Total Pageviews

advertorial

Malas Nak Sediakan Air Detox Lemon, LEMONEX Penyelesaiannya

09:40

Air Detox Lemon

Kak fiezz pernah share cara penyediaan air detox lemon..dan entry kak fiezz ni mendapat antara carian paling top di blog kak fiezz..Alhamdulillah..Ramai yang concern untuk jaga kesihatan..Korang pun tahu kan ramai amalkan lemon ni untuk kuruskan badan..buang toksin..Bila kak fiezz ke pasaraya untuk beli lemon ni, kak fiezz tengok ramai juga yang membeli lemon.Laku lemon..ingat kak fiezz je suka amalkan air detox lemon..rupanya ramai lagi..Kadang kalau kak fiezz naik tren pagi-pagi, nampak beberapa orang bawa bekal air lemon dalam bekas air masing-masing..So nampak tak..ramai yang berminat dengan air detox lemon ni untuk melawaskan pembuangan, terutamanya.. Dan pageview di blog kak fiezz untuk cara penyediaan air detox lemon ni pun hampir 11k..wahhh..banyak tu untuk kak fiezz..alhamdulillah..

Kenapa hot sangat Lemon ni?sana sini orang duk cari..Seperti yang korang sedia maklum lemon MEMBANTU MENYINGKIRKAN TOKSIN DALAM BADAN SEBAB LEMON ADALAH DIURETIK SEMULAJADI serta MEMBANTU MENURUNKAN BERAT BADAN selain kandungannya yang TINGGI VITAMIN C boleh membantu untuk mencantikkan kulit secara semulajadi..Nampak tak khasiat LEMON..Minum air detox lemon je, jadi cantik secara tak sengaja..Bila proses penyingkiran toksin berjalan lancar, secara automatik sistem dalaman badan kita juga tiada masalah..dan ini mengurangkan masalah kulit yang biasa kita alami..Kebiasaanya bila kulit bermasalah ni, berkait rapat dengan masalah pembuangan toksin yang kurang lancar..Jadi dengan mengamalkan air detox lemon, ia membantu melawaskan pembuangan kita secara semulajadi..Eh!!stress tau kalau berapa hari tak beyak..hehe..

Dan memahami tuntutan kehidupan kita sekarang yang sentiasa pantas bergerak,dan dalam masa yang sama kita juga mementingkan penjagaan kesihatan. Mungkin ada yang tiada masa untuk sediakan air detox lemon macam kak fiezz kongsi kat awal entry ni..Masing-masing sibuk dengan tugas harian..Untuk kaum wanita, waktu pagi terkejar nak uruskan anak, suami..sediakan sarapan dan lepas tu bergegas perlu sampai ke pejabat sebelum pukul 8pg..suami pun sama juga..kena hantar anak, isteri dan lepas tu baru ke pejabat..sibuknya kita yang berkerja ni, kan..kak fiezz memahami sebab sama je situasi kita..Jadi kak fiezz nak cadangkan korang produk minuman berasaskan dari LEMON..Semudah A,B,C untuk sihat...Kalau lifestyle korang yang sentiasa sibuk tu, sesuai sangat cuba produk ni..

LEMONEX

Produk minuman yang berasaskan lemon ini adalah LEMONEX..LEMONEX merupakan campuran buah LIMAU GEDANG, LEMON, CITRIC ACID & NANO SUGAR..Tugas utama LEMONEX adalah mencuci usus-usus kita yang kotor dan memudahkan proses pembuangan..Oleh itu setiap bahan di dalam LEMONEX mempunyai fungsinya yang tersendiri untuk membantu proses ini..Bila proses pembuangan lancar memudahkan proses untuk MENURUNKAN BERAT BADAN..jom tengok apa fungsi 4 bahan utama dalam LEMONEX ni..

4 FUNGSI BAHAN UTAMA DALAM LEMONEX


GrapeFruits (Buah Limau Gedang)
Membantu menyingkirkan berat badan yang tidak diperlukan oleh badan. Kandungan dalam limau gedang ini juga menggalakan pembakaran lemak dengan meningkatkan kadar metabolisme badan

Lemon

Membantu membakar kalori dalam badan melalui peningkatan metabolisme badan. Meningkatkan kadar pencernaan karbohidrat dalalm badan, seimbangkan kadar gula dalam darah. Dengan itu, ia mencegah insulin dihasilkan dan mengurangkan penyimpanan lemak dalam badan.

CITRIC ACID
Citric acid/vitamin c adalah antioksida yang meningkatkan kadar metabolisma dan membakar lemak tahap maksimum. Menurut kajian, semakin tinggi vitamin c dalam badan, semakin besar peluang untuk membakar lemak ketika bersenam

Nano Sugar

Merupakan partikel halus sucralose. Pengganti terbaik untuk gula biasa. Nano mengandungi nilai kalori dan karbohidrat yang rendah. Jadi ia mengurangkan jumlah gula yang bakal ditukarkan kepada lemak dalam badan.

9 SEBAB KENAPA PERLU PILIH LEMONEX

>Tidak perlu berlapar
>Tidak wajib bersenam
>Metabolisma cepat naik
>Detox
>Cepat mencairkan lemak
>3x lebih pantas melangsingkan berat badan
>Tenaga bertambah
>3x lebih pantas kecilkan perut
>Kurus dengan pantas dan selamat


www.fiezasani.xyz

LEMONEX diakui HALAL oleh JAKIM dan mendapat mengiktirafan sijil MeSTI dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan beberapa sijil perakuan kat bawah ni

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz




www.fiezasani.xyz

Cara Minum Lemonex

1. Minum Lemonex 1 sachet 15 minit sebelum sarapan

2. Minum air putih 2-3L sehari

3. Selepas 7 mlm elakkan minuman manis dan bergula

TESTIMONI LEMONEX 


Kenal Enot kan..Enot merupakan antara testimoni yang berjaya turunkan berat badan dengan mengamalkan LEMONEX selama beberapa bulan..Korang boleh tengok video atas ni..

www.fiezasani.xyz
Enot

dan di bawah ni beberapa testimoni yang telah mendapat hasil seperti diingini dengan pengambilan secara konsisten LEMONEX...

