review

ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan Yang Wajib Di Miliki Oleh Semua Wanita

08:30

ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan


Ramai yang tahu pengambilan air putih secara konsisten 8-10 gelas sehari membantu masalah dehidrasi  pada kulit. Serta dapat mengelakkan kulit kusam yang berlarutan kepada masalah kegatalan mahupupn alahan. Tetapi dengan pengambilan air putih sahaja tidak mencukupi untuk meningkatkan penghidratan dalam kulit. Kebanyakan wanita yang bekerja mahupun suri rumah perlu melakukan kerja-kerja mencuci di rumah atau terdedah dengan penghawa dingin bagi yang bekerja di pejabat. Ini menyebabkan kaum wanita sering mengalami kulit kering. Penggunaan losyen tangan dan badan boleh mengekalkan hidrasi pada kulit tapi perlu menggunakannya beberapa kali sehari agar kekal lembap sepanjang hari.Dan ini agak melecehkan kerana ramai wanita kurang gemar mengulang menggunakan losyen beberapa kali sehari terutama yang sibuk bekerja di pejabat. 

Memahami gaya hidup wanita masa kini yang sentiasa padat dengan jadual di pejabat, menguruskan anak-anak serta rumah, Enchanteur meperkenalkan koleksi losyen baru keluaran mereka iaitu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan yang dirumus khas dengan air mawar, ekstrak lily putih, dan minyak zaitun untuk memastikan wanita-wanita ini dapat mengekalkan kulit mereka sentiasa lembap, muda dan berseri sepanjang hari hanya dengan penggunaan sekali dalam sehari walaupun sibuk dengan tugasan mahupun aktiviti harian. 

Air Mawar merupakan bahan semula jadi yang menyubur dan menghidratkan kulit. Ekstrak Lily Putih pula kaya dengan asid amino dan mineral manakala Minyak Zaitun pula sememangnya terbukti dengan manfaatnya dalam mengekalkan kecantikan kulit. Gabungan ketiga-tiga bahan semula jadi yang istimewa ini bekerja untuk meresap jauh ke dalam kulit agar dapat memelihara, melembap, dan menyuburkan kulit agar tangan dan badan kekal lembut, licin dan awet muda!

Telah terbukti secara klinikal bahawa hanya dengan sekali penggunaan ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan, kulit dapat menikmati pelembapan segera dan penghidratan sehingga 24 jam. Ia membekalkan kelembapan serta tekstur yang selesa pada kulit. ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan adalah berasaskan air dan tidak meninggalkan rasa berminyak dan melekit pada tangan mahupun badan. Sebagai pakar dalam produk penjagaan peribadi dengan wangian, ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan ini turut disulami dengan wangian inspirasi Perancis ENCHANTEUR yang mampu menyemarakkan dan menghidupkan semula detik romantis. ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan mengekalkan kulit tangan dan badan anda sihat dan sehalus sutera manakala wangian ENCHANTEUR yang tahan lama meningkatkan daya penarik anda.

ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan menawarkan 3 variasi: Charming, Romantic, dan Alluring; memastikan kulit anda sentiasa lembut dan halus dengan kelembapan sehingga 24 jam serta wangian yang tahan sepanjang hari.


ENCHANTEUR Charming (direka untuk wanita yang sensual, elegan dan sofistikated)
•          Wangian yang sepadan dengan personaliti sofistikated, kewanitaan yang bergaya melalui gabungan eksotik Rose dan Muguet (Lily) yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ia kemudian disuami dengan bauan halus nota Musk dan Cedarwood yang pasti melengkapkan gaya dalaman anda dengan sempurna.

ENCHANTEUR Romantic (dicipta untuk membangkitkan keceriaan dan aura kewanitaan)
•          Aroma keceriaan yang terhasil dari aroma Mandarin yang menyegarkan, bunga Violet dan Galbanum yang menjadi simbolik permulaan sebuah cinta yang indah. Sama seperti cinta sejati yang tumbuh mewangi, haruman ROMANTIC ini berkembang mekar dengan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan wangian Mimosa dan Orange Flower. Tarikan aroma Sandalwood dan Vanilla yang berkekalan ini bagai menghimpun kesemua aroma ini di dalam sebuah simpulan ikatan cinta yang penuh dengan keajaiban.

ENCHANTEUR Alluring (dicipta untuk gadis mempersona, penuh semangat & misteri)
•          Haruman eksotik menggoda yang memberikan aura si gadis manis yang penuh misteri. Ia menggabungkan nota Bergamot dan Passion Fruit, meresap  jauh kedalam haruman Mawar dan Iris yang memukau, dihangatkan oleh aroma Vanila, Musk dan Vetiver- mencipta wangian tersendiri yang penuh dengan keberanian. 

Kini, wanita sibuk di rumah mahupun di pejabat boleh menjaga kecantikan dan memanjakan diri sendiri dengan harga yang berpatutan. 

Jom dapatkan ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan ni..Kak Fiezz dah ada 2 koleksi Enchanteur 24H ni..Jangan jeles, okey...Bau kedua-dua koleksi kak fiezz ni memang best..Dua-dua wangi & bau dia lembut..Kalau tanya kak fiezz antara 2 ini yang mana jadi favourite?tak boleh nak jawab..Dua-dua pun fall in love, gitu...

www.fiezasani.xyz
My collection Enchanteur 24H Moist Losyen Haruman Badan dah sampai...

www.fiezasani.xyz
Koleksi kak fiezz >> Charming & Romantic

Nak juga..Okey, boleh dapatkan rangkaian baru ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan ini dijual pada harga RM11.90 (termasuk 6% GST) setiap botol bersaiz 220ml dan boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper, dan farmasi. Untuk maklumat lanjut tentang ENCHANTEUR, sila layari laman sesawang www.enchanteur.com.my atau laman Facebook ENCHANTEUR di www.facebook.com/EnchanteurMY. 

