beauty

Perempuan & Mekap BFF Sangat. Kali Ni Pilih Elianto

09:00

ELIANTO MAKEUP


Haritu pi Times Square,teringat nak beli loose powder..Kononnya nak itu je la, kan..tapi yg sangkut sampai 3 barang..Apa kes?haha..pompuan..pompuan..Gara2 ada promosi sempena raya..Seronok promoter Elianto tu layan kak fiezz,tau..Tanya dia yg loose powder elianto tu yang mana sesuai dgn kak fiezz..Ada 2 jenis warna je tapi kak fiezz tak tau nak amik yg mana?Dia sapu dua2 warna kat pipi belah kanan & kiri..Dari situ boleh nampak kak fiezz sesuai soft beige..Lepas amik Loose Powder Elianto, promoter ni terus promote ada diskaun 30% kalau amik 3 item..Dia duk sebut la satu-satu item kat situ  'lipstick ada','eyeshadow ada,foundation brush ada'..apa ntah lagi dia sebut..Kak Fiezz pun yang mana ada, cakap ada..Yang tak ada tu kak fiezz pertimbangkan..Dan pilihan kak fiezz matte lipstick elianto & eyebrow elianto ni...Hah!!ko..sekali sekala bila kak fiezz shopping brg mekap...terus pilih elianto..kurlas rasa..haha..tak penah lagi ada koleksi elianto ni..

www.fiezasani.xyz


Loose Powder Elianto- Kak Fiezz pilih ni sebab ada terbaca kat FB pages seorg jurumekap, seeloknya gunakan loose powder dari compact powder sebab loose powder tekstur dia tidak menyebabkan liang pori kita tersumbat & lebih senang dibersihkan. Menyerap minyak berlebihan di muka, tidak bercapuk, & banyak lagi benefit. Korang boleh cuba google..Yang kak fiezz bagi atas ni, diantaranya sahaja.eh!!kot ada yang tak tahu, Kak fiezz guna Loose Powder ni selepas apply foundation...

Eyebrow  Elianto- Memang nak beli sbb yg skrg punya dah nak habis..memang betul abis pun..ngam2..Kak Fiezz suka juga yang ni sebab senang nak bentuk kening. Kak Fiezz pilih warna dark brown..

Matte Lipstick Elianto - Bestseller di Elianto & warna tu antara paling top..Kalau makan/minum, lipstick takkan pudar..Yg ni tak pasti sbb masa beli ni tgh puasa..Setakat ni Kak fiezz dah rasmi guna..memang best & bila sapu kat bibir, rasa kering dan tak melekit..warna tu kak fiezz memang suka..Bertambah koleksi lipstick kak fiezz...

Total damage di Elianto sempena Sales Raya

Matte Lipstick Elianto (NP-RM29.90) after % = RM23.92
Eyebrow Elianto (NP - RM29.90) after % = RM23.92
Loose Powder Elianto (NP = RM39.90) after % = RM31.92

                                                          Full Amount = RM79.75

Sponsor by mr hubby..tq sayang..Ni sayang lebih ni.. ;) 

LifeStyle

Daun Sup Ke Ni?

10:00

Dilema kak fiezz tiap kali nak buat sup..Gi ke kedai nak beli daun sup...
Pilih daun bawang..okey,pass..daun sup..elok ada daun ketumbar plak satu deret tu..dah confuse yang mana satu daun sup..Pilih punya pilih,ikut gerak hati..Main amik je..Duk bau, macam sama je dua2..Kat kaunter nak bayar, 'kak/dik..ni daun sup yeak?'..haha..boleh?kadang salah..Pi tukar balik...hahah...aduh failed nak bezakan dua daun ni..lantak la beli banyak kali pun..tetap tak ingat..haha..Maklum la dulu masa zaman anak dara rajin bebenor nak tlg mak masak..Udah x baper kenal sangat...Moral of the story anak2 dara, nak kawen, sila rajin tlg mak dari sekarang, yea..hehe


Kak Fiezz buat sup, kadang tak buh pun daun ni...Beli tapi lupa nak letak, boleh?Dah siap2 potong, letak dalam peties..Konon masa hidang baru nak buh..Sekali dah abis makan, baru teringat..haha..Selalu macam tu...

Raya

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1438H

08:30

Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

Selamat Hari Raya kepada semua pengunjung blog www.fiezasani.xyz..Terima kasih selalu datang menyinggah & tinggalkan jejak..Sempena kedatangan Aidilfitri yang mulia ni, Kak Fiezz menyusun jari 10 andai ada tulisan & perkataan yang Kak Fiezz taip di sini buat korang terasa atau terguris perasaan..Kak Fiezz insan biasa yang kadang menaip dengan emo..kadang menaip dengan akal fikiran yang waras..Kalau menaip dengan emo tu, perkataan yang tertaip disini ditaip dengan penuh emosi & tanpa fikir perasaan orang..Kalau menaip dengan akal fikiran yang waras, perkataan lebih sopan dan berhemah..Maafkan kak fiezz andai masa menaip waktu emo tu, ada yang buatkan korang terasa & terguris perasaan dengan perkataan-perkataan yang digunakan..10 jari kak fiezz susun mohon maaf dengan keterlanjuran jari yang menaip..hehe...Kak Fiezz hanya la insan biasa..Apapun kak fiezz nak ucap terima kasih sebab selalu menyinggah di sini dan pada yang sudi tinggalkan jejak, insya'allah waktu kelapangan kak fiezz akan balas kunjungan korang..

Yang sudi berkunjung ke sini time raya ni, thank you..Tinggalkan jejak yeak, nanti kak fiezz balas kunjungan korang..okey, dah pi sambung makan ketupat, lemang, kuih-muih..eh!!makan tu makan juga tapi jangan sampai over benor..tahu la sebulan puasa..balas dendam pulak di hari raya yang mulia ni..bersederhana dari segala segi termasuk makanan.. ;)

Hari Raya Hari Untuk Kita Bergembira :D..


Raya

Biarkan Mereka Bertanya Soalan Cepumas Itu...

