advertorial

Fernleaf | Goodness Feeds Greatness

22:10

www.fiezasani.xyz


Fernleaf, jenama tenusu yang dipercayai membawakan kebaikan tenusu semula jadi dari New Zealand kepada para keluarga di Malaysia, kini menggalakkan rakyat Malaysia untuk berusaha untuk mengejar kehebatan dengan suara kebaikan, yang merupakan kata-kata dorongan dari keluarga, sahabat dan orang tersayang yang dapat memberikan motivasi dalam usaha mengejar impian.

En. Jose Miguel Porraz-Lando, Pengarah Urusan bagi Fonterra Brands Malaysia dan Singapura berkata: “Apakah yang biasa terdapat pada Individu-individu luar biasa? Mereka mempunyai sistem sokongan yang padu daripada sahabat handai, keluarga, dan orang tersayang ataupun suara mereka sendiri – dan suara-suara kebaikan inilah yang menjadi dorongan bagi mereka untuk mengejar kegemilangan.  Fernleaf adalah sebahagian daripada keluarga-keluarga Malaysia, untuk selama lebih daripada 30 tahun menggalakkan rakyat Malaysia untuk mengejar impian, berusaha ke arah kehebatan,  dan menggalakkan semua orang untuk menjadi suatu suara kebaikan kepada orang di sekeliling mereka,”
seiring dengan ini, menggabungkan lima orang rakyat Malaysia yang berani dan tabah, bagi berkongsi kisah kejayaan masing-masing, yang ditampil dalam kempen “Goodness Feeds Greatness”. Kelima-lima individu berani dan tabah yang dipaparkan dalam kempen Fernleaf ini telah dipilih kerana mereka telah menempuhi kesukaran namun dapat mencapai kejayaan pada akhirnya, mengambil kekuatan daripada kebaikan dan ketulenan yang mereka percayai. 

Jose Miguel menambah bahawa Fernleaf mempunyai 100% kebaikan susu daripada New Zealand, sentiasa menyokong keluarga-keluarga Malaysia setiap hari. Kami ingin mendengar kisah-kisah penuh inspirasi daripada kelima-lima individu ini untuk menambaih motivasi kepada rakyat Malaysia agar dapat mengejar kehebatan, tidak kira kecil atau besar!



Mereka adalah: Siti Hanisah, wanita termuda Malaysia yang berjaya menakluki Gunung Everest pada 2013 ketika berusia 23 tahun; Mavin Khoo, penari Bharatanatyam (tarian klasik India) yang terkemuka di dunia; Hayati Ismail, bekas warga korporat yang cemerlang dan kemudiannya menjadi pejuang kebajikan dan kini menerajui Food Aid Foundation; Dr. S. Madhusudhan, pengasas Teddy Mobile Clinic, yang menyediakan rawatan perubatan percuma kepada warga miskin dan gelandangan di kota; dan Mohd Sirhajwan Idek, salah seorang pemenang global peraduan Teacher at My Heart 2016.

Bagi Siti Hanisah, yang berasal dari Negeri Sembilan, tiada gunung yang terlalu tinggi untuk didakinya. “Suara daripada ibu bapa sayalah yang mendorong saya untuk mencapai puncak Gunung Everest. Saya hampir pitam pada bahagian terakhir pendakian tersebut, namun minda saya dipenuhi dengan kata-kata dorongan dari ibu bapa saya. Suara-suara kebaikan daripada mereka menggalakkan saya untuk meneruskan perjalanan sehingga saya ke puncak!”
                 
Minat Mavin Khoo merupakan Bharatanatyam, sejenis tarian klasik India. Perjalanannya tidak mudah pada awalnya, namun dia tabah menghadapinya dan kini merupakan salah seorang individu yang paling dihormati dalam industri ini. “Kita perlu melindungi suara kebaikan yang ada dalam diri kita, pastikan suara itu kekal kuat dan jelas. Saya bersyukur dengan suara kebaikan yang saya terima dari rumah, yang dapat menguatkan lagi suara kecil dalam diri saya yang mengatakan “saya boleh”.”

Pengarah Operasi bagi Food Aid Foundation, Hayati Ismail, melepaskan kariernya dalam bidang korporat yang menguntungkan dan berkhidmat untuk orang kurang berada. “Saya memberitahu kawan-kawan saya bahawa kehidupan yang selesa adalah tidak cukup, anda juga mesti selesa dengan jiwa anda. Orang yang saya telah membantu juga memberi inspirasi kepada saya untuk bekerja lebih keras. Sumber galakan saya datang dari keluarga saya, terutamanya suami dan kakak saya,” katanya.

Mereka yang bercita-cita untuk mencapai kehebatan akan mendapat kata hikmah daripada nasihat Dr. S. Madhusudhan: “Sekiranya anda mempunyai keinginan untuk membantu mereka yang memerlukan, jangan terlalu memikirkannya. Mulakan langkah pertama dan langkah-langkah seterusnya akan datang kepada anda. ” Seperti nama panggilannya, 'Doktor Teddy Bear', dia bertekad untuk menyebarkan kebaikan melalui usahanya.

