Cuba Potongan Rambut Bob

10:55

Potongan Rambut Bob

Yeayyy..Dapat kelulusan dari mr hubby untuk potong rambut pendek...Bukan sebarangan pendek..Potongan rambut bob nama diberi..Cewah...hehe..Kak fiezz pun tak tahu nama potongan rambut yang kak fiezz buat ni tapi selalu nampak orang2 cina buat...Tu yang berminat nak cuba..Nampak lawa...Simple gitu...Bila masuk ofis dengan potongan rambut baru ni, dorang duk tanya kak fiezz 'kak..ni potong rambut bob kan?'..Kak fiezz jawab jujur je la tak tahu..Tapi 2-3 orang mention yang sama, kak fiezz pun cuba google..betul la nama style ni, rambut bob..hehe..Maaf kan ahkak..Tak berapa nak tahu nama2 style rambut ni..Kak fiezz ni tak pernah potong rambut sependek skrg ni..tahun 2015 penah la potong pendek tapi atas bahu sikit je..n rambut kak fiezz jenis cepat panjang so tak jadi hal potong pendek sbb sekejapan je panjang balik..Baru2 ni masa balik ke Perak, kak fiezz potong rambut kat salun bawah ni, harga potong pendek pun murah je, RM20...Laju je kak fiezz setuju lepas mr hubby bagi lampu hijau..yeayy..mr hubby pun rimas sbb ada kes baru2 ni kisahnya..hehe..masa kak fiezz tangkap gmbor passport sendiri kat ofis..Untuk edit tu, kak fiezz minta bantuan mr hubby..Sekali mr hubby cakap, cer elok sikit rambut tu..Kak fiezz jawab balik,'eh!!dah paling lawo ni' 😄..balik rumah,mr hubby tanya bila nk potong rambut?ngeee..sebelum tu kak fiezz dah bunga2 kat mr hubby nak potong pendek tapi macam tak dapat permission je..Kak fiezz ni masalahnya rambut jenis kering..Kalau ikat ke lepas ke, mengerbang..Kat ofis ada la sorang dua yang selalu tegur rambut kak fiezz..Kak fiezz pun tak tahu nak buat camne..Nak pakai minyak, kak fiezz tak tahan..sakit kepala..tapi kadang, kak fiezz guna juga minyak sebab teruk benor nampak kering tu..Lagi satu rambut kak fiezz ada yang dah beruban (tua dah..huhu)..Dah la uban tu kat belah depan..Kalau ikat rambut, jenuh la kak fiezz adjust nak tutup yang hat beruban tu..Haih la..Kadang kak fiezz inaikan rambut tapi tue la inai bukan tahan lama..paling lama pun 2 minggu je..Lepas tu, warna dia dah start pudar..Jadi plan bila dah potong pendek, boleh la cover sikit rambut beruban..Tu yang point nak potong pendek..dan berjaya juga dapat kelulusan mr hubby..


Ada promosi raya sekarang..Salun ni dekat area pasaraya TF Sg.Siput..
Tetiba rasa nak buat rebonding..Harga pun kira murah jugak sebab rambut kak fiezz dah pendek..Dia caj RM89 je..wahhh..murah tu..Dulu rambut kak fiezz panjang, buat rebonding dekat RM200 kalau tak silap..

Selfie sikit dengan rambut panjang sebelum kena potong...

Hi rambut baru...


Dari tepi..Lepas potong ni buat blow sekali..lawa la jap..hehe..dah basuh, harap maklum..
Best jugak sejak berambut pendek ni..Senang nak basuh..Pagi2 tak ada la pening nak ikat macamana..Sikat, letak sepit supaya nampak kemas..Dah siap!!

You Might Also Like

4 Comment

  1. cantikkk...saya suka rambut gini tapi xpernah berjaya buat sebab selalu potong rambut patern askar je hahahaha...anak semua lelaki so macam satu patern je semua

    ReplyDelete
  2. Panjangnya rambut.. lepas dipotong lebih kemas Dan muda lah

    ReplyDelete
  3. Jauh nak ke sungai siput.

    ReplyDelete
  4. Rambut fieza ke tu panjang berjela tu.. panjang gile kot.. kemas jugak rambut bob ni... sesuai ngan fiza..

    ReplyDelete