Give Away

SGshop “Jom Shopping!” Contest

10:21

 AyueIdrisXSGshopMalaysia


Kak Fiezz nak joint Giveaway AyueIdrisXSGshopMalaysia..Korang kalau nak joint gak, sila la klik banner kat atas tu yea...Baru ni kak Fiezz dah menang RM100..Hasil joint Giveaway SGshop kat FB anjuran blogger jugak..Ni joint Giveaway Ayue ni pulak..Kot menang dapat top up lagi dalam akaun SGshop..hehe...Kalau menang le..Kalau tak, is okey..Memeriahkan Giveaway anjuran blogger AyueIdris ni...Untuk joint Giveaway AyueIdris ni, cuma perlu jawab 2 soalan je..ALa..kacang je...jom baca...

Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?
SGshop menawarkan perkhidmatan dalam talian untuk pembelian barang dari China. 

Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia (Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.

Okey, yang ni best..Jom cuci2 mata kat SGshop..Nak tengok apa 3 item pilihan Kak Fiezz..




Dah lama aim nak beli cardigan jenis panjang macam ni..Maklum la baju banyak jenis sopan2 gitu, kan..Nak dibuang, sayang..Elok lagi..Masih muat pakai..Jadi nak cari cardigan panjang supaya boleh cover sikit baju yang sopan2 tu kat belah dalam..Cardigan ni sarung kat belah luar...

 Assembled Large Modern Minimalist Wardrobe Creative Combination Of Simple Magic Sheet Metal Steel Frame Cabinet IKEA Simple

Almari cube ni pun kak fiezz dah lama minat..Memang mencari..Sebab nampak moden..


Rak kasut ni nampak cantik & kemas sebab siap ada tutup..Kak fiezz memang suka jenis macam ni..Tak ada la terdedah kasut yang melambak kat rumah tu...Maklum la kasut letak kat tepi pintu masuk, bila tengok tak berkemas tu, agak kurang berkenan disitu...Belum campur lipas lagi beranak pinak kat rak kasut sekarang..fuhhh..menguji kesabaran..Jadi dapat rak kasut yang bertutup macam ni, memang cun la..cantik + kemas = kak fiezz suka :D

advertorial

Pickup Door to Door Delivery Untuk Dry Cleaning dan Laundry di MamaWosh

12:05

MamaWosh


Sila angkat tangan siapa geng dengan kak fiezz, malas nak cuci pakaian lepas tu nak lipat2..Leceh kan..Kan best ada maid..eh!!banyak pulak duit nak guna maid bagai..Walaupun sekarang ada kedai dobi layan diri ataupun kedai dobi biasa tapi point tetap sama..Kena bawa pakaian yang kita nak cuci tu ke kedai dobi dan kalau di kedai dobi biasa, pakaian kita akan dilipat tapi kalau kedai dobi layan diri, kena lipat pakaian sendiri..Leceh kan?Kak Fiezz tak berapa nak rajin sangat nak angkut2 ke kedai dobi ni..tak kisah kedai dobi layan diri atau kedai dobi biasa...Rela basuh sendiri..

Ada setengah pakaian kita pulak perlu cucian jenis dry cleaning sebab faktor fabrik tu sendiri dan untuk pastikan pakaian tahan lama. Jadi cucian khas macam dry cleaning untuk kot,suits atau jackets perlukan mereka yang terlatih untuk memastikan pakaian kita dalam keadaan elok selepas proses dry cleaning..Kalau kat rumah, memang kita tak buat dry cleaning bagai ni..Kena la hantar ke pakar untuk pakaian yang perlu cucian dry cleaning & extra care ni...Dan kebetulan Kak fiezz terjumpa dengan website yang menawarkan servis dry cleaning dan laundry serta pickup door to door delivery..Wah!! macam menarik untuk di cuba...

Maklumlah sekarang kebanyakan wanita berkerjaya macam kak fiezz ni, hah..Kadang penat kat tempat kerja, balik rumah nak kena buat kerja-kerja rumah pulak..Rata-rata wanita, sanggup buat kerja rumah lain tapi bila part mencuci & melipat baju, semua surrender gitu..termasuk la kak fiezz sendiri..Memahami situasi wanita kini serta permintaan yang tinggi untuk servis cucian pakaian, mamawosh diperkenalkan sebagai pembantu untuk kaum wanita terutamanya yang bekerja...Macamana nak dapatkan servis dari mamawosh?Sila layari website http://www.mamawosh.com & klik booked untuk pick up.Selepas proses booked selesai, korang hanya perlu tunggu laundry angel dari mamawosh datang collect di rumah. Mudahkan?Kak Fiezz nak cuba la nanti..Nak cuci carpet kisahnya sbb dah kotor benor rupanya..hehe..Nak basuh kat koridor rumah, kang orang bawah marah pulak..hehe..Tu yang ternampak servis dari mamawosh ni, nak cuba la nanti..Tadi kak fiezz usya2 kat website mamawosh, macam senang je proses untuk booking..Tak remeh..Selepas proses booking, bayaran boleh dibuat melalui perbankan internet..Mudah ke tidak?sekarang semua online...