Pengajaran adalah profesion yang mulia, seperti yang dinyatakan oleh Mohd Sirhajwan Idek
yang bekerja dengan gigih untuk mempromosikan kepentingan Bahasa Inggeris di kalangan
pelajarnya. “Nasihat saya untuk mereka yang berminat dalam profesion pendidikan adalah: 'jangan sesekali memandang rendah terhadap kemampuan pelajar anda dan jangan sesekali meragui keupayaan anda untuk mencipta kehebatan dalam mereka,’ dia terangkan.

Sertai gerakan ‘Goodness Feeds Greatness’ di laman Facebook rasmi Fernleaf (www.facebook.com/fernleafmalaysia) atau layari di http://www.greatness.my.

Selain daripada memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia, Fernleaf juga membawakan kebaikan tenusu kepada kanak-kanak yang kurang bernasib baik. Sepanjang 15 Oktober hingga 15 November, jadilah pejuang kebaikan dan sokonglah Fernleaf dalam menyediakan kebaikan tenusu kepada kanak-kanak kurang bernasib baik dari 10 buah rumah di serata Malaysia. Bagi setiap paket susu tepung Fernleaf yang dijual di Mydin sepanjang tempoh kempen, 50g kebaikan tenusu akan disumbangkan kepada kanak-kanak di rumah anak yatim dan rumah kebajikan.

“Fernleaf berusaha membawakan kebaikan semula jadi tenusu untuk menyokong keperluan kesihatan dan pemakanan rakyat Malaysia. Melalui penyediaan susu Fernleaf untuk kanak-kanak yang kurang bernasib baik, kami berharap mereka akan membesar dengan lebih kuat agar dapat mengejar cita-cita dan potensi diri mereka yang sepenuhnya,” kata En. Jose Miguel.

Anda boleh memberikan sokongan kepada inisiatif Fernleaf dengan membeli mana-mana produk Fernleaf berikut dari Mydin di seluruh negara:

·        Susu Tepung Segera Penuh Krim Fernleaf (Full Cream & Instant Milk Powder)
Lazat, berkrim, dan berkhasiat, susu tepung ini diperbuat 100% daripada susu dari New Zealand. Tinggi dalam protein, kalsium, magnesium, vitamin A, B2 dan B12, anda dan orang tersayang dapat menikmati kebaikan susu Fernleaf yang dikenali dan digemari oleh ramai rakyat Malaysia dari tahun ke tahun. 

www.fiezasani.xyz

·        Susu Tepung Keluarga Fernleaf (Family Milk Powder)
Berikan nutrien penting kepada setiap ahli keluarga anda dengan susu tepung ini, yang mengandungi 5x lebih DHA*, serta kandungan tinggi protein, kalsium, zat besi dan vitamin A, C, D, B1, B2, B3 dan B12. Gabungan semua kebaikan dalam satu gelas, dengan rasa lazat yang sama dalam setiap susu Fernleaf. *Berbanding dengan rumusan sebelumnya.

Maklumat tentang produk susu Fernleaf boleh didapati dalam talian (http://www.greatness.my/en/products). Produk-produk Fernleaf juga boleh didapati di kesemua pasar raya, pasar hiper dan peruncit di seluruh negara.
www.fiezasani.xyz





Tentang Fernleaf
Sepanjang 30 tahun yang lalu, Fernleaf telah memberikan khasiat tenusu yang terbaik dari ladang New Zealand ke Malaysia, menyediakan susu yang berkhasiat bagi para keluarga agar mereka dapat mengekalkan diet yang sihat dan seimbang. Dengan pengalaman dalam industri ini selama lebih daripada seabad lamanya, Fernleaf percaya bahawa kualiti datangnya secara terus dari sumber. Hanya susu segar daripada lembu yang diberi makan rumput, digabungkan dengan sistem perladangan yang canggih dan ketelitian dalam setiap langkah produksi, dapat menjanjikan anda salah satu standard khasiat tertinggi dalam produk  tenusu.   

Tentang Fonterra Brands
Fonterra merupakan peneraju global dalam khasiat tenusu – pembekal bahan  tenusu yang digemari pelbagai syarikat makanan terkemuka dunia. Fonterra juga mengetuai pasaran dengan jenama tenusu pengguna sendiri di New Zealand, Australia, Asia, Afrika, Timur Tengah dan Amerika Latin. Fonterra merupakan ko-operasi yang dimiliki peladang dan merupakan pemproses susu terbesar di dunia. Ia juga merupakan salah satu pelabur terbesar di dunia dalam kajian dan inovasi tenusu, berasaskan kepakaran dalam bidang tenusu selama beberapa generasi untuk menghasilkan lebih daripada dua juta tan produk tenusu, ramuan tenusu sampingan nilai, ramuan istimewa dan produk pengguna bagi 140 buah pasaran. Fonterra Brands Malaysia memulakan operasi pada tahun 1975 di Shah Alam. Kini, ia mempunyai dua buah pusat penghasilan, Susumas dan Dairymas, dan jumlah sebanyak 700 orang pekerja sepenuh masa yang membawakan khasiat tenusu yang terbaik kepada rakyat Malaysia, dengan penuh dedikasi. Kesemua produk tenusu oleh Fonterra Brands Malaysia disahkan Halal oleh New Zealand Islamic Development Trust (NZIDT), yang diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) seperti yang diperuntukkan dalam MS1500:2009, standard antarabangsa yang digunakan oleh JAKIM. Fonterra Brands Malaysia turut mematuhi standard industri tempatan dan antarabangsa termasuklah HACCP, Veterinary Health Mark, ISO 9001:2000 dan GMP. Fonterra di Malaysia dikenali dengan jenama-jenama terkemukanya seperti Anlene, Anmum (Materna, Essential dan Lacta), Fernleaf, Calciyum, Chesdale dan di bawah bahagian perkhidmatan makanannya, Anchor Food Professionals, ia dikenali dengan Anchor, Mainland dan Perfect Italiano.