vacation

JAPAN TRIP 2017 : Mt.FUJI TRIP

09:30

Sambungan entry sebelum ni, jom tengok antara aktiviti kitaorang semasa cuti-cuti di Jepun ni..Seperti yang kak fiezz inform dalam entry sebelum, percutian kitaorang ke Tokyo, Jepun ni tidak menggunakan sebarang travel agent. Semua aktiviti berjalan kitaorang explore sendiri. Cuma ada 1 hari aktiviti iaitu yang kak fiezz nak kongsi ni sahaja kitaorang guna khidmat travel agent..Pakej ground Jepun ni kak fiezz & mr hubby cari di MATTA FAIR..Kak fiezz pernah share jugak kat blog pasal ni tapi masa tu kak fiezz tak beritahu nak ke mana?hehe..Saja surpriseee..Pakej ground Jepun yang ni kitaorang ambil dengan SEDUNIA TRAVEL..Masa jalan-jalan kat MATTA FAIR tu, tak banyak booth yang tawarkan pakej ground Jepun macam di  booth SEDUNIA TRAVEL ni..Kebanyakan tawar full package..Survey punya survey jumpa booth SEDUNIA TRAVEL yang ada tawarkan pakej ground Jepun ni..Tanya harga harga agak reasonable..Masa tu tak terus ambil..Tanya opinion ahli group yang akan bercuti sekali dengan kitaorang samaada setuju ke tidak nak ambil pakej ni..Rasa macam buat undian..dan majoriti bersetuju..hari ke-3 baru kak fiezz & mr hubby repeat ke MATTA FAIR & baru booking package ni..Booking kena bayar sikit deposit..Lagi sebulan atau dua bulan tarikh nak fly to Japan, kena bayar penuh..total..Okey, tu nanti kak fiezz buat entry lain..hehe

Apa ada dalam pakej ni?

**Melawat Odawara Castle Tower - Nak tahu pasal sejarah dan replika2 lama Jepun ada kat sini cuma sayang info dia dalam bahasa Jepun..Kalau fasih dan boleh baca tulisan Jepun, boleh la baca setiap info dalam muzium ni..kalau macam kak fiezz yang confirm tak faham, tengok gambar je la..Sebelum naik ke castle ni, akan lalu satu taman..dan kawasan lapang macam gambar bawah ni dan ada disediakan tempat untuk baju sewa tradisional pahlawan Jepun kot..sorry, tak tahu nama apa..Kisahnya kak fiezz ada snap gambar tapi kan kak fiezz ter 'delete gambar dalam handphone..uwaaaa...Masa mula-mula cuti2 ni kak fiezz banyak snap gambar guna handphone je..Padahal ada bawak kamera..Tapi lepas kes ter'delete terus tukar guna kamera..Ni gambar ehsan dari group wasap & adik ipar kak fiezz..Dia photographer, jadi mmg banyak la gambar dia ambil..Yang mana ada muka kak fiezz & mr hubby, dia kongsi..uwaaa sedey tau..gambar dari hari pertama sampai ke empat rasanya, kak fiezz ter'delete...padan muka...Okey, dah..koser nak ingat memori tak best itu..Ni kak fiezz share  yang mana ada je la..


www.fiezasani.xyza
Pinjam gambar adik ipar kak fiezz yang photographer tu..Ni gambar dia kat sisi castle  memandangkan gambar kak fiezz & mak mertua kat sini, tangan gatal kak fiezz pi delete...

Ni di bahagian dalam castle...

Masa yang diberikan untuk jalan-jalan di castle ni adalah 40-50 minit..

kemudian, aktiviti makan KETAM..Masa untuk lunch di sini 50 minit.

www.fiezasani.xyz

Ni la rupa ketam yang kitaorang makan tu..Cara masak cuma rebus dengan air kosong je..Rasa..masin..haha..Selain tu yang boleh dimakan cuma salad sahaja..dan ada la spaghetti..


www.fiezasani.xyz

Sesekali letak gambar tak berapa nak cun kak fiezz..eh!!cun kah kalau tak..haha..
Khusyuk makan kak fiezz & mak mertua..Kedai ni tak  di iktiraf halal jadi yang boleh dimakan cuma ketam, spaghetti & salad sahaja..kak fiezz terlupa diri sebab lapar..pi amik ayam goreng..terus kena marah dengan mr hubby..haha..lupa..Ingat kat Malaysia..Boleh amik semua...Moral of the story kalau melancong ke negara yang susah nak dapat makanan halal, kena hati-hati & beringat sikit...reminder for yourself, fieza...hehe
Masa ambil pakej ground jepun dengan SEDUNIA TRAVEL, agen mmg dah maklum kan pada kitaorang..dan masa tu ada salah seorang staff SEDUNIA, orang islam & dia tinggal di Jepun..Dia pun akui pasal ni tapi dia beritahu boleh la makan ketam kat sini sebab cuma direbus sahaja..

Selepas makan, jom kita fefeling jadi Kapten Jack Sparrow jap...Kita naik Hakone Pirate Ship..Masa diberi untuk menaiki kapal ni 30 minit..Tapi yang ni jangan risau, tour guide kita follow sekali..Jadi tak risau kena tinggal ke apa..Tour guide ready je pegang bendera sebagai penanda..Jadi cam kan je tour guide masing-masing...

www.fiezasani.xyz
Ni la kapalnya..ada 3 buah kalau tak silap...

www.fiezasani.xyz
Gambar masa dalam kapal..Kita di bawa pusing untuk menikmati pemandangan Gunung Fuji, antara tempat yang popular untuk sightseeing spots di Jepun...

Video yang kak fiezz rekod semasa atas kapal..Dengan tiupan angin yang agak kuat dan pemandangan yang sejuk mata memandang..Kak fiezz nak komen, best sangat...hehe


Selepas itu, kitaorang di beri masa 1 jam untuk meniti Mishima SkyWalk dan berjalan di sekitarnya..Selepas meniti jambatan Mishima ni di seberang sana tu ada satu lagi port atas bukit kalau nak tengok pemandangan keseluruhan dan kedai-kedai serta taman, kak fiezz tak larat nak naik bukit tu cuma jalan-jalan di kawasan sekitarnya sahaja..Lagipun kak fiezz & mak mertua yang menyahut cabaran berjalan atas Mishima SkyWalk ni..mr hubby tak berani..haha..sebab kat tengah jambatan ni, boleh rasa bergoyang sikit..sikit je la...