14:16

Amboi tajuk entry kemain..Macam tajuk novel, gitu..haha..Kisahnya kak fiezz nak share antara top enty di blog kak fiezz, time2 nak raya ni..SOALAN FEVERET DI HARI RAYA..Kat facebook, macam2 video keluar pasal soalan2 sensitif ni di hari raya..Haih..macam2 versi jawapan yang keluar kalau tengok video klip tu semua..tapikan secara realitinya, kita akan jawab ke camtu..jawapan standard 'rezeki jodoh..rezeki anak..semua kuasa Allah'..Rata2 ramai tahu pasal tu tapi tetap bila jumpa setahun sekali time raya, soalan2 cepumas ni la yang jadi favourite pertanyaan,kan..Kadang kita yang kena tanya ni, pening nak jawab..kalau kak fiezz yang sopan santun dan baik budi pekerti ni tak tahu nak bagi jawapan yang macamana..tambah2 yang lepas2 kak fiezz, dah berderet..kak fiezz nak cakap satu 'jangan compare please'..masalah setiap orang tak sama..rezeki pun lain-lain..tapi payahnya lahai deme2 ni nak faham yea tak...tu yang bila kena tanya soalan2 cepumas macam ni time2 raya, dah tak tahu nak jawab apa..kak fiezz redha je..raya tahun ni pun sama, kalau ditanya soalan yang sama, jawapan pun tak fikir lagi nak bagi jawapan apa..ternampak ada sorang blogger tweet 'kalau makcik2 duk tanya, kenapa tak ada **** lagi?', nak jawab gini je 'insyaallah..raya tahun depan ada la kot makcik..tolong doakan, yeak'..hehe..eh..tetiba datang idea..nak jawab cenggitu jugak la...Deme sedap menanya..kita yang pening nak jawab..kang jawab kurang ajar, tak hormat orang tua pulak..serba salah dibuatnya..kesian dengan kitaorang yang asyik kena tanya soalan2 cepumas ni, tau..Kak fiezz ni tahap redha, sampai dah bagi hint kat mr hubby, kot2 nak pasang sorang lagi..eh!!haha..Sampai gitu la..Kalau nak mendaftar kat JKM, boleh je tapi memang kena masuk dalam waiting list..Kak Fiezz pernah joint satu group kat FB ..Dalam group tu ramai yg cari **** & kebanyakannya yang ditawarkan adalah **** yang tak sah taraf..Ramai jugak member dalam group tu..Yelah ramai yang berminat nak ambil tapi kos yang diletakkan agak tinggi..kos tu kos untuk bersalin & pampasan pada maknya..Dah rasa macam penjualan **** pulak..Ada sekali, member group post mencari bakal parents pada **** yang bakal lahir masa tu tapi harga yang diletakkan RM6k..Dalam hati kak fiezz terdetik, mula la jadi tak ikhlas pulak,kan "eh..dah la terlanjur..lepas tu orang nak bela kira dah alhamdulillah dari dibuang kat dalam longkang/semak/kotak/depan masjid dan lain-lain tempat lagi la yang suka hati dorang nak buang"..Ramai yang berminat tapi kos yang ditawarkan tinggi...Kak fiezz dah keluar pun dari group tu..tapi semua pun rezeki dari Allah..Yang mana berkemampuan, tak ada masalah dengan kos yang ditawarkan & boleh la terus niat mencari **** di group tu..Dulu kak fiezz pernah dah nak ambil sorang tapi bukan dalam group ni, dari seseorang tapi tue la dah nama bukan rezeki lagi..tu yang kak fiezz tahap redha, bagi hint kat mr hubby macam tu...yelah, mr hubby mesti nak bin/binti dia kan..so kak fiezz tak nak la pentingkan diri sendiri...tapi ada syarat la kan kalau nak jadi 'honey' ai..mr hubby kena fair..gitu..agak2 mr hubby boleh ke penuhi syarat tu..haha..dapat plak 'honey' ai yang nak conquer sorang2, nak cakap satu je 'kita share, hokay'...eh!!tahap redha sangat tulis camni..haha..entah tak tahu la..tulis je..point dia pening dengan soalan2 cepumas time raya ni..nak cerita apa rawatan yang kita buat, apa supplement atau ubat yang kita makan, memang tak la dorang faham..jadi nak tak nak bila di tanya soalan cepumas macam ni, kita jawab je la..Anggap gini je la, jumpa sekali-sekala time raya tu deme2 ni nak beramah mesra dengan kita..Tapi tak tau topik apa yang nak disembangkan..kebetulan kita ada kelemahan part itu, itu la modal deme..Kita layan je la..Positif sudah..Emo, sentap..memang la terutama kita yang perempuan ni tapi apa nak buat, ujian buat kita dari Allah..Ada la tu hikmah yg Allah KIV untuk kita...


Lagipun tiap kali raya, dah lali dengan soalan cepumas ni..so, no big deal, kan..Nanti kak fieZ cuba tips yg kak fiezz penah baca kat fb..apa tips dia?adalah..kang bocor lak rahsia kak fiezz..haha

Okey, korang..Tue je luahan hati kak fiezz..Esok nak raya..Selamat Hari Raya... 😘

Raya

Persiapan Baju Raya..Tema Hijau Tapi Tak Sama..

