AFB Feeds

review

Sabun Eumora Pilihan Utama Bagi Yang Mementingkan Kecantikan

21:21

SABUN EUMORA


Pernah dengar tak sabun Eumora ni?

Mesti pernah kan?Glamour okey sabun Eumora ni..Masuk surat khabar lagi..Kat zaman google sekarang ni, korang search je mengenai Eumora,macam2 maklumat yang keluar..Jadi kalau  ada yang nak cuba sabun Eumora ni, aku sangat galakkan sebab aku dah try sendiri..best..tapi kalau korang macam tak yakin & nak tengok testimoni dulu boleh baca entry aku ni dulu...Lepas baca terus terbuka pintu hati nak pi beli sabun Eumora yang best ni..hehe

Macam aku beritahu awal tadi, baru2 ni aku sendiri dah cuba sabun Eumora..Sebab aku berani cuba, kandungan Eumora terdiri dari bahan-bahan organik..Aku sekarang memang penggemar barang2 dari bahan organik..Rasa selamat nak guna...Sebelum aku cerita lebih lanjut, jom nak kenalkan korang dengan kandungan dalam Eumora ni dulu...


Kandungan Sabun Eumora




Hydration MicroAlgae (Hma)?

**Terdiri daripada gabungan unik bahan semulajadi MicroAlgae.
**Kaya dengan vitamin B1, B2, B3 & B12 yang merangsang tenaga untuk kulit.
**Menguatkan kualiti pertahanan kulit.
**Memberi kelebihan untuk kulit kelihatan lebih cerah.

Moor

**Bahan semula jadi tanah liat organik dari Eropah yang kaya dengan nutrien 
**Tiada unsur tiruan
**Banyak antiseptik semula jadi, minyak pati dan lipid yang berlaku secara semula jadi.
**Ratusan herba, bahan organik, unsur surih, tumbuh-tumbuhan dan ekstrak semula jadi bunga bergabung untuk menghasilkan tanah liat yang bebas bau ini
**Bebas dari bau tanah liat yang kuat

Bagaimana Eumora Bertindak Untuk Membantu Masalah Kulit Kita?

**Kandungan Eumora mempunyai ph 5.5 yang sesuai untuk kulit muka kita
**Bertindak balas dengan cepat, bahan-bahan aktif dalam Eumora adalah dalam bentuk koloid (melekit) dan sangat kecil jadi lebih mudah diserap oleh sistem kulit.
**Menghalang jangkitan dan pertumbuhan bakteria yang boleh menyebabkan punca kepada masalah kulit.
**Mengurangkan keradangan dan bengkak (contoh seperti - jerawat)

Cara Guna Eumora?

Simple & Easy orang putih cakap..Senang sangat

Bahan Yang Diperlukan?

Sabun Eumora (Wajib la kan) + Air 

Basuh tangan korang dahulu dengan air..Ambil sabun Eumora & gosokkan pada tangan korang yang basah tadi (Jangan terus lalukan sabun dengan air untuk mengeluarkan buih)..Gosok di tapak tangan kita yang basah dahulu & bila dah mengeluarkan buih, terus sapu pada keseluruhan muka dan biarkan selama 3 minit untuk bagi meresap dalam kulit. Selepas itu, boleh di cuci..Nanti korang boleh rasa sendiri perbezaan lepas gunakan sabun Eumora..


Artikel yang disiarkan dalam New Straits Times. Telah diuji sendiri oleh wartawan NST selepas menghadiri pembentangan produk mengenai Eumora.

Antara Testimoni Sabun Eumora




Masalah yang dihadapi : Eye beg. 
Menggunakan bar Eumora dua kali sehari. 
Selepas: Kulit kembali menegang sekitar kawasan mata. 
Tempoh penggunaan: 1 minggu



Masalah yang dihadapi : Jerawat 
Menggunakan bar Eumora dua kali sehari
Selepas: Jerawat reda
Tempoh penggunaan: 4 minggu



Masalah yang dihadap : Jerawat dan parut, kecacatan pada kulit 
Menggunakan bar Eumora dua kali sehari
 Selepas: parut jerawat berkurangan, kulit berseri
Tempoh penggunaan: 16 minggu



Testimoni dari aku sendiri..Aku suka sabun ni sebab tak ada sebarang bau yang kurang menyenangkan. Selepas basuh muka, boleh rasa kulit muka lebih lembut & terasa tegang..Yang penting, aku guna sabun ni tak ada jerawat naik..haha..yelah, risau jugak takut tak serasi...nasib baik, okey..Aku pun dalam kategori tiada sebarang masalah muka yang teruk..Masa remaja dulu, ada la masalah jerawat semua..tapi bila dah meningkat dewasa ni, masalah tu dah beransur hilang..alhamdulillah..Guna pula sabun Eumora ni,
yang datang dalam satu pakej khusus untuk kecantikan. Menghilangkan jerawat, kedutan, garisan, jeragat, kulit kusam, whitehead, blackhead, eye bag, liang pori terbuka, kesan penuaan, kulit kendur, lingkaran hitam bawah mata, pigmentasi dan parut...Memang pakej la sabun Eumora ni...Kalau korang wanita ataupun lelaki yang mementingkan kecantikan dan kesihatan kulit muka, korang pun wajib pilih EUMORA sebagai pembantu peribadi korang di mana sahaja...Rumah, pejabat mahupun ketika bercuti...yes, bercuti..sebab masa aku cuti-cuti malaysia baru ni, aku bawa EUMORA la sebagai pembantu peribadi...tQ EUMORA...

