AFB Feeds

Produk Review 2016 Di Blog Fieza Sani

09:30

Produk review di blog Fieza Sani untuk tahun 2016


Alhamdulillah..Di beri kepercayaan untuk buat review produk2 kat atas ni untuk tahun 2016..Tahun lepas juga, tahun aku expose diri sebagai blogger..aku berblogging dah lama..sejak tahun 2012 lagi..tapi masa tu on off update blog..Nak bagitau orang aku ada blog pun segan..tapi sejak tahun lepas baru aku buat pengumuman secara rasmi yang aku ni seorang blogger..buat announcement bukan la aku buat press conference macam artis2 selalu buat kalau nak kahwin..aku share entry2 aku kat fb personal aku..dalam fb personal aku tu, semua kawan-kawan, sedara-mara ada..segan juga sebenarnya tapi untuk kenalkan nama aku sebagai blogger, redah je la..lagipun ada antara PR yang bagi aku job untuk review produk ni, friend dengan aku kat fb..Jadi bila aku kongsi entry post aku di FB sekaligus nak buktikan pada PR aku buat kerja..Bukan dapat barang, senyap..eh!!na mo macam tu..Nanti orang tak percaya kat kita lagi..Nak dapat job lain pun susah..

Apa Yang Best Jadi Blogger?



**Dapat barang free
**Dapat bayaran hasil review (tak semua review dapat bayaran..depends)
**Dapat voucher

Best, best juga tapi kerja kena jalankan juga yea..Dapat barang free memang best tapi kena faham..Dapat je barang, bermaksud blogger kena buat kerja..Mula-mula kena guna dulu produk ni..Dah cuba dalam seminggu-dua, kena tulis dengan jujur pengalaman kita gunakan produk2 ni..seee..nampak je macam senang kan..kebanyakan barang yang dapat ni, produk baru yang akan diperkenalkan di pasaran..Jadi pihak PR akan cari blogger untuk sebarkan dulu maklumat mengenai produk2 ni di internet..Kebiasaannya pengguna akan mencari dahulu maklumat berkaitan produk di Google..Jadi ni la fungsi blogger..Untuk sebarkan maklumat...Kalau dalam friendlist korang ramai blogger, mesti kadang tengok blogger akan up teaser dulu produk ni di fb..Nak bagi orang tengok dulu..berkenalan dulu dengan produk..Bila blogger dah up entry di blog, korang boleh baca maklumat selanjutnya kat link blog blogger tersebut...Bila korang cari maklumat pasal produk tu, mesti akan keluar senarai yang berkaitan dengan carian..

Part yang tak best, seperti aku beritahu tadi kebanyakan produk yang blogger dapat ni produk baru di pasaran..Jadi bila blogger antara yang terawal guna, berisiko untuk dapat kesan sampingan kalau tak bersesuaian dengan badan memasing..ok, part ni seremmm sikit untuk aku..Kalau korang tengok antara produk review aku tahun lepas ni, tak ada yang berkaitan dengan makanan/minuman kesihatan..Aku tak berani sebab takut kesan sampingan pada badan sendiri..Kebiasaannya aku akan ambil produk yang 'safe' untuk aku..Contoh macam kat atas...Dan ada antara produk ni, bila aku guna serasi..Contoh Magic Jelly Lovera..Aku konsisten guna sampai sekarang..Siap dengan mak aku pun terjebak sama..Sebab serasi..Masa dapat ni free sebab buat review..Dah jadi pengguna setia, kena la beli..Melampau nak free lagi..Nampak tak?Untung seller..Terus dapat pengguna setia macam aku ni...

Hope tahun 2017 ni, dapat lebih banyak lagi offer untuk review dan advertorial..Kalau ada yang berminat, e-mail je kita  yeak?eh!!ter promote pulakkk...

You Might Also Like

5 comments

  1. Allhamdulillah... rezeki Allah sis:) semoga terus maju jaya sis....

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..
    Semoga 2017 makin murah rezeki..

    ReplyDelete
  3. byk benefit jd blogger kalo kita tau cara cmna kan =) soga sis di murahkn rezeki slalu amin =)

    ReplyDelete
  4. best jd blogger ni..rabia sejak jadi blogger lah..dapat byk rezeki sgt..menang contest..menang giveaway dari blogger..mcm2 rezeki rabia dpt..alhamdulillah..lepas ni nak masuk majalah lah pulak..kalau ada rezeki..masuk tv pulak..teringin nak jadi blogger famous macam yuyuzulaikha ,nisa kay..

    ReplyDelete


Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.