08:30

Setel baju raya..Tema tahun ni hijau..Baju kak Fiezz memang dah tempah awal2..Mr hubby punya tak tempah..Ingat nak beli siap je tapiii agak mencabar sebab saiz (sorry..sayang)..hehe..Weekend baru ni, kak fiezz & mr hubby berjalan ke Times Square, cari baju raya kak fiezz...Sebab dah beli baju mr hubby kat Kompleks Campbell..Kat situ banyak baju2 size besar tapi bukan baju melayu..Pilih mr hubby punya baju ala-ala kurta gitu...Tak ada warna hijau, jadi ambil warna hitam..So nak tukar la baju raya kak fiezz macam mr hubby..Tue yang pi Times Square, cari mix & match gitu..Mencari baju peplum benornya tapi tak jumpa sebab haritu kak fiezz pernah up status kat fb nak cari baju peplum murah..Ada yang beritahu kat Times Square...Tak jumpa kedai yang jual baju2 peplum..Uwaaa..Banyak baju2 biasa je..Penyudahnya kak fiezz amik je 1 blouse & 1 skirt..Blouse tu okey la tapi macam tak menepati sangat citarasa kak fiezz..Bila match dengan skirt yang kak fiezz beli tu, adeh..Macam something wrong je..hehe..Tak tahu la, rasa macam nak cari baju lain..Tengok la kalau ada yang berkenan kat mata kalau ternampak kat mana-mana nanti..Blouse yang kak fiezz dah ambil tu, kak fiezz match dengan skirt duyong yang memang kak fiezz ada koleksi kat rumah..Baru rasa okey sikit dah match kan dengan skirt duyong kak fiezz tu.Skirt yang asalnya nak match dengan blouse tu, kak fiezz buat pakai ke pejabat la nanti...Pengajarannya di sini, lain kali kena buat atau cari baju raya mr hubby dulu..huhu..Semalam kat tempat kerja, teringat mr hubby ada sepasang baju melayu warna hijau..Cuma warna dia lagi pekat sikit..Balik rumah, tanya mr hubby muat lagi ke baju tu..Mr hubby cakap 'muat'..Terus basuh baju tu..hehe..Tue la baju raya mr hubby untuk OOTD hari raya pertama nanti..hehe..Baju kak fiezz hijau cair, mr hubby hijau pekat sikit..Boleh la tu..Janji hijau..Ku lihat hijauuu..haha..Baju kak fiezz yang dah siap tempah tu, peplum kot..Lawaaa okey..hehe..Mula haritu tempah nak pakai gi keja..Tapi memandangkan siap lambat..Dekat2 nak puasa haritu baru siap..Kak Fiezz buat baju raya je la...Dah rasmi pakai time raya nanti, baru belasah buat baju kerja..Gitchuuu...

www.fiezasani.xyz

Tu dia dalam pening mix & match, berderet baju raya kak fiezz..Kak Fiezz  4 pasang, mr hubby 2 pasang..hehe..Untuk hari raya pertama yang warna hijau tu..Macamana rupa baju hijau kak fiezz tu, nanti update..

Update - Kak Fiezz dah berjaya cari blouse nak match dengan skirt yang beli kat Times Square tu..Beli di pasar tani ofis kak fiezz je..yeay!!Baru rasa blouse tu menepati citarasa kak fiezz..hehe...

LifeStyle

Tertipu Dengan Banner Promosi Di Kedai Tinted XXX

08:30


Korang nak tanya?kalau nampak banner macam atas ni, apa yang korang faham?Kalau pada kak fiezz dengan harga tertera, dapat la waranti seperti dinyatakan..tapiii bukan benornya..haih..kejadian berlaku di *******, kak fiezz & mr hubby pergi ke kedai XXX ni nak buat tinted kat kereta kak fiezz..Eh!!kak fiezz ada kereta..hehe..Tu entry lain, yeak...Berbalik pada topik tinted ni, Mr hubby ternampak iklan pasal promosi raya atas ni kat MUDAH.COM..Ada la kitaorang nak buat kat kereta mr hubby sebab harga MURAH kan tapi masa pi kedai ni kereta berderet...kena tunggu 3-4 jam...Maklum la nak raya, kan..murah pulak tu..ramai la orang..Jadi tukar buat tinted kereta mr hubby kat tempat lain..Kitaorang ke satu kedai bersebelahan dengan IOI Mall..nama kedai dia YYY (nanti kak fiezz kongsi kat entry lain)..Caj buat kat sini dalam RM318 je..waranti 7 tahun & jpj waranti..siap tempat yang buat kereta mr hubby ni bagi kad waranti pun cantik, masuk dalam sampul surat lagi..dan kalau kena saman ke apa, dia beritahu bawa waranti kad ke situ atau mana2 cawangan, dorang akan setelkan..Kenapa kak fiezz detail pasal ni?sat gi kak fiezz kongsi kenapa?okey berbalik pada kedai yang buat tinted kereta kak fiezz ni, kitaorang sampai seawal 10.30pg lebih kurang..Kena tunggu giliran sebab dah ada kereta lain sampai dulu..Sampai2 tu, kitaorang terus la tunggu ikut giliran..Selepas 2 jam, mr hubby pi tanya dengan tokey dia, masa ni belum sampai giliran kereta kak fiezz lagi..Saja mr hubby nak bersembang dengan tokey dia..Bohsan menunggu lama benor..tokey dia ladies boss..Kak Fiezz tunggu dalam bilik kat situ...Bila Mr hubby masuk balik dalam bilik tu & bagitahu yang harga dari RM149 bertukar jadi RM350..Kak fiezz terkejut..eh!!kenapa pulak kan?Rupanya yang RM149 tu tak dapat waranti 7 tahun & waranti JPJ..Kak fiezz cakap kat mr hubby, kalau macam tu baik buat kat kedai yang buat tinted kereta mr hubby..Baru RM318 je...Hasilnya pulak setakat ni, terbaik & tinted masih dalam keadaan elok..tak ada bubble2..Yang kedai kak fiezz buat ni, malas nak cakap..Lepas je keluar dari kedai dia, tinted kat belah driver & penumpang belah depan nampak bubble2..Pada kak fiezz tak berbaloi dengan tunggu LAMA & harga yang dia caj...Kalau nak banding kualiti tinted antara kedai kak fiezz buat & mr hubby punya, better kat kedai tinted yang mr hubby buat...Kedai tinted yang mr hubby buat tinted tu tak payah nak tunggu2 giliran bagai..Untuk kak fiezz kedai XXX yang buat tinted kereta kak fiezz ni menipu...Dah la letak banner kat luar kedai dia macam kat atas ni?tak ke menipu namanya..Tokey dia beritahu ada setengah pelanggan nak harga murah & tak kisah tak ada waranti..okey, faham..tapi jangan la tulis kat banner luar kedai dia macam tu..pelanggan tertipu..antaranya mr hubby & kak fiezz la..Kenapa kitaorang proceed  buat jugak walaupun dah tahu macam tertipu sebab kitaorang dah tunggu 2 JAM!!Moral of the story, kalau ternampak banner macam ni kat mana2 kedai pun, sila la tanya terus dengan tokey dia betul ke tidak apa yang diaorang promote tu..Nasib baik mr hubby ambil jugak tinted RM350 tu sebab nak waranti..Agak2 kalau pilih RM149 tu, ada bubble2 macam keta kak fiezz kena sekarang ni, tak ke kena caj extra pulak...Dah la waranti dia, cetak dalam sekeping kertas je..tak ada kad2 pun macam mr hubby punya...haih...

