AFB Feeds

Memudahkan Kerja-Kerja Di Dapur

11:35


Homemade pes cili..Hasil air tangan fiezasani..Sebab..Untuk memudahkan kerja-kerja di dapur pada hari bekerja..Maklum la wanita berkerjaya gitu..Kadang beli lauk dah siap..Tapi kalau hari-hari beli lauk luar, boring juga..Jadi sesekali kalau rasa nak masak, bahan-bahan asas dah siap..Senang kerja..ngeee

Botol yang kaca tu, cili kering kisar je..Bekas plastik yang tutup biru tu campuran cili kering + bawang merah + bawang putih..Yang tu kawan pejabat aku yang punya idea sebab dia buat macamni gak..Jadi moh la kita buat juga..Dulu tak pe, sebab kitaorang duduk sekali dengan mak..Petang balik kerja, mak dah siap masak..ngeee..Sekarang ni mak dah pindah duduk kat kampung, kena la ahkak turun ke dapur petang-petang lepas balik kerja, kalau tetiba mood nak masak tu datang..

Jadi homemade pes cili ni memang membantu sangat kerja-kerja di dapur..


You Might Also Like

5 comments

  1. PC pun buat macam ni juga kak..mudah..

    ReplyDelete
  2. cik nor kalau rajin buat..klu tak? faham2 la..haaha

    ReplyDelete
  3. Bagus idea ni.. Bila dah kembali masak nanti kena buat jugak camni.. hehehe

    ReplyDelete
  4. haa bg bkerjaya, kita ni kena bijak atur masa lagi2 dekat dapur. smua kena ready spya jimat masa kita nak masak dan mudah bkerja di dapur =)

    ReplyDelete
  5. bagus idea ni. kalau selalu beli makanan kat luar, lama2 boring juga. pastu kita tak tau tahap kebersihannya kan

    ReplyDelete

Flickr Images

ShopLink Asia

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.