Lactose Intolerance?Banyakkan Susu Badan

10:38

Baru ni ada 1 komen kat entry yang kak fiezz review pasal satu produk ni untuk banyakkan susu badan untuk ibu2..Komen tu mula2 kak fiezz tak faham sebab pengomen sebut perkataan Lactose Intolerance..Haih, apa ke menda la pulak ni?Maaf la, tak baper nak pandai pasal ni..Jadi kak fiezz cari info kat mr gugel, apa ke menda la Lactose intolerance ni..Dari hasil cari kat mr.gugel, Lactose Intolerance maksudnya alahan pada laktosa..Dalam erti kata lain Alahan laktosa adalah ketidakupayaan untuk menghadamkan gula susu atau laktosa.  oo..gitu..tapi kak fiezz tak pasti alahan laktosa ni untuk semua jenis susu ke apa..maksud kak fiezz susu lembu dan susu kambing..tapi kat bawah ni info yang kak fiezz dapat dari blog Laman Seri ni..Produk yang kak fiezz review kat entry NI  kandungannya terdiri daripada bahan2 semulajadi & antaranya susu kambing...Jadi si pengomen minta cadangan kak fiezz okey ke tak dia nak cuba satu lagi produk lain iaitu Pump It milkbooster..Haih, kak fiezz tak expert uolls..Kak fiezz bukan pakar penyusuan badan..Jadi tak berani nak cakap produk tu bagus..produk ni bagus..Produk tu gerenti boleh banyakkan susu badan..Produk ni boleh banyakkan susu badan..Kalau uolls nak tahu, kena la cuba sendiri produk tu mengikut kesesuaian badan masing-masing...Lepas tu boleh rasa sendiri produk2 tu berjaya banyakkan susu badan macam yang uolls nak ke tak...

Eh..Lupa pula, ni info mengenai makanan yang mengandungi laktosa macam awal entry kak fiezz tadi...

Makanan mengandungi laktosa termasuk:
  • Susu dan hasil tenusu seperti keju, mentega dan lain-lain.  
  • Coklat dan minuman coklat dan berperisa coklat.
  • Aiskrim.
  • Margerin.
  • Roti dan biskut.
  • Bijirin sarapan.
  • Manisan susu (candy), gula-gula yang mengandungi susu.
  • Susu pekat manis.
  • Susu cair.
Laktosa juga terkandung dalam makanan berikut:
  • Semua jenis susu.
  • Gandum dan protein susu.
  • Susu tepung.

Jadi untuk ibu2 yang ada masalah LACTOSE INTOLERANCE macam pengomen kak fiezz ni, kak fiezz nak cadangkan cara alternatif iaitu amalan pemakanan herba tradisional..100% asli hanya menggunakan serbuk manjakani..yea..kak fiezz sekarang agen jamu manjakani jadi kalau korang ada masalah2 wanita yang pernah kak fiezz kongsi kat SINI & SINI..Korang boleh roger kak fiezz, k..Insyaallah kapsul serbuk manjakani boleh membantu masalah2 yang korang hadapi tapi dengan syarat utama, korang WAJIB KONSISTEN..Jangan makan sebotol, tak nampak kesan..terus berhenti..No..salah itu..Bagi masa untuk jamu manjakani tu bertindak dalam badan kita..eh!!boleh ke ibu2 yang menyusukan badan makan kapsul serbuk manjakani?Mesti ramai yang tertanya2...okey, kejap lagi kak fiezz bagi testimoni dari founder jamu manjakani sendiri sebab dia pun tengah menyusukan anak & testimoni dari ibu2 yang menyusukan baby yang dah mencuba sendiri jamu manjakani...


Testimoni founder

www.fiezasani.xyz


Kalau korang masih ragu-ragu? Terpulang..Tepuk dada tanya selera..Kat bawah ni testimoni yang founder kongsikan kat status dia..Kak fiezz, edit sikit supaya senang korang nak baca...

www.fiezasani.xyz





Jadi ibu-ibu yang nak mencuba sendiri jamu manjakani boleh roger2 kak fiezz, k ;)

WhatsApp 0163333046

You Might Also Like

2 Comment