advertorial

Sambut Perayaan Ramadhan Ini Dengan Penebusan GrabJuice

08:30

SAMBUT PERAYAAN RAMADHAN INI DENGAN PENEBUSAN #GRABJUICE

Tiada tempat letak kereta, beratur panjang untuk membeli barang dan ramai pengguna jalan raya menuju ke pusat membeli-belah yang sama pada bulan Ramadhan. Ia adalah senario yang tidaklah lagi asing pada setiap musim perayaan apabila terdapat tawaran khas dan jualan untuk dinikmati, akan tetapi jaganlah dikalahkan olehnya sebelum anda keluar rumah anda.

Menangani masalah transit dengan perjalanan pintar, dengan mengambil Grab sebaliknya dan menerima ganjaran untuk kegunaan anda. Ramadhan ini, kami di di Works Juice melalui kerjasama Grab, menawarkan #GrabJuice, tawaran eksklusif penebusan Juice untuk pelanggan-pelanggan Grab yang menuju ke mana-mana pusat membeli belah yang mempunyai cawangan Juice Works, di seluruh negara. Beli 1 Percuma 1 promosi Junior eksklusif berjalan dari 19-25 Jun 2017 dan sah di semua 29 cawangan Juice Works di Malaysia, termasuk cawangan Juice Works outlet yang terbaru di Starling Mall.



Minuman yang sihat dan menyegarkan ini adalah minuman yang sesuai untuk pembeli belah yang penat dan umat Islam yang berpuasa pada bulan Ramadhan ini. Tubuh manusia terdiri daripada 60% air dan kehilangan walaupun 1.5% daripada H2O yang boleh menyebabkan dehidrasi yang ringan, mood hilang, kehilangan tenaga dan fungsi-fungsi kognitif, ini adalah mengapa ia adalah penting untuk meningkatkan pengambilan cecair selepas aktiviti fizikal atau kekurangan pengambilan cecair untuk tempoh yang lama.

Menurut kajian oleh University of Connecticut, pengambilan separuh pinggan setiap hidangan sehari dengan buah-buahan segar membantu untuk memberikan tambahan dua cawan air setiap hari. Jus buah-buahan menggabungkan kedua-dua cecair dan semua kebaikan buah-buahan, jadi apa yang boleh menjadi lebih baik untuk menghilangkan dahaga anda selepas satu hari puasa atau hari yang memenatkan?



Menebus minuman anda untuk kebaikan buah-buahan adalah semudah 1,2,3.

Berikut adalah cara-cara untuk menebusnya:

1) Ambil Grab kepada mana-mana pusat membeli yang mempunyai cawangan Juice Works
2) Menunjukkan sejarah tempahan Grab anda di kaunter Juice Works untuk membuktikan bahawa anda menaiki Grab pada hari itu
3) Nikmati tawaran eksklusif anda dari Works Juice (Beli 1 Percuma 1 Junior - Mana-mana pilihan)
Ya, ia adalah semudah ini. Ambillah Grab dan dapatkan #GrabJuice anda hari ini!

MENGENAI JUICE WORKS Malaysia


Juice Works Malaysia adalah perintis syarikat jus buah-buahan yang segar di negara di mana mereka dipercayai oleh beribu-ribu pelanggan-pelangang setia untuk kraf yang mengunakan ramuan bahan-bahan semulajadi yang terbaik.

Diasaskan oleh Jason Choy dan Ling Mooi Li, pasangan berkenaan membuka kiosk pertama di pusat beli-belah Curve pada Disember 2004. Setelah tidak lama ia dibuka, kisok tunggal ini telah memenangi pujian daripada pelanggan-pelanggan untuk menu jus yang sihat dan smoothie yang sangat lazat.

Bermula daripada satu kiosk, Juice Works Malaysia telah berkembang sebagai syarikat pembekal jus buah-buahan dan smoothie segar premium di negara ini yang mengkhusus dalam menu hebat untuk lebih daripada 30 pilihan buatan tangan. Jenama ini terkenal dengan minuman sihat yang segar, dibuat selepas pesanan dan lazat menjamin pelangan akan kembali melawatnya lagi. Daripada eksekutif perniagaan yang sibuk kepada ibu bapa dan pengguna yang mementingkan kesihatan, Juice Works Malaysia mempunyai minuman yang sesuai dibuat segar untuk setiap keperluan individu.

Juice Works Malaysia kini boleh dijumpai di 29 lokasi di seluruh negara dengan banyak lagi akan di buka pada masa yang akan datang. Bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk gaya hidup sihat, Juice Works Malaysia juga menawarkan peluang francais sebagai sebahagian daripada rancangan pengembangannya, serta kiosk mudah alih untuk menyampaikan minuman kepada pelanggan yang asyik bergerak.

