AFB Feeds



Berfikir Positif Buat Kita Lebih Produktif

08:52


Rutin harian aku wajib berfikiran positif dalam apa jua perkara..Tapi kadang-kadang kalah juga bila orang sekeliling bercakap sesuatu yang terus tukar aura positif aku kepada aura negatif...hmmm
Kadang-kadang aku macam malas nak rapat atau baik dengan sesiapa..sebab?aku bercerita untuk luah perasaan tapi topik tu kena balik kat batang hidung aku...
Aku tak minta untuk orang faham situasi aku sebab orang yang tak berada dalam situasi aku ni, memang tak akan faham..Diaorang tak akan faham orang-orang macam aku ni sangat sangat sensitif..Jangan la cakap berkenaan topik tu walaupun sikit kalau tak faham..Orang luar buat2 faham je tapi sebenarnya takkkk...Walaupun perkara tu macam agak susah untuk aku tapi jangan sebut secara terang-terang dengan aku..Yea..memang aku senyum tapi tahu tak dalam hati aku macamana?Sebab aku senyum, aku tak tahu nak buat reaksi macamana bila orang sebut secara berdepan dengan aku...Jadi aku mampu buat SENYUM...Aku cover hati yang sedih tu dengan SENYUM...

Jangan tukar aura positif aku kepada negatif..Setiap hari aku cuba untuk berfikiran positif, tau tak?

Oppss..entry ni bukan pasal bos baru aku..setakat ni bos aku alhamdulillah, aku boleh kerja dengan dia..Ni berkenaan perkara yang sangat-sangat peribadi untuk aku..

Okey, masuk balik mood positif dalam badan..Pi jauh-jauh negatif...sibuk je...
Orang tak perlukan Negatif la..Orang perlukan Positif 

SENYUM 

:D

You Might Also Like

2 comments

  1. Yeahhhhh jom sentiasa positif.. tak yah kisah cakap org lain... hehehe

    ReplyDelete
  2. Betul kak..betul..adakala sesetengahnya tidak sensitif pun dengan keadaan kita..yang sedih dijadikan jenaka..ada juga yang buat2 faham tapi rupanya nak mengenakan kita...subhanAllah sakitnya..sedihnya...

    ReplyDelete


Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.