Selain karpet, apa lagi yang mamawosh boleh cuci..Meh, kak fiezz nak beritahu...Korang boleh juga hantar langsir, comforter, sarung kusyen, telekung, pakaian tradisional (sari, lengha, punjabi suit, kurta, baju kurung, baju melayu, cheongsam, songket) ataupun wedding dress/gown ke mamawosh untuk dicuci..Nak raya ni, kan..Kalau tak membeli langsir baru, boleh la hantar langsir sedia ada untuk dicuci..Berseri sikit langsir...eh!!tetiba rasa macam kena kat diri sendiri..haha..kak fiezz le tu..kak fiezz bukan rajin nak tukar2 langsir ni..Jadi rasanya kena cuci jugak la ni kat mamawosh...


KENAPA MAMAWOSH JADI PILIHAN

*Proses yang mudah untuk booking melalui website www.mamawosh.com 
*Servis dari pintu ke pintu untuk ambil & hantar
*Penghantaran cepat (korang boleh pilih) 
-pakaian akan dihantar semula keesokannya selepas cucian (bagi cucian biasa & lipat)
-pakaian akan dihantar 3 hari selepas cucian (bagi cucian tangan / dry cleaning)
*Bayaran secara online
*Laundry angel yang terlatih (di mamawosh, staff dorang dipanggil laundry angel)
*Sebarang pertanyaan, boleh terus berinteraksi dengan customer service secara atas talian



mamawosh
Laman utama mamawosh..Sebelah atas tu korang boleh tengok menu utama...

mamawosh
Kak Fiezz screenshot untuk korang..Menu utama mamawosh..

mamawosh
Dry Cleaning & Laundry..Servis yang ada di mamawosh..

mamawosh
Pickup & Delivery


mamawosh

Pricing
Senarai harga untuk dry cleaning & laundry

mamawosh
Senarai harga untuk dry cleaning & laundry


mamawosh
Delivery Area
Korang boleh semak kawasan tempat tinggal korang ada perkhidmatan mamawosh ke tidak?Buat masa ni mamawosh beroperasi di sekitar PJ & Lembah Klang..Atas ni kak fiezz cuba di kawasan Bangsar..Warna hijau bermaksud, kawasan ni caj adalah PERCUMA untuk pickup delivery...

mamawosh
Testimoni pelanggan yang telah menggunakan khidmat mamawosh..

mamawosh
Amacam?best tak?Jom booked di mamawosh sekarang...


Untuk korang yang nak cuba mamawosh ni, masukkan kod MWONREF4LWQ6C ni di bahagian (sila rujuk gambar bawah)...




SELAMAT BER'MAMA WOSH chuolls :D 

Give Away

Giveaway Anjuran Elsaalicious & Sponsors

13:40

Untuk joint Giveaway ni klik gambar kat atas, k...

Korang..Meh kak fiezz nak war2kan ni..Jom joint Giveaway anjuran Elsaalicious & Sponsors ni..Sebab Kak fiezz salah seorang sponsor nya jugak..hehe..Ala tak susah pun syarat2 dia..Sempena raya ni, korang cuma perlu cerita apa pengalaman seronok dan nakal korang masa zaman kumpul duit raya dulu..Hah!!mesti masing-masing ada cerita kan memori2 masa zaman kecik2 dulu time kutip duit raya..Biasa la zaman kanak-kanak adalah time muka tak malu pi beraya rumah orang nak kutip duit raya..haha..Kutip duit raya tu pun memori yang best kalau dikenang..Terutama kalau ada peristiwa2 yang terjadi masa nak mengutip duit raya tu..Jadi kongsi2 la dengan kitaorang..Kak Fiezz, tak ada memori yang best sangat pasal kutip duit raya ni..biasa2 je..Time raya, jalan2 dengan sepupu satu kampung pi beraya rumah orang..Dengan Niat 'CARI DUIT RAYA'..hehe..tue je..tak ada la peristiwa2 yang manis ke, masam ke..Biasa2 je..Sebab kak fiezz ni dalam kategori budak yang tak berapa nakal dulu..kak fiezz budak baik la kiranya..kategori sopan gitu..hehe..

Zaman sekarang budak2 banyak yang follow parents pi beraya..yelah, zaman sekarang ni macam2 kes..Kalau zaman kak fiezz budak2 dulu, budak2 bebas nak beraya dengan member2 atau sepupu2..Paling syiok dan jadi tumpuan budak2 cari rumah yang besar dalam kampung tu sebab mesti dapat banyak duit raya..haha..Padahal kadang2 rumah yang besar tu paling sikit bagi duit raya ataupun kadang tak ada pun..haha..nasib la..ikut rezeki..Tuan rumah dah bagi masuk & jamu makanan pun dah syukur..Eh!!tetiba rindu pulak zaman masa pi kutip duit raya..Agak2 dah besor2 ni pi kutip duit raya, orang nak bagi tak?haha..mau kena lempang rasanya...

Kak fiezz dah cerita pengalaman kak fiezz yang biasa2 je, korang?...mesti banyak lagi pengalaman manis zaman2 kutip duit raya..Jadi moh la cerita...Boleh kak fiezz BW time rehat kat ofis..


