Sukanya Koleksi Baju Di Lanafira..Memenuhi Citarasa

14:47

Hi korang..Live update dari Malaysia..cewah..Mood berblog masih tak berapa nak ada ni..Maklum la baru start kerja harini lepas 2 minggu bercuti..Tapi demi readers tercinta..Cewah..ada ke..haha..Tak kisah la ada ke tak ada, Kak fiezz tetap nak kongsi dengan korang butik menjual pakaian muslimah yang trendy, affordable & quality..Kat Malaysia ni nak cari pakaian muslimah tak ada la susah sebab banyak dah butik online yang menjual pakaian muslimah tapi kannn..Meh kak fiezz nak kongsi sikit pengalaman kak fiezz pernah terbeli long dress yang konsep muslimah gitu tapi material kain dia lycra..Melekap kat badan weii..Ate nya mana muslimah kalau dah melekap kat badan..Kak fiezz kalau pakai long dress tu, kena pakai 2 lapis..Kalau tak, dah tak nampak muslimah dah..Sejak tu kalau kak fiezz nak beli pakaian muslimah yang menepati ciri kena berhati2..Tak mau dah tersalah beli material yang melekap kat badan tu..Tapi kebanyakan butik online yang kak fiezz jumpa mesti material baju muslimah dia jenis lycra..So dah terkena sekali dulu, takkan nak beli lagi kan...Jadi kak fiezz pun mencari butik online yang ada koleksi pakaian muslimah..Maklum la nak mencari kat luar, kak fiezz malas nak berjalan..haha..Kita cari online je senang..Dan hasil carian, kak fiezz terjumpa dengan satu butik online berkonsep butik muslimah yang menjual pakaian muslimah..Kak fiezz dah teliti material yang digunakan untuk setiap jenis pakaian muslimah di butik ni menggunakan material Italy Heavy Moss Crepe,  Japanese High Quality Cotton..Tengok gambar model yang menggayakan pakaian muslimah koleksi butik ni pun, nampak muslimah itu..Tak melekap di badan..okey lulus...Butik yang kak fiezz cerita ni LANAFIRA..Moto yang digunakan oleh butik lanafira ni trendy, affordable & quality..Kak fiezz dah usya2 pakaian muslimah kat butik LANAFIRA ni..Memang design terkini dan bersesuaian dengan citarasa wanita Malaysia masa kini..Ada antara koleksi pakaian muslimah di butik LANAFIRA sesuai digayakan oleh ibu2 yang menyusukan bayi kerana ada zip tersembunyi serta mesra wuduk..Tak caya, korang boleh baca lebih detail antara koleksi yang ada di Butik LANAFIRA kat bawah tu..Kak fiezz ada kongsi sikit info setiap koleksi...Selain tu harga yang ditawarkan pun agak berpatutan..Kalau korang beli kain lepas tu hantar kat tailor pun, harga kain + upah dah sama macam harga baju siap..Kadang baju dah siap ni lagi murah..Kalau macam kak fiezz ni tak ada tailor tetap..Jadi rasanya pilihan terbaik, beli baju siap je macam di butik lanafira ni..Sampai2, boleh terus pakai..Design dia pun menarik pada mata kak fiezz..

BUTIK LANAFIRA


www.fiezasani.xyz

Lanafira – A Style for Every Story


Are you looking for stylish, beautifully designed clothing and apparel for today’s Muslim woman? Do you want a Muslimah online boutique that values you as a customer and carries a wide selection of trendy looks? Shop with Lanafira today and see what we have in store for you. Lanafira specializes in high quality Muslimah dress online and offers our customers a true boutique setting with representatives standing by to answer questions and ensure 100% customer satisfaction. If you want the best Malaysia fashion online, choose Lanafira and experience the quality difference for yourself.

Why Choose Lanafira?

Lanafira understands our customers’ needs and wants to provide a wide selection of Muslimah clothing and accessories they won’t find anywhere else. Shopping for a long Muslimah dress online can be difficult and we want our customers to know that we carry what they are looking for in stock and ready to ship. From our exclusive Mellisa Long Dress in several colors, to our collections from Alana Kebaya, Pucci Long Dress, Sofea Modern Perplum and more, Lanafira has you covered.

We value our customers and work hard to ensure their complete satisfaction. Before, during and after every sale, we will be there to answer any questions and to provide them with the best Muslimah online boutique shopping experience possible.

KOLEKSI PAKAIAN BUTIK LANAFIRA

Jom tengok antara koleksi pakaian yang ada di butik LANAFIRA..



www.fiezasani.xyz


  • Jubah / Long Dress
  • Round Neckline
  • Unlined
  • Opaque
  • Flowy Ruffle Long Dress
  • Wudhu’ friendly sleeves with hidden zip
  • Breastfeeding Friendly / Hidden zip
  • Model is wearing M size
  • Material : Italy Heavy Moss Crepe
  • Available in sizes from S to XL (please refer to size chart)
www.fiezasani.xyz


  • Short Kebaya Modern
  • V-Neckline
  • Two piece kebaya
  • Unlined
  • Opaque
  • Wudhu’ friendly sleeves with hidden zip
  • Breastfeeding Friendly / Hidden zip
  • Mermaid Cutting
  • Model is wearing M size
  • Material : Japanese High Quality Cotton
  • Available in sizes from S to XL (please refer to size chart)
  • Long sleeves with zip fastening (ablution friendly)
www.fiezasani.xyz


  • Short peplum modern
  • Two piece set
  • Round neckline
  • Long Sleeves with zip fastening (ablution friendly)
  • Back zip fastening
  • Left and right pleated peplum
  • Unlined
  • Opaque
  • Mermaid cutting skirt with extra volume at the back
  • Material : Japanese High Quality Cotton
  • Model is wearing M size
  • Available in sizes from S to XL (please refer to size chart)
www.fiezasani.xyz


  • Jubah / Long Dress
  • Round Neckline
  • Unlined
  • Opaque
  • Model is wearing S size
  • Material : Italy Silk Pucci Design
  • Available in sizes S, M, and L only
  • Prayer Friendly
  • Loose cutting
Cantik kan..bergaya & fesyen pun terkini ikut citarasa wanita malaysia..Siapa kata wanita muslim tak boleh bergaya..boleh je kalau kena dengan gaya & pakaian yang sesuai macam koleksi di Butik Lanafira ni..Kak Fiezz pun suka..Kadang ada jugak kak fiezz mencari pakaian muslimah macam ni..Walaupun kak fiezz tak berapa nak alim2 gitu, tapi kadang mencari jugak pakaian muslimah yang sesuai..Contoh macam haritu kak fiezz nak attend kenduri sepupu mr hubby bakal mengerjakan haji..Nasib ada long dress yang lycra tu..Walaupun lycra, ku pakai je tapi pakai 2 lapis sebab kalau tak,  nampak segala bonjol kat badan..haha..Jadi lepas ni tak susah hati nak cari pakaian muslimah..Boleh cari je di Butik Lanafira ni..

WEBSITE >> www.lanafira.com
FACEBOOK >> lanafiraofficial
INSTAGRAM >> @ lanafiraofficial

Tips Fesyen Terkini, klik SINI

You Might Also Like

16 Comment