Untuk maklumat dan imej, sila hubungi
Chan
GreatWorks Marketing
Mobile +6010 295 4802
e-mel chan@greatworksmarketing.com

LifeStyle

Cermin Mata Raya, Murah Dan Cepat Di Times Square

09:00

KEDAI CERMIN MATA TIMES SQUARE

Baru ni masa kak fiezz & mr hubby jalan-jalan kat Berjaya Times Square, misi mencari baju raya kak fiezz (pasal baju raya nanti kak fiezz share), mr hubby beritahu nak buat cermin mata sebab dah lama tak tukar..dah 2-3 tahun rasanya..kak fiezz baru je tukar dalam awal tahun ni..jadi tak kisah sangat..kak fiezz penah terbaca ada blogger share buat cermin mata murah kat area sini..So kak fiezz bagitau kat mr hubby, terus mr hubby tanya kat belah mana..alahai, tak pasti pulak kat belah mana..meh la kita cuba cari..dan kebetulan terlalu depan kedai ni & ada banner promosi RM99 depan kedai dia sempena HARI RAYA..wah..pucuk dicita ulam mendatang...Terus laju kaki kitaorang melangkah ke dalam kedai ni..Tanya dengan staff situ yang mana satu dapat harga RM99 ni..dan dia inform yang promosi frame RM68..Kalau nak pilih yang mahal sikit pun boleh tapi kena tambah la sikit..So, kitaorang pilih frame kat bahagian promosi RM68..pilih frame yang RM68 ni & campur cermin, dapat la harga RM99..Eh..walaupun frame murah tapi banyak gak yang lawa2 kat situ pada mata kak fiezz ...Mula cari yang mr hubby punya je..sekali ada orang offer pulak..Amik la satu..wahhh..laju kak fiezz amik..hehe..benornya dah pilih siap2 masa duk cari frame untuk mr hubby..dah berkenan hat satu tu..tapi malas la cakap nak..sebab kak fiezz baru je tukar frame & cermin..hehe..tapi bila orang dah offer, eh, laju je la ambil..Cermin mata baru ni besar sikit frame dia..Ada 2 la cermin mata kak fiezz sekarang..Kak fiezz dah set, satu pakai untuk jalan-jalan..Satu pakai untuk gi kerja...Yeay...Total dua cermin mata RM228..Oo, kak fiezz punya kena tambah RM30 sebab kak fiezz nak cermin nipis..Maklum la power mata belah kiri tinggi, uolls...kang tebal sebelah cermin mata kak fiezz sbb power mata belah kanan rendah sikit..

Yang best buat kat sini, siap dalam masa 1 JAM..waaa..first time okey tempah cermin mata siap cepat..Sementara nak tunggu sejam tu, kitaorang jalan-jalan dalam tu cari baju raya kak fiezz..Misi nak cari baju peplum tapi tak jumpa kedai yang jual baju2 peplum..Jadi kak fiezz beli je 1 blouse  & 1 skirt...Eh!tercerita pasal baju raya pulak..Tu nanti la yeak kak fiezz share... 

CERMIN MATA MURAH

M-Trend..Promosi RM99 sempena Raya..

Pilihan frame ikut bajet masing-masing

Ni bajet kak fiezz & mr hubby..Walaupun murah tetap cantik2 frame dia...


Lepas pilih frame, kena check power mata..Mr hubby power kurang..Kak Fiezz maintain..Yeayyy

www.fiezasani.xyz
2 set cermin mata berjaya di rembat kat M-Trend ni sempena promosi RAYA

www.fiezasani.xyz
Cermin mata kak fiezz..Yang dalam bekas, cermin mata baru..Kat luar tu, cermin mata lama..Nasib baik power mata masih sama..Yeayyy...


Cermin mata Raya suami isteri..ngeee :)
Cermin mata ni time panas, dia bertukar warna gelap..Kitaorang pun baru tahu sebab masa tanya staff tu, dia kata cermin kitaorang biasa je..Balik dari Times Square, kitaorang singah Bazar Ramadhan..mr hubby tegur kak fiezz dulu..cermin mata jadi warna gelap..lepas tu tengok mr hubby punya pun sama gak..waaa..okey la kan..sesuai kak fiezz buat pakai jalan-jalan...

advertorial

Rangkaian Terkini WD40 Specialist Automotive Khas Untuk Pemilik Kenderaan

10:57

Kuasa Berganda

Optimakan  Fungsi Kereta & Motorsikal dengan WD-40®,

Pakar Pencuci & Pelincir Automatif yang Unggul!


Memastikan kenderaan sentiasa bergerak dengan lancar dan selamat sepanjang perjalanan adalah perkara yang penting bagi setiap pemilik kenderaan.

Jenama unggul WD-40® menampilkan rangkaian terkini iaitu WD-40® Specialist Automotive yang khas untuk membantu pemilik kenderaan mencapai matlamat tersebut. Rangkaian pakar produk penyelenggaraan kereta dan motorsikal ini dicipta khas oleh WD-40® untuk memastikan kenderaan anda sentiasa berada dalam keadaan yang baik dan bergerak dengan lancar semasa di jalan raya.

Rangkaian produk ini terdiri daripada tiga jenis produk pencuci yang ber­­­­­prestasi tinggi dan dua jenis produk pelincir yang berkuasa. WD-40® SpecialistAutomotive Machine & Engine Degreaser berupaya untuk menanggalkan kotoran, tar, gris yang degil, pelekat dan sebagainya. Ia amat mudah dibersihkan dengan air!

Inovasi WD-40® SpecialistAutomotive Throttle Body, Carb & Choke Cleaner juga memberikan kesan maksima bagi meningkatkan prestasi kaburetor dan sistem enjin termasuklah mengurangkan pengeluaran asap kenderaan. Ia juga digunakan untuk membersihkan kotoran, varnis dan karbon yang melekat dari kenderaan.



Sementara itu, WD-40® SpecialistAutomotive Brake & Parts Cleaner mampu membersihkan cecair brek, gris, minyak dan kotoran daripada plat cakera brek dan angkup brek tanpa menanggalkan bahagian tersebut.  Bersifat tidak menghakis, formulasi ini boleh menhentikan bunyi cakera brek dan menghapuskan geseran pada clutch supaya pemanduan lebih lancar.



WD-40® SpecialistAutomotive Chain Lube menawarkan pelincir yang bertahan lama dan perlindungan optima, sesuai untuk motorsikal, kart dan ATV. Pelincir berprestasi tinggi ini bersifat anti-haus dan mampu menembusi bahagian-bahagian yang sukar dicapai memudahkan kerja-kerja penyelengaraan.

Dan akhir sekali, WD-40® Specialist Automotive Belt Dressing Lubricant mampu memperpanjangkan usia belt kenderaan. Daya serapan terhadap kod fiber  menjadikan belt kenderaan lebih fleksibel.