Ramadhan 1438H

Salam Ramadhan 1438H

19:21


Selamat menjalani ibadah puasa pada semua pengunjung fiezasani.xyz yang
beragama islam...Semoga amal ibadah yang kita lakukan di bulan Ramadhan ni diterima dan diberkati oleh Allah s.w.t...

🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷

*MARHABAN YA RAMADAN*

*R* 🌙 _Remember_
*A* 🌙 _Allah_
*M*🌙 _Morning_
*A* 🌙 _Afternoon_
*D* 🌙 _Day_
*A* 🌙 _And_
*N* 🌙 _Night_

Wish you happy ramadhan al mubarak..

🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷


dekorasi hiasan dalaman

Penggemar Bekas Comel Untuk Hias Rumah Flat

17:09

Kak Fiezz ni penggemar bekas comel macam dalam gambar bawah ni..ataupun korang boleh rujuk kat entry lepas kak fiezz beli baldi comel..Masa beli tu, tak tahu pun apa fungsi barang yang beli..Cuma beli sebab bekas comel atau cantik atau menarik kat mata kak fiezz..Yang terbaru masa balik ke Ipoh minggu lepas, kak fiezz terjumpa bekas comel ni di kedai KK (bekas warna hijau & pink yang dalam plastik), bekas warna putih & hijau di Mr.D.I.Y & bakul bertangkai tu, dapat kat hospital..Macamana dapat?ada la..rahsia...So kak fiezz buat apa dengan bekas comel ni..hihi..




Tadaaaa....

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V


Bakul bertangkai, jadi tempat letak roti & geng dia si Kaya..Bekas hijau & pink tu, jadi tempat letak sudu dan garfu...Kebetulan kak fiezz geram dengan bekas tempat letak sudu yang ada 3 slot tu..Bila letak sudu je, asyik terkeluar sebab bekas dia bercorak jaring memanjang..Jadi bila letak sudu asyik la nak terkeluar...So letak dalam bekas ni, elok pun duduk diam2...


Bekas hijau kecil ni, jadi tempat letak sudu, pisau, penutup cawan lepas basuh...atau apa2 yang bersaiz kecik, boleh muat dalam bekas ni...

Yang bekas warna putih, satu lagi tu tak tahu nak letak apa?tengah fikir ni..Tapi nak letak kat area2 dapur jugak..Ni la hasil dekorasi kak fiezz kat rumah..Maklumlah rumah flat je jadi nak cantikkan, kena la kreatif..Kak Fiezz bukan la kreatif benor pun..Cuma kak fiezz peminat bekas comel dan menarik macam ni...Jadi bila jumpa bekas comel macam ni, boleh la hias rumah flat kak fiezz yang biasa-biasa je tu..

Lirik

Fall In Love Dengan Jampi By Hael Husaini

09:03


Jom nyanyi sama2..Kak Fiezz fall in love dengan lagu Jampi ni pulak..SATU sebab nama penyanyi sama dengan mr hubby cuma ejaan je lain sikit..DUA melodi dia sedap ikut pada pendengaran telinga kak fiezz..Macam kena jampi dengar lagu ni..Dengar sekali, nak dengar lagi..hah, gitchuuu penangan Jampi by Hael Husaini..

LIRIK LAGU JAMPI

Bermula Pandang pertama
Terlihat Kamu di depan mata
Terasa Debar di dada
Menahan Rasa bila kau ada

Kau Buat ku terpaku
Sepertinya Diriku yang mahu
Diri kamu.
(1liriklaguu.blogspot.com)

Dan bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Dan Bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata hanya kau harus aku cintai

Ha Ha ha aku ketawa
Terasa Aku tak tentu arah

Kau Buat ku terpaku
Sepertinya Diriku yang mahu
Diri Kamu

Dan Bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata Diriku bagai sudah dijampi
Dan Bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata Hanya kau harus aku cintai
(1liriklaguu.blogspot.com)

Malam, Berganti malam
Masih Terbayang
Apa Yang berlaku
Pada Diriku
Ternyata Kamu
Ternyata Kau mahu diriku
Selamanya Kau milik ku

Dan Bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata Diriku bagai sudah dijampi
Dan Bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata Hanya kau harus aku cintai

Dan bilaaaa
Ternyataaaa
Aku cintaiiii

Sumber : Oh Lirik

vacation

Percutian Backpackers Ke Hatyai Part 5 (Selesai)

11:15

Entry sebelum Percutian Backpackers Kak Fiezz, Mr hubby & Mama, korang boleh rujuk kat link bawah ni...