Mishima SkyWalk ni merupakan jambatan gantung untuk pejalan kaki yang terpanjang di Jepun iaitu 400 meter...

www.fiezasani.xyz

Ni mercu tanda Mishima SkyWalk..Panas lit lit masa ni..

www.fiezasani.xyz

Meniti jambatan gantung ini untuk ke seberang sana...

www.fiezasani.xyz

Geng menyahut cabaran meniti jambatan gantung terpanjang di Jepun ni..


Video yang kak fiezz rekod sambil berjalan atas jambatan ni..sila abaikan suara mengada-ada duk beraduh-aduh tu..kisahnya kak fiezz terpegang apa ntah..sakit..ate sambil jalan, sambil rekod..mampu...haha



Okey, ni aktiviti kitaorang pada hari ke-4 semasa di Jepun...Aktiviti ni ambil masa 1 hari sebab jarak perjalanan yang agak jauh jugak dari satu tempat ke satu tempat di atas ni...Lepas je habis aktiviti ni, naik atas bas..Memasing Zzz..penattt..Tapi untuk kak fiezz walaupun penat tetap best..Cuma tak best kena marah dengan mr hubby je..hehe


sambung next entry...

vacation

JAPAN TRIP 2017 : ITINERARY JEPUN

11:29

Nak sambung entry cuti-cuti kak fiezz ke Jepun..Entry Jepun, kak fiezz baru opening story pasal hotel je >> Hotel Shirobara Inn Asakusa. hihi..sorry..bz benor kak fiezz..Moh, sambung lagi entry cuti-cuti ke Tokyo, Jepun kak fiezz & family..Entry ni kak fiezz nak share itinerary pulak..Mana tahu ada yang plan nak ke Tokyo, Jepun..Kot tengah cari itinerary, boleh jadikan ni sebagai guideline untuk buat itinerary korang sendiri..Itinerary bawah ni adik ipar kak fiezz yang sediakan..Mr hubby minta adik ipar yang buat sebab dia dah pernah sampai ke Jepun ni..Jadi dia tahu selok belok di Jepun, tempat kat sana dan pengangkutan..Kitaorang haritu mmg depends pada dia & sorang lagi adik sepupu mr hubby yang joint gak group cuti-cuti kitaorang ni..Cuti-cuti kitaorang ke Jepun ni tak ada guna travel agent yea, korang..Tue sebab kitaorang buat itinerary sendiri je..Cuma ada satu hari je kitaorang ikut pakej..Beli pakej tu di Matta Fair..Selain dari tu, semua sendiri-sendiri je..Kat bawah tu, ada calculation anggaran tambang & note yang adik kak fiezz kongsikan juga untuk guide kitaorang masa cuti-cuti di Tokyo, Jepun...

Okey, next entry kak fiezz share lebih detail sikit apa antara aktiviti kitaorang di Tokyo, Jepun..
www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz
www.fiezasani.xyz
www.fiezasani.xyz
www.fiezasani.xyz
www.fiezasani.xyz

**Nilai yen tu korang boleh convert pada nilai semasa. 

Untuk memudahkan kitaorang masa cuti-cuti di Tokyo, Jepun ni, adik ipar kak fiezz dah maklumkan pengangkutan utama kitaorang masa cuti-cuti ni adalah gunakan tren..Jadi sebaik sampai di Airport, sebelum nak naik tren kitaorang terus beli kad PASMO (macam kad T&G la konsepnya)..Sesiap beli & top up terus..Total beli kad + top up = 11,000 yen..Korang jangan risau, kalau tak habis guna ke apa..Nanti masa nak balik di Airport, kita boleh return kad tu & dapatkan baki kad yang tidak digunakan..Macam haritu kak fiezz dapat baki 4000 yen lebih kurang..Bagi kanak-kanak, kad dorang ada nama so tak boleh nak return..Orang dewasa punya kad pun kalau nak letak nama boleh tapi tak boleh refund je..Kad tu kira simpan la as kenangan ataupun kalau plan nak repeat Jepun next time, boleh guna kad tu..Jangan hilangkan dah la..hehe


www.fiezasani.xyz

Ni la rupa kad PASMO tu..

Keistimewaan guna kad ni, boleh beli air di vending machine..hehe..Tak payah susah nak cari coin..Kad Pasmo kak fiezz ni ada la beberapa kali beli air kat mesin tu..haha..peghak jap..gitu la..

Okey, jumlah yang top up tu kak fiezz based pada anggaran itinerary yang adik ipar kak fiezz bagi kat atas ni..tapi camna ada balance pulak kan kalau ikut itinerary tu patutnya habis la kan, kalau ada balance pun patutnya tinggal sikit je..haha..Gini, dalam itinerary tu ada tempat yang kak fiezz & mr hubby tak joint..sebab mr hubby dari hari pertama sampai Jepun, kaki dia dah sakit..Jadi pergi ke tempat-tempat yang larat je..Macam ada trip ke mountain tour tu, tak dapat joint la kisahnya..Selain tu ada la jugak 1-2 tempat yang kitaorang tak pergi jugak..Just nak remind bercuti ke Jepun bersamaan dengan exercise tau..Jadi get ready to turun naik tren..Bagi kak fiezz masa cuti ke sini, agak memenatkan jugak sebab turun naik tren..haha..but overall it's fun holiday..Nak explore negara orang jadi kita redah je walaupun  penat..Orang kata jauh berjalan, luas pandangan..
Sambung next entry...

LifeStyle

Destinasi Percutian Dalam Malaysia Yang Menarik

23:00

Siapa yang suka bercuti? Angkat tangan. Siapa yang tidak suka bercuti, bukan? Kalau buat undian, mesti bercuti adalah kegemaran ramai. Ini kerana percutian adalah waktu untuk kita bersuka ria, rilekskan minda, menjelajah tempat orang, belajar budaya tempatan, sejarah, mencuba menu masakan yang ada di setiap tempat dan banyak lagi serta paling utama meluangkan masa bersama keluarga.