Nak dapatkan EUMORA, korang boleh layari di~

review

PENAWAR RESDUNG PALING MUJARAB Ubat Alternatif Untuk Merawat Penyakit Resdung

21:35

UBAT RESDUNG PALING BERKESAN

ww.fiezasani.xyz

Resdung?Kita selalu sebut resdung..resdung..tapi tahu ke resdung tu apa?yaa, tahu..semua tahu resdung berkaitan dengan hidung...tapi apa puncanya?okey, meh sini nak kongsi info dengan korang pasal resdung ni..

Istilah tradisional - resdung merupakan ketidakselesaan pada hidung & organ lain yang menyebabkan kegatalan.

Istilah Saintifik - resdung merupakan virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka. Di mana virus ini turut mengalir bersama darah yang menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan.

Resdung adalah perkataan yang selalu kita gambarkan bila berkaitan penyakit hidung. Salah satu gejala resdung disebabkan jangkitan bakteria pada hidung & rongga di sekelilingnya..

Boleh dikatakan ramai antara kita yang menghidapi penyakit resdung ini cuma antara kategori biasa, sederhana ataupun teruk. Di antara tanda-tanda resdung yang biasa kita alami adalah :~ 

**Alahan pada habuk
**Bersin di waktu pagi
**Mata merah & berair
**Hidung sentiasa berair/selsema setiap masa terutama ketika cuaca sejuk dan awal pagi
**Gatal-gatal mata dan telinga terutama bila makan ayam,udang,ketam,ikan masin dan sambal belacan
**Berkahak
**Banyak jerawat
**Kurang pendengaran/penglihatan
**Sakit kepala
**Kelemumur
**Rambut gugur
**Nafas berbau
**Keputihan (untuk wanita)
**Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
**Sakit tekak yang berpanjangan & berulang
**Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan

Banyakkan simptom2 resdung ni..Walaupun nampak biasa tapi tetap menganggu aktiviti harian kita & menyebabkan tidak selesa.

Ada antara kita yang menghidap resdung mengambil ringan bila berkaitan dengan penyakit ni tapi tahu tak korang, penyakit ini boleh mendatangkan bahaya kepada penghidapnya. Bagi kanak-kanak boleh menyebabkan jangkitan pada mata yang mengakibatkan mata menjadi buta. Bagi orang dewasa, boleh menyebabkan nanah yang tidak dapat keluar daripada hidung akan masuk memenuhi ruang dalam otak. Bila ini berlaku, penghidap perlu menjalani pembedahan..Pembedahan?scary kan..Nampak macam ringan je penyakit resdung ni tapi kesan dia...


Rawatan Resdung?

Kebiasaannya ramai memilih untuk membuat rawatan lilin resdung..Ada antara kita buat sendiri di rumah dan ada juga membuat rawatan ini di spa-spa yang menyediakan perkhidmatan ini. Pilihan ikut poket masing-masing dan kerajinan..Terutama yang buat sendiri di rumah. Tidak kurang juga, banyak produk2 berkaitan rawatan untuk resdung yang ada di pasaran. Tapi bila dah terlalu banyak lambakan produk, kita jadi keliru untuk membuat pilhan terutama bila kita tidak tahu kandungan yang digunakan untuk menghasilkan produk itu. Aku?bila part ini, aku sangat berhati-hati..Jadi kat entry ni aku  nak kongsi dengan korang satu produk yang aku masukkan dalam kategori sebagai UBAT RESDUNG PALING BERKESAN berdasarkan pada testimoni-testimoni yang telah mencuba sendiri ubat ini..


www.fiezasani.xyz

Sesuai dengan namanya..Insya'allah berkesan untuk merawat penyakit resdung dari dalam..Ubat resdung ini diperbuat daripada serbuk akar kayu herba tradisional yang telah diwarisi dari turun temurun selama 40 tahun. Ubat ini dapat mengurangkan simptom2 resdung yang dialami terutama gatal-gatal di hidung, bersin di waktu pagi dan paling best alahan makanan laut telah berkurang. Kesan adalah mengikut penerimaan badan masing-masing & seperti biasa pastikan korang konsisten untuk amalkan produk ini secara berterusan. Kadang ada orang, makan untuk botol yang pertama dah nampak kesan. Ada yang ambil masa lama sikit. Jadi pastikan korang konsisten.

CARA PENGAMBILAN PENAWAR RESDUNG PALING MUJARAB



1 biji pagi & 1 biji malam (untuk permulaan). Sekiranya resdung beransur pulih kurangkan pengambilan selang sehari. Cara makan - korang boleh buka kapsul & masukkan serbuk akar kayu di dalam air kosong. Kacau hingga larut & minum..

Antara testimoni yang telah menggunakan PENAWAR RESDUNG PALING MUJARAB








Ni antara testimoni yang telah mencuba ubat PENAWAR RESDUNG PALING MUJARAB & membantu mereka untuk merawat penyakit resdung yang telah dialami selama bertahun-tahun...