Percutian Backpackers Ke Hatyai Part 1 
Percutian Backpackers Ke Hatyai Part 2
Percutian Backpackers Ke Hatyai Part 3 
Percutian Backpackers Ke Hatyai Part 4 
Percutian Backpackers Ke Hatyai Part Pesta Songkran 
Percutian Backpackers Ke Hatyai Part Makan 

Yeay..selesai entry bercuti ke Hatyai..Sorry,tertinggal entry penutup ni..Boleh la kak fiezz ingat dah siap semua.Sekali bila check2 balik kat entry yang dah publish,aiseh tertinggal entry balik ke Malaysia dari Hatyai..sabor je la..okey,sambung cerita..Dah nama percutian backpackers, sejenis bercuti yang main redah je..Kisahnya kitaorang tak book tiket balik ke Malaysia..Ingat nak booked siap2 tapi mr hubby risau kitaorang terlmbt bgn ke apa atau tak ada transport dari hotel nak ke stesen bas/keretapi jadi dah tertinggal keretapi atau bas..Dah membazir di situ, jadi kita main konsep redah je masa nak balik ke Malaysia..Lepas checkout dari hotel, kitaorang berjalan kaki ke bangunan Central (rujuk gambar). Kat sini ada travel agen untuk kita cari kenderaan (tut tut atau teksi)  hantar ke imigresen Thailand..tapi tak semudah itu korang sebab masa ni ramai pelancong so kebanyakan teksi yang staff travel agen ni call semua dah penuh..Nak cari tut tut, kata staff tu, tut tut tak boleh hantar ke imigresen sbb jauh..okey, pasrah kitaorang keluar dari situ..Duit bhat tggal 800 bhat je..Lepas keluar dari travel agen ni, lalu satu tut tut..try tanya..sekali dia cakap boleh hantar sampai imigresen..dia letak 900 bhat tapi kitaorang ckp ada 800 bhat je..dia setuju..legaaa...lepas dah naik tu, driver tut tut ni berhenti kat tepi jalan..ah sudah!!kenapa plak ni...Nampak dia gi beli air..Masa dia nak naik balik tu, dia cakap nak 900bhat..Derrr,dah cakap tadi kitaorang ada 800 bhat je..kalau ada, memang dah bagi je...Tapi masa dah sampai kat imigresen, kitaorang bayar 800bhat & bagi semua duit syiling bhat yang ada..Selamat sampai di imigresen thailand..proses untuk keluar berjalan lancar..Dari situ, kitaorang jalan kaki masuk ke Malaysia..hehe..Ada motor2 orang sana boleh bawakkan sampai ke Imigresen Malaysia..Tak jauh sangat pun..Tapi kitaorang nak adventure gitu...Jalan kaki...


 Ni kat travel agen area Central..Sementara staff tu call teksi, kak fiezz posing sat...

 Kat sini malam2 happening, nak cari makan, souvenir senang sangat...so kalau ke Hatyai, korang stay area sini...Ada hotel kat sini tapi kak fiezz lupa nama dia...Korang cuba google la..
 
Tut-tut yang kitaorang naik dari pekan Hatyai sampai ke Imigresen Thailand..Selesa..Besar..dan cantik...
Setengah perjalanan, driver suruh mak mertua kak fiezz duk depan..Ingatkan pasal apa?Rupanya dia takut mama panas..gitcuuu...eh..baik pulak driver tut-tut ni...

Driver tut tut yang hantar kitaorang sampai ke Imigresen Thailand. Kalau korang ke sini, nak cari transport boleh ctc dia (nanti kak fieZz update.nak cari no.phone dia dlm hp)...

 
Dah lepas pemeriksaan imigresen Thailand..Dari sini nak ke Malaysia, dekat je...Tapi masa ni panas meleting..Berpeluh gak la weiii...

 
Sampai dah Malaysia...


 Berjalan dari Imigresen Thailand sampai ke Malaysia..Fuhhh..Adventure sungguh rasanya percutian kali ni..Banyak berjalan...Tapi fun... ;)

 Yeay..Dah sampai ke stesen keretapi Padang Besar..Dari Imigresen Malaysia ke sini, tak jauh sangat..Kalau korang sampai ke Padang Besar ni nak masuk ke Hatyai tak nak berjalan..Jangan risau..Kat luar imigresen Malaysia, ada motor2 orang Thailand untuk hantar korang ke Imigresen Thailand..Tak mahal pun dalam 70bhat..
 
Kitaorang pit stop kat Parit Buntar sebab mama nak jumpa cucu dia, dak Arif...


 Kepenatan mama..Kak Fiezz bersabar dengan cina belakang tu..kak fiezz nak tengok pemandangan luar, dorang sibuk la duk buka tutup tirai tingkap..haih...Takut benor kena panas...Nasib baik dekat je dari Padang Besar nak ke Parit Buntar ni...

 Menginap 1 malam di Hotel Damai, Parit Buntar..Sila abaikan muka sememeh & kepenatan itu plus seluar kotor..haha

Esoknya naik bas balik ke Kuala Lumpur dari Parit Buntar..
Selesai percutian ala backpackers Kuala Lumpur-Hatyai-Parit Buntar-Kuala Lumpur

Percutian seterusnya..hehe

Give Away

Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Lokmanamirul

11:29

Dah lama tak joint GA (Giveaway)..Kak Fiezz nak joint la Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Lokmanamirul ni..Macam menarik pulak hadiah dia tu, kan..Untung-untung terpilih dapat RM100..Boleh shopping kat SGshop..Kak Fiezz pernah membeli-belah kat situ dulu..Dah siap daftar lagi kat SGShop..Kak Fiezz guna username - FiezaSani..Senang nak ingat nama username untuk login shopping lagi kat SGShop ni..Kak Fiezz suka shopping kat SGShop ni sebab best..Banyak barang murah-murah..Ni kalau dapat RM100, memang syok la weiii..eh!!kalau menang..Tak pe..Berangan itu tidak salah..hehe..Agak-agak korang la kan kalau kak fiezz dapat RM100 tu, apa la yang kak fiezz nak beli yeak..hmmm..jom kak fiezz share..


