AFB Feeds

LifeStyle

Ramainya 'LIKE' kad nama aku ni..tQ

11:54


This is my card..1st time weiii buat name card ni..Masa mula2 berblogging tak pernah pikir pun pasal nak serius blogging & tak tahu yang dari blogging ni macam2 dapat..Alhamdulillah..Rezeki...Trafik blog aku pun tak la riban2 macam top2 blogger..Boleh la sikit2..Tapi ada gak pengiklan yang sudi offer buat review produk, review servis..eh..terharu kita...blog suam2 ni, ada orang nak pilih untuk iklan..tQ..

Okey, sebenarnya entry nak citer pasal kad aku...Hasil D.I.Y sendiri konsepnya..hehe...
Idea dari aku untuk design kad ni..tapi dah di 'touch-up' balik oleh member aku yang kebetulan buat biz doorgift (AdLoveKraf)..So dia dah biasa part design2 ni..Aku mintak dia re-touch up & print name card aku ni..Hasilnya macam korang tengok kat bawah ni..

Fieza Sani

Update kat fb & letak gambar ni..Wahhh..terperanjat..ramai jugak yang 'LIKE'..tQ la korang..Adoi..Segan pulak kita..Macam over ke kad aku ni..Aduiii..Hope tak la yea..ahkak
memang suka yang cantik2..So ni hasil idea sendiri..Aku jarang dapat joint event sebab kebanyakan hari bekerja..Tapi aku buat jugak kad ni sebab kadang ada yang aku rasa boleh attend event, aku akan joint..Kes aku terbuat 'this is my card' ni sebab pernah sekali dua pi event..Masa yang mula2 event aku attend tu, kat kaunter pendafaran pihak organizer suh letak name card dalam balang dorang..errrr..terkedu kejap..perlu ke?Masa kat event tu, ada sesi berkenalan & bertukar-tukar kad..Terus macam..lalala..Abaikan..Kali kedua pi satu bengkel/event..macam biasa sesi berkenalan dengan blogger..Bertukar kad..errrr..La la la la jawabnya..Lepas dari tu la, okey memang kena buat jugak la name card ni walaupun aku jarang joint event..tak pe..saja je buat..Mana tau kot sesat aku dapat attend mana2 event, boleh la tukar2 kad dengan blogger lain..

Yang aku buat ni tak mahal pun..Murah je untuk 100pcs..Untuk aku murah la..tak tau la kalau kat orang lain mahai plak..sbb aku print tak banyak..Maklum la jarang joint event..saja buat je ni...

Ada yang nak aku design ke kad..eh!!tetiba..haha...

review

Kelebihan EASY GO CHARGE & DATA CABLE dari Sista Malaysia

14:28

Kabel USB yang berprestasi tinggi amat diperlukan bagi mendapatkan keputusan terbaik dari segi kelajuan pemindahan data dari telefon ke peranti lain atau pun tempoh masa yang diperlukan untuk mengecas bateri telefon hingga penuh..ini terutama bila ko jenis nak online dua ploh empat jam kat fb, ig, twitter..Kebiasaanya nak up to date dengan isu2 semasa..konon..ahaks!! Selalunya kita mesti tak senang duduk sebab terpaksa cas telefon dengan durasi masa yang agak lama & kena letak kat tepi telefon tu jap..Dalam fikiran mesti duk teringat mesti berderet whatsapp masuk (terutama kalau yang joint banyak group wassap)..Ate kalau kita duk scroll atas bawah atas bawah kat telefon tu bilanya nak penuh bateri..Ni citer pengalaman sendiri benornya..hehe..Jadi aku memang nak cari kabel usb yang dapat menjimatkan masa mengecas...

Aku dah try EASY GO CHARGE & DATA CABLE (Untuk Micro USB & Lightning) dari Sista Malaysia ni..Semalam sampai je Easy Go Charge & Data Cable ni terus cas telefon mr hubby sebab selalu petang2 time balik keja tu,bateri telefon mr hubby dah out..Moh la kita try..Saja nak tengok, pantas ke idok?Hasilnya....Memang pantas..Dalam masa anggaran 1 jam, dah hampir penuh bateri..Okey, pass..Suka mak, nakkk..Kabel yang pantas macam ni..Dah lama duk cari..tQ SistaMalaysia...

Korang..Kalau nak tahu Sista Malaysia ni menjual pelbagai produk aksesori telefon dengan harga yang insyaallah mampu milik..Macam-macam ada..Korang boleh pi jenguk kat FB SiStaMalaysia..SistaMalaysia berasal dari Hong Kong & beribu pejabat di Shenzhen. Mempunyai ramai pakar yang mahir untuk mencipta barangan/aksesori telefon bimbit yang memenuhi standard & reka bentuk terkini..

EASY GO Charge & Data Cable ni merupakan salah satu aksesori telefon dari Sista Malaysia yang aku cari..Sebab memang dah lama dalam senarai item wajib dimiliki dan kedua, aku nak kabel yang boleh transfer data terutama gambar dari telefon bimbit ke peranti lain..Malas nak kabel banyak2..satu untuk cas..satu untuk transfer..leceh!!kan senang ada macam ni..2 in 1...