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz


Kurus bukan tujuan hanya untuk cantik bagi perempuan dan hensem untuk kaum lelaki..tapi lebih kepada penjagaan kesihatan..Kurus untuk jadikan kita lebih sihat dan memudahkan kita dalam menjalani kehidupan seharian seperti solat, bekerja dan lain-lain..

Maklumat lanjut mengenai produk Lemonex, boleh rujuk di bawah ~


Website > http://lemonex.my/
Facebook > Lemonexdotmy
Instagram > lemonexmalaysia
Telefon > 011-33408954

LifeStyle

Raja Buah | Pertama Kali Cuba Musang King

09:30

Bila mr hubby seorang peminat fanatik durian, jadi kak fiezz pun terjebak sama dengan selera dia tu..Kak fiezz memang makan durian pun..idak la nolak pulak kalau dah depan mata..hehe..Minggu lepas, mr hubby ajak makan durian kat SINI..kak fiezz pernah cerita tempat ni kat dalam entry tu..Nak tahu kat mana?Sila la klik..Area Selangor je..

Masa ke sini, kitaorang ambil durian jenis MUSANG KING..hah!!harga pun ehem ehem gitu..hehe..nak tahu ke harga berapa?ermmmm...yelah, yelah..kak fiezz share harga dia..RM58/sekilo..ambil 2 biji..sebelum tu, mr hubby makan cendol durian MUSANG KING, harga RM28..gulp (telan air lior, kome oiii)...Licin mr hubby makan..haha..1st time makan cendol kemain harga sampai puluh ringgit..adeh..apa nak buat..udah dia bubuh durian jenis mahai..mahai la rega dia...


www.fiezasani.xyz

Ate..sedap ke MUSANG KING nya ni, hah...Tak tau la kak fiezz nak explain..1st time rasa benornya durian jenis MUSANG KING ni..Tapi pada lidah kak fiezz ni, rasa macam durian biasa je...hehe..Maaf la tak reti nak cerita detail pasal rasa dia tu..Kak fiezz & mr hubby, dua2 pertama kali try jenis durian MUSANG KING ni...kak fiezz ingat mr hubby pernah makan jenis ni..Rupanya tak pernah jugak..Kalau tak, boleh suruh mr hubby explain perbezaan durian MUSANG KING dengan durian biasa...Kalau ikut deria lidah kak fiezz, macam rasa durian je la..Kak fiezz pun makan tak ada la banyak..beberapa ulas je..tak berani makan banyak-banyak..takut panas..

Kalau korang ke sini, jangan terkejut tau..Kedai dia meriah..Macam kedai makan tu, hah...Padahal jual durian semata je..Pelanggan sentiasa keluar masuk ke kedai..Yang datang tu makan bukan sebiji dua, kak fiezz tengok sebakul besar tiap meja..fuhhh...Untung besar tauke dia..

LifeStyle

Ekspo Negaraku | Ada Apa Di Sini?

09:30

EKSPO NEGARAKU


Minggu lepas kak fiezz ikut rombongan KKR ke Dataran..Macam ke jauh benor..haha..kisah la..nak joint jugak rombongan ni..kebetulan bos kak fiezz masa hari tu tak ada kat pejabat..dia ada meeting kat luar KL..Jadi PA dia ambil kesempatan la..hehe..ala, tak ada la ambil kesempatan pi ngulor shopping ke apa...Saja ikut rombongan KKR ni ke EKSPO NEGARAKU di Dataran Merdeka ni...Nak tengok ada apa kat sini?Duk nampak dari LRT bila lalu kat Dataran ni, kubah-kubah tengah padang ni..Ada apa dalam dia yeak?

ADA APA KAT EKSPO NEGARAKU NI?


Masuk PERCUMA yea, korang..Ekspo ni bermula dari 15 November 2017 - 15 Disember 2017 di Dataran Merdeka..Jom masuk, tengok ada apa kat sini...Ada 5 kubah semuanya kat sini..Walaupun di tengah padang, korang jangan risau tau..Sejuk bila dah masuk dalam kubah ni..Terutama kubah yang pertama..Mak aih, dia punya sejukkk..Nasib baik tayangan video dalam 5 minit macamtu..Untuk kubah pertama ni, tayangan video mengenai macamana rupa Malaysia di masa akan datang..dan setiap kubah memaparkan pembangunan, pertanian, lifestyle rakyat dan Malaysia di masa akan datang..Banyak la pembangunan-pembangunan yang dah dikecapi oleh Malaysia dari dulu hingga sekarang..Ada juga di letakkan barang yang rare masa sekarang..Dulu tak rare..Barang wajib ada gitu..Sekarang nak jumpa pun susah..hehe...dan banyak lagi la info mengenai pembangunan di Malaysia..

Dalam kubah ni ada tren..hah..acane tu, ada tren..Pi ke mana tren tu..haha..Sila la kunjungi sendiri..Ada juga video tayangan penggalian terowong dan semua tayangan video dalam ni tak ada button touch ke apa..Main lambai-lambai je, dia gerak..ala, apa ke namanya..Sensor pergerakan kot nama dia..Tapi guna sensor ni la...

