Senaman Simple Suami Isteri Di Hari Minggu

09:42

Aktiviti baru suami isteri di hari minggu..Baru je start buat minggu lepas..Mr hubby cari workout yang simple oleh Coach Anuar ni kat dalam you tube...So hari sabtu baru ni, mr hubby ajak exercise sesama..Kak Fiezz okey je la...Bukan senang mr hubby nak exercise ni..Lagipun step dia tak susah sangat pun..Senaman simple bagi kak fiezz..Ada 16 pergerakan untuk 8 minit..Fuhhh..nampak je mcm sekejap 8 minit..Lepas siap tu, berpeluh2 weii..Walaupun kak fiezz exercise dibawah kipas..Ooo, kitaorang exercise kat rumah je..Lepas breakfast, rehat jap bagi makanan dah jatuh dalam perut, baru start workout..Kang lepas makan terus lompat bagai, ada gak yang take turn dalam toilet duk uweeek uwekkk..haha...

Kalau korang nak cuba, boleh cari kat dalam you tube..Tajuk senaman ni misi kurus..tapi untuk kak fiezz & mr hubby, lebih kepada untuk stamina..Minggu depan kitaorang nak cuti2..So banyak berjalan kat tempat kitaorang nak pi melancong ni..Jadi nak pastikan stamina okey masa melancong ni..Lagipun untuk kak fiezz, exercise bukan untuk kurus sebab memang dah kurus..Alhamdulillah..Cuma nak bagi peluh keluar..Buang toksin dalam badan melalui berpeluh..Hari kerja, duk dalam air cond je kat pejabat..Langsung tak berpeluh...Jadi sesekali hari cuti, bagi badan bergerak dan keluarkan peluh...Nanti nak cakap kat mr hubby teruskan senaman ni lepas dah balik dari melancong..Buat aktiviti together suami isteri kat rumah..Bak kata seorang yang pernah nasihatkan kak fiezz, nak exercise tak perlu nak keluar dari rumah pun..Dalam rumah pun boleh..Cuma kalau nak release tension boleh la buat senaman kat taman2..Cuci mata tengok kehijauan...

You Might Also Like

7 Comment

  1. I miss exercising! Used to spend about 30 minutes till one hour doing HIIT. You both must try!

    http://panphila.blogspot.my

    ReplyDelete
  2. Senaman ni best kalau buat berpasangan.. bukan ja boleh menyihatkan badan, boleh meriahkan lagi hubungan..

    Pernah juga buat senaman lebih kurang macam ni.. memang seronok

    ReplyDelete
  3. Rindu nk bersenam..hehe tunggu lama sket rasanya kali ni. Sb 3x czer da :)

    ReplyDelete
  4. Best Fiza dh start exercise dengan suami....Yani dah kena slowdown skrg ni, suami pun tak galakkan sebab awal-awal pregnancy. Tunggu lepas 1st trimester, inshaAllah nak start balik exercise untuk kecergasan badan.

    ReplyDelete
  5. Bestnya Ada kawan exercise. Dah la.mama.x exercise rasanya nak kena start balik ni

    ReplyDelete
  6. rindunya nak bersenam dengan suami.. lama dah tak buat

    ReplyDelete