Korang bila lagi nak rawat resdung korang tu?takkan nak biar melarat..Jadi cepat-cepat rawat sebelum menjadi lagi teruk..

Kalau nak mencuba produk PENAWAR RESDUNG PALING MUJARAB ni, korang boleh rujuk maklumat di bawah ini :~

WEBSITE : http://herbaresdong.blogspot.my/
Hubungi : Puan Aisyah (013-987 1616)

Di bawah ni sedikit maklumat untuk korang yang mencari juga penawar untuk buasir
PENAWAR BUASIR PALING MUJARAB BAGI KAUM LELAKI & WANITA
http://warisanislamic.blogspot.my/2012/04/majun-buasir-paling-berkesan-di.html

birthday

Celebrate Birthday Simple Je

11:16

Alhamdulillah..Sabtu lepas aku sambut birthday yang ke-tetttt..sejak2 dah masuk 3 series ni malas nak bagitau kat orang umur aku berapa...Dulu masa angka 2, okey lagi nak share..sekarang..tettt..rahsia..

Tak kisah la..angka cuma sekadar nombor je, kan...Yang penting, seiring dengan peningkatan angka tu, semakin matang dalam kehidupan..Alhamdulillah, masih bernafas di bumi Allah ni untuk melakukan amal ibadah & berbakti pada keluarga, suami...Diberi kesihatan yang baik..Kadang ada antara kita ni tak bersyukur...Di beri macam2 oleh Allah tapi tetap lalai..Eh!!aku bukan la baik sangat pun..Aku pun suka mengeluh jugak bila tak dapat sesuatu..Tapi bila terbaca kisah orang lain yang diberi dugaan lagi hebat, rasa syukur aku diuji sikit untuk belajar erti redha...

eh...macam touching plak aku punya ayat..okey, tak nak sedih..kita chill je..Anggap setiap ujian dari Allah tu untuk jadi kan kita lebih kuat & redha...

Jom nak share dengan korang, hadiah aku dapat dari mr hubby...Dah kahwin ni, hadiah dari mr hubby je ditunggu..Dari kawan2, faham je la perempuan kalau dah kahwin, kawan dah jatuh no. 2 3 4 dan seterusnya..Aku ler..Mungkin pada orang lain walaupun dah kahwin, kawan masih no.1...

Ni hadiah dari mr hubby..Tiga2 ni aku terima hari Jumaat, sehari sebelum birthday...Dua2 Chanel tu beli kat Lazada je..Yang Chanel besar tu, aku memang tahu sebab mr hubby suruh aku yang pilih..Tapi yang Chanel kecil & bunga tu surprise...Bunga tu ada 3* kuntum (ikut umur aku)..Chanel tu aku pun tak pasti original ke tidak..Mr hubby pun tanya aku, ni original ke tidak..Aku pun tak pasti..Ala, boleh jer..Aku bukan nak jenama sangat pun..Mr hubby ingat pun dah syukur alhamdulillah...


Ala..Rasa sweet pulak dapat bunga..Mr hubby cakap, dia bagi bunga sebab aku pernah cakap kat dia 'dah lama tak dapat bunga'..eh yea ke..aku ada cakap ke?tak ingat lerrr..


Romantik tak suami kita...


Ni la isi dalam barang Chanel tu...Yang hitam tu, memang aku yang pilih sebab kata mr hubby 4 hari 4 malam dia duk mencari kat website Sephora, Lazada set barang mekap macam aku pernah share kat sini haritu..Tak jumpa..haha..adoiii!!sayang..sayang..mana maunya..yang tu, kena pilih mana yang kita nak lepas tu baru buat macam jambangan bunga tu...Yang warna putih tu, mr hubby yang pilih..


Masa birthday aku, celebrate simple je..Ajak adik aku & wife dia datang ke rumah dan buat makan2 sikit..Tak ada jemput orang luar pun..Kitaorang satu family je...Pagi tu kitaorang ke pasar jap beli bahan mentah..Petang pi beli kek ni kat secret recipe...Sedap weii, kek ni..Black Forest rasanya...Menu sampingan, mak aku masak laksa..The best laksa...Bila makan laksa kat kedai, bagi aku tetap tak boleh challenge laksa mak aku punya...Teringat2 u..

So ni cara aku celebrate birthday...Simple kan..Tak kisah..Yang penting, family di sisi...

Note : Sorry, kualiti gambar kurang memuaskan pulak..Sbb guna handphone kot..Kalau nak paparan lebih jelas, klik pada gambar, k...eh!!kalau korang nak tengok lebih clear la..tiada paksaan di situ...

event

Jarang Dapat Hadir Ke Event..Tapi Sesekali Dapat Hadir Wajib Up Entry...

09:00


Aku ni jarang dapat hadir ke event sebab komitmen kerja..Kebanyakan event hari bekerja jadi ai is #redho je tak boleh nak hadir..Walaupun minat aku pada blogging ni sangat tinggi tapi kerja hakiki aku sekarang ni tak boleh buat sambil lewa je..Perlu diutamakan juga dari segala segi..punca pendapatan ni, weiii..Jadi aku dalam kategori blogger yang jarang dapat hadir ke event..Kadang cemburu tengok blogger yang boleh buat fulltime..Boleh hadir event & tak terikat pada komitmen tugas di pejabat..Rezeki masing2, yea dak...Rezeki aku fulltime kerja & part time blogging..Alhamdulillah...Rezeki tak pernah salah alamat...