Ada yang menjadikan aktiviti percutian ini sebagai rutin tahunan. Destinasi pilihan mengikut bajet masing-masing. Sekiranya ada bajet lebih, mungkin bercuti keluar negara namun bagi bajet yang kurang, dalam Malaysia pun tidak kurang hebat tempat-tempat percutian menarik yang boleh dikunjungi.


Bercuti boleh dikategorikan terapi minda untuk kita merehatkan badan seketika dari kesibukan bekerja mahupun aktiviti harian yang sentiasa sibuk.




Di mana tempat percutian yang menjadi pilihan Di Malaysia?


1.    Kawasan Dingin


Untuk mereka yang ingin merasai suasana percutian yang sejuk boleh bercuti di kawasan yang dingin seperti Genting Highland, Cameron Highland, Bukit Fraser atau Colmar Tropicale. Cameron Highland terkenal dengan kebun teh dan bunga-bunganya yang segar serta tidak dilupa keseronokan memetik strawberi. Kalau mahu rasa strawberi yang segar dan manis, boleh berkunjung ke sini. Serta aktiviti yang popular bagi penggemar aktiviti hiking, anda boleh mencuba meneroka sendiri mossy forest yang kian popular di sini. 

Genting Highland dikenali sebagai taman tema untuk kita berhibur selepas penat bekerja. Dengan pelbagai mainan yang ada di situ, membuatkan kita lupa seketika dengan masalah kerja mahupun melepaskan lelah dengan aktiviti harian yang sentiasa sibuk. 

Bukit Fraser tempat percutian yang tenang dan sunyi. Bagi yang nak merasai cuti tanpa hiruk pikuk kota yang sentiasa sibuk, boleh cuba berkunjung ke sini. Walaupun Bukit Fraser dikenali sebagai tempat percutian yang tenang namun banyak aktiviti boleh dilakukan di sini seperti trekking, mandi-manda di air terjun, menaiki kuda dan paling utama, jangan lupa untuk bergambar di mercu tanda Fraser Hill iaitu menara jam.

Colmar Tropicale menjadi pilihan bagi mereka yang ingin merasai percutian seperti di luar negara kerana bangunan-bangunan di sini rekabentuknya menyerupai seperti perkampungan di sana. Untuk yang suka bergambar, wajib ke sini kerana latar belakang bangunan di sini yang menarik dan amat sesuai untuk dijadikan lokasi outdoor wedding photoshoot. Latar belakangnya pasti membuatkan orang menyangkakan photoshoot tersebut di lakukan di luar negara.

2.    Pulau

www.fiezasani.xyz

Bagi yang suka suasana tenang dan mengasyikkan, pilihan bercuti di tepi pantai atau pulau pasti menjadi pilihan. Sambil baring di atas pasir pantai dan melihat kebiruan langit membuatkan mata tidak jemu untuk mengalihkan pandangan. Di hadapan terbentang lautan luas begitu mempesonakan. Aktiviti di tepi pantai seperti mandi-manda mahupun bermain pasir membina istana bersama anak-anak pasti menyeronokkan. Bagi yang suka melakukan aktiviti snorkelling juga boleh meneroka keindahan laut dan melihat sendiri hidupan laut berenang di hadapan mata pasti satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Di samping dapat meluangkan masa bersama keluarga tanpa adanya gangguan dari gadget kerana talian komunikasi yang agak kurang di kawasan pulau. 


3.    Tempat Bersejarah



Untuk yang ingin mengetahui sejarah Malaysia, boleh berkunjung ke Melaka yang terkenal sebagai bandaraya bersejarah. Selain dari Melaka, boleh juga berkunjung ke setiap negeri di Malaysia yang mempunyai nilai-nilai sejarah tersendiri dan muzium yang menempatkan pelbagai maklumat mengenai sejarah negara Malaysia. Di samping itu, anda juga boleh berkunjung ke bangunan-bangunan bersejarah yang telah dibina sejak puluhan tahun dahulu yang setiap satu mempunyai nilai unik sejarahnya sendiri.


4.    Taman Tema


www.fiezasani.xyz

Di Malaysia telah wujudnya banyak taman tema seperti Sunway Lagoon, Lost World of Tambun, Legoland, Bukit Merah Laketown Resort menambahkan lagi destinasi percutian yang wajib dikunjungi bagi yang telah berkeluarga. Kanak-kanak pasti suka bermain di taman tema ini. Beli baju renang dan bersuka ria bersama.


Di mana pilihan percutian anda?Jom kongsikan di ruangan komen di bawah.

review

Kleenso Rangkaian Produk Pencuci Dan Menghapuskan Serangga Perosak

08:30

MASALAH LIPAS

Sapa ada masalah LIPAS kat rumah..atau masalah SEMUT kat rumah..Sep sikit..kita serupaaa..stress kak fiezz dengan LIPAS-LIPAS yang bermaharajalela kat rumah ni, tau..Macam2 petua dah kak fiezz buat..Yang paling banyak kak fiezz dapat tangkap lipas guna PETUA yang mak mertua bagi..Petua INI..Tapiii sekejapan je lipas-lipas tu menyerang balik..bak kata mr hubby..Seekor lipas yang kita nampak merayap kat rumah, ada berpuluh lagi dalam sarang dia..haih..Kak fiezz duduk rumah flat je..Kadang kita betul jaga kebersihan tapi jiran-jiran kita..Jaga ke?tak ada la menuding jari pulak tapi tue la masalah kalau duduk di rumah flat ni..Kadang kita dah jaga kebersihan untuk elakkan lipas masuk ke rumah kita tapi dia datang dari rumah sebelah-sebelah..Kak fiezz pun tak ada pembersih sangat tapi masing-masing ada tanggungjawab untuk memastikan kawasan rumah kita selesa dan pastikan rumah kita tidak dimasuki oleh serangga perosak yang boleh tersebar di rumah jiran kita juga..Jadi apa solution yang mampu kita buat..Macam kak fiezz sendiri, kak fiezz guna petua yang kak fiezz cerita kat atas tu..Korang boleh klik link tu kalau nak cuba petua tu..kat bawah ni solution ke-dua kak fiezz..Harap2 berhasil atau berkurangan lipas-lipas kat rumah kak fiezz..Please Lipas, go away from my home..eh!!macam lipas boleh baca pulak kat blog kak fiezz..haha..