Kerjaya

Pencapaian Dalam Kerjaya..Naik Pangkat

23:00

Alhamdulillah..rezeki..kak fiezz isi borang untuk kenaikan pangkat ni tahun lepas..tapi berjaya jadi calon simpanan je..tup tup beberapa hari lepas, kawan satu batch kak fiezz beritahu ada kawan-kawan dia dapat panggilan dari JPA pasal ni..dia beritahu dalam group wasap kitaorang..kak fiezz cuma baca je la..tak komen apa..malas nak berharap benornya..ada rezeki, ada la..lagipun kak fiezz tak cukup lagi servis 13 tahun..kebiasaanya kakitangan government akan naik pangkat secara automatik sebaik saja 13 tahun berkhidmat..kak fiezz baru 10 tahun..tapi rezeki tak pernah salah alamat...Alhamdulillah..Esoknya lepas kawan kak fiezz beritahu, kak fiezz terima e-mail di bawah ni..


Hari khamis ni ambil surat penempatan..Nervous..Harap kekal di tempat sama..hehe..Tapi kalau diarahkan bertukar pun, tak da hal..kak fiezz okey je..Tukar environment tempat kerja ...Kalau diarahkan bertukar la..Kalau kekal, alhamdulillah..Nanti kak fiezz update..Harus la update kan kat blog kesayangan ni...

anak angkat

Mencari Anak Angkat

09:30

Bukan kak fiezz tau,korang..tapi kalau ada yang nak bagi, kecik tapak tangan nyiru kak fiezz tadahkan..haha..okey, berbalik pada tajuk entry..Kak fiezz ternampak komen ni di salah satu entry hot kak fiezz..dalam entry tu kak fiezz kongsi pengalaman kak fiezz & mr hubby je tapi entry tu paling banyak dapat komen dari reader..berderet2 reader tinggalkan no.telefon cari anak angkat..Kak fiezz pun confuse, rasa entry tu pasal experience kak fiezz bukan kak fiezz publish pasal cari anak angkat..adeh..tapi tak pe la, mungkin dorang saja tinggalkan no.telefon kat entry tu sebab mana tahu ada yang mencari family angkat..kak fiezz tak buang pun komen2 tu..kak fiezz biarkan je..kot ada yang mencari, kan...

Bagi kak fiezz, anak angkat ataupun anak sendiri tetap rezeki dari Allah..Kalau Allah dah tentukan itu rezeki kita, tetap rezeki kita..Rezeki tak pernah salah alamat..

www.fiezasani.xyz

Kalau ada antara korang yang kenal atau tahu mana-mana biomum tengah mencari family angkat untuk baby dorang dijadikan anak angkat, boleh la hubungi no.telefon yang tertera di atas...Mungkin kes terlanjur ataupun family yang kurang berkemampuan..

#kakfiezzkongsiinfoje ;)

Shopping

Motherhood | Baby Warehouse Sale

09:30

Ni mak-mak mesti suka..Sales..Sales...Kak fiezz subscribe motherhood.com.my ni..Selalu la dapat news promotion dari pihak motherhood..Yang ni antara terbaru, Baby Warehouse SALE..Kalau yang mana bakal-bakal ibu atau dah jadi ibu dan ada anak-anak kecik, try la pi terjah ke sini..Harga runtuh gitu...eh!!tak pasti..Agaknya la..Kalau tak ada ke mana-mana, boleh la jalan-jalan ke sini sambil cuci mata..Kot ada yang berkenan boleh tambah koleksi baju, barang anak-anak korang... ;)

www.fiezasani.xyz



www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

HAPPY SHOPPING chuolls ;)

luahan perasaan

Dari Mana Datang Mamat Ni..Haih...

22:34

Tak tahu nak cerita kat sapa..Mr hubby like so busy with his gaming..So kak fiezz cerita kat sini la..Petang tadi masa on the way dari pejabat nak ke LRT..Kak fiezz berjalan kaki seperti biasa dari pejabat sampai la kat LRT tu..Jarak..Agak jauh jugak la..fuhh..kepenatan gak la..tapi apa nak buat..tak reti nak drive kan..Workout la kak fiezz korang ni petang-petang lepas kerja dari pejabat ke LRT..Tapi tadi masa berjalan kaki, tetiba kak fiezz ternampak ada sorang mamat ni..Tengok gaya macam tak berapa nak betul..First time nampak mamat tu kat area situ..Selalunya tak ada pun..Dari mana pulak datang mamat ni..Tak kisah kalau tak ganggu tapi dah senyum-senyum tu, kenapa?Something wrong ke apa mamat ni?

