Dari Mana Datang Mamat Ni..Haih...

22:34

Tak tahu nak cerita kat sapa..Mr hubby like so busy with his gaming..So kak fiezz cerita kat sini la..Petang tadi masa on the way dari pejabat nak ke LRT..Kak fiezz berjalan kaki seperti biasa dari pejabat sampai la kat LRT tu..Jarak..Agak jauh jugak la..fuhh..kepenatan gak la..tapi apa nak buat..tak reti nak drive kan..Workout la kak fiezz korang ni petang-petang lepas kerja dari pejabat ke LRT..Tapi tadi masa berjalan kaki, tetiba kak fiezz ternampak ada sorang mamat ni..Tengok gaya macam tak berapa nak betul..First time nampak mamat tu kat area situ..Selalunya tak ada pun..Dari mana pulak datang mamat ni..Tak kisah kalau tak ganggu tapi dah senyum-senyum tu, kenapa?Something wrong ke apa mamat ni?

Ramai yang jalan kaki area tu tapi kebanyakan dah lepas ke depan..Yang jalan kaki jarak lebih kurang sama dengan kak fiezz, ada seorang kakak ni..Nasib mamat yang kurang betul ni di seberang jalan sana..Kak fiezz memang nak lintas ke situ pun tapi dah nampak mamat ni macam kureng je, tak berani kak fiezz nak lintas..Kakak yang seiring jalan sama dengan kak fiezz,dia jalan kat tengah (ada laluan pejalan kaki )..Kakak tu pun macam tak berapa berani nak lintas ke seberang tempat sama dengan mamat tu..

Kak fiezz mula cuak bila mamat tu terpandang kak fiezz atau kakak tu & mamat  ni senyum2..ahhh sudah..ko dah kenapa pulak?tak boleh jadi ni..kak fiezz lintas kat tengah, kejar kakak tu yang depan sikit jarak dengan kak fiezz..kak fiezz panggil kakak tu dan minta jalan sesama...kakak tu tanya kenapa?Kak fiezz beritahu pasal mamat seberang sana tu..Macam tak berapa betul..dan rasanya memang tak betul..Lepas tu kak fiezz & kakak ni lintas ke seberang jalan, mamat ni dah lepas ke depan..tapi dia asyik la pandang2 ke belakang..tengok kitaorang berdua..haih, cuak gak la..nasib kak fiezz berdua dengan kakak ni..Kalau tak mau cuak gak..rasa nak lari...

Haih, kak fiezz dah la hari-hari memang lalu kat situ..tak ada laluan lain nak ke LRT..Memang itu jalan utama..Hope mamat tu tak ada lagi kat area situ..Pi la kacau kat tempat lain..Jangan kacau kat situ..Kak fiezz ni bukannya berani..Tadi pun nasib ada kakak tu..Kalau tak, mau kak fiezz tunggu sampai mamat tu jauh ke depan baru kak fiezz lalu kat situ...

Tq kakak yang baik hati teman jalan kaki sesama tadi..hehe..

You Might Also Like

5 Comment

  1. Bila berdepan dengan org yg tak betul mcm tuh yg buat kits takut kan kak

    ReplyDelete
  2. Take extra care Fizz.
    Bebaru ni ada viral kt fb yg ada org pompuan tu pi tumbuk muka org yg lalu sebelah dia. Out of nowhere, tetiba pi punch muka orang tu. Giler! tu kat area orang lalu lalang tu. Kat area mydin pudu sana tu.
    Hehati tau.. bahaya skrg ni.

    ReplyDelete
  3. Seram pula kalau jmpa org mcm.tu. kena pastikan berada Di tempat ramai org

    ReplyDelete
  4. Uii, takotnya terserempak dengan orang macam tu..
    Naseb baek ada kakak tu sekali ngan Kak Fieza..

    ReplyDelete