KLEENSO RESOURCES SDN BHD

Korang pernah dengar tak produk KLEENSO ni?Kak fiezz pun 1st time dengar jenama KLEENSO ni..Dari apa yang kak fiezz baca, KLEENSO Resources merupakan pengilang dan pengedar yang berpangkalan di Malaysia bagi jenama kleenso dan peeso iaitu produk pembersihan rumah, penyelesaian kepada serangga perosak serta produk penjagaan kereta dan barang-barang pakai buang. Produk Kleenso Resource telah dibawa oleh peruncit besar seperti Giant Hypermarket, Cold Storage, Village Grocer dan kedai Aeon, serta mart terkenal seperti speedmart 99 dan Mr.DIY. Dengan portfolio produk dan penyelesaian yang pesat berkembang, ditambah dengan rangkaian pengedaran yang luas, produk dan penyelesaian sumber kleenso dipasarkan di seluruh negara dan dieksport ke lebih dari 12 buah negara. Untuk maklumat lanjut mengenai sumber kleenso, lawati www.kleenso.com.my

Okey, menarik..ada perkataan penyelesaian kepada serangga perosak di atas..Ni yang kak fiezz kemain excited nak cuba produk KLEENSO ni..Nyah ko lipas..haha (gelak jahat kat lipas)..

Rangkaian produk KLEENSO


Ni diantaranya yang kak fiezz guna..Banyak lagi rangkaian produk lain, korang boleh terjah di website Kleenso (link di atas)..

www.fiezasani.xyz

Tile & Bathroom Cleaner
Serai Wangi Liquid Wax Floor Cleaner
Eco-Ant Bait Natural Ingredients
Eco Cockroach Bait Natural Ingredient
Bio Degradable Garbage Bag

www.fiezasani.xyz
Tile & Bathroom Cleaner


Berfungsi untuk menyental permukaan porcelain seperti tile, toilet bowl, bath tub, basin & etc. Dapat menghilangkan kesan yang susah untuk ditanggal pada jubin mozek selain mengandungi perumusan anti bakteria yang dapat membunuh kuman dan menghilangkan 
bau kurang enak.



 www.fiezasani.xyz
Bio Degradable Garbage Bag

Kebiasaanya plastik sampah yang kita beli selalu nipis & terlebih berat, terkoyak pulak..arghhh..kak fiezz kalau kena macam ni memang stress..Nak nak time pagi waktu nak ke tempat kerja..sekali harung bawak sampah sebab nak buang..eh masa tu jugak la dia nak koyak..terus jadi lambat tau..Jadi kak fiezz suka sangat dengan Bio Degradable Garbage Bag ni sebab lebih tebal & paling menarik ada 2 jenis..satu untuk sampah jenis kering contoh kertas, plastik dan satu lagi untuk jenis basah seperti sampah yang berair, berminyak..wahh..suka suka..

www.fiezasani.xyz

Eco-Ant Bait Natural Ingredients
Eco Cockroach Bait Natural Ingredient


Yang ni memang kak fiezz tak sabar-sabar nak cuba...dan dah tentu ia berfungsi untuk menghapus lipas-lipas dan semut-semut yang bermaharajalela dalam rumah kita..Jangan risau , ia selamat digunakan kerana dihasilkan dari Acid Boric.. Setiap kotak mengandungi 2 unit dan cuma perlu tarik pita pelekat & letak di mana-mana kawasan dalam rumah yang banyak serangga perosak itu...Fuh..kak fiezz dah rasmi guna pun..Hasilnya...tadaaaa

www.fiezasani.xyz

Di kawasan dapur & sinki...Yang gambar 1st, tu la rupa item dalam Eco Cockroach Bait Natural Ingredient ni...Sebelum letak tu, tarik tali pita pelekat di bahagian atas & boleh letakkan di kawasan rumah yang banyak lipas atau semut..

www.fiezasani.xyz

Serai Wangi Liquid Wax Floor Cleaner

Dirumus khas untuk membersih dan melindungi lantai. Ia selamat digunakan dan tidak perlu dibilas dengan air selepas menggilap lantai. Permukaan lantai akan selesa dan menyerikan selepas menggunakannya. Ia lembut, ph sederhana,anti-statik dan melindungi lantai serta kilat sepanjang masa. Ia mengandungi bahan semulajadi pati-serai wangi dan pati lemon
yang dapat mengurangkan serangga seperti nyamuk, lipas, cicak dan semut. ia tidak mengandungi bahan racun serangga.


Untuk korang yang nak tahu lebih lanjut pasal produk2 keluaran Kleenso ni, boleh rujuk website di bawah.

Facebook : KleensoResources/

produk review

My Ceramic Tiles From Printcious

08:30

Sampai dah ceramic tiles yang kak fiezz design  & tempah di PRINTCIOUS..Kak fiezz pernah kongsi dengan korang sebelum ni D.I.Y hadiah untuk yang tersayang di website ni..Kalau ingat-ingat lupa entry yang mana, ni link entry yang kak fiezz pernah up pasal PRINTCIOUS ni >> DIY Birthday Gift With Printcious..Selain ceramic tiles ni, banyak lagi item yang korang boleh pilih..Antaranya canvas, mug, t-shirt, mouse pad, puzzles dan untuk mak-mak, korang nak design kat baby rompers pun ada..macam blogger SIS HAWA..dia design baby rompers untuk baby dia..Alolo comel sangat tau..siap tulis nama blog mama dia lagi kat baby rompers tu..eh..somel la untuk kak fiezz..tak terfikir pun nak tulis link blog sendiri macam sis hawa buat tu..idea idea..hehe..So kalau korang yang creative dan tengah mencari idea untuk beli hadiah..boleh la jenguk ke PRINTCIOUS ni..Mana tau menepati ciri-ciri hadiah yang korang nak which is can design by yourself.. ;)