Di samping kehebatan rangkaian WD-40® Specialist™ Automotive, formulasi asal daripada WD-40® yang terkenal dengan warna biru kuning ini  mampu menyelesaikan pelbagai kerja penyelengaraan kereta termasuklah:
  • Membantu menghidupkan enjin basah
  • Melincirkan dan melindungi bahagian tertentu daripada karat dan haus
  • Membersihkan peralatan mekanikal
  • Menghilangkan kelembapan dalam pendawaian dan litar
  • Memastikan operasi pencahayaan lampu lancar
  • Memudahkan ketanggalkan nut dan bolt
  • Melincirkan hab pacuan 4 roda untuk prosedur mengunci
Ternyata, WD-40®  mempunyai solusi untuk setiap keperluan penyelenggaraan kenderaan anda. Ayuh ke [http://wd40.asia/products/wd-40-specialist-automotive] hari ini untuk menerokai lebih banyak panduan bagaimana WD-40 mampu meningkatkan prestasi kenderaan anda!

Tentang syarikat WD-40®


Syarikat WD-40 adalah pembuat produk pelbagai guna yang sangat dipercayai, malah peralatan ini mesti ada dalam toolbox setiap rumah seluruh dunia. Jenama Amerika ini ditubuhkan pada 1953 sebagai anti karat, pelindung anti-hakisan untuk lapisan luar Atlas Missile  (peluru berpandu) dan ia diubah kepada produk penyelesaian yang pantas bagi tujuan membersih dan melindungi, melonggarkan bahagian yang berkarat, menghilangkan kelembapan dan lain-lain.

Produk syarikat WD-40 sentiasa menjadi pilihan mereka yang profesional dalam bidang penyelengaraan dan amatur DIY dalam kerja-kerja mereka seperti perkakasan, industri, automotif , sukan, basikal dan jualan runcit. Hari ini WD-40® boleh diperolehi di seluruh dunia dalam pelbagai saiz dan pelbagai rangkaian produk baru seperti WD-40® Specialist, WD-40® BIKE dan WD-40® Specialist Automotive.


Rangkaian produk WD-40® boleh diperolehi di kedai-kedai perkakasan seluruh negara. Untuk maklumat lanjut tentang WD-40® , layari: www.wd40.asia


Maklumat lanjut dan gambar, sila hubungi Chan
GreatWorks Marketing
Mobile +6012 362 7205
Email chan@greatworksmarketing.com

LifeStyle

Cuba Potongan Rambut Bob

10:55

Potongan Rambut Bob

Yeayyy..Dapat kelulusan dari mr hubby untuk potong rambut pendek...Bukan sebarangan pendek..Potongan rambut bob nama diberi..Cewah...hehe..Kak fiezz pun tak tahu nama potongan rambut yang kak fiezz buat ni tapi selalu nampak orang2 cina buat...Tu yang berminat nak cuba..Nampak lawa...Simple gitu...Bila masuk ofis dengan potongan rambut baru ni, dorang duk tanya kak fiezz 'kak..ni potong rambut bob kan?'..Kak fiezz jawab jujur je la tak tahu..Tapi 2-3 orang mention yang sama, kak fiezz pun cuba google..betul la nama style ni, rambut bob..hehe..Maaf kan ahkak..Tak berapa nak tahu nama2 style rambut ni..Kak fiezz ni tak pernah potong rambut sependek skrg ni..tahun 2015 penah la potong pendek tapi atas bahu sikit je..n rambut kak fiezz jenis cepat panjang so tak jadi hal potong pendek sbb sekejapan je panjang balik..Baru2 ni masa balik ke Perak, kak fiezz potong rambut kat salun bawah ni, harga potong pendek pun murah je, RM20...Laju je kak fiezz setuju lepas mr hubby bagi lampu hijau..yeayy..mr hubby pun rimas sbb ada kes baru2 ni kisahnya..hehe..masa kak fiezz tangkap gmbor passport sendiri kat ofis..Untuk edit tu, kak fiezz minta bantuan mr hubby..Sekali mr hubby cakap, cer elok sikit rambut tu..Kak fiezz jawab balik,'eh!!dah paling lawo ni' 😄..balik rumah,mr hubby tanya bila nk potong rambut?ngeee..sebelum tu kak fiezz dah bunga2 kat mr hubby nak potong pendek tapi macam tak dapat permission je..Kak fiezz ni masalahnya rambut jenis kering..Kalau ikat ke lepas ke, mengerbang..Kat ofis ada la sorang dua yang selalu tegur rambut kak fiezz..Kak fiezz pun tak tahu nak buat camne..Nak pakai minyak, kak fiezz tak tahan..sakit kepala..tapi kadang, kak fiezz guna juga minyak sebab teruk benor nampak kering tu..Lagi satu rambut kak fiezz ada yang dah beruban (tua dah..huhu)..Dah la uban tu kat belah depan..Kalau ikat rambut, jenuh la kak fiezz adjust nak tutup yang hat beruban tu..Haih la..Kadang kak fiezz inaikan rambut tapi tue la inai bukan tahan lama..paling lama pun 2 minggu je..Lepas tu, warna dia dah start pudar..Jadi plan bila dah potong pendek, boleh la cover sikit rambut beruban..Tu yang point nak potong pendek..dan berjaya juga dapat kelulusan mr hubby..


Ada promosi raya sekarang..Salun ni dekat area pasaraya TF Sg.Siput..
Tetiba rasa nak buat rebonding..Harga pun kira murah jugak sebab rambut kak fiezz dah pendek..Dia caj RM89 je..wahhh..murah tu..Dulu rambut kak fiezz panjang, buat rebonding dekat RM200 kalau tak silap..

Selfie sikit dengan rambut panjang sebelum kena potong...

Hi rambut baru...


