health ni?

* Meningkatkan kesihatan tulang & sendi
* Membaikpulih & mengekalkan kesihatan tulang dan rawan
* Mengurangkan kesakitan & keradangan
* Meningkatkan dan mengekalkan pergerakan fizikal
* Mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, meningkatkan kesihatan kardiovaskular

Perlu ke mengambil Botanic Health ni?Perlu sekiranya korang mementingkan penjagaan kesihatan tulang, mengurangkan sakit atau menambah kalsium, membantu pembaikan tulang rawan serta menambahkan kolagen..serta mencegah Osteoporosis..Pengambilan Botanic Health secara berterusan dapat membantu melindungi dan memperbaiki tulang serta sendi..Mesti korang tertanya-tanya berapa lama kesan selepas pengambilan dapat dilihat..Okey, menjawab persoalan korang tu seawal 10 hari korang dah boleh nampak kesan positif...Insya'Allah...Yang penting sila konsisten..Kesan adalah berbeza mengikut penerimaan badan masing-masing...

Untuk yang vegetarian, Botanic Health ini  juga sesuai diamalkan kerana bahan-bahannya dari sumber alam iaitu herba-herba tradisional...


          www.fiezasani.xyz

Campurkan 1 sachet Botanic Health bersama air suam & kacau..Elok diamalkan pada waktu pagi/tenghari ataupun malam.. 

www.fiezasani.xyz

Kak Fiezz bagi mr hubby minuman tambahan Botanic Health ni..Kak fiezz rasa juga air dia...Rasa dia macam oat + nestum gitu..Pada tekak kak fiezz ni, okey la..boleh di telan...Minuman kesihatan + herba-herba = tulang yang kuat..Kalau sesapa yang jenis tak suka susu, bau tak best la hapa..meh try Botanic Health ni je..Sihat dapat..Tulang yang kuat dijamin..hehe

www.fiezasani.xyz

Ni produk kedua dari Lynnity iaitu Relief-Essential Oil..

Lynnity Relief adalah gabungan minyak yang membantu ketidakselesaaan dan boleh diguna pada bila-bila masa sahaja. Dalam bentuk roll-on dan mudah untuk diletakkan di dalam beg dan di bawa ke pejabat, bersantai di hari minggu ataupun travel/outstation..Hasil gabungan minyak yang memberi bau menyegarkan serta melegakan..Cuma perlu disapu pada tempat yang berkenaan dan biarkan ia membantu kita mengatasi ketidakselesaan..

Untuk Lelaki : Bagi yang aktif bersukan, boleh juga dibawa ke gym. Sebelum aktitviti bersenam, Relief-Essential Oil boleh membantu dengan sapuan pada tangan, lengan, kaki & lutut.  Manakala sapu pada bahu & otot belakang sekiranya ada mengangkat barang berat di tempat kerja. Gosok pada dada, pergelangangan tangan untuk meningkatkan kembali mood bekerja dan selepas hari yang penat di pejabat, gosokkan Relief-Essential Oil pada pergelangangan tangan untuk membantu melegakan tekanan..

Untuk Wanita : Boleh disapu pada perut semasa period untuk melegakan kesakitan seperti sengugut disamping bauannya yang tenang boleh melegakan emosi. Kebiasaan wanita bila time period ni moody sikit...

Untuk Bayi & Kanak-kanak: Boleh melegakan batuk pada bayi & anak-anak terutama di waktu malam kerana cuaca yang sejuk untuk memudahkan mereka bernafas dengan mudah sambil mengurangkan batuk dan sejuk. Hanya sapukan pada dada, belakang serta kaki untuk melegakan dan memberi bayi serta anak-anak kita tidur yang nyenyak...

Untuk maklumat lanjut produk-produk keluaran Lynnity ~

Website :www.lynnity.com
Facebook : Lynnity.Botanic
Instagram : LynnityHealth

You Might Also Like

5 Comment

  1. hi jom la join n meriahkn segmen GA ray kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  2. best produk ni dalam bentuk botol roll-on macam ni senang nak guna tak meminyakkan tangan.

    ReplyDelete