Memandangkan aku seorang blogger yang susah nak beri komitmen untuk hadir ke event jadi bila sesekali dapat hadir ke event harus la nak kongsi dengan korang..Event ni aku hadir masa bulan Ogos tahun lepas..Weiii, lama benor..Apa ke baru sekarang nak up entry?Entry ni aku dah siap draft benornya...Penat tau ahkak taip..Dah la jenis jarang pi event..Dapat attend event ni, perap dalam draft je..Tak kira..nak up jugak..Tujuan aku attend event ni untuk diperkenalkan dengan Nescafe Barista Machine ni..Yang entry ni, dah lama aku tulis kat sini..Dah publish pun..Korang boleh jenguk kat SINI, k...

Entry ni semasa event untuk perkenalkan Nescafe Barista Machine...

Jom tengok gambar2 semasa majlis berlangsung..
 
InvolveAsia x Nescafe Event! 
 Venue : Lorem Ipsum Art Jam 
Date: 19/8/2016 
Time: 6pm - 9pm


Para blogger/social media influencer khusyuk dengar taklimat dari wakil Nestle/Nescafe

Dah nama blogger, jadi situasi ini adalah biasa..Kalau jenis rendang macam aku ni, kena pandai la menyelit2 ambil gambar..

Sesi taklimat dari wakil Nescafe

Demonstrasi cara penggunaan Nescafe Barista Machine dari wakil Nescafe

Ahkak kan rendang gitu jadi memang cari posisi berdiri di depan untuk tengok demonstrasi..


Pemalu tuan blog ni sebenarnya..hehe..anti social..bukan anti tapi tak berapa mahir nak bergaul..Lagi pula kita blogger picisan je..Nak bergaul dengan well known blogger yang hadir masa event ni, rasa kurang yakin...

Hasil demonstrasi dengan mesin baru dari Nescafe..Sedap..aku try Latte haritu..eh..tetiba minat Latte pulak ke?

Cari tuan blog..Terselit di situ...


Semua yang hadir, dapat cenderahati dari pihak Nestle/Nescafe..tQ organizer :D

Nescafe Barista Machine 

Sejak ada mesin ni kat rumah, mr hubby yang selalu request latte dia..Aku tukang buat je...

petua

Kenapa Wanita Lepas Bersalin Tak Boleh Makan Laksa?

08:30

Selalu dengar orang cakap perempuan lepas bersalin tak boleh makan laksa..Tertanya2 juga, kenapa?Tanya member2 yang dah pernah bersalin, dorang pun tak tahu..Cuma orang2 tua pesan perempuan lepas bersalin kena pantang makan laksa untuk tempoh sekian2..

Haritu ternampak artikel ni...Baru tahu kenapa tak boleh?Nak tahu jugak ke?Baca kat bawah...Saja share kat sini untuk info wanita2 terutama yang lepas bersalin..

Pernah tak anda dengar orang cakap, selepas bersalin tak boleh makan laksa.
Kena berpantang laksa sampai anak boleh berjalan. Kiranya dalam tempoh setahun juga.
.
Tapi.. kalau rasa badan tahan, makanlah.
Hehe
.
Kenapa laksa adalah merupakan salah satu yang menjadi pantang besar bagi ibu yang baru lepas bersalin?
Apakah relevannya makanan ini tidak boleh dimakan oleh ibu-ibu lepas bersalin?
.
KENAPA?
.
Sebab laksa ni dah jadi seperti "nasi sejuk".
Dimasak 2 kali.
Jadinya kandungan angin ketika masak kali kedua sungguh TINGGI.
.
Semasa berpantang pun, memang ibu baru bersalin dilarang sama sekali makan nasi yang dipanaskan semula.
Kalau ibu2 cuba makan nasi sejuk yang dipanaskan banyak kali masa pantang.
Mau bentan jugak.
.
Itulah sebabnya selepas bersalin tak boleh makan laksa
sebab sejuk dan berangin.
Laksa juga menggunakan daun kantan.
Nenas dan timun juga tidak elok untuk ibu selepas bersalin.
.
Kesan makan laksa ni, kita takkan rasa sekarang...
Tapi bila dah berumur nanti, mulalah sakit pinggang, sakit lutut dan sebagainya...
.
MUDAHNYA BERPANTANG....
Tanpa bau busuk.. Tanpa comot...
Jom lihat sini >>> Petua Anak Ibu MamaHerbs

LifeStyle

Apa Masalah GDex Ni?Servis Out...