Rumusan dari ekspo ni yang kak fiezz dah attend, pameran mengenai pembangunan di Malaysia yang telah dikecapi & banyak lagi dalam pembinaan..Kalau korang nak tengok apa yang Malaysia dah capai & impian Malaysia di masa hadapan, korang boleh berkunjung ke sini bersama keluarga..Bagus bawa anak-anak..Dorang boleh belajar..Ada aktiviti mewarna juga untuk budak-budak..Nasib remaja tua ni tak boleh masuk aktiviti mewarna..Kalau tak, tetiba dah joint sekali kat meja tu..hehe

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

Ni kat kubah yang pertama..Sejuk ya amattt dalam ni..Nasib berapa minit je..fuhhh..

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz
Aktiviti mewarna untuk budak-budak...

www.fiezasani.xyz

Suarakan pendapat anda, Rakyat Malaysia..Kak fiezz pilih PETROL.. hehe

www.fiezasani.xyz
Pameran telefon..Nak tanya, ada yang kenal ke idak?haha
Maklum la zaman sekarang, handphone je yang paling glamer...Baby pun ada smartphone...

www.fiezasani.xyz
Okey, telefon yang ni sebelum zaman kak fiezz lagi...rare sungguh ni...

www.fiezasani.xyz
Ada apa kat dinding tu?

www.fiezasani.xyz
Pertanian

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz
Yang ni kak fiezz tak tahu nampak apa?kawan kak fiezz yang tengok..
Udah nak tergelak nengoknya..tertonggeng-tonggeng..haha

www.fiezasani.xyz
wall  ni bila kita pegang, lampu menyala..eh!!peghak jap..kalau tak silap wall ni pasal elektrik kot ke solar..eh!!tak ingat la remaja tua ni..korang pi terjah la sendiri...haha

www.fiezasani.xyz
Ni kat kubah yang kelima..Tayangan video di kubah..yang mana cepat masuk, dapat la tempat duduk..kak fiezz berlari masuk dalam ni bila nampak ada seat empuk ni, hah...orang peghak, memang camtu...hehe..tapi kat sini best sebab tayangan video di paparkan pada bumbung kubah ni..terasa canggih disitu..okey la, bagi semangat sikit korang terjah ke sini..nah, video yg kak fiezz rakamkan sikit...



www.fiezasani.xyz
Okey, ni kat belah luar..ada Food Truck uolls..Harga..standard la..Dah penat jalan dalam tu, kena la isi perut..Kak fiezz tak beli makan pun..beli Mangga susu je..RM5



produk review

Wireless HeadPhones | Perasan Muda Gitu

15:41

Kakak fiezz fefeling muda gitu..haha..Ni haritu follow mr hubby ke Low Yat..So kita 'pau' la mr hubby..Saja sebut 'eh..saya tak ada pun headphone' sebab mr hubby ada headphone dia..tak boleh kacau...kak fiezz nak la jugak,kan..Tapi masa mintak ni, ,tak serius pun..Ala-ala gurau2 gitu..Eh..sekali mr hubby serius, ko...Laaa..tunggu lagi..Memang terus pilih la..Yang ni pun mr hubby pilih..Jenis WIRELESS & BLUETOOTH..Kak fiezz okey je..Ingat nak amik yang jenis ada wayar2 tu tapi mr hubby dah pilih hat ni..Ai is ikut arahan suami je..haha

Kak fiezz guna time petang-petang balik kerja, maklum la kak fiezz naik tren..So kak fiezz bawak la headphone ni untuk jadi peneman dalam tren..Dalam tren bila dengar lagu2..Tak ada la boring lama sangat duduk dalam tren tu..Dari ofis kak fiezz nak ke stesen rumah kak fiezz, berbelas stesen..Kadang bohsan jugak..Kalau dapat tempat duduk, best tu best la tapi tak leh nak tengok view luar sebab orang berdiri kat tengah-tengah..Jadi tengok la perut-perut orang..haha..Serius bohsan, weii..kalau berdiri, okey sebab boleh tengok luar tingkap tapi penat la pulak..Ada headphone ni tak la rasa boring kalau duduk & penat kalau berdiri..

Kemain macam orang muda-muda, ko...Haha..Maklum la dulu sebelum kahwin tak glamer lagi menda-menda macam ni..eh!!ke dah glamer..tapi kakak fiezz yang ketinggalan..ngeeee...

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz


Lalala...Kak fiezz suka dengar lagu guna headphone ni, time balik kerja dalam tren..Baru feel dengar lagu..Lagu-lagu pilihan kak fiezz, oldskool..backstreet boys, westlife & seangkatan dengan dorang..Maklum la jiwa muda remaja walaupun sekarang terlebih remaja...haha...

Okey ke headphone wireless ni?

Untuk kak fiezz okey sangat..tak ada serabut dengan wayar yang berjela tu..On bluetooth, connect ke handphone..SIAP...Layan la lagu..

Kena charge ke ni, kak fiezz? Hah la, kena la charge..Guna charger handphone je...USB

Ketat ke?sakit telinga tak?jawapan kak fiezz 'TAK'..

Jelas ke dengar bunyi dia..'JELAS sangat'...Kalau orang panggil, dengar ke idak?Ni kalau pasang kuat, memang tak dengar la..Kalau pasang sedang-sedang macam kak fiezz ni, mr hubby panggil, dengar..

