Bila Mak Datang Rumah..

15:42

Minggu lepas mak kak fiezz datang rumah...jadi mak dah datang rumah apa lagi aktiviti memasak le..Sebelum ni mak kak fiezz memang ada share resipi kentang ala wedges macam gambar bawah ni tapi kak fiezz biasa la penyakit M tu tebal benor..haha..So mak kak fiezz datang baru ni, pagi ahad tu dia dah siap2 rebus ubi kentang..kak fiezz kena buat step penyediaan dia je..mak kak fiezz tunjuk..kak fiezz is 'baiklah mak'..nampak tak, macam terpaksa je rupa..haha..apa nak buat anak perempuan dia M lebih sikit..hehe..Ini la menu breakfast kitaorang pagi ahad haritu di suai padan kan dengan badak berendam (gambar yang ke-2 tu)..tak ada la suai pun..mak kak fiezz rajin buat badak berendam pulak..hat ni kak fiezz tak belajar le..tau2 dah siap letak dalam pengukus..tunggu masak je..Bila dah rasa badak berendam ni..eh!!sedap yeak..cehh..pemalas nak buat..makan laju je..haha...Hari ahad tu jugak mak kak fiezz nak balik kampung..sebab datang sehari je..saja datang tengok rumah kat KL yang kak fiezz tinggal sekarang dengan mr hubby..rindu katanya..mak kak fiezz konon saja buat lebih badak berendam ni nak bagi kat adik kak fiezz sorang lagi..dia stay tempat lain..Ikutkan adik kak fiezz dengan wife dia memang cadang nak datang rumah kak fiezz sebab mak ada tapi family mertua dia ada kat rumah jugak..Jadi mak pergi ke rumah adik kak fiezz ni sebab ahad tu mak memang dah nak gerak balik kampung..Tu yang cadangnya mak nak bawak la badak berendam hat buat extra ni..tapiii tak berapa lama lepas mak kak fiezz dah gerak dari rumah..kak fiezz teringat badak berendam ni sebab tak nampak pulak mak pegang bekas makanan masa nak keluar..tengok kat atas dapur..tu diaaa!!elok bertutup badak berendam..laaa..banyak weiii..untuk kak fiezz yang mak buat pun ada lagi..takkan nak buang pulak kan..sayang weiii..apa lagi, terus teringat kat jiran sebelah rumah..kak fiezz salin buat 2 bekas..bagi jiran sorang sebekas kat belah kanan & kiri..setel...

Kentang ala wedges KFC

Badak Berendam..
Yang ni kak fiezz punya mak buat..Untuk adik kak fiezz, mak dah buat 1 lagi bekas...

Laksam

eh..mana datang laksam pulak ni..berbalas makanan di hari ahad ritu..kak fiezz bagi kat 2 orang jiran yang badak berendam tu..Salah seorang jiran ni balas bagi laksam pulak..Allah..rezeki...Sedap uolls..kak fiezz walaupun orang Perak, minat gak masakan pantai timur ni..Boleh lalu la kat tekak kak fiezz..Masa jiran ni nak bagi, dia tanya dulu kak fiezz makan ke laksam..Yelah, kang dia bagi tak makan..berbuang je..membazir pulak..jadi kebetulan kak fiezz hantar badak berendam, tu yang dia tanya sekali..dan kak fiezz makan je laksam..hehe..tak da hal..

You Might Also Like

3 Comment

  1. sedapnya laksam..lama x makan...sesekali mak datang kan..semua dia buat

    ReplyDelete