08:30

Sebelum aku cuti2 malaysia 2 minggu lepas, aku ada up status pasal barang-barang yang aku beli pending di Pos Laju & Gdex..Salah satu item yang dihantar melalui GDex tu aku nak guna masa gi cuti2 malaysia tu..Tapi bila check status dalam GDex..Pending kat office dorang..Okey fione..Terus la laju2 aku call nak tanya status..Kalau barang masih di pejabat dorang, aku & mr hubby nak buat self collect je kat GDex...Dari pagi aku call sampai ke petang, harammm berjawab..Dah kenapa?takkan tak ada customer service..Teruk betul service GDex ni kalau banding dengan Pos Malaysia rasanya..Aku berjaya call GDex dah petang..time nak balik macamtu..Check dengan customer service dorang, confirm barang aku tak ada bawa keluar pun hari Jumaat sebelum aku start cuti haritu untuk penghantaran..Jadi aku minta hold je la..esoknya (sabtu) aku buat self collection kat pejabat dorang di P.Jaya...

Kejadian hari sabtu di GDex PJ (HQ)

Sampai2 je kat GDex PJ, nampak kat tempat untuk collection ambil barang ramai orang tengah beratur...Agak ramai masa tu..Aku is pasrah je la kena beratur gak..Nak ambil barang punya pasal...Betul gak mr hubby sound kat orang GDex ni, kenapa tak ada no. giliran atau macam kat Pos Laju Brickfields..Customer boleh letak kad yang diterima masa posmen hantar barang tapi kita tak ada kat rumah atau kita boleh tulis no.tracking pada kertas. Nanti orang Pos Laju akan cari dulu barang kita dan lepas tu baru panggil nama..kan lebih sistematik macam tu..eh!!terpuji plak..Okey part ni aku memang puji Pos Laju terutama yang di Brickfields tu..

Kat Gdex ni ada 3 kaunter..Yang berfungsi cuma kaunter 1 & 2 je..Kaunter 2 tak berfungsi sebab ada seorang customer tunggu kat situ dari kitaorang masuk sampai keluar..dalam 1 jam lebih juga le..Yang kaunter 3 ada staff perempuan india tapi dia buat kerja lain kot..Jadi kaunter yang berfungsi kaunter 1 je..Tapi slow...Pasrah je la beratur kat lane untuk kaunter 1 tu..Dalam aku beratur tu, agak lama juga la..Datang seorang perempuan cina terus pergi ke kaunter 3 (yang perempuan india tadi)..Dia check no.tracking..Dan surprisely dia terus dapat barang dia sebab agaknya barang dia dah ada kat situ..eh!!confuse kejap..kaunter 3 berfungsi ke tidak?Sebelum perempuan cina tu datang..ada seorang brother melayu pergi tanya kat kaunter 3 ni..status barang dia sebab barang dia GDex kejap kata kat Caw.Wangsa Maju..kejap kat PJ..Jadi brother melayu ni nak tanya status barang dia tu dengan staff perempuan india ni tapi dia tak layan..Dia suruh brother ni beratur..Alih2 datang yang perempuan cina tu, eh..dia layan pula..hah!!terus ada seorang uncle cina yang beratur sama barisan dengan aku tapi dia belah depan, dia sound staff india hat perempuan tu..Dia cakap macamana sistem kat situ..Dia dah berdiri setengah jam kat situ..Alih2 datang perempuan cina yang pergi ke kaunter 3 tadi, laju dapat barang dia tanpa perlu beratur..Aku pun angin..tapi malas nak kecohkan keadaan..Bising juga la uncle cina tu..yang staff perempuan india ni dah kena sound, terus lari masuk dalam pejabat..Lepas dia dah masuk tu, kebetulan datang sorang staff lelaki india ganti tempat staff perempuan india tadi kat kaunter 3..Mr hubby pun tolong bising sekali kat staff Gdex ni..mr hubby sound 'company multimillion..besar..tapi tak ada sistem nombor giliran utk customer'..Dalam mr hubby bising tu, dengan aku sekali kena marah..haha..Mr hubby suruh aku beratur kat kaunter 3 tu..Aku jawab la balik, confuse nak beratur kat kaunter tu sebab berfungsi ke idok?Tapi bila staff lelaki tu bagi signal kat aku, terus aku bagi no.tracking..Dia check dalam sistem & kena tunggu kejap..Masa tunggu tu, ada la sembang dengan seorang abang yang tengah tunggu turn jugak yang mana dah 1 jam dia tunggu, barang dia tak dapat dikesan kat GDex tu..dia cakap dah 3 minggu barang dia pending..GDex tak nak hantar ke alamat dia..Dia pergi ke cawangan GDex yang dekat dengan rumah dia..tapi GDex inform barang dia dah masuk stor tak boleh ambil..eh!!pulak..lepas tu dia check balik, barang dia dah hantar ke GDex P.J.ni & kena buat self collection..Masa kitaorang dah dapat barang, abang ni masih lagi tunggu barang dia..Adoiii..banyaknya masalah GDex ni..Fobia rasa nak guna GDex..Eh!!sebelum tu, masa tunggu giliran tengah beratur..Ada 2 orang pelanggan, barang dorang tak dapat di kesan kat Gdex..Salah seorang pelanggan tu pakej sindir staff GDex tu?Dia tanya berapa lama dia nak tunggu untuk dapat barang dia?1 hari, 1 minggu, 1 bulan atau 1 tahun...Boleh staff GDex tu jawab 'Ooo..tu kita tak boleh pasti..Nanti kita call'..amboi, cuba letak diri awak kat tempat customer, boleh terima tak jawapan tu?Rasanya awak pun melenting..Tipu la kalau cakap tak marah..Aku yang dengar ni pun, rasa nak lempang je masa staff Gdex bagi jawapan camtu..

