Persiapan Baju Raya..Tema Hijau Tapi Tak Sama..

08:30

Setel baju raya..Tema tahun ni hijau..Baju kak Fiezz memang dah tempah awal2..Mr hubby punya tak tempah..Ingat nak beli siap je tapiii agak mencabar sebab saiz (sorry..sayang)..hehe..Weekend baru ni, kak fiezz & mr hubby berjalan ke Times Square, cari baju raya kak fiezz...Sebab dah beli baju mr hubby kat Kompleks Campbell..Kat situ banyak baju2 size besar tapi bukan baju melayu..Pilih mr hubby punya baju ala-ala kurta gitu...Tak ada warna hijau, jadi ambil warna hitam..So nak tukar la baju raya kak fiezz macam mr hubby..Tue yang pi Times Square, cari mix & match gitu..Mencari baju peplum benornya tapi tak jumpa sebab haritu kak fiezz pernah up status kat fb nak cari baju peplum murah..Ada yang beritahu kat Times Square...Tak jumpa kedai yang jual baju2 peplum..Uwaaa..Banyak baju2 biasa je..Penyudahnya kak fiezz amik je 1 blouse & 1 skirt..Blouse tu okey la tapi macam tak menepati sangat citarasa kak fiezz..Bila match dengan skirt yang kak fiezz beli tu, adeh..Macam something wrong je..hehe..Tak tahu la, rasa macam nak cari baju lain..Tengok la kalau ada yang berkenan kat mata kalau ternampak kat mana-mana nanti..Blouse yang kak fiezz dah ambil tu, kak fiezz match dengan skirt duyong yang memang kak fiezz ada koleksi kat rumah..Baru rasa okey sikit dah match kan dengan skirt duyong kak fiezz tu.Skirt yang asalnya nak match dengan blouse tu, kak fiezz buat pakai ke pejabat la nanti...Pengajarannya di sini, lain kali kena buat atau cari baju raya mr hubby dulu..huhu..Semalam kat tempat kerja, teringat mr hubby ada sepasang baju melayu warna hijau..Cuma warna dia lagi pekat sikit..Balik rumah, tanya mr hubby muat lagi ke baju tu..Mr hubby cakap 'muat'..Terus basuh baju tu..hehe..Tue la baju raya mr hubby untuk OOTD hari raya pertama nanti..hehe..Baju kak fiezz hijau cair, mr hubby hijau pekat sikit..Boleh la tu..Janji hijau..Ku lihat hijauuu..haha..Baju kak fiezz yang dah siap tempah tu, peplum kot..Lawaaa okey..hehe..Mula haritu tempah nak pakai gi keja..Tapi memandangkan siap lambat..Dekat2 nak puasa haritu baru siap..Kak Fiezz buat baju raya je la...Dah rasmi pakai time raya nanti, baru belasah buat baju kerja..Gitchuuu...

www.fiezasani.xyz

Tu dia dalam pening mix & match, berderet baju raya kak fiezz..Kak Fiezz  4 pasang, mr hubby 2 pasang..hehe..Untuk hari raya pertama yang warna hijau tu..Macamana rupa baju hijau kak fiezz tu, nanti update..

Update - Kak Fiezz dah berjaya cari blouse nak match dengan skirt yang beli kat Times Square tu..Beli di pasar tani ofis kak fiezz je..yeay!!Baru rasa blouse tu menepati citarasa kak fiezz..hehe...

You Might Also Like

2 Comment

  1. Kami pernah buat mix & match nie masa tema purple..
    Purple pelbagai.. hehehe

    ReplyDelete