Dari tepi..Lepas potong ni buat blow sekali..lawa la jap..hehe..dah basuh, harap maklum..
Best jugak sejak berambut pendek ni..Senang nak basuh..Pagi2 tak ada la pening nak ikat macamana..Sikat, letak sepit supaya nampak kemas..Dah siap!!

musim perayaan

Persiapan Raya Dengan Riang Ria Raya Fashion Di Lazada

09:39

Minggu depan, semua umat islam akan menyambut Aidilfitri selepas sebulan berpuasa di bulan Ramadhan..Korang, persiapan raya macamana setakat ni..Mak pak mesti dah start sibuk cari baju-baju raya untuk anak-anak kan..Sebelum puasa lagi, ada yang dah mula buat persiapan raya..Sebab tak nak penat shopping di bulan puasa ni..tapi kak fiezz, lagi best shopping di bulan puasa sebab baru feel nak raya tu..tambah-tambah pergi mall, meriah lagu raya..Lagi semangat nak cari baju raya..tapi tu masing-masing punya pilihan..Sekarang ni lagi best kak fiezz nak shopping..depan pc je,weii..sambil ditemani radio, dengar lagu2 raya..tambah2 nak raya ni, rancak lagu raya dimainkan kat radio..Sama gak la feeling macam shopping kat mall kan..hehe..

Cakap pasal raya ni..Memang best tambah2 pasal baju raya..Korang tema apa tahun ni? Baju raya kak fiezz dah siap..Warna hijau petronas gitu..hehe..Baju mr hubby tak jumpa lagi..Minggu ni baru cadang nak pi cari..Baju mr hubby memang tak boleh nak beli online sebab faktor saiz..hehe..memang kena pi cari kat mall terus...hehe..Untuk raya pertama, memang plan warna itu sebab baju kak fiezz dah siap..Ni nak cari untuk raya ke-2 pulak..Minggu ni keluar cari baju mr hubby, boleh la selit gak cari baju raya kak fiezz untuk raya ke-3 dan seterusnya..wahhh..kemain..raya sebulan uolls..sehari satu baju raya..gitchuu..

Untuk raya ke-2, kak fiezz dah jatuh cinta pulak yang kat Lazada punya ni..Maklum la Lazada tengah buat promosi raya Riang Ria Raya Fashion..Diskaun sehingga 80%..Mau tak best..Wajib la best kan...Ter masuk website Lazada & terpandang baju kat bawah tu, terus jatuh cinta..Dah boleh imagine la OOTD (outfit of the day) untuk raya ke-2 nanti..hehe..serba biru chuolls..Korang kalau sibuk dan dalam masa yang sama nak cari baju raya dan malas nak bersesak2 kat mall, boleh la terjah kat Riang Ria Raya Fashion di Lazada..Diskaun menarik sehingga 80%...



Pilihan kak fiezz di Riang Ria Raya Fashion Lazada..Look blue..Cantik ke idok baju ni? 


www.fiezasani.xyz
Ashhannas Chanela Kurung Royale Blue RM 254.15 harga asal RM299.00
Serius suka giler baju ni..lawa sangattt..


www.fiezasani.xyz
Premium PU Leather Crossbody Bag- Dark Blue RM 37.90 harga asal RM99.90
Dah baju biru..beg pun harus la biru jugak kan...Pilih yang ni sebab simple dan ada bulu-bulu tu..haha..boleh!!

www.fiezasani.xyz
Kasut pun biru jugak..wahhh..kemain..Memandangkan kak fiezz ni rendang gitu, jadi kena la cari kasut yang tinggi supaya nampak macam model..haha..

Korang..kalau nak shopping baju raya, boleh la terjah di Lazada untuk RIANG RIA RAYA FASHION..Diskaun 80% menanti korang.. 

musim perayaan

PLUS TUTUP SEMUA LORONG TAMBAH NILAI

10:30

Untuk makluman semua...Top Up dekat Pondok Tol ditutup buat sementara.. Harap maklum....Info ni kak fiezz dapat dari group whatsapp family mr hubby..salah seorang biras kak fiezz kerja tol..Dia share ni kat group kitaorang..Kak Fiezz share kat sini untuk makluman semua..Sila top up touch& go masing-masing sebelum memulakan perjalanan ke kampung minggu depan untuk menyambut Aidilfitri...

PLUS TUTUP SEMUA LORONG TAMBAH NILAI UNTUK BANTU LANCARKAN PERJALANAN TRAFIK DI PLAZA TOL PADA MUSIM PERAYAAN

Bagi membantu melancarkan lagi pergerakan trafik pada cuti perayaan Hari Raya Aidilfitri yang akan datang, PLUS Malaysia Berhad (PLUS) akan menutup semua Lorong Tambah Nilai di plaza tol. Langkah ini juga bertujuan untuk mengurangkan kesesakan yang disebabkan oleh orang ramai beratur di lorong tambah nilai di plaza tol.

Kesemua 134 Lorong Tambah Nilai di plaza tol di lebuh raya PLUS akan ditutup kepada orang ramai mulai 22 Jun hingga 2 Julai yang akan datang.

Justeru itu, PLUS mengingatkan orang ramai supaya memastikan kad PLUSMiles atau kad Touch ‘n Go mereka mempunyai baki yang mencukupi menjelang cuti perayaan Aidilfitri yang akan datang.

PLUS juga menasihatkan orang ramai supaya menambah nilai kad masing-masing di kira-kira 9,200 lokasi tambah nilai lain di seluruh negara. Ia termasuklah di mesin ATM, kedai serbaneka 24-jam, stesen-stesen minyak dan lain-lain lagi.

Orang ramai juga boleh menambah nilai kad mereka di stesen-stesen minyak yang beroperasi di kawasan-kawasan rehat (R&R) di sepanjang lebuh raya.

Selain daripada itu, pusat-pusat khidmat pelanggan PLUS akan dibuka di antara jam 7:00 pagi hingga 10:00 malam setiap hari (termasuk Sabtu, Ahad dan Cuti Umum) untuk membolehkan orang ramai membuat urusan tambah nilai di plaza-plaza tol terpilih.

PLUS menjangkakan trafik yang menggunakan Lebuhraya Utara-Selatan bersempena dengan cuti perayaan Hari Raya Aidilfitri yang akan datang meningkat kepada 21 peratus berbanding hari-hari biasa.                        