Harga mahal ke murah?Harga asal RM119 tapi masa kak fiezz beli ni ada sales jadi harga RM99 sahaja.. ;)

Brand apa ni, kak fiezz?Sila rujuk gambar pertama..Kak fiezz ni tak tengok brand..Tengok harga..haha..Tapi ni mr hubby belanja, jadi harga berapa pun amik je... haha


review

Magic Jelly Lovera | Base Make Up Pilihan

10:00

MAGIC JELLY LOVERA

Nak tahu tak rahsia kak fiezz maintain cun & flawless gitu..eh flawless kah?haha..okey, tak pe..nak share juga dengan korang semua produk yang kak fiezz suka ni..Kira ni favourite item kak fiezz sebab kandungan yang digunakan dari sumber alam..kak fiezz sekarang memang suka produk-produk yang berasaskan sumber alam macam ni..sebab rasa selamat & tak was-was nak guna..Bagi kak fiezz, is okey lambat berkesan janji tak memudaratkan di kemudian hari. Lagi best Magic Jelly Lovera TIADA PARABEN, PEWARNA TIRUAN, MERKURI, BAHAN BERBAHAYA..Bahan-bahan yang digunakan 100% sumber alam iaitu CHAMOMILE, CUCUMBER, JICAMA & ALOE VERA..Korang mesti tahu kan aloe vera banyak digunakan dalam produk kecantikan mahupun makanan/minuman. dan tahu tak korang, sebenarnya sejak zaman Cleopatra lagi aloe vera ni dah digunakan untuk kecantikan. Kalau dah dari dulu lagi aloe vera ni dah digunakan & terbukti berkesan, kenapa kita nak cakap tidak pada MAGIC JELLY LOVERA ni. Kak fiezz tidak terkecuali menggunakan Magic Jelly Lovera ni sebagai base make up sebelum menggunakan foundation & loose powder..Selain dari itu MAGIC JELLY LOVERA ada banyak lagi fungsi lain. Bukan setakat untuk kecantikan wajah sahaja. Malahan boleh digunakan pada seluruh badan termasuk rambut. dan sesuai  digunakan oleh wanita, lelaki mahupun bayi. Kandungannya telah diiktiraf oleh GMP Certified Factory dan mendapat kelulusan KKM & sijil HALAL dari JAKIM. 


www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

KENAPA KAK FIEZZ SUKA DENGAN MAGIC JELLY LOVERA? 

Selain dijadikan base make up, kak fiezz gunakan MAGIC JELLY LOVERA ni untuk MENGECILKAN LIANG PORI DI MUKA, MELAMBATKAN PENUAAN KULIT, MELEMBAPKAN KULIT, MENGURANGKAN KULIT BERMINYAK dan MEMBERI KESAN GLOWING PADA SOLEKAN..Ni antara sebab kenapa kak fiezz suka dengan MAGIC JELLY LOVERA. Selain itu  MAGIC JELLY LOVERA berfungsi

MANFAAT UNTUK KULIT

Merawat jerawat dengan berkesan
Menghilangkan kulit yang kusam
Parut pudar (lama / baru)
Pudar bintik gelap
Menenangkan Ekzema
Menghidratkan kulit kering
Rawat selaran matahari
Mengecilkan liang
Bantu meringankan ruam, kulit alergi dan sensitif
Anti penuaan
Membaiki dan mengembalikan kulit dari dalam
Menjadikan kulit lebih lancar dan lembut

MANFAAT BAGI RAMBUT

Membantu mengurangkan kelemumur
Melicinkan rambut yang tidak teratur
Boleh digunakan sebagai serum rambut
Menggalakkan pertumbuhan rambut

FUNGSI LAIN

Membantu dengan luka bakar dan luka
Merawat bibir retak & kering
Banyak lagi kegunaan!

MAGIC JELLY JUGA BOLEH DIGUNAKAN SEPERTI

Pelembap kulit
Pembersih make up
Serum muka
Serum rambut
Serum bulu mata (panjang dan pertumbuhan)
Pelembap pelembap bibir
Makeup-primer

Hasil penggunaan kak fiezz sendiri menggunakan MAGIC JELLY LOVERA ini, sangat-sangat berpuas hati dengan kesan yang kak fiezz nak..dan paling penting tahan lama juga..Jimat di situ...Kak fiezz gunakan MAGIC JELLY LOVERA ni sejak tahun lepas lagi..dan pengalaman kak fiezz sendiri yang dah jadi pengguna setia, MAGIC JELLY LOVERA ini ..1 botol boleh tahan penggunaan dalam 2-3 bulan atau lebih..Bergantung pada cara penggunaan..Dengan harga yang sangat berbaloi dan banyak manfaat, kak fiezz cadangkan setiap rumah wajib ada 1 botol MAGIC JELLY LOVERA..Kegunaan dan fungsinya seperti kak fiezz listkan diatas bukan untuk kita sahaja kaum wanita, malahan suami, anak-anak turut sesuai gunakannya..

CARA GUNA SEBAGAI BASE MAKE UP

Hanya pump sikit MAGIC JELLY LOVERA di atas tangan. dan sapukan pada keseluruhan wajah. MAGIC JELLY LOVERA ini dalam bentuk gel, jadi sapuan cepat meresap & kering. Selepas sapukan MAGIC JELLY LOVERA, cuma tunggu beberapa saat & kemudian sapukan foundation, ratakan & teruskan pemakaian loose powder pada wajah..Selepas itu, step yang seterusnya iaitu eyeshadow, eyebrow, eyeliner, blusher & lipstick..SIAP!!Ni cara kak fiezz la yea..Lain orang lain la cara penggunaannya..