Ramai yang jalan kaki area tu tapi kebanyakan dah lepas ke depan..Yang jalan kaki jarak lebih kurang sama dengan kak fiezz, ada seorang kakak ni..Nasib mamat yang kurang betul ni di seberang jalan sana..Kak fiezz memang nak lintas ke situ pun tapi dah nampak mamat ni macam kureng je, tak berani kak fiezz nak lintas..Kakak yang seiring jalan sama dengan kak fiezz,dia jalan kat tengah (ada laluan pejalan kaki )..Kakak tu pun macam tak berapa berani nak lintas ke seberang tempat sama dengan mamat tu..

Kak fiezz mula cuak bila mamat tu terpandang kak fiezz atau kakak tu & mamat  ni senyum2..ahhh sudah..ko dah kenapa pulak?tak boleh jadi ni..kak fiezz lintas kat tengah, kejar kakak tu yang depan sikit jarak dengan kak fiezz..kak fiezz panggil kakak tu dan minta jalan sesama...kakak tu tanya kenapa?Kak fiezz beritahu pasal mamat seberang sana tu..Macam tak berapa betul..dan rasanya memang tak betul..Lepas tu kak fiezz & kakak ni lintas ke seberang jalan, mamat ni dah lepas ke depan..tapi dia asyik la pandang2 ke belakang..tengok kitaorang berdua..haih, cuak gak la..nasib kak fiezz berdua dengan kakak ni..Kalau tak mau cuak gak..rasa nak lari...

Haih, kak fiezz dah la hari-hari memang lalu kat situ..tak ada laluan lain nak ke LRT..Memang itu jalan utama..Hope mamat tu tak ada lagi kat area situ..Pi la kacau kat tempat lain..Jangan kacau kat situ..Kak fiezz ni bukannya berani..Tadi pun nasib ada kakak tu..Kalau tak, mau kak fiezz tunggu sampai mamat tu jauh ke depan baru kak fiezz lalu kat situ...

Tq kakak yang baik hati teman jalan kaki sesama tadi..hehe..

Jalan-Jalan Cari Makan

Jalan-Jalan Cari Makan | LAPAngan Food Bazaar

10:00

JALAN-JALAN CARI MAKAN

Jom jalan-jalan cari makan..Tempat ni baru buka di Jalan Klang Lama..Otw nak ke rumah kak fiezz..Minggu lepas try singgah sebab nak tahu best ke tidak..Area rumah kak fiezz ni susah nak cari kedai makan best..Kadang tu pening nak cari tempat makan selain kedai mamak area rumah kak fiezz ni..Baru ni ternampak food bazaar ni dah official di buka..Jadi moh le kita try...Dari sehari ke sehari nak try, minggu lepas pi jugak..Saja nak test, best ke idok..Dia macam konsep open air gitu..ada banyak stall & pilihan menu yang berbeza..dari tempatan sampai la obersee..air pun ada 2 stall kalau tak silap..satu air biasa macam teh o, sirap air..satu lagi jus buah..gelas besor punya..jangan tanya berapa besor sbb tak perasan..dah order  air biasa baru perasan..haha..Jadi next time repeat ke sini, boleh try air buah gelas besor tu...

FOOD BAZAAR 

Kak fiezz duk cerita food bazaar ni..Kat manakah tempatnya?Alamat penuh kak fiezz tak pasti tapi lokasinya di Jalan Klang Lama..Otw nak ke Puchong..Cuba la korang cari guna waze..Kedudukan food bazaar ni di tepi jalan utama..Kira boleh nampak la kalau ter lalu depan ni..

www.fiezasani.xyz
Banner LAPAngan Food Bazaar..Snap gambar ni masa dah keluar dari sini..tu yang golap...

www.fiezasani.xyz

Open seat..Stall tu tak sepenuhnya beroperasi..Ada yang masih kosong...

www.fiezasani.xyz
Tu la stall yang jual air jus buah GELEH BESOR...Next time boleh try...

www.fiezasani.xyz
Menu pilihan kak fiezz..Sizzling Yee Mee

www.fiezasani.xyz
Mr hubby, western menu...

PELBAGAI PILIHAN MAKANAN

So korang kalau time cuti-cuti pi dating ke apa..tak tau nak makan kat mana?boleh la cuba kat sini..Banyak pilihan makanan...Rasa sedap ke tidak..Subjektif..sila la cuba ikut selera masing-masing..Kalau sedap, next time boleh repeat..Kalau tak berapa nak sedap, sila cari port lain pulak..haha..tapi kat sini bukan ada 1 stall je..berderet..Jadi kalau nak repeat beberapa kali kat sini pun tak pe, boleh rasa menu stall lain setiap kali datang ke sini...

Kak fiezz & mr hubby haritu pun pening nak pilih makan apa?Banyak benor menu nya...dan conclusion nya kitaorang pilih menu di atas..favourite kak fiezz & mr hubby..Next time boleh cuba menu stall lain pulak...Lagipun food bazaar ni dekat je dengan rumah kak fiezz..

Shopping

Miniso | Kedai Serbaneka Jepun

10:20

Comey tak beg & patung ni..birthday present untuk adik sepupu mr hubby..kak fiezz beli kat kedai Miniso yang jual barang-barang Jepun dalam Plaza Low Yat..kak fiezz pernah cerita sebelum ni yang kak fiezz beli hadiah untuk pengomen blog kak fiezz kat sini..Kak fiezz suka barang-barang dalam kedai ni..Comel & menarik perhatian mata kak fiezz..Harga barang-barang kat sini pun murah..Bermula serendah dari RM10 dan ke atas..