Ni contoh ceramic tiles yang kak fiezz design...tangan tak berapa nak berseni..gitu la ghupe dia..hehe..Kebetulan kak fiezz baru balik dari cuti-cuti di Jepun..Jadi kita buh la gambar kat Jepun..Gambar pulak cantik sebab ada photographer sekali ikut..haha..mampu..ingat che ta je bawak photographer..kak fiezz pun bawak gak..haha..motip..benornya seorang adik ipar kak fiezz photographer so cantik la gambar dia snap...Fefeling wedding photoshoot la kononnya..Dulu masa kahwin, tak ada outdoor-outdoor bagai ni..hehe...Jadi kita fefeling ala-ala la konsepnya..haha

www.fiezasani.xyz

Selain dari ceramic tiles ni, kak fiezz pernah beberapa kali design hadiah di PRINTCIOUS ni..Antaranya canvas print & mug..Klik kat link untuk info lanjut..Sebab repeat, harus la sebab kak fiezz suka dengan Printcious..Banyak pilihan barang, harga berpatutan (ada promosi), kualiti tak mengecewakan serta proses penghantaran  yang cepat..Jadi kalau korang tercari-cari pilihan hadiah yang banyak serta D.I.Y sendiri hadiah-hadiah tersebut, sila la jenguk website PRINTCIOUS ni..Di jamin puas hati..cewahhh..hehe

advertorial

WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant

08:00

www.fiezasani.xyz

Tiada lagi kebosanan dengan si pakar kecil ini !


Cermin kereta tersekat?  Pintu bunyi berkeriut ?

Kita sedia maklum bahawa getah dan PVC  lama kelamaan akan mendegrasi dan mengeras.  Untuk mengatasi masalah ini, kita  memerlukan bahan pemplastik untuk mengembalikan getah kepada kekenyalan asal. Kerana itulah anda memerlukan WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant.

www.fiezasani.xyz


Usah gusar dan tidak perlu bersusah payah berkejar mencari mekanik sebelum hujan turun (atau tersekat di kesesakan jalan raya).  Dapatkan setin  WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant,  yang berupaya melincirkan, mengalisairkan dan melindungi permukaan logam dan bukan logam termasuk getah, plastik dan vinil.

Untuk mengatasi masalah tingkap cermin kereta yang tersekat sekat, hanya semburkan sedikit  ke atas penutup getah tingkap cermin tersebut dan ia akan kembali mudah dinaik dan diturunkan,  Sekiranya anda memiliki atau sedang membaik pulih kereta klasik  antik dengan tingkap menggunakan tombol pemusing – di mana ada habuk dan minyak  terperangkap – hanya  semburkan ke arah mekanism trek tingkap, dan ia akan terus kembali lancar digelongsorkan.

Begitu juga dengan pintu kereta yang berkeriut hanya semburkan dan biarkan beberapa minit, dan nah - tiada lagi bunyi yang menjengkelkan. Paling menarik, pelincir ini tidak memerangkap habuk dan kotoran, serta sangat bagus untuk pengaliran air dan melindungi alat ganti daripada kelembapan.

Selamat digunakan untuk kebanyakan getah dan plastik, WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant tidak meninggalkan kesan warna dan ia memberikan prestasi unggul merentangi julat suhu yang besar ( dari -73°C sehingga  +260°C). Ia juga boleh digunakan untuk peralatan yang bertekanan tinggi sepeti injap, peralatan pemasangan dan tetiub.

Merupakan antara produk daripada WD-40®'s, WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant juga begitu sesuai digunakan untuk takal, engsel, kekunci, kabel dan banyak lagi.

www.fiezasani.xyz


Selain daripada penggunaan automotif, ia juga sangat sesuai untuk pintu gelongsor – atau mana mana bahagian penyambung yang sukar. Hanya semburkan pada trek  logam pintu untuk membersihkan landasan dan melancarkan gelongsor pintu.   
  
Ingin tahu lebih lanjut? Layari  laman web WD-40® Silicone di   https://goo.gl/e5yJz2  atau  di  http://wd40.asia  hari ini.

Paling penting adalah usah panik sekiranya ada berada di dalam situasi yang sukar.  Hanya pastikan ada memiliki setin pelincir hebat ini di rumah. Seperti yang dikatakan oleh para pelanggan kami, setiap rumah perlu ada satu!

Tentang syarikat WD-40®

Syarikat WD-40®  adalah pembuat produk pelbagai guna yang sangat dipercayai, malah peralatan ini mesti ada dalam toolbox setiap rumah seluruh dunia. Jenama Amerika ini ditubuhkan pada 1953 sebagai anti karat, pelindung anti-hakisan untuk lapisan luar Atlas Missile  (peluru berpandu) dan ia diubah kepada produk penyelesaian yang pantas bagi tujuan membersih dan melindungi, melonggarkan bahagian yang berkarat, menghilangkan kelembapan dan lain-lain.

Produk syarikat WD-40® sentiasa menjadi pilihan mereka yang profesional dalam bidang penyelengaraan dan amatur DIY dalam kerja-kerja mereka seperti perkakasan, industri, automotif , sukan, basikal dan jualan runcit. Hari ini WD-40® boleh diperolehi di seluruh dunia dalam pelbagai saiz dan pelbagai rangkaian produk baru seperti WD-40® Specialist, WD-40® BIKE dan WD-40® Specialist Automotive.