Lepas kes aku pi collect barang kat Gdex PJ ni, aku dapat barang lagi untuk job blog aku ni & penghantar guna GDex gak..adehhh!!fobia tak hilang lagi..Kali ni malas nak pi collect..Nak tengok berapa lama barang aku ni pending kat GDex..GDex pickup dari seller 4hb Januari 2017...Nanti aku cerita entry hat lain pasal ni..

Gdex oo Gdex..Banyaknya masalah uolls...Orang fobia tau nak guna servis awak kalau berterusan macam ni...Do improve your service...

LifeStyle

Selepas Tempoh Berkurung

15:13

Welcome back fieza..Lepas dua minggu menyepi..Seminggu haritu pi cuti2 Malaysia..Kan main seronok lagi bercuti sampai demam hari ke-3 kat Langkawi..Yup, aku & family ke Langkawi..Best memang best..Trip kali ni bawa mak, abah naik kapal terobang..Sebab diaorang tak pernah naik..Adik aku & wife dia pun sama gak..Jadi saja bagi pengalaman kat diaorang..Tapi yang tak best hari ke-3 kat sana, balik dari aktiviti Island Hoping aku diserang DEMAM..ohmaiii..tak bestnya..terus feeling nak jenjalan down..Duk fikir bila nak balik rumah je..Masa hari ke-4 tu pulak mr hubby dah bayar untuk Mangrove Trip..adoiii, tak larat rasanya nak berjalan dengan keadaan diri tak sihat..Serius weiii..Dengan kepala rasa pening2..Badan sakit2 sebab demam..Memang tak seronok nak explore..Tapi sebab dah bayar, redah je la..Aktiviti ni pagi..Petang flight balik ke KL..Legaaa..
Okey, nanti aku story pasal percutian kat Langkawi ni yea..Ni pun nasib baik mood aku dah kembali okey..Haritu lepas balik dari Langkawi, habis satu rumah demam..Start dari aku ler...Jangkit kat mak, abah, mr hubby & penutup Iman..Amik ko..penangan angin Langkawi..Adik aku, wife dia, adik mr hubby & wife dia alhamdulillah tak berjangkit demam aku...

Minggu lepas aku dah start keja tapiii mood ke laut weiii..nak buka blog pun malaih ya amat..memang tak update apa pun..Tak de mood..Lepas tu, habit minggu lepas petang time2 lepas lunch aku boleh terlelap depan pc..Adoi, teruk betul penangan demam kali ni..Minggu lepas badan memang rasa dah okey tapi macam malas gilerrr..Balik keja, dalam keta aku tidur..Dia punya tak larat macam orang mengandung ke apa...

Hari ni buka blog..tengok kat dashboard blogger, terkejut tengok pv untuk entry terkini..mak aih, banyaknyaa..Mungkin untuk blogger top, ala sikit je ni..tapi untuk blogger picisan macam aku ni, satu pencapaian yang agak membanggakan weiii..alhamdulillah..walaupun minggu lepas aku langsung tak up entry apa2, ada juga yang sudi singgah...
Mekasih la korang..Sudi menyinggah ke sini...




Satu pencapaian yang membanggakan untuk aku ni..Terkejut tengok mencecah 4 digit..selalu 2 digit je...

review

Produk Review 2016 Di Blog Fieza Sani

09:30

Produk review di blog Fieza Sani untuk tahun 2016


Alhamdulillah..Di beri kepercayaan untuk buat review produk2 kat atas ni untuk tahun 2016..Tahun lepas juga, tahun aku expose diri sebagai blogger..aku berblogging dah lama..sejak tahun 2012 lagi..tapi masa tu on off update blog..Nak bagitau orang aku ada blog pun segan..tapi sejak tahun lepas baru aku buat pengumuman secara rasmi yang aku ni seorang blogger..buat announcement bukan la aku buat press conference macam artis2 selalu buat kalau nak kahwin..aku share entry2 aku kat fb personal aku..dalam fb personal aku tu, semua kawan-kawan, sedara-mara ada..segan juga sebenarnya tapi untuk kenalkan nama aku sebagai blogger, redah je la..lagipun ada antara PR yang bagi aku job untuk review produk ni, friend dengan aku kat fb..Jadi bila aku kongsi entry post aku di FB sekaligus nak buktikan pada PR aku buat kerja..Bukan dapat barang, senyap..eh!!na mo macam tu..Nanti orang tak percaya kat kita lagi..Nak dapat job lain pun susah..

Apa Yang Best Jadi Blogger?