Ada apa kat sini?Macam-macam chuollss..kak fiezz korang ni memang alergik tengok barang-barang comel kat kedai ni..Tu yang tersangkut beli hadiah untuk pengomen blog kak fiezz haritu..Sabtu baru ni repeat beli hadiah pulak untuk adik sepupu mr hubby..Mula mr hubby tak tahu nak beli kat mana hadiah adik sepupu dia ni sebab kitaorang nak attend jamuan birthday dia sabtu malam..Lepas tu kak fiezz teringat tempat ni..Kebetulan kitaorang nak ke Plaza Imbi dekat dengan Plaza Low Yat ni sebab nak ambil laptop kak fiezz repair kat situ..Dah kebetulan tu, kita singgah la kedai Miniso yang terletak di tingkat bawah dalam Plaza Low Yat ni..Selalu kita kenal Plaza Low Yat ni tempat menjual barang-barang komputer, gajet..boringgg kan..tapi untuk pencinta barang-barang I.T., gadget..Memang sini la tempat dorang...Salah seorangnya mr hubby...Bertabah kalau ikut mr hubby ke sini...Dah ada pulak kedai Miniso ni baru nampak menarik sikit Plaza Low Yat ni kat mata kak fiezz..haha..Kalau tak, mr hubby ajak ke sini je mesti kak fiezz nampak komputer, handphone, barang-barang komputer...haih..bosan nengok..haha...Isteri-isteri, gf yang boring ikut bf atau suami masing-masing pusing dari 1 tingkat ke 1 tingkat cari barang-barang dorang, jom singgah ke sini..mesti suka..sebab kak fiezz pun suka..well, hanya wanita sahaja yang memahami..hehe

www.fiezasani.xyz

Birthday present untuk adik sepupu mr hubby...Comel sangat...


www.fiezasani.xyz

Ni la kedai dia..Ada apa kat sini?Sila tengok gambar-gambar di bawah ;)

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz
Beauty Product

www.fiezasani.xyz
Perfume

www.fiezasani.xyz
Ni boleh buat coin purse

www.fiezasani.xyz
Geram tengok beg ni..Homey je...

www.fiezasani.xyz


www.fiezasani.xyz

Banyak lagi tau barang-barang kat sini..Ni antara yang kak fiezz dapat snap sambil berjalan..

luahan perasaan

Nak Macam Dulu Buat Hal Sendiri

08:30

Entry kali ni kak fiezz nk sesi luahan perasaan sikit pasal situasi kak fiezz di pejabat sekarang ni..Kak fiezz ni kalau org tak kenal mmg akan cakap kak fiezz sombong..tapi tak sombong pun benornya..cuma muka je mcm sombong..kalau dah kenal rapat dengan kak fiezz,tahu la kak fiezz ni camne orgnya..dulu2 kak fiezz ni susah sikit nak rapat dengan orang..tapi bila dah rapat, mmg kak fiezz setia orgnya..masa kak fiezz di tempat lama dulu, kak fiezz tak ada specific kawan rapat..kak fiezz kawan dengan semua orang..cuma tempat lama kak fiezz dulu ramai orang2 yang dah berumur..jadi kak fiezz susah sikit nak masuk dengan sapa2..kawan gitu2 je la..kalau breakfast atau lunch,kak fiezz lebih suka lone ranger je..sampai org kesian tgk kak fiezz ni tak ada kawan..haha..bila masuk ke bahagian sekarang, ramai yang baya2 kak fiezz..kak fiezz ada la rapat dengan sorang dua..seronok bila ada geng ni rupanya..lunch keluar sesama..tapi bila dah lama2 ni, dengan macam2 pengalaman bila dh ada geng sendiri,kak fiezz lebih suka macam dulu..lone ranger..sebab kita tak payah nak jaga hati orang..kita tak tahu apa2 rahsia pejabat yg boleh sebabkan kita terlepas cerita dengan orang lain..yg penting,tak ada sapa nak komen pasal diri kita..kita gemuk..kurus ke..tak ada yg terlebih concern nak tegur..biar la kita nak bdn macamana pun janji kita sihat..ni org lagi tahu pasal badan kita dari kita sendiri..kak fiezz rimas part ni..sebab kak fiezz ni kategori tak suka nak komen pasal orang lain..so tolong la jangan nak komen pasal kak fiezz..i is very sensitif part ni..ada la reason kenapa kak fiezz nak badan macamni...so jangan nak judge why & why?kak fiezz ni sampai meluat bila orang tegur menda yang sama..n ni buatkan kak fiezz stress..kak fiezz dalam usaha untuk something so kak fiezz tak boleh nak stress2...

pasal rahsia tu plak,baru2 ni seorang member ofis kak fiezz,kak fiezz label kan sbg A bercerita mengenai sesuatu pada kak fiezz..Then salah kak fiezz pulak pi bercerita rahsia tu dengan member ofis lain,kak fiezz labelkan sebagai B...dan member ofis B ni pulak tercakap pasal rahsia tu dengan orang lain pulak..pfttt..Kawan ofis A kak fiezz agak marah la sebab dia cerita tu dengan kak fiezz & seorang lagi member..yang rapat dengan si B ni,kak fiezz je...So confirm2 la kak fiezz yang cerita..Dah buat salah tu,kak fiezz mengaku je la..Memang my mistake pun sbb mulut tak reti nak jaga...haih..So kak fiezz dah mintak maaf pada member ofis A ni tapi dia macam sinis pulak dengan kak fiezz..Hmmm..jadi sebabkan ni kak fiezz rasa better tak payah rapat la dengan sesapa,kan..Kalau nak bercerita sangat, better kak fiezz membebel dengan mr hubby je di rumah..

how i miss nak jadi lone ranger macam dulu..buat hal sendiri...tak campur dengan org lain..tak menambah dosa sbb terngumpat pasal orang lain..haha..biasa la ofis kan..