Kak Fiezz nak beli ni sebab senang nak vakum karpet kat rumah tu..Penat la nak guna penyapu lidi nak buang habuk & segala kekotoran yang melekat kat karpet..Nak angkat, berat..Jadi memang perlu sangat vakum ni..Lagipun tengok macam senang nak guna, tak ada macam vakum biasa yang besar & berat macam hat biasa...Nampak model tu, sambil minum ayor je boleh guna vakum..suka suka suka..Jadi rasa macam wajib beli je ni..hehe..motif sangat kan..


Item ke-dua yang kak fiezz nak..

Kalau dah beli vakum ni, boleh tambah satu lagi karpet..hehe..Ruang tamu rumah kak fiezz jenis panjang..Jadi kalau letak 2, tak ada masalah rasanya..Boleh tutup sikit tikar getah yang dah berlubang sikit tu..ngeee

 IKEA Style Of Modern Living Room Table Bedroom Carpet Covered With Tatami Lamb Bedside Rectangular Hair

Jadi ni dua item yang kak fiezz nak berminat nak beli kalau terpilih antara 10 pemenang untuk memenangi RM100 shopping di SGshop..Moga-moga menang..Aaminn..Kalau korang nak joint gak, sila la klik link Giveaway yang kak fiezz dah bagi kat atas tu..

LifeStyle

Pelbagai Fungsi Handmade Wristlet Baru Ni

10:37

Handmade wristlet baru kak fiezz..Handmade wristlet gitu..Senang guna wristlet ni..Boleh sumbat segala kad, handphone dalam satu beg je..Haritu masa beli, cadangnya nak letak handphone sebab time lunch kak fiezz pegang handphone & purse gitu je bila nak beli makanan kat cafe..Risau kot terjatuh ke apa kan handphone tu..Dah la handphone dah hint nak bermasalah..Kak fiezz mencari la wristlet..Kebetulan pulak ternampak kawan kak fiezz post handmade wristlet dia dalam facebook..Suka la weiii..Terus kak fiezz tanya harga..Okey, reasonable sebab buatan tangan..Untuk kak fiezz okey je pasal harga..Lepas tu Kak fiezz terus pilih kain untuk wristlet ni.. Kak fiezz nak corak abstrak..tak nak la corak kartun-kartun..tak berapa berkenan..Kawan kak fiezz bagi pilihan corak kain..Mula-mula corak yang kawan kak fiezz bagi tak berapa nak menepati sangat citarasa kak fiezz..Mungkin orang lain suka..Kak fiezz tak..Citarasa kita berbeza...So kak fiezz request nak corak abstrak..Nasib baik kawan..Kalau tak, mesti kawan kak fiezz angin nak layan request kak fiezz yang ngengada ni..hehe..Lepas tu kawan kak fiezz bagi corak yang dalam gambar ni tapi ada beberapa pilihan warna..Rambang mata jap nak pilih warna apa..So, biasa la kak fiezz..suka ambil warna selamat bak kata officemate kak fiezz..kak fiezz pilih yang dalam gambar ni..Sekejap je kawan kak fiezz buat..rasanya dalam masa seminggu dah siap..kak fiezz order 4hb April, 2017 & 7hb April 2017 dia dah pos pada kak fiezz..Oo..lupa pulak nak infrom kawan kak fiezz ni memang tailor..Dia pandai jahit..Dia memang ambil tempahan macam-macam yang berkaitan dengan bidang jahit-menjahit ni..Nanti kat bawah kak fiezz bagi IG / FB dia..pi la terjah..Macam2 jenis beg dia jahit..tabik spring kat dia sebab pandai menjahit..kat rumah kak fiezz walaupun ada mesin jahit memang krik krik la..kak fiezz tak minat nak menjahit...hehe...


Cantik tak?Ni la purse merangkap wristlet kak fiezz..Insyaallah, tak hilang sebab ada nama tu..hehe

Letak la segala-gala kad dalam tu..siap buku bank..handphone..multifunction betul..Suka suka suka...

Ni social media kawan kak fiezz yang buat handmade wristlet ni..Kot la ada yang berkenan ke, kan..hehe

Facebook ~ NurMaialina Llimin
Instagram ~ inahaireina

Promosi Ramadhan Juice Works RAYA RUSH

11:31


Hanya SEKALI setahun ia akan berlaku daripada 1 Mei sehingga 20 Jun! Ya apa yang kita katakan adalah Juice Works RAYA RUSH!

Diperbuat daripada cranberry yang telah dihancurkan dan juga tembikai, dicampurkan dengan combinasi ais krim sobet vanila rendah lemak dan jus air kelapa, ia adalah minuman berbuka puasa yang MANIS, SEJUK dan MENYEGARKAN.