**Dapat barang free
**Dapat bayaran hasil review (tak semua review dapat bayaran..depends)
**Dapat voucher

Best, best juga tapi kerja kena jalankan juga yea..Dapat barang free memang best tapi kena faham..Dapat je barang, bermaksud blogger kena buat kerja..Mula-mula kena guna dulu produk ni..Dah cuba dalam seminggu-dua, kena tulis dengan jujur pengalaman kita gunakan produk2 ni..seee..nampak je macam senang kan..kebanyakan barang yang dapat ni, produk baru yang akan diperkenalkan di pasaran..Jadi pihak PR akan cari blogger untuk sebarkan dulu maklumat mengenai produk2 ni di internet..Kebiasaannya pengguna akan mencari dahulu maklumat berkaitan produk di Google..Jadi ni la fungsi blogger..Untuk sebarkan maklumat...Kalau dalam friendlist korang ramai blogger, mesti kadang tengok blogger akan up teaser dulu produk ni di fb..Nak bagi orang tengok dulu..berkenalan dulu dengan produk..Bila blogger dah up entry di blog, korang boleh baca maklumat selanjutnya kat link blog blogger tersebut...Bila korang cari maklumat pasal produk tu, mesti akan keluar senarai yang berkaitan dengan carian..

Part yang tak best, seperti aku beritahu tadi kebanyakan produk yang blogger dapat ni produk baru di pasaran..Jadi bila blogger antara yang terawal guna, berisiko untuk dapat kesan sampingan kalau tak bersesuaian dengan badan memasing..ok, part ni seremmm sikit untuk aku..Kalau korang tengok antara produk review aku tahun lepas ni, tak ada yang berkaitan dengan makanan/minuman kesihatan..Aku tak berani sebab takut kesan sampingan pada badan sendiri..Kebiasaannya aku akan ambil produk yang 'safe' untuk aku..Contoh macam kat atas...Dan ada antara produk ni, bila aku guna serasi..Contoh Magic Jelly Lovera..Aku konsisten guna sampai sekarang..Siap dengan mak aku pun terjebak sama..Sebab serasi..Masa dapat ni free sebab buat review..Dah jadi pengguna setia, kena la beli..Melampau nak free lagi..Nampak tak?Untung seller..Terus dapat pengguna setia macam aku ni...

Hope tahun 2017 ni, dapat lebih banyak lagi offer untuk review dan advertorial..Kalau ada yang berminat, e-mail je kita  yeak?eh!!ter promote pulakkk...

LifeStyle

Kempen Tanpa Polisterin..Bawa Bekal Dari Rumah

09:30

Minggu lepas beli breakfast kat tingkat 4..Masa nak ambil polisterin, tak perasan dah bertukar kepada bekas plastik macam kat bawah ni..Member yang perasan..Atas meja ada tulis nota satu bekas plastik ni di caj RM0.20...ohmaiii..patut masa masuk2 kat cafe, aku nampak 2-3 orang letak makanan dalam bekas masing-masing..Tapi ingat biasa je sebab kadang ada juga yang buat macam tu tahun lepas..Lepas dah nampak note tu, baru macam 'lerrr..patut ada yang letak dalam bekas sendiri, rupanya kena caj RM0.20'..


Ohhh..Malaysiaku..Kenapa semua nak di caj ni?Aku ingat kat cafe tingkat 4 ofis aku ni je, yang buat macam ni..Aku beli lunch kat blok sebelah, JKR pun sama..Lagi best, bekas plastik ni RM0.50..Sebabnya aku beli tomyam seafood + nasi putih..Harga tomyam tu RM4.00 je..Masa bayar, cashier beritahu harga RM4.50..Omgeee..Okey, fione..lepas ni bawa bekal nasi dari rumah..Beli lauk je kat ofis..

Malaysia ku...

Aku ingat kempen tanpa plastik bukan kat area Selangor je ke?Aku kerja area Kuala Lumpur..Mak confusee..ke ketinggalan ni?adehhh..Apa la nak jadi dengan Malaysia ni, semua nak di caj?ayoyo..Haritu pi ke IOI Mall Puchong, beli barang kat Daiso..Lepas bayar, cashier tu tak masuk barang dalam plastik beg pun..Lepas tu baru tanya mr hubby, IOI Mall ni dah masuk Selangor ke?mr hubby cakap ler, iya..confuse sebab rumah aku dekat je dengan IOI ni..tapi alamat rumah aku KL..so, confuse kejap...

Okey, lepas ni memang kena standby je beg shopping dalam  kereta..Masuk mall je, siap bawa..Macam mak aku cakap, beli ke tak belakang kira..Bawa je siap2..Baiklahhh...Kempen tanpa beg plastik bermula di tahun 2017..Positif..positif..positif...

bisnes kecil-kecilan

Bioxbax Cool Therapy..COD Kuala Lumpur (Bank Negara & Kawasan Sekitar)

09:30

Dalam entry aku kat sini, aku ada cerita pasal impian aku..Salah satunya aku nak buat bisnes..Tak kisah bisnes apa..So meh sini nak kongsi dengan korang pasal bisnes kecil-kecilan yang aku baru je buat..Sebelum ni aku dah pernah buat juga tapi tak konsisten..Ikutkan ada dapat sambutan tapi aku macam main-main..Lagipun untung dia sikit je tu yang jadi malas nak buat betul2..Nampak tak orang melayu berbisnes..tamak sangat kan?haha..nak untung besor je..okey, kali ni nak set mindset jangan tamak sangat..Dapat untung sikit2 pun dah syukur..Yang penting nak membantu korang yang ada masalah sakit otot, sakit sendi..Pernah tengok tak gambar produk ni?Tahu tak apa fungsi dia?Meh baca...