Rasanya kak fiezz nak macam dulu selesa bergerak as lone range..tak rapat dengan sapa2..Ada suggestion macamana cara kak fiezz untuk elakkan rapat dengan sesapa?kak fiezz tak sombong tau cuma kak fiezz ni sangat sensitif..jadi malas nak rapat dengan sesapa...

produk review

Kek Coklat Murah di Kuala Lumpur

08:30

kak fiezz ni, kan pencinta coklat..bagi la brownies ke, coklat ke..mmg favourite la..ais krim pun suka ais krim coklat..suka manis-manis sbb nanti kita pun manis sentiasa..eh!!hehe..Semalam ada jamuan di pejabat kak fiezz..Style potluck..Adeh..Apa la nak bawak ni..Nak masak?ermmm..memang tak la..Kak fiezz tak confident nak masak-masak bagi orang lain makan kecuali family sahaja..sebab kak fiezz seorang yang sensitif kalau orang komen masakan kak fiezz..contoh tak sedap ke..uwaaa..ai is cannot, tau..Jadi sedor diri seorang yang sangat emo, baik la tak payah kak fiezz gedik-gedik nak masak bagai..Dah tu nak bawak apa la untuk jamuan ni..Kebetulan 2 minggu lepas kalau tak silap, adik sepupu kak fiezz bagi sample kek coklat..Katanya dia baru mencuba-cuba untuk jual..dah rasa kek dia..just nice not so sweet..tapi tak nak la puji over sangat..kang korang kata, eh sebab sepupu yang jual..mesti la cakap sedap kan..na mo..tak nak bias..Kalau korang nak tahu, sila la cuba sendiri..kak fiezz cadangkan je kalau-kalau korang nak buat jamuan makan di pejabat atau rumah dan mencari pencuci mulut..Boleh la cuba order kek coklat murah ni dengan adik sepupu kak fiezz..Harga memang murah..Insyaallah, boleh la cuba tanya dengan seller sendiri...ngeee

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

Semalam bawa kek ni ke ofis, alhmadulillah feedback positive dari member-member pejabat kak fiezz..Sedap kata diaorang..

Adik sepupu kak fiezz ambil tempahan dari seluruh KL cuma hari kerja hanya boleh COD di kawasan sekitar Puchong sahaja..Hari cuti, sabtu atau ahad baru boleh COD kawasan sekitar KL...sebab adik sepupu kak fiezz tak pandai drive lagi..Jadi kena tunggu hari cuti, baru boleh keluar dengan suami untuk buat COD area luar dari Puchong..

Kalau sesapa nak order, boleh la contact >>> 011-39871816 / Yana




event

Lee Kum Kee | My Fun Cooking 2017

22:24

Ahad lepas kak fiezz pi tengok orang masak-masak..Selalu kita masak..Ni kita tengok orang pulak masak..Pertandingan My Fun Cooking 2017 pusingan pertama ini berlangsung di One Space @ The Square, One City anjuran bersama oleh Lee Kum Kee & Desa Home. Tujuan pertandingan ini diadakan adalah menggalakan kanak-kanak bagi menunjukkan bakat mereka & keseronokan memasak bersama ahli keluarga masing-masing. Pertandingan ini dijadikan sebagai platform asas untuk kanak-kanak seronok membantu aktiviti memasak bersama ibu ataupun ahli keluarga lain dengan menggunakan produk Lee Kum Kee..Bagi minggu pertama ini, 4 kumpulan telah bertanding dan pertandingan My Fun Cooking ini akan berlangsung selama 4 pusingan..Pemenang bagi setiap pusingan akan bertanding pada pusingan akhir dengan selebriti, Mr. Peter Davis. 

Seperti yang kita ketahui produk Lee Kum Kee telah dikenali dengan sos tiram serta pelbagai sos keluaran mereka yang berkualiti. Oleh itu Lee Kum Kee komited untuk mempromosikan masakan Cina di seluruh dunia dan mencari bakat masakan pada masa hadapan. Dan seterusnya mempromosikan misi ini di Malaysia dengan mengadakan My Fun Cooking 2017 di One Space @ The Square, One City yang akan berlangsung sebanyak 4 pusingan bermula dari 

Pusingan Pertama - 15 Oktober 2017
Pusingan 2 -  22 Oktober 2017
Pusingan 3 -  29 Oktober 2017
Pusingan Akhir - 12 November 2017


Setiap pasukan yang bertanding akan melibatkan dua ahli keluarga iaitu seorang dewasa samaada ibu atau bapa atau penjaga serta kanak-kanak yang berusia 10 hingga 18 tahun. Peserta kanak-kanak telah diberi jumlah bajet yang tertentu oleh pihak penganjur untuk membeli bahan-bahan dari SK Market, salah satu daripada penaja pertandingan My Fun Cooking 2017 ini. Pasukan yang mengambil bahagian perlu menyediakan hidangan utama mereka dalam masa satu jam berdasarkan tema yang ditetapkan menggunakan sos Lee Kum Kee. Untuk Pusingan pertama ini ,ayam menjadi bahan utama. Pasukan yang mengambil bahagian perlu kreatif dan mencipta kelainan untuk menyediakan hidangan yang lazat.