Untuk maklumat lanjut mengenai produk MAGIC ini, boleh kunjungi 

Instagram : @LoveraMalaysia
Facebook : Lovera Malaysia
E-Mail : hello.lovera@gmail.com
Hotline : 6011-3234 8255

Fesyen

Fesyen | Summer Thin Cardigan Sempena Sales 11.11

16:32

SALE 11.11

Tambahan koleksi cardigan kak fiezz..hehe..Ni bukan kak fiezz yang shopping tau..Mr hubby shopping masa sale 11.11.2017 di Lazada..Tetiba mr hubby bukak website Lazada & suruh pilih nak warna apa?blur kejap kak fiezz..Ingatkan mr hubby saja-saja bukak je website Lazada..Sekali dia shopping pulak..Ingatkan shopping barang dia..Laaa, shopping untuk wife..alolo..sweet pulak...Dah orang suruh pilih..Kita pilih je la, kan..Orang cakap rezeki jangan di tolak..Rezeki..rezeki..Kenapa pilih summer thin cardigan ni?Apa keistimewaan dia..Okey, jujur je la yeak..Murah benornya..haha..RM9.50..harga asal RM13.50..Tue je..Kak fiezz kalau beli baju online, tengok design je..Kalau lawa pada mata kak fiezz..tue la pilihan kak fiezz..Kak fiezz tengok gambar summer thin cardigan ni sebelum beli rasa okey dengan kak fiezz..

www.fiezasani.xyz


SUMMER THIN CARDIGAN

Sesuai dengan nama dia  Summer Thin Cardigan 2017..Memang nipis je cardigan dia..Macam kak fiezz yang tak cerewet ni, okey je la..Dah beli pun..Lagipun tengok gambar dia masa nak beli tu pun dah tau gambaran summer thin cardigan ni macamana..Nipis..tembus gitu..Kak fiezz pakai 2 lapis macam gambar kat atas ni..Dalam pakai t-shirt..Luar sarung summer thin cardigan ni...Kak fiezz beli jugak summer thin cardigan ni walaupun nipis sebab baju-baju jalan kak fiezz banyak tangan pendek..Jadi nak sopan sikit, pakai dengan cardigan..Kira cun la...Summer Thin Cardigan ni pun tak tebal jadi tak la panas pakai 2 lapis baju..

PENGUMPUL CARDIGAN

Kak fiezz ni memang suka kumpul cardigan..Dah ada 3 dalam koleksi..2 warna hitam termasuk yang ni..1 warna kelabu..Hat kelabu tu beli kat uptown je..Ala, kak fiezz ni tak cerewet..Kalau lawa, kat pasar malam pun kak fiezz beli..Kita bukan jenis tengok brand-brand ni..Ikut pada pilihan mata..Yang mana lawa..Itu la pilihan hati...Kalau tak beli, ngigau..haha

Note : Nak bagi cenderahati ni..Sila komen kat entry ni..hehe...

Give Away

Giveaway Photo Polaroid azhafizah.com

09:00

Sempena buka kedai Print Photo Polaroid, Fiza nak buat satu "Giveaway Photo Polaroid azhafizah.com" untuk semua blogger. Syarat-syarat mudah sangat. Tak perlu nak tekan follow atau like dan sebagainya. Hanya perlu buat satu entri copy paste dan letakkan link entri dalam kotak komen. Senang kan? jomlah beramai-ramai meriahkan Giveaway yang mudah lagi simple ni.


Hadiah
20pcs photo polaroid saiz 3R x 1 pemenenang.
20pcs photo polaroid saiz 2R x 1 pemenenang.

Tarikh Tamat
30 November 2017, 23:59

Note : Pemilihan pemenang secara random.


Berminat untuk print photo polaroid murah, boleh terus email : azhafizahmdnor@gmail.com atau whatsapp terus >> http://azhafizah.wasap.my/

Read more: Giveaway Photo Polaroid Azhafizah com

LifeStyle

Bulan Bahasa | Sasana bahasa

20:53

BULAN BAHASA KEBANGSAAN


Minggu lepas kak fiezz hadir ke program Sasana Bahasa di JPA Putrajaya..Sasana Bahasa ni sempena Bulan Bahasa Kebangsaan. Majlis yang kak fiezz hadir ni merupakan majlis penutup..

BAHASA 

Bercakap pasal bahasa ni, Kak fiezz perasan sekarang ni, ramai sangat ibu bapa suka ajar anak-anak diaorang dengan bahasa inggeris..bagus tu bagus tapi kak fiezz rasa macam kenapa ibu bapa sekarang (tak semua) sangat menekankan anak untuk bercakap dalam bahasa inggeris..Ajar sikit-sikit sebagai asas sebelum masuk ke alam persekolahan tu, pada kak fiezz tak ada masalah..Tapi ini memang sepenuhnya speaking london di mana-mana..Yang ni kak fiezz perhatikan ramai anak-anak artis atau orang kenamaan..kak fiezz macam, kenapa tak guna bahasa melayu..malu ke?ibu ayah guna bahasa loghat negeri masing-masing bila bercakap..tapi bila bercakap dengan anak-anak, guna bahasa inggeris..apa salahnya bercakap dengan anak guna bahasa melayu..bangga dengan bahasa kebangsaan kita..Jangan nanti, bahasa melayu dah jadi bahasa kedua..bahasa inggeris jadi bahasa utama..anak-anak kita nak cakap melayu pun nanti pelat lidah orang putih...hmmm...Ni cuma pandangan peribadi kak fiezz sendiri sahaja.. Mungkin setiap ibu bapa ada alasan sendiri kenapa tekankan anak-anak untuk bertutur dalam bahasa inggeris..Cuma jangan la terlalu agungkan bahasa inggeris..Rasanya kita dah lama bebas dari penjajah,kan...