Kenape cranberries? Mereka juga dikenali sebagai sumber yang sangat baik untuk Vitamin C, serat dan mangan – yang mana ia baik untuk pembinaan tulang. Ia juga adalah kaya dengan Vitamin E, yang baik untuk membantu melindungi sel daripada kerosakkan yang deisbabkan oleh radikal bebas dan Vitamin K – dimana ia adalah penting untuk pembekuan darah dan juga membina tulang yang kuat. Ia juga mempunyai tembaga untuk membantu menghindari jangkitan dan ostereoporosis, dan asid Panthothenic (yang juga dikenali sebagai Vitamin B5) untuk membantu menukarkan makanan kepada tenaga dan membantu penggunaan rotein dan lemak badan anda.

Kenape tembikai? Terdiri daripada kira-kira 92% air, tembikai adalah satu sumber menghilankan dahaga yang hebat. Ia juga mempunyai Vitamin A, B6 dan C dan juga lycopene yang sangat signifikan – dimana ia berguna untuk mencegah kanser dan pengerasan arteri – selain antioksidan dan asid amino.

Kenape Jus Kelapa? Digelar “minuman sukan alam semulajadi” oleh sesetengah orang, berkalori rendah, jus lemak dan kolesterol bebas ini kaya dengan elektrolit yang membantu dalam fungsi tubuh kita. Kandungan Potassium adalah lebih tinggi daripada empat batang pisang. Potassium adalah baik untuk mengawal keseimbangan cecair seseorang dan juga membantu mengatasi kesan-kesan natrium untuk mengekalkan tekanan darah yang sihat. Ia juga AMAT menghidratkan.

Akhir sekali, ketiga-tiga buah-buahan ini juga baik untuk membantu senak, kerana kepekatan serat yang tinggi. Ia juga boleh membantu untuk mengurangkan berlakunya refluks asid. Jadi, jika anda bimbang memakan makanan berlebihan atau tidak dapat memakan makanan yang seimbang semasa musin puasa ini, MINUMLAH minuman RAYA RUSH daripada Juice Works hari ini!

Ada apa lagi? Hanya pada musim Ramadhan ini, Juice Works menawarkan promosi “BELI 1 PERCUMA 1 JUNIOR”**, untuk minuman Raya Rush. Tawaran ini sah daripada 27 Mei sehingga 27 Jun disemua Juice Works kiosk dari 6 petang sehingga 8 malam.

Dari kami semua di Juice Works, Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya!

**Terma & syarat
·         Tawaran ini sah sehingga stok masih ada
·         Promosi ini tidak boleh digabungkan dengan promosi / diskaun / tawaran / baucar lain


·         Minuman percuma yang dipilih mestilah mempunyai nilai yang sama atau lebih rendah daripada nilai minuman yang dibeli
·         Promosi minuman percuma ini adalah sah untuk pembelian minuman Raya Rush sahaja
·         Semua keputusan oleh Juice Works Malaysia adalah muktamad


Maklumat lanjut mengenai runcit:

Minuman Raya Rush boleh didapati dalam tiga saiz cawan:

·         Junior (250ml) RM8.95;
·         Midi (450mL) RM9.95;
·         Power (650mL) RM10.95. (Harga yang dipaparkan adalah termasuk 6% GST)

*Boleh didapati di semua cawangan JuiceWorks & JuiceWorks 2GO di Malaysia*




MENGENAI JUICE WORKS Malaysia



Juice Works Malaysia adalah perintis syarikat jus buah-buahan yang segar di negara di mana mereka dipercayai oleh beribu-ribu pelanggan-pelangang setia untuk kraf yang mengunnakan ramuan bahan-bahan semulajadi yang terbaik.

Diasaskan oleh Jason Choy dan Ling Mooi Li, pasangan berkenaan membuka kiosk pertama di pusat beli-belah Curve pada Disember 2004. Setelah tidak lama ia dibuka, kisok tunggal ini telah memenangi pujian daripada pelanggan-pelanggan untuk menu jus yang sihat dan smoothie yang sangat lazat.

Bermula daripada satu kiosk, Juice Works Malaysia telah berkembang sebagai syarikat pembekal jus buah-buahan dan smoothie segar premium di negara ini yang mengkhusus dalam menu hebat untuk lebih daripada 30 pilihan buatan tangan. Jenama ini terkenal dengan minuman sihat yang segar, dibuat selepas pesanan dan lazat menjamin pelangan akan kembali melawatnya lagi. Daripada eksekutif perniagaan yang sibuk kepada ibu bapa dan pengguna yang mementingkan kesihatan, Juice Works Malaysia mempunyai minuman yang sesuai dibuat segar untuk setiap keperluan individu.

Juice Works Malaysia kini boleh dijumpai di 28 lokasi di seluruh negara dengan banyak lagi akan di buka pada masa yang akan datang. Bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk gaya hidup sihat, Juice Works Malaysia juga menawarkan peluang francais sebagai sebahagian daripada rancangan pengembangannya, serta kiosk mudah alih untuk menyampaikan minuman kepada pelanggan yang asyik bergerak.