EASY GO CHARGE & DATA CABLE (RM29.00) keluaran SISTA MALAYSIA 


KENAPA AKU PILIH YANG NI?

**Support fast charging
**Bentuk yang comel & praktikal
**Berfungsi 2 dalam 1..Caj & transfer data dari handphone ke peranti lain..
**Cepat untuk proses memindahkan data
**Bateri cepat penuh bila cas
**Kabel yang mesra alam & berwarna-warni (ada 6 pilihan warna)
**Kabel berbentuk nipis, tak berbelit & mudah nak pasang..
 

Macam aku inform awal tadi, aku memang dah lama nak cari Fast Charger kabel ni..Kata nak cas telefon cepat jadiknya EASY GO CHARGE & DATA CABLE memenuhi piawaian sebab dalam kategori FAST CHARGER (220mm/2.1A)..

Yahuuu..dah jumpa kabel yang berkenan & menepati citarasa aku...

Kat mana nak cari produk aksesori telefon dari Sista Malaysia ni, korang boleh ke


Give Away

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!

10:56


 http://www.sallysamsaiman.com/2016/09/beauty-box-giveaway-by-sally-samsaiman.html

Baru nampak tadi, Sally buat GA..tarikh tamat harini..okey, dengan pantas joint..Ni pun baper kali pending nak taip entry sebab banyak benor gangguan..hehe..

Aku nak joint GA ni sebab hadiah dia 1 BEAUTY BOX..Dalam dia ada macam2 skincare, barang mekap..oh maiiii..favourite..favourite sangat ni..wajib try..mana tau rezeki menang..

Lagipun aku kan peminat kecantikan..Sekarang pun berjenis2 dah barang mekap aku ada tau..dulu..lipstick & compact powder je..lepas dah pandai mekap sikit2 ni, eyeshadow, eyebrow, eyeliner, blusher..complete set..

Skincare setakat ni aku cuma guna SKIN BAR EPHYRA je..sesuai dengan kulit aku..Alhamdulillah..sejak2 pakai EPHYRA ni jarang jerawat naik..Lepas tu aku berjinak2 pulak dengan MAGIC JELLY LOVERA..hat ni terus jatuh cinta..Dulu guna sebab buat review je..Bila dah pakai..Oh mai..serasi jugak..Warna kulit jadi sekata..Liang pori yang dulu agak besar, dah mula mengecil..Yang lagi best..Kawan2 yang lama tak jumpa aku..duk tegur muka aku nampak bersih..Kembang kempis hidung ahkak kena puji..Jadi 2 produk yang aku citer kat atas ni, adalah WAJIB aku guna setiap hari..

beauty

Terpilih Kolaborasi Dengan Website Online theCovets Khusus Untuk Kecantikan

08:30

Feeling seorang pompuan kann..walaupun tak cantik sangat contoh macam ahkak ni,kan..tapi tetap nak jaga kecantikan..pas tu semua2 pasal kecantikan nak tahu..cara mekap la..jaga barang mekap la..cara penjagaan rambut..eh..semua2 la nak tahu..praktik ke tak..belakang kira  tapi kalau dah tahu asas2 tu,mesti sikit sebanyak kita akan praktik..lagi satu kalau kawan kita cakap pasal topik tu..kita dah tau..tak de la nganga gitu. Ahaks!!!

Aku baru je berjinak2 dengan satu website khas untuk kecantikan..wah..suka2..website yang aku citer ni nama dia theCovets..website yang berbentuk blog majalah online tentang kecantikan serta info2 pasal kecantikan...Website theCovets ni diwujudkan khusus untuk menyediakan info dan maklumat serta memberi inspirasi kepada perempuan2 yang mementingkan kecantikan macam ahkak..ahaks!!!Fokus theCovets untuk wanita yang berada dalam lingkungan 20an - 30an..okey2..ahkak termasuk dalam kategori itu..Kat sini korang boleh mendapatkan semua maklumat berkaitan kecantikan dari pakar2 kecantikan & banyak topik kat sini yang boleh jadi panduan pada kita..


Antara topik kegemaran aku kat theCovets ni..

Blog FiezaSani

Blog FiezaSani

Blog FiezaSani


dan korang nak tahu tak?baru-baru ni theCovets berkolaborasi dengan 100 orang blogger dan aku antara yang terpilih...Wah..excited..excited..


Screenshot blog aku tersenarai dalam theCovets..Nak tunjuk jugak..hehe..Senarai lain, korang boleh rujuk kat SINI..Jumlah ini mungkin akan bertambah lagi..so stay tune...



Nanti aku update lagi pasal theCovets ni..Kalau korang nak jenguk website theCovets, boleh rujuk kat bawah ni... Mana tau nak cari info pasal kecantikan gitu..