Okey, tak pe la..tak mau ulas panjang pasal isu ni..cuma pandangan peribadi kak fiezz sahaja..

Jom tengok ada apa kat Sasana Bahasa ni?Antaranya pertandingan pidato, debat berirama,syair,puisi...

www.fiezasani.xyz
Kak fiezz & officemate..antara wakil kementerian yang hadir ke sasana bahasa ini.

www.fiezasani.xyz
Acara pembukaan dengan koir..2 buah lagu..Yang paling menarik Kurik Kundi..Lagu kegemaran..hehe...

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz
Pertandingan Gegar Pidato...Kak fiezz tertarik dengan peserta yang memakai songkok tu memberi hujah penutup..Kita menekankan penggunaan bahasa melayu tetapi hari-hari kita lalu tol,perkataan pertama yang kita akan nampak adalah 
'Touch & Go'..Kenapa tidak gunakan Sentuh & Lalu?Fikir2kan..dan hujah yang diberikan oleh beliau paling menarik & mudah difahami...

www.fiezasani.xyz
Pemenang Gegar Pidato..Seperti yang kak fiezz teka, En.Hariri ~ peserta yang memakai songkok itu di tempat pertama...

www.fiezasani.xyz

Antara yang menarik hari itu..Debat berirama..Cerita mengenai sejarah kedah tua...

www.fiezasani.xyz
Deklamasi puisi

www.fiezasani.xyz
Acara penutup oleh Tan Sri KPPA

www.fiezasani.xyz
Di ruang legar JPA, diadakan juga pameran-pameran yang berkaitan dengan bahasa...Dan ada booth penjualan buku2...


"CINTAI BAHASA KITA"

review

Lynnity | Superfood Yang Mengandungi Herba-Herba Tradisi

21:27

Lynnity - Superfood Herba Tradisi

Tahu tak korang, tulang yang kuat, jantung dan hati yang sihat sangat penting untuk memastikan kita kekal sihat secara berterusan..Untuk itu, penjagaan kesihatan sangat-sangat penting sedari dari usia muda lagi..Eh perlu ke minuman/makanan tambahan ni..Well seperti yang korang sedia maklum, seiring dengan peningkatan usia dalaman badan kita semakin kurang anjalnya terutama tulang..Seperti yang kita sedia maklum, untuk memastikan tulang yang sihat digalakkan untuk minum susu bagi mendapatkan kalsium yang cukup..tapiii ada yang tak boleh nak minum susu..tak suka bau la, tak sedap la..Jadi di sini kak fiezz nak cadangkan pada korang dengan pengambilan Botanic Health secara konsisten dapat membantu memastikan tulang serta sendi kita kekal sihat. Lynnity Botanic Health yang dikenali sebagai superfood dapat memastikan keadaan dalaman badan kita terutama tulang sihat dan kuat..

Okey, mesti korang pening kan..Banyak je minuman/makanan tambahan di pasaran..Tak  dinafikan betul tu, lambakan produk yang banyak di pasaran kadang-kadang memeningkan kepala kita sebagai pengguna untuk mencari makanan tambahan yang bersesuaian. Kandungan atau bahan yang digunakan juga sangat penting sebab apa yang kita amalkan akan masuk dalam tubuh badan kita..Macam kak fiezz sendiri, kak fiezz lebih suka memilih produk yang berasaskan bahan-bahan sumber alam tanpa campuran pewarna, perasa yang kita tak pasti kesahihan kandungannya...dan sebabkan kak fiezz sangat pemilih untuk produk makanan/minuman tambahan yang nak masuk dalam badan, kak fiezz memilih produk-produk  keluaran LYNNITY (Let The Farm Be Your Pharmacy). Lynnity mempunyai pelbagai produk kesihatan (boleh rujuk link di bawah entry) tetapi dua  produk Lynnity yang menjadi pilihan kak fiezz adalah BOTANIC HEALTH & ESSENTIAL OIL..Nanti kak fiezz cerita detail pasal 2 produk ni, yea..1st of all, kak fiezz perkenalkan korang dulu dengan Lynnity ni...

LYNNITY

Kenapa kak fiezz pilih Lynnity, sebab...Lynnity adalah herba tradisional cina yang telah di proses menggunakan teknologi moden. Pihak Lynnity percaya tumbuhan merupakan penyokong kesihatan yang baik & sentiasa memberi manfaat kepada semua orang. Herba tradisi cina telah dipercayai sejak 100 tahun dahulu dan menjadi pilihan ramai orang yang tahu khasiat herba-herba tradisi cina ini..Oleh itu, lynnity menjadi pengeluar produk makanan tambahan berasaskan herba-herba ini yang dijamin kualitinya..Seperti yang kita sedia maklum herba-herba ini sangat bagus untuk tubuh kita..Ia berfungsi untuk menjaga dalaman serta luaran kita...Bila dalaman terjaga, ia akan terserlah hingga ke luar..dan kak fiezz sangat suka herba-herba tradisional kerana kak fiezz sendiri pengamal jamu homemade yang menggunakan bahan-bahan herba dan yang ada di rumah..okey, yang ni kena cerita entry lain la yea..hehe..

Okey, jom kak fiezz perkenalkan dengan produk-produk Lynnity yang menjadi pilihan kak fiezz...BOTANIC HEALTH & RELIEF Essential Oil...Apakah fungsi-fungsinya?

www.fiezasani.xyz

BOTANIC HEALTH & RELIEF Essential Oil

www.fiezasani.xyz

Botanic Health
Dalam bentuk sachet & 1 kotak mengandungi 15 sachet
Bahan dalam Botanic Health ~ Delima, Manggis, Alga, Orthosiphon (Misai kucing), Lithothamnion Rumpai Laut, Hitam halia, asid askorbik, bran oat, benih chia, I-arginine, taurina

Apa fungsi Botanic Health ni?