Untuk maklumat dan imej, sila hubungi
Chan
GreatWorks Marketing


Mobile +6010 295 4802
e-mel chan@greatworksmarketing.com

Jalan-Jalan Cari Makan

Terjah Kedai Makan SUKHUMVIT di Petaling Jaya

11:50



 Sumber gambar dari Mr.GOOGLE..

Nak share dengan korang, minggu lepas Kak Fiezz jalan-jalan cari makan..Sebelum ni Kak Fiezz & mr hubby dah pernah try makan kat SUKHUMVIT Petaling Jaya ni..Harga makanan kat sini, okey la dalam erti kata lain, boleh dibayar..Yang kak fiezz perasan, dah 2x makan kat sini masa bayar kalau ada yang sen2 tu, cashier tak kira..hehe..Kira okey la kan..Jarang kedai makan yang tak kira sen2 ni..Kalau cafe kat ofis kak fiezz ni, memang berangan je la nak dapat diskaun sen2 tu..eh!!tersasul ke topik lain plak..masuk balik topik tadi..Kalau tanya kak fiezz, harga makanan kat SUKHUMVIT Petaling Jaya ni, standard harga makan kat area KL/Selangor..Tak ada la mahai benor..Lokasi kedai ni pun strategik, tepi lebuhraya kalau nak ke area Petaling Jaya.Kalau korang tahu Taman Dato' Harun, Petaling Jaya kedai ni kat sini je..Kalau korang lalu kat highway ni, boleh nampak la kedai SUKHUMVIT Petaling Jaya ni..Mula-mula haritu kak fiezz & mr hubby ingat restoran apa?Maksud kak fiezz, ingatkan restoran bukan islam sebab nama dia tu, hah..Tapi tiap kali lalu, ada la nampak ramai gak orang melayu makan..Jadi kitaorang cuba  singgah..Sekali bila dah sampai ke kedai, kedai melayu daaa..konsep Thailand rasanya..Pekerja-pekerja dia pun semua orang melayu kita la weiii..Tue la orang cakap 'dont judge the book by it's cover'..Masa first time cuba haritu, kak fiezz lupa nak tangkap gambar..Dah lapar sangat...Jadi minggu lepas, saja ulang lagi sekali..Bawak adik kak fiezz dan wife dia...Ni la menu yang kitaorang order haritu...




sukhumvit petaling jaya 
 Set untuk 4 orang makan ni RM79.00

Ikan Siakap Masak 3 Rasa
Udang Masak Merah
Telur Dadar
Tom Yam SUKHUMVIT (tomyam seafood)
Sayur Campur
Ayam Goreng Daun Limau
Air (1 Jag)
Nasi (4 orang)

Kitaorang tambah - Nasi 1 pinggan + Air Teh O Limau + Air Teh O
Total RM83.80
Bayar RM83 sahaja..Yang sen tu diskaun..

sukhumvit petaling jaya
 Muka happy memasing dapat makanan..Mana taknya..Kak Fiezz, Mr hubby & Adik kak fiezz dari tengahari tak makan.. 

Yang bestnya kedai ni, order korang cepat siap...dah 2x kak fiezz ke kedai ni, memang tak mengecewakan..Baru je order..Dalam 10-15 minit lebih kurang, makanan dah sampai ke meja..Rasa makanan dia pun sedap..Kira kena la dengan tekak kitaorang yang jenis tak cerewet sangat ni...Layanan pekerja-pekerja dia pun mesra gitu, ambil order pun senyum je..Kak Fiezz suka..Jadi Kak Fiezz bagi 5/5 bintang ;)

vacation

Percutian Bajet Ke Melaka Bandaraya Bersejarah

12:39

CUTI BAJET KE MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH


Entry ni percutian bajet ke Melaka Bandaraya Bersejarahdengan family kak fiezz bulan Februari lepas..hehe..Baru nak up kat blog??Nampak tak kebizian yang jangan ditanya sebab kak fiezz pun tak tahu bizi apa?hehe..Dah stop membebel fieza, jom sambung story pasal cuti2 ke melaka..Kenapa pilih Melaka Bandaraya Bersejarah?Kak Fiezz suka sebab melaka banyak tempat-tempat bersejarah..tempat-tempat menarik boleh terjah..Kak Fiezz dah beberapa kali bercuti ke sini..Memang suka sangat..Paling wajib kalau ke Melaka, jangan lupa cuba Asam Pedas kat sini..Asli & sedap..Terangkat makannya..hehe..Kalau dah nama cuti-cuti ni, wajib la booking hotel kan?kalau tak, nak tidur kat mana pulak..Lain la kalau tempat kita nak bercuti tu ada rumah saudara-mara, boleh tumpang sehari dua..tapi tak best rasanya kalau bercuti tumpang rumah orang ni..Lagi selesa biar la kita keluar duit sendiri untuk menginap di hotel..Harga hotel sekarang pun tak ada lah mahal sangat..Kadang dapat diskaun bila booking melalui apps atau mana-mana website yang menawarkan tempahan hotel..contohnya macam TRAVELOKA..Pernah dengar kan?Yang tak pernah meh nak share sikit info pasal TRAVELOKA ni...