Rangkaian produk WD-40® boleh diperolehi di kedai-kedai perkakasan seluruh negara. Untuk maklumat lanjut tentang WD-40® , layari: www.wd40.asia


Maklumat lanjut dan gambar, sila hubungi Chan
GreatWorks Marketing
Mobile +6012 362 7205
Email chan@greatworksmarketing.com

Jalan-Jalan Cari Makan

JJCM : Mee Hailam D Perak, Parit

08:30


CUTI-CUTI DI KAMPUNG

Baru ni kak fiezz & mr hubby balik kampung..kat mana?atenya..perak lerrr..Haritu dah cuti2 ke Jepun 9 hari..Kali ni cuti-cuti kat Perak pulak..Kebetulan parents kak fiezz pun dah pindah duk kampung..Jadi nak tengok la rupa baru rumah kampung parents kak fiezz ni..Okey ke idok?Alhamdulillah..okey sangat..Macam yang mak kak fiezz nak la sebelum ni..Kalau abah kak fiezz dah pencen & balik duk kampung, mak nak rumah yang macamana..Kira rumah sekarang ni memenuhi la piawaian mak kak fiezz..Suka balik kampung bila rumah mak kak fiezz betul2 dalam kampung...Best..

Okey, berbalik pada tajuk utama entry kak fiezz ni..Jalan-Jalan Cari Makan..Jom nak kongsi info kalau korang ada di kawasan berdekatan & nak cari tempat makan di kawasan Perak, boleh la cuba ke sini...Mr hubby yang suggest ke sini..Kedai dia betul2 tepi jalan Kira boleh nampak la signboard dia (macam dalam gambar kat bawah ni)..Kedai Mee Hailam D Perak ni terletak antara deretan kedai2 runcit & satu-satunya kedai makan di situ..Korang boleh waze 'mee hailam d perak' dan ikut je arahan waze..Nanti sampai la ke sini..No worry tak sesat punya..Waktu beroperasi mulai pukul 3ptg..

www.fiezasani.xyz



www.fiezasani.xyz

Review kak fiezz - Apa istimewanya mee ni sampai popular sangat ni..Dalam mee ni cuma ada daging + sayur sahaja..erm..simple..sedap ke idok?meh rasa..ikut pada tekak kak fiezz & family kak fiezz, semua bagi positif respons..Bak kata mak kak fiezz..'Sedap & boleh repeat lagi'..;) Mr hubby beritahu mee ni handmade..Kak fiezz pun tak tahu nak panggil mee ke kuew tiaw..Bentuk macam kuew tiow tapi bukan..Dah tuan kedai bagi nama mee..Kita ikut la panggil mee..

Mee tu lembut, daging banyak, portion banyak, rasa kuah pekat..Kesimpulannya sedap la..Tapi sedap itu subjektif, kan?Ikut pada selera masing-masing..Kalau kebetulan korang berjalan ke Perak dan ada di kawasan Parit, Perak, nak cari tempat makan area Perak, boleh la singgah ke sini..Boleh feel suasana makan kat tepi jalan di kawasan kampung..Sesekali tukar selera, yea tak..

okey, total makan untuk 4 mee hailam + 6 minuman (RM34)..murah kannn..sorry kak fiezz lupa berapa harga 1 pinggan mee hailam ni..tapi untuk kak fiezz affordable sangat..portion dia yang agak banyak tu, kak fiezz share dengan anak buah (Si Iman)..Mak kak fiezz share dengan adik kak fiezz..lepas setel 1 pinggan..kekenyangan masing-masing..

Jangan pandang rendah tau, walaupun kedai kampung, tetap up to date..Wajib ada IG & FB tau..kalau korang nak research dulu pasal kedai ni korang boleh la terjah kat sosial media Mee Hailam D Perak bawah ni..Kak fiezz tengok dalam ig dorang, masuk surat kabor lagi, u..hebat tak hebat la mee hailam d perak ni..dah makin terkenal...

Instagram - mee hailam d perak
Facebook - Mee Hailam Perak

Lokasi kedai ~ kg tengah,32800 parit. 

produk review

Klairs Mochi BB Cushion Jadi Pilihan Hati

09:00

Korang..ada tak baca review kak fiezz pasal produk Klairs ni..Baca tak?Kalau yang rajin masuk blog kak fiezz ni ada la kot baca..yang tak rajin tu,sokay..Klik link ni My New Favourite Item Klairs Oo Klairs... Haritu ada yang komen mintak kak fiezz review guna klairs mochi bb cushion ni...dan kak fiezz dah guna..dan kak fiezz suka..sebab...tak payah tepek foundation + bedak..Ni step yang kak fiezz selalu guna la yea..Orang lain mungkin berbeza step dia..Mungkin ada letak menda lain plak ke sblm foundation + bedak..Maklum la dunia make up ni complicated gitu..haha...Kak fiezz pun idok la berapa expert sangat pasal mekap2 ni...Cuma kak fiezz share ikut pada cara kak fiezz mekap...Okey berbalik pada topik pasal klairs mochi bb cushion ni, kak fiezz suka sangat sbb hasilnya gabungan macam guna 2 item yang kak fiezz mention kat atas ni..Dengan klairs mochi bb cushion ni pun dah cukup tau korang untuk letak kat muka tu...1 item je tepek kat muka..dan walla terus rasa floles..haha..Oleh kerana bentuknya yang comel & praktikal untuk dibawa ke mana, kak fiezz memilih klairs mochi bb cushion ni time travel dan bawa ke pejabat untuk guna selepas solat..tak perlu nak bawa foundation + loose powder dalam pouch bag...berat..maklum la beg comel macam kak fiezz jadi isi beg tu agak terhad sikit..hehe

www.fiezasani.xyz


Ni la rupa klairs mochi bb cushion ni..tekan sikit face sponge kat bhg dalam ni..Lepas tu calit kat beberapa bahagian muka (pipi, dahi, hidung & dagu) lepas tu boleh ratakan..nampak la hasil yang korang nak macam kak fiezz di bawah...Penutup Hygenic tu jadi tempat letak face sponge dan berfungsi sebagai lock dalam klairs mochi bb cushion ni...Untuk buka dan tutup, cuma pusing saja penutup itu...

www.fiezasani.xyz

Tadaaa..lawa ke idok?haha..okey, rupa kak fiezz gitu la..tak de lawo pun..Tak de mau pulak pakai ni jadi erra fazira ke, siti nurhaliza ke..ngeee..Cuma klairs mochi bb cushion ni membantu menutup parut2 jerawat/liang pori di muka kita..Selain itu kak fiezz fall in love  dengan klairs mochi bb cushion ni sebab kandungannya yang tiada PEWARNA, tiada ALKOHOL, tiada PARABENS, tiada wangian tambahan..