* Meningkatkan kesihatan tulang & sendi
* Membaikpulih & mengekalkan kesihatan tulang dan rawan
* Mengurangkan kesakitan & keradangan
* Meningkatkan dan mengekalkan pergerakan fizikal
* Mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, meningkatkan kesihatan kardiovaskular

Perlu ke mengambil Botanic Health ni?Perlu sekiranya korang mementingkan penjagaan kesihatan tulang, mengurangkan sakit atau menambah kalsium, membantu pembaikan tulang rawan serta menambahkan kolagen..serta mencegah Osteoporosis..Pengambilan Botanic Health secara berterusan dapat membantu melindungi dan memperbaiki tulang serta sendi..Mesti korang tertanya-tanya berapa lama kesan selepas pengambilan dapat dilihat..Okey, menjawab persoalan korang tu seawal 10 hari korang dah boleh nampak kesan positif...Insya'Allah...Yang penting sila konsisten..Kesan adalah berbeza mengikut penerimaan badan masing-masing...

Untuk yang vegetarian, Botanic Health ini  juga sesuai diamalkan kerana bahan-bahannya dari sumber alam iaitu herba-herba tradisional...


          www.fiezasani.xyz

Campurkan 1 sachet Botanic Health bersama air suam & kacau..Elok diamalkan pada waktu pagi/tenghari ataupun malam.. 

www.fiezasani.xyz

Kak Fiezz bagi mr hubby minuman tambahan Botanic Health ni..Kak fiezz rasa juga air dia...Rasa dia macam oat + nestum gitu..Pada tekak kak fiezz ni, okey la..boleh di telan...Minuman kesihatan + herba-herba = tulang yang kuat..Kalau sesapa yang jenis tak suka susu, bau tak best la hapa..meh try Botanic Health ni je..Sihat dapat..Tulang yang kuat dijamin..hehe

www.fiezasani.xyz

Ni produk kedua dari Lynnity iaitu Relief-Essential Oil..

Lynnity Relief adalah gabungan minyak yang membantu ketidakselesaaan dan boleh diguna pada bila-bila masa sahaja. Dalam bentuk roll-on dan mudah untuk diletakkan di dalam beg dan di bawa ke pejabat, bersantai di hari minggu ataupun travel/outstation..Hasil gabungan minyak yang memberi bau menyegarkan serta melegakan..Cuma perlu disapu pada tempat yang berkenaan dan biarkan ia membantu kita mengatasi ketidakselesaan..

Untuk Lelaki : Bagi yang aktif bersukan, boleh juga dibawa ke gym. Sebelum aktitviti bersenam, Relief-Essential Oil boleh membantu dengan sapuan pada tangan, lengan, kaki & lutut.  Manakala sapu pada bahu & otot belakang sekiranya ada mengangkat barang berat di tempat kerja. Gosok pada dada, pergelangangan tangan untuk meningkatkan kembali mood bekerja dan selepas hari yang penat di pejabat, gosokkan Relief-Essential Oil pada pergelangangan tangan untuk membantu melegakan tekanan..

Untuk Wanita : Boleh disapu pada perut semasa period untuk melegakan kesakitan seperti sengugut disamping bauannya yang tenang boleh melegakan emosi. Kebiasaan wanita bila time period ni moody sikit...

Untuk Bayi & Kanak-kanak: Boleh melegakan batuk pada bayi & anak-anak terutama di waktu malam kerana cuaca yang sejuk untuk memudahkan mereka bernafas dengan mudah sambil mengurangkan batuk dan sejuk. Hanya sapukan pada dada, belakang serta kaki untuk melegakan dan memberi bayi serta anak-anak kita tidur yang nyenyak...

Untuk maklumat lanjut produk-produk keluaran Lynnity ~

Website :www.lynnity.com
Facebook : Lynnity.Botanic
Instagram : LynnityHealth

Give Away

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet

09:30


Prof Hariz Internet Marketing Malaysia


Ridhauddin Hariz  ialah salah satu Internet Marketing Malaysia yang dikenali sebagai Prof Hariz dikalangan rakan-rakannya. Beliau  berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang. Beliau meruapakan anak sulung daripada tiga adik beradik. Beliau adalah anak sulung yang sangat tabah kerana telah kehilangan ayah tercinta ketika umur beliau 3 bulan. 

Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian. Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Search Engine Optimization atau SEO, rekabentuk laman web dan juga pemasaran melalui konsep funnel marketing. Sejak dari itu, beliau telah membantu ramai peniaga serta syarikat-syarikat dalam menambahbaik strategi pemasaran diatas talian.

Pengalaman beliau yang mendalam dalam SEO membuatkan Prof Hariz dilamar oleh syarikat Exabytes Group Sendirian Berhad pada dua tahun lalu dan dipertanggungjawab untuk  menjana idea-idea baru serta menerokai strategi-strategi pemasaran yang inovatif menggunakan teknologi internet yang terkini, seperti penghasilan laman web, blog, komuniti media sosial dan juga kaedah-kaedah komunikasi yang lain. 

Selepas berhempas pulas bersama Exabytes, tahun ini pada tahun 2017 beliau sekali lagi dimurahkan rezeki beliau untuk menjawat jawatan yang lebih tinggi di syarikat As White Global Sdn Bhd sebagai Penasihat SEO. Prof Hariz kali ini memegang jawatan dan tanggngjawab yang besar hinggalah melibatkan diri dengan klien-klien dari Australia, US , UK , Singapore dan Germany. Sebagai Penasihat SEO yang terkemuka di Malaysia, beliau dipertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan SEO kepada klien-klien tidak kira di Malaysia mahupun di luar negara.