INFO TRAVELOKA

Website yang menyediakan maklumat perkhidmatan untuk pembelian tiket & tempahan hotel ke mana-mana destinasi percutian pilihan korang...Selain itu Traveloka juga ada memberi sikit info, panduan & tips mengenai tempat percutian yang korang bakal bercuti tu...Jadi di Traveloka, korang boleh membuat tempahan bagi hotel & tiket penerbangan di tempat yang sama...Tak payah nak buka website penerbangan, website hotel..pening je..Di Traveloka, semuanya ada & menawarkan harga yang berpatutan & mampu dibayar...

Okey, tahu dah kan pasal Traveloka, lepas ni nak cuti-cuti boleh buat tempahan hotel & tiket penerbangan di TRAVELOKA je..Penginapan hotel kitaorang kat Melaka ni, mr hubby dah booking awal melalui website lain, kalau tak boleh kongsi sikit info..Tak pe, KIV next vacation utk booking dengan TRAVELOKA..

Jom sambung kisah percutian kak fiezz & keluarga di Melaka...


melaka bandaraya bersejarah
The Explorer Hotel, Melaka
Hotel penginapan kitaorang..Strategik sangat hotel ni sebab dekat dengan jalan utama berdepan dengan area Menara Taming Sari..Nak cari makan, nak shopping, nak jalan-jalan kat area situ, naik atas bukit Paul yang berangin tu..Semua walking-distance je..

Antara aktiviti korang di Melaka?
melaka bandaraya bersejarah

Mendaki bukit untuk naik kat atas Bukit St. Paul ni di area A Famosa..Boleh tahan juga weii, nak naik ke bukit ni..Tapi rasa berbaloi bila dah sampai ke atas sebab best..berangin..Kat atas ni, selain boleh tengok pemandangan bandar Melaka, korang boleh tengok tinggalan sejarah yang ada kat sini.Di bawah kaki Bukit St.Paul ni pulak, ada lagi tarikan lain antaranya Bangunan Merah (Stadhuys), Porta De Santiago tinggalan A Famosa & Muzium-muzium...
melaka bandaraya bersejarah
Seronok posing kat atas Bukit St. Paul ni sebab berangin je..

melaka bandaraya bersejarah
Jalan-jalan kat Pantai..Amboi mak & abah, kemain dating sambil ditemani cucu...hehe
melaka bandaraya bersejarah

Aktiviti waktu malam, kat area Melaka dekat dengan Menara Taming Sari ni happening, macam-macam ada..Uptown ada..aktiviti berbasikal, naik motor & naik beca ni antara aktiviti yang kitaorang buat..Kak Fiezz & mr hubby exercise di malam hari, berbasikal...adik kak fiezz & wife dia, naik motor eletrik ni..Tak penat sangat naik motor ni..Naik basikal, agak mencabar weiii..
melaka bandaraya bersejarah
Mak kak fiezz, Iman & seorang lagi adik kak fiezz naik beca..Si Iman nak naik beca...Berkenan dia tengok lip lap lip lap beca2 kat sini...

melaka bandaraya bersejarah
Menyelusuri Sungai Melaka
melaka bandaraya bersejarah
Pemandangan sepanjang menyelusuri Sg.Melaka
melaka bandaraya bersejarah
Okey, dah habis sesi menyelusuri Sg.Melaka lebih kurang 45 minit...So, sampai ke jeti, posing la weiii berlatar belakangkan Sungai Melaka..
melaka bandaraya bersejarah
Ni masa berjalan di sekitar Menara Taming Sari..Banyak tempat2 menarik kat sini..Antaranya yang terkenal kalau di Melaka ni A Famosa, Bangunan merah kat belakang tu & banyak lagi..Keretapi belakang tu ada jual cenderamata untuk pelancong-pelancong yang nak membeli cenderamata dari Melaka...
melaka bandaraya bersejarah
Feeling young..hehe..
melaka bandaraya bersejarah
Memorial Pengisytiharan Kemerdekaan..

melaka bandaraya bersejarah
 Banyak info pasal sejarah kemerdekaan boleh kita belajar kat sini...

melaka bandaraya bersejarah
Yang ni di salah satu muzium dekat dengan jeti bot menyelusuri Sungai Melaka..Masuk percuma..
melaka bandaraya bersejarah
melaka bandaraya bersejarah
Ni antara tempat & aktiviti yang Kak Fiezz buat masa cuti-cuti ke Melaka..Banyak lagi tempat lain tapi biasa la percutian singkat & bajet..Jadi kita terjah yang mana dekat dengan hotel je memandangkan kedudukan hotel yang kitaorang menginap ni sangat strategik & semua tempat2 yang kak fiezz dan family terjah ni cuma walking distance...Jadi next time, cuti-cuti dalam Malaysia, kak fiezz nak cuba tempah penginapan di hotel melalui TRAVELOKA pulak..Nanti kak fiezz kongsi..Buat masa ni, tak ada lagi perancangan bercuti ke mana-mana dalam Malaysia..Akan Datang..Mana tau, babymoon ke?eh!!hehe