Instagram: @the.covets

affialiate

Quinny Zapp Xtra 2 Pilihan Terbaik Baby Stroller

10:52

thebabystore.com.my/Quinny-Zapp-Xtra-2?572c225f1f8f5


Tengah mencari Baby Stroller terbaik untuk si kecil korang? Serius... memang rambang mata kalau survey baby stroller ini. Ada pelbagai jenama yang ada di pasaran. Nak pilih yang sesuai bukan senang. Selain kita pilih jenama, kita juga pilih kualiti supaya stroller tersebut boleh tahan lama dan selamat.

Apa yang penting bayi kita selesa dan selamat. Itu adalah matlamat penting dalam pemilihan stroller bayi. Diharapkan korang para ibu jangan ambil ringan perkara ini.

So.... di sini aku nak review satu baby stroller yang paling top di kalangan ibu-ibu yang baru menimang cahaya mata. Jenama Baby stroller ini boleh dikatakan adalah top list di dalam senarai jenama baby stroller yang ada di luar sana.

Baby Stroller ini adalah Quinny Zapp Xtra 2. Yes, jenama Quinny memang tidak asing lagi. Dalam banyak-banyak model. Model Zapp Xtra 2 adalah diantara model yang mampu milik berbanding model Quinny yang lain.

thebabystore.com.my/Quinny-Zapp-Xtra-2?572c225f1f8f5

Model Quinny Zapp Xtra 2.0 ini sesuai untuk new born sehingga anak berumur 3 setengah tahun. Korang boleh tengok gambar dibawah sebagai rujukan.

thebabystore.com.my/Quinny-Zapp-Xtra-2?572c225f1f8f5

Sangat berbaloi kan? Lama juga boleh digunakan.

So, Quinny Zapp Xtra 2 memang bagus sebab dia boleh fold terus. Jadi memang kecik dan kompak. Space dalam bonet kereta korang boleh jimat. Tengok gambar dibawah.


thebabystore.com.my/Quinny-Zapp-Xtra-2?572c225f1f8f5


Dibawah adalah details Quinny Zapp Xtra 2.0

  • Very Compact: Quinny Zapp Xtra 2 can be folded with the seat into a compact package.
  • Extremely Manoeuvrable: The Zap Xtra 2 swivel wheel guarantee ease of steering, moving around any obstacles in the city
  • 3 Forward and 2 rearward positions: Choose from 3 forward and 2 rearward facing recline positions for Xtra seating comfort.
  • Height Adjustable Footrest: The footrest adjusts is to allow for your child s relaxed afternoon nap.
  • Repellent Fabrics: The Quinny Zapp Xtra 2 seat cover is water repellent, so simply wipe-clean any spill.
  • XL Sun Canopy: The Quinny Zapp Xtra 2 has an XL canopy to shield your child from sun, wind and rain.
  • Shopping Basket: Shopping is made is with the spacious, easy access shopping basket that holds up to 5kg.
  • Swivel Wheel: Move around smoothly without hassle or lock the swivel front wheel on rough terrain.


Masih tidak dapat gambarkan bagaimana Quinny Zapp Xtra 2 ini?

Apa kata tonton video dibawah. Memang Awesome stroller ini.




Jom Baca Testimoni Ibu Yang Sudah Beli.


Ibu 1: Memang puas hati beli sebab anak memang nak duduk dalam stroller dan pengendalian stroller ni pun best, smooth je tolak dan agak compact jugak. Letak dalam boot kereta memang tak mkn space .

Ibu 2: The 3 wheels make it so easy to push and turn around with very little space (I m sure I could do a 360 degree turn in it on the same spot!) It  was easy weaving through the crowds at The Baby Show!

Ibu 3: Untuk yang selalu travel naik flight, i tak rasa quinny zapp xtra ni is the best choice.

Opss... sebelum lupa. Stroller ini boleh pasang sekali dengan Maxi-Cosi Cabriofix. Jika baby new born sesuai beli sekali dan boleh diangkat dan pasang di dalam kereta pula.

thebabystore.com.my/Quinny-Zapp-Xtra-2?572c225f1f8f5

thebabystore.com.my/Quinny-Zapp-Xtra-2?572c225f1f8f5

Kat Mana Nak Beli Stroller Ini?

Ok... part ini sebenarnya kene hati-hati juga. Sebab aku pernah jumpa ada Quinny Zapp Xtra 2.0 tiruan yang dijual Pusat Borong di Klang. Jadi hati-hati jika ada yang jual murah.

Silalah beli di butik-butik bayi yang diyakini. Tapi jika korang ingin membeli diatas talian.

Aku cadangkan korang beli di website The Baby Store ( www.thebabystore.com.my) . Website ini memang menjual Quinny original yang diambil melalui distributor di Malaysia.

Ada juga yang jual stroller ini yang diambil melalui Singapore. Tapi masalah yang akan korang hadapi adalah jika berlaku kerosakkan. Nak repair? nun.. kene hantar ke Singapore.... memang tidak berbaloi.