BIOBAX COOL THERAPY

Pernah dengar tak pasal biobax ni?Biobax ni berfungsi untuk memberi kelegaan segera untuk korang yang mengalami sakit-sakit biasa, sakit otot & sakit sendi yang biasa seperti:~

**Sakit Belakang
**Ketegangan
**Terseliuh
**Lenguh-Lenguh
**Selsema/Resdung

Eh..dari sakit2 sendi, boleh rawat selsema atau resdung juga?macamana tu?Apa yang perlu dibuat?Korang cuma perlu spray Biobax Cool Therapy ni pada tangan & gosok kedua belah tangan & hidu bau biobax tu di tangan sehingga hilang bau.

KELEBIHAN BIOBAX COOL THERAPY

**Melegakan lenguh leher & sendi
**Segera melegakan sakit belakang dengan kesan sejuk
**Tahan sehingga 5 jam
**Melancarkan peredaran darah
**Membantu melegakan lenguh bahu & leher
**Terbukti berkesan untuk kelegaan belakang
**Sesuai untuk melegakan selsema & resdung

BAHAN-BAHAN BIOBAX

Korang jangan risau, yea bahan-bahan dalam Biobax Cool Therapy ini adalah 100% organik. Jadi sesuai untuk digunakan oleh ibu mengandung dan ibu berpantang.

Antara kandungan Biobax Cool Therapy adalah ~
**Eucalyptus Oil
**Habbatussauda Oil
**Olive Oil
**Za'faran
**Lemon Gras
**Halia Bara
**Kaffir Lime
**Peppermint
**Menthol Crystal


Ni antara testimoni yang telah menggunakan BIOBAX COOL THERAPY


Ibu mengandung


Merawat masalah sakit kepala


Tidur Lena


Merawat kaki kejang



Biobax cuma asbab membantu masalah-masalah yang korang hadapi, yang menyembuh kuasa dariNYA..Cuma kita perlu berusaha untuk merawat masalah kita tu, jangan dibiarkan berlarutan yang boleh menganggu kehidupan harian kita..

Pada korang yang nak dapatkan Biobax Cool Therapy ni, harga RM85 / 1 botol. Harga PROMOSI RM80 sebotol, beli 2 botol RM150 & Free Postage..Sebotol boleh guna sehingga 500 kali semburan & tahan 3 bulan. 

COD Kuala Lumpur (KKR, JKR, Bank Negara serta kawasan sekitar dan PPR Kg.Muhibbah) & Penghantaran melalui pos laju ke seluruh negara. FREE POSTAGE 1 MALAYSIA..Whatsapp 0163333046

Shopping

Cuba Shopping Di Shopee.com.my..Best ke tidak?

09:00

Percubaaan kali pertama shopping di shopee.com.my..

Masa mula-mula macam was-was je nak shopping kat website ni sebab macam tak glamer plak..Selalu dengar Lazada, Zalora..Ni antara yang top & selalu aku shopping jugak..terutama Lazada tu..Favourite mr hubby tu..Kadang mr hubby order, letak alamat pejabat aku..Selalu la aku terima barang-barang dari Lazada..Member2 ofis duk ingat aku yang shopping..padahal mr hubby..okey, tak pe..letak ke tepi pasal Lazada tu..Ni nak cerita pasal website shopee tu..

Aku dengar pasal shopee ni dari seorang member ofis..Dia beli satu produk kat sini..Katanya murah..Aku try usha..dan yess..memang murah beb..Shopee ni macam one stop centre yang jual pelbagai barang dari ramai seller..bezanya dari segi harga..produk yang sama tapi harga ditawarkan ada murah..ada mahal..Terpulang pada poket masing-masing & stok yang ada masa korang nak beli tu..Kelebihan shopee ni, sebelum beli barang yang korang nak, korang boleh chat atau contact dulu dengan seller untuk tanya samaada item masih ada stok atau tidak..Aku dah cuba beberapa kali chat dengan seller..dan dapat jawapan terus dari seller..Kalau tak ada stok, korang boleh cari seller lain yang turut jual item yang sama..cuma beza harga..yup, yang ni aku dah experience sendiri..Masa nak beli item tu, harus la aku pilih yang murah..tapi stok dah habis..Jadi ambil yang mahal sikit tapi harga jauh lagi murah dari harga asal...Jadi aku rasa website ni memberi kelebihan pada pembeli macam kita untuk dapatkan produk yang kita nak dengan harga jauh lagi murah dari pasaran tetapi keburukan pada peniaga kerana ada persaingan harga..huhu..sorry, just my honest opinion pasal website ni..Yang aku cerita ni sebab ada produk yang dijual secara online oleh seller individu kat FB / IG turut ada dijual kat shopee ni..Selain dari tu, ada juga barangan lain..Contoh barangan wanita/lelaki/aksesori/bag/barangan mekap & banyak lagi..

Apapun sebagai pembeli, kita tepuk dada tanya selera...Peniaga pun mencari rezeki...Diaorang guna segala medium yang ada untuk lariskan jualan & persaingan harga tu tetap wujud di mana-mana..dan untuk para peniaga, percaya dengan rezeki masing-masing...Insyaallah..kalau Allah dah tetapkan itu rezeki awak..tetap rezeki awak..rezeki tak pernah salah alamat..So just chill & keep promote your item ;)


Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.