Semua peralatan elektrik yang digunakan semasa acara ini ditaja oleh Electrolux dan
Desa Home Theater Sdn Bhd

Untuk butir-butir pertandingan, sila lawati laman Facebook rasmi acara

"MyFunCooking2017" atau hubungi Cik Ling di 03-4287 0039 / 011-2608 8034.

Mengenai Lee Kum Kee

Telah ditubuhkan sejak tahun 1888 oleh pengasas, Mr Lee Kum Sheung. Dengan kegemilangan sejarah selama 129 tahun, Lee Kum Kee telah menjadi pilihan utama isi rumah untuk chinese sauce & condiments serta jenama antarabangsa dan menjadi simbol kualiti serta kepercayaan mereka yang telah menggunakan produk Lee Kum Kee. Telah menguasai pasaran selama 3 abad, Lee Kum Kee telah menjadi Syarikat Cina yang terkenal di seluruh dunia yang menawarkan lebih daripada 200 pilihan sos ke lebih 100 negara & wilayah. Butiran lanjut, sila layari www.LKK.com

Mengenai Desa Home

Ditubuhkan pada tahun 1995, Desa Home adalah syarikat yang menawarkan barangan peralatan rumah untuk pelbagai jenis produk bagi keperluan isi rumah. Desa Home telah memenangi Anugerah Lima Tertinggi Malaysia bersama-sama dengan jenama terkenal di peringkat antarabangsa seperti Sony, Samsung dan LG. Mereka adalah penjual semula jenama yang dipercayai seperti Sony, Samsung, LG, Toshiba, Philips, Haier, Perintis, JVC,Yamaha, JBL dan banyak lagi. Telah dilatih dan diperakui oleh ISF dan THX, pasukan Desa Home dilengkapi dengan pengetahuan profesional menyediakan perkhidmatan berkualiti khusus untuk berkhidmat kepada pelanggan korporat.

Jom tengok sekitar pertandingan ahad lepas untuk pusingan pertama ini.

www.fiezasani.xyz
Penaja utama My Fun Cooking 2017

www.fiezasani.xyz
Cak..Bersama produk-produk keluaran Lee Kum Kee

www.fiezasani.xyz
Barisan juri yang akan menilai masakan peserta-peserta

www.fiezasani.xyz
Membeli-belah bahan-bahan yang diperlukan di SK Market, salah satu penaja untuk pertandingan My Fun Cooking 2017

www.fiezasani.xyz
Peserta-peserta sibuk memasak. Masa yang diberi adalah 1 jam sahaja.

www.fiezasani.xyz
Peserta

www.fiezasani.xyz
Peserta

www.fiezasani.xyz
Peserta

www.fiezasani.xyz
Peserta

www.fiezasani.xyz 
Menu masakan yang disediakan oleh peserta-peserta...Agak2 yang mana la yang menarik pada deria rasa juri...sabor..Kat bawah ni kak fiezz share...

Sementara menunggu peserta-peserta sibuk memasak, kami para tetamu dihidangkan dengan masakan-masakan serta minuman yang menggunakan produk Lee Kum Kee..Antara menarik perhatian kak fiezz, air di bawah ni..Sedap chuolls..


www.fiezasani.xyz
Sos Plum + Lime = Sedapnyaaa...

www.fiezasani.xyz


www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

Minum dah..Makan pun dah..Jom, nak tengok tak sapa menang ni?

www.fiezasani.xyz

Mr. Vincent Chui, Regional Marketing Director of Lee Kum Kee Malaysia menyampaikan hadiah kepada pemenang untuk pusingan pertama 

Pemenang untuk pusingan pertama :
Mom: 郭汉婷 Kat Kok Han Teng
Daughter: 叶承瑜 Chloe Chong Cheng Yee, 11 yr

TAHNIAH!!

www.fiezasani.xyz

Dish name : 锦锦有调
Kum Kee Golden Patties

www.fiezasani.xyz
Para peserta yang lain tidak pulang dengan tangan kosong..Setiap peserta menerima cenderahati dari Lee Kum Kee..Tahniah chuolls..

www.fiezasani.xyz
Barisan pemenang bersama penganjur-penganjur pertandingan My Fun Cooking 2017


Untuk maklumat lanjut, sila hubungi :~
M&C Star Enterprise
Camy Ling
Tel/Fax: +603- 4287 0039
Mobile: + 6012- 976 5737
Email: camy@mcstar.com.my
camyling@rocketmail.com

Mark Thomas
Tel/Fax : +603- 4287 0039
Mobile : + 6012-267 8100
Email: mark@mcstar.com.my
markthomas20@gmail.com

Carian

Cari Apa Di Blog Fieza Sani

23:05

Korang..Selalu singgah ke blog kak fiezz ni cari apa yeak selain dari wajib singgah sebab nak baca entry-entry terbaru kak fiezz..haha..Perasan...Okey la, jom tengok..Kak fiezz nak buat rumusan entry mana yang paling menarik minat orang untuk singgah kat sini..Next time kak fiezz lebih fokus pada entry yang mana jadi perhatian tu...
www.fiezasani.xyz
 Nuffnang...Pencarian menggunakan keyword 
2 carian berkaitan Manfaat Sumber Ayu Daun Sirih (penjagaan kebersihan wanita)

www.fiezasani.xyz
Google Analytics (entry paling top di blog kak fiezz ni mengikut jumlah pageview)
Resipi | Produk kecantikan | Detox | Manjakani | Produk Kebersihan Bhg.Intim Wanita | Nenas Batu | Kuruskan Badan 
www.fiezasani.xyz

Blogger Dashboard..
Resipi | Review Website | Destinasi Percutian |  Produk Kesihatan | Produk Kecantikan | Cuti-Cuti Kak Fiezz | Event | Jalan-Jalan Cari Makan 



Nuffnang

Nuffnang | Cek Dah Sampai..Hooray

08:30

Yeay..sampai dah cek Nuffnang kak fiezz..Alhamdulillah..2 bulan selepas cash out baru terima cek dia..Tak pe..Not so urgent nak guna..Ni pun cadang nak masuk dalam akaun je..Tak tau nak beli apa..Cadang nak masuk tabung kot..hehe..cuba mengawal napsu shopping ni..Moga berjaya..Iklan Nuff setakat ni masih kak fiezz kekalkan kat sini..Tapi tak banyak sangat iklan..Tak pe la..Kalau ada rezeki, ada la melekat kat blog kak fiezz ni..Kalau tak ada, sokay..Adsense kan ada..hehe...

www.fiezasani.xyz

Bila dapat income dari hasil blogging macam ni..Semangat kak fiezz nak update blog hari-hari walaupun kadang-kadang tak ada idea nak tulis pasal apa..haha..Kalau korang ada cadangan, boleh la share kat komen..Yang mana kak fiezz tahu pasal topik tu, boleh kak fiezz buat satu entri...

Jalan-Jalan Cari Makan

Jalan-Jalan Cari Makan | Pak Uda Kitchen & Grill

09:58

Jalan-jalan cari makan, uolls..Dua minggu lepas masa kak fiezz ke majlis Grand Opening De Centrum di Jalan Ikram-Uniten, Kajang, kak fiezz mencuba menu western di salah sebuah kedai makan dalam mall tu..Terletak di tingkat yang sama dengan SPP Book Agency..Lepas selesai event pembukaan tu dan selepas shopping..ngeee...Kak fiezz & mr hubby nak gerak balik rumah dah..Sekali mr hubby ajak makan dulu kat kedai ni..Masa perasmian SPP Book Agency, orang kedai ni ada edarkan flyers promosi kat semua yang ada di depan SPP Book Agency masa tu..Mr hubby salah seorang yang dapat flyers..Dah mr hubby ajak makan dulu..Kak fiezz follow je..Tak banyak cerita...Lagipun memang dah lapar pun masa tu..Dah dekat pukul 3 lebih kalau tak silap..Mana tak lapar..Lepas habis upacara pembukaan SPP Book Agency tu, kitaorang pi shopping pulak kat Mr.D.I.Y & kedai elektrik..Nampak tak ..Kedai elektrik pun boleh nak shopping..Kalau orang lain, apa je la nak shopping kat situ..Sebenornya kak fiezz & mr hubby nak cari satu barang je..Tapi yang sangkut 3,4,5 barang..haha...

Okey, berbalik pada point utama entry ni..Kak fiezz & mr hubby JJCM di kedai (rujuk gambar bawah ni)..PAK UDA KITCHEN & GRILL..Western + Pasta + Salad...Tengok nama kedai pun korang dah tau la menu-menu dia..So tak payah la kak fiezz nak cerita detail..


www.fiezasani.xyz


www.fiezasani.xyz


www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

Sementara tunggu order kitaorang sampai, jom selfie..Kak fiezz suka dengan lukisan kat pintu nak ke dapur tu..Menariksss...

www.fiezasani.xyz
Kalau bawak budak2, insyaallah dorang senyap sebab tuan kedai pasang cerita kartun..haha..Dengan mr hubby sekali sangkut layan...

www.fiezasani.xyz
Order ala2 kat Old Town,kan...Tulis sendiri...

www.fiezasani.xyz
Post selfie harus la nampak kak fiezz debab sikit..Mr hubby jenuh tahan nafas tu...
Nak nampak sado..Gitu... :D

www.fiezasani.xyz

Okey, ni la order kitaorang..eh!!bukan share tau..tapi kitaorang order menu yang sama..Jadi kak fiezz ambil gambar yang kak fiezz punya je la...
Ni set promosi Chicken Chop..sekali dengan Teh O Ais (RM10.00)


Komen kak fiezz & mr hubby - Sedap..tue je..haha..Sebab lapar ke..tak pasti..Tapi overall okey..sedap untuk tekak kak fiezz & mr hubby..Kak fiezz pun bukan food blogger..Cuma kak fiezz nak kongsi dengan korang salah satu kedai makan yang ada di sini kalau korang jalan-jalan kat mall ni...Rasa macam jemu makan Kepci ke, Pizza ke..Boleh la cuba western food kat sini pulak...