Untuk talian kecemasan di lebuhraya :

Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) 1800-88-0000

Jambatan Pulau Pinang (PBSB) 1800-88-0000

Lebuhraya Utara Selatan Hubungan Tengah (ELITE) 1800-88-0000

Laluan Kedua Malaysia-Singapura (LINK) 1800-88-0000

Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak (MTD) 09-5479111

Lebuhraya Kulim-Butterworth (KLBK) 1800-88-0000

Lebuhraya Seremban-Port Dickson (SPDH) 1800-88-0000

Lebuhraya Shah Alam (KESAS) 03-56337188

Lebuhraya Cheras-Kajang (Grand Saga) 03-90750505

Lebuhraya Damansara-Puchong (LITRAK) 03-74947333

Lebuhraya Sungai Besi (BESRAYA) 1-800-880-999

Lebuhraya Bertingkat Ampang (PROLINTAS) 1300-88-1012

Lebuhraya SPRINT 03-74947333

Lebuhraya Hubungan Timur Barat (Metramac) 03-91732020

Lebuhraya Shahpadu 03-33420564

Lebuhraya Pantai Baru (NPE) 03-77847859

Lebuhraya Sistem Lingkaran Kajang (SILK) 03-89210123

Lebuhraya Pantai Timur-Fasa 1 09-5479111

Lebuhraya Koridor Guthrie (GCE) 03-60385052

KL- Kuala Selangor Expressway (LATAR) 03-61451515

Lebuhraya Pantai Timur 2 1800-88-0220
(LPT2)

fashion

Neutrogena Happy Skin Night X Mercedes Benz STYLO Asia Fashion Festival

08:52

www.fiezasani.xyz

Neutrogena®’s fashion debut
celebrates the joy of healthy skin

No. 1 dermatologist-recommended brand hits STYLO runway with
Happy Skin 24/7 collection

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz


Finally, a fashion that lasts for all seasons is here! Introducing Neutrogena® Happy Skin 24/7 fashion collection, a series of 30 designs presented at Mercedes-Benz STYLO AsiaFashionFestival (MBSTYLOAFF) 2017.

Created by local fashion designers Kittie Yiyi and Hazzer Wan Lee, the Happy Skin 24/7 collection interprets the happy mood that one exudes with healthy, great-looking skin.

According to Julia Teo, Associate Marketing Director of Johnson & Johnson Family of Consumer Companies, which markets Neutrogena® in Malaysia, healthy, great-looking skin is one of the things that women derives joy. “As the #1 dermatologist-recommended brand, we believe beauty starts with healthy skin – a condition which gives women a lot of positive energy in their daily lives. Imagine looking into the mirror every morning to see healthy and radiant skin, wouldn’t your mood naturally lift and your day start better? Indeed, healthy skin has the power to make one happy and that’s why our latest campaign advocates Happy Skin 24/7 with Neutrogena®,” she said.

Teo added: “Through our fashion debut at Mercedes-Benz STYLO AsiaFashionFestival, we hope to demonstrate the inner-joy of having healthy, great-looking skin, a result of using Neutrogena® skincare, and share it with Malaysian women -- what better way to do this than to come up with a fashion collection, inspired by the concept of Happy Skin”!

On the reason behind leveraging on fashion to express the essence of Neutrogena®’s latest campaign, Teo said, “It’s undeniable that women and fashion go hand in hand. Through our fashion collection, we want to tell every Malaysian woman that she can count on Neutrogena® to put her best face forward”.

Happy Skin is something that lasts through all seasons – it’s definitely not a fleeting trend. So we hope to show through our designer’s fashion collection that it’s possible to keep your skin healthy with Neutrogena®, look amazing and stay happy all the time!

We have tied up with Kittie Yiyi and Hazzer Wan Lee – two unique designers who draw their inspiration from things that intrigue them in creating interesting prints and colours! Thanks to their creativity and hard work, we will see how they bring the youthfulness and joy of Neutrogena®’s Happy Skin 24/7 concept to life tonight,” continued Teo.

Kittie Yiyi’s quirky sense of humour translates into her designs, which are often joyful and loud, yet smart. The Raffles Design Institute KL graduate’s motto is: “Whatever you decide to wear, make sure it makes you happy!”

Kittie’s collection is inspired by the quintessential beach girl on a holiday. Coming from a faraway beach land, she wanders into the city in her flowy, comfy loose-fitting outfits. Her happiness is infectious – and it shows in the way she dresses. Featuring flared silhouettes, ruffles, cheerful stripes and heart-shaped prints, the collection flaunts the beach girl’s confidence in her own skin with transparent details and cut-outs.

Hazzer Wan Lee, creative director of HWL by Hazzer Wan Lee Fashion Atelier Kuala Lumpur, graduated with a degree in Fashion and Apparel Design from Herriot-Watt University, Scotland.

Hazzer’s fashion collection is inspired by the water splash -- a signature of Neutrogena® Deep Clean range of cleansing products, and the first step to Happy Skin 24/7! Fluid lines and cascading layers come together to bring out the beauty and energy of water in hues of blue, green, orange and pink. The clever incorporation and layering techniques of different materials such as denim, organdy, PU leather, cotton silk and dyed fabrics results in a unique 3D effect that mimics the movements of water.

Watch Neutrogena® Happy Skin 24/7 fashion debut at Mercedes-Benz STYLO AsiaFashionFestival 2017 online! Details at Neutrogena® Malaysia’s Facebook and Instagram:

About NEUTROGENA®:
NEUTROGENA® is a brand of health and beauty care solutions with long-standing heritage founded upon genuine relationships with dermatologist, skin experts and consumers. We are driven with passion to design simple yet extraordinary, high-quality products that are scientifically proven to deliver real results in the most effective and skin friendly way, keeping your skin supple, radiant and healthy. Today, NEUTROGENA®. Corporation manufactures and markets a line of premium priced skin and hair care products which are distributed in more than 70 countries. NEUTROGENA® believes that beauty begins with healthy skin so kick-start your healthy beauty journey with us and discover our range of cleansers, moisturizers, skin care and sun care products at www.facebook.com/myneutrogena.