Prof Hariz, Online Marketing Specialist atau pakar dalam SEO dan pemasaran atas talian adalah gelaran yang diberikan oleh rakan-rakan serta kenalan kerana pencapaian beliau telah mencapai ke tahap yang sangat membanggakan.  Kini beliau dikenali sebagai Prof Hariz ataupun Tuan Hariz.

Untuk yang tidak mengenali lagi siapa Prof Hariz, berikut adalah pencapaian beliau sepanjang beliau berada di dalam bidang Internet Marketing.


Pencapaian Prof Hariz
  • Menganjurkan program diet bersama Utusan Malaysia pada bulan Ogos 2014 dengan program “Prof Hariz Kongsi Tips Kurus” yang melibatkan seramai 500 peserta di seluruh Malaysia secara online
  • Mendapat pengiktirafan sebagai Top 3 Affiliate Malaysia oleh Infokerjaya pada bulan Disember 2014 kerana beliau telah berjaya menjana jualan sehingga RM100,000 dalam masa 5 bulan melalui penjualan ebook kerjaya, serta membantu calon-calon menduduki peperiksaan online dan temuduga SPA
  • Menganjurkan seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog di Karangkraf pada Disember 2014 di mana beliau berkongsi pengalaman beliau menjejaki dunia perniagaan secara affiliate di mana beliau dapat menjana puluhan ribu ringgit dalam tempoh masa yang singkat
  • Menganjukan pelbagai bengkel-bengkel dan seminar-seminar, antaranya:
  -  Bengkel / Seminar bertajuk: Buat Duit Dengan Blog di Politeknik Seberang Perai, pada         Mac 2015
  -   Bengkel Affiliate Ninja pada April 2015
  -   Bengkel Email Marketing pada Jun 2015
 -  Private group coaching bersama Shaklee Malaysia pada Disember 2015, untuk membuat  strategi penjualan sebanyak RM10 juta pada tahun 2016

  • Bekerjasama dengan Irfan Khairi pada Februari 2016 dalam seminar khusus bagi peniaga-peniaga dalam membuat penjualan dengan blog
  • Menganjurkan Private Coaching Group 365 - Bagaimana Jana Pendapatan 4 Angka Dengan Blog pada Ogos 2016 bersama 40 orang suri rumah, hasil daripada itu program ini berjaya membantu 10 orang suri rumah untuk menjana pendapatan sekitar RM10,000 sebulan secara konsisten
  • Ditemuramah oleh Astro Awani pada Disember 2016 dengan memberikan pandangan beliau berkenaan dengan Potensi Digital Ekonomi untuk negara Malaysia pada masa yang sama Jack Ma (pengasas dan tuan punya syarikat gergasi Alibaba Group of Companies) telah dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Digital Kerajaan Malaysia.
Servis Yang Ditawarkan Oleh Prof Hariz Sebagai Internet Markting Malaysia

Prof Hariz  menawarkan servis SEO yang mana membantu para usahawan dalam dunia perniagaan terutama membuat servis SEO untuk perniagaan secara atas talian. Bukan itu sahaja, Prof Hariz menawarkan servis review di blog beliau www.profhariz.com kepada usahawan yang ingin memperkenalkan produk mereka kepada orang ramai. Artikel review itu adalah artikel yang mempunyai unsur-unsur SEO yang mana dapat meningkatkan jualan anda kepada double dan triplle daripada biasa.
  • Marketing di Google
  • Personal coaching Zero Marketing to Hero
  • Funnel Marketing
  • Review
Bagi siapa yang baru sahaja memulakan perniagaan atau sudah lama berkecimpung di dalam dunia perniagaan tetapi tidak tahu untuk membuat marketing, anda oleh menghubungi Prof Hariz sebaga penasihat anda melalui info dibawah.

Info Mengenai Prof Hariz
Whatsapp : 6012-5336713

Prof Hariz Internet Marketing Malaysia by PolicyStreet

Kini beliau berkerja di salah sebuah syarikat Insurans , PolicyStreet . Prof Hariz dilantik dan dipertanggungjawabkan untuk menjadi Pengurus Internet Marketing disyarikat itu. 


PolicyStreet

PolicyStreet adalah insurans yang mudah, senang dan mampu bayar. PolicyStreet lebih menumpukan kepada mereka yang memerlukan insurans seperti syarikat , universiti, usahawan , kelab kesihatan, dan macam-macam lagi kumpulan.

PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan pelbagai jenis insurans mengikut keperluan seperti berikut :
  • Insurans Perubatan
  • Diabetes
  • Kanser
  • Kehidupan yang mampu
  • Tulang belakang
  • Bantuan jalan raya jangka pendek
  • Peralatan musik
  • Perbehentian kerja
Apa yang lebih membanggakan adalah, PolicyStreet menawarkan servis insurans untuk produk-produk yang lebih kecil antaranya ialah :
  • Keracunan makanan
  • Kerosakan rambut
  • Sewaan
  • Berbasikal
  • Keracunan alkohol
  • Menonton
  • Mendaki
  • Penyewa
  • Perlawanan bolasepak
  • Cinta
  • Peralatan musik
  • Perkahwinan
  • Majlis pengebumian
Sesiapa yang inginkan insurans, boleh hubungi PolicyStreet , syarikat insurans yang mengambil berat tentang keperluan anda. Bersama-samalah mencipta masa depan bersama PolicyStreet.


Info Mengenai PolicyStreet