Walaupun harganya sedikit mahal tetapi pada kak fiezz berpatutan sebab tahan lama & tak perlu kos tambahan untuk membeli banyak item sebagai asas solekan..Cukup dengan Klairs Mochi BB Cushion saja dah mampu buat kulit kita nampak bersewi2 gitu...

advertorial

OSIM Meraikan Ulangtahun Ke-38 dengan Kerusi Urut uLove Warna Emas Edisi Terhad

08:30

Tahun 2017 melakar sejarah sebagai ulangtahun ke-38 buat OSIM. Setelah sekian lama OSIM memperkukuhkan jenama sebagai pengeluar barangan keperluan rumah dan perabot kesihatan yang berinovasi serta berkualiti tinggi, pihak OSIM telah dengan khususnya telah menyediakan pelbagai acktiviti istimewa dalam kedai sempena sambutan ulangtahunnya ke-38.
 
 “Jenama kami sudah mencapai kejayaan cemerlang selepas 38 tahun berada dalam pasaran global dan ianya pencapaian yang cukup membanggakan.” kata Pengurus Besar OSIM Malaysia, Cik Chia Sook Fun

 “Menerusi produk yang dihasilkan, matlamat kami adalah untuk memastikan kesejahteraan dan keselesaan pelanggan kita.”

 “Bagi terus kekal relevan dalam pasaran, pelbagai inovasi dalam penghasilan produk serta peningkatan prestasi barangan dijalankan untuk mencapai piawaian terbaik,” katanya.

Maklum balas positif dari berjuta pengguna OSIM di seluruh dunia terhadap kerusi urut rata-rata mengatakan ia berkualiti dan berprestasi tinggi apatah lagi dalam memberi keselesaan.

Pelangan juga memberi respon dengan berkata kerusi urut OSIM adalah pilihan terbaik dan mereka amat berpuas hati dengan prestasinya. 

Keistimewaan kerusi urut mewah OSIM uLove adalah gabungan tiga unsur iaitu – sebagai kerusi urut  yang mampu memberi kelegaan badan dan ketenangan minda; dilengkapi sistem audio secara menyeluruh  bagi memberi relaksasi minda yang lebih mendalam dan merangsang deria tubuh bagi mendapatkan tidur yang lebih nyenyak.

www.fiezasani.xyz

Sebagai tawaran istimewa sempena ulangtahun OSIM ke-38 ini, kerusi urut mewah OSIM uLove dilengkapi peranti khas untuk hiburan anda! Peranti ini berfungsi untuk memegang gajet pintar seperti tablet atau telefon pintar ketika anda menikmati urutan menyamankan kerusi urut uLove.

Sejak kerusi urut uLove ini dilancarkan, ia mendapat respon yang cukup mengalakkan dari peminatnya di seluruh dunia.

Pelanggan yang juga seorang surirumah, Ivy Lew, 33 berkata beliau mengalami masalah tidur yang agak kronik, menyebabkan sering tidak cukup tidur dan lemah. Namun kerusi urut  uLove membantu beliau untuk tidur dengan lebih senang dan lena.

Kerusi urut  uLove ini cukup selesa dan mudah untuk digunakan. Saya berpuas hati dengan pilihan urutan yang diprogramkan pada kerusi mewah ini. Dengan citarasa masing-masing yang berlainan, setiap pilihan urutan tetap menepati kehendak saya dan keluarga.”

“Selain itu ia cukup dinamik dengan 7 tahad pilihan 3D bagi urutan bahu, tulang belakang dan punggung,” katanya.

Pelanggan yang juga pegawai IT, Willie Koh, 40, memuji kepintaran kerusi urut uLove ini dengan berkata ia mempunyai pelbagai ciri-ciri yang cukup istimewa.

“Kerusi ini adalah rekaan yang paling hebat. Saya mampu memuat turun urutan menerusi internet dan memprogramkan ia pada kerusi ini menerusi bluetooth. Ia cukup mudah, telefon pintar ini hanya perlu disambungkan pada kerusi dengan sambungan bluetooth saja dan saya dapat menikmati pelabagai jenis urutan yang dimahukan dengan mudah.

Bagi Andrew Teh, 43, pula, beliau menggemari rekaan dan keaslian reka bentuk kerusi urut mewah OSIM uLove yang turut mengabungkan pelbagai fungsi di samping ia sesuai dijadikan perabot hiasan pada ruang tamu.

Sementara itu pelanggan yang juga pemilik salun rambut, Charmaine Chen, 37, turut berkongsi pengalaman beliau menikmati serta merasai kehebatan kerusi urut mewah uLove.

Chen berkata beliau sering berasa kerusi urut, biasanya kelihatan terlalu besar dan memakan terlalu banyak ruang di dalam rumahnya. Tetapi dengan kerusi urut mewah uLove ini ia kelihatan elegan dan cukup selesa seolah-olah sedang menaiki penerbangan kelas pertama.

“Selain dari itu dan yang paling penting, ia memberikan urutan cukup intensif untuk melegakan tekanan dari hujung rambut ke hujung kaki,” katanya.

Apa yang membuat kerusi urut mewah uLove ini lebih istimewa adalah unit edisi terhad yang didatangkan dalam kemasan warna emas. 

Hanya 66 unit saja dikeluarkan sempena ulangtahun OSIM ke-38 dan ia dijual pada harga runcit iaitu RM19,988.

Ia turut dilengkapi dengan meja tambahan istimewa sebagai tambahan koleksi perabot untuk menghiasi rumah anda.

Kerusi urut mewah uLove OSIM ini boleh didapati di mana-mana cawangan OSIM seluruh negara termasuk roadshow yang akan diadakan nanti. Layari www.OSIM.com.mu untuk keterangan lanjut.