Klairs Mochi BB Cushion Jadi Pilihan Hati

09:00

Korang..ada tak baca review kak fiezz pasal produk Klairs ni..Baca tak?Kalau yang rajin masuk blog kak fiezz ni ada la kot baca..yang tak rajin tu,sokay..Klik link ni My New Favourite Item Klairs Oo Klairs... Haritu ada yang komen mintak kak fiezz review guna klairs mochi bb cushion ni...dan kak fiezz dah guna..dan kak fiezz suka..sebab...tak payah tepek foundation + bedak..Ni step yang kak fiezz selalu guna la yea..Orang lain mungkin berbeza step dia..Mungkin ada letak menda lain plak ke sblm foundation + bedak..Maklum la dunia make up ni complicated gitu..haha...Kak fiezz pun idok la berapa expert sangat pasal mekap2 ni...Cuma kak fiezz share ikut pada cara kak fiezz mekap...Okey berbalik pada topik pasal klairs mochi bb cushion ni, kak fiezz suka sangat sbb hasilnya gabungan macam guna 2 item yang kak fiezz mention kat atas ni..Dengan klairs mochi bb cushion ni pun dah cukup tau korang untuk letak kat muka tu...1 item je tepek kat muka..dan walla terus rasa floles..haha..Oleh kerana bentuknya yang comel & praktikal untuk dibawa ke mana, kak fiezz memilih klairs mochi bb cushion ni time travel dan bawa ke pejabat untuk guna selepas solat..tak perlu nak bawa foundation + loose powder dalam pouch bag...berat..maklum la beg comel macam kak fiezz jadi isi beg tu agak terhad sikit..hehe

www.fiezasani.xyz


Ni la rupa klairs mochi bb cushion ni..tekan sikit face sponge kat bhg dalam ni..Lepas tu calit kat beberapa bahagian muka (pipi, dahi, hidung & dagu) lepas tu boleh ratakan..nampak la hasil yang korang nak macam kak fiezz di bawah...Penutup Hygenic tu jadi tempat letak face sponge dan berfungsi sebagai lock dalam klairs mochi bb cushion ni...Untuk buka dan tutup, cuma pusing saja penutup itu...

www.fiezasani.xyz

Tadaaa..lawa ke idok?haha..okey, rupa kak fiezz gitu la..tak de lawo pun..Tak de mau pulak pakai ni jadi erra fazira ke, siti nurhaliza ke..ngeee..Cuma klairs mochi bb cushion ni membantu menutup parut2 jerawat/liang pori di muka kita..Selain itu kak fiezz fall in love  dengan klairs mochi bb cushion ni sebab kandungannya yang tiada PEWARNA, tiada ALKOHOL, tiada PARABENS, tiada wangian tambahan..

Walaupun harganya sedikit mahal tetapi pada kak fiezz berpatutan sebab tahan lama & tak perlu kos tambahan untuk membeli banyak item sebagai asas solekan..Cukup dengan Klairs Mochi BB Cushion saja dah mampu buat kulit kita nampak bersewi2 gitu...

You Might Also Like

13 Comment

  1. sha pun dah guna. kalau takde masa nak hadap cermin lama lama memang ambik bb cushion ni jelah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sha..klu jenis tak rajin nak mekap lama2 dpn cermin, guna bb cushion ni je..cepat & ringkas...

      Delete
  2. makin cantik la fiezz..jeles i tau..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. vengsan..tang mana kah cantik tu..haha

      Delete
  3. Mudah dan ringkas itu yang menjadi pilihan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat..mudah & ringkas yg penting...

      Delete
  4. cantik akak..wow..mesti beli ni.ramai jugak pakai ni.makin lama makin cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang mmg trend bb cushion ni sbb senang..tak banyak step nak mekap..guna 1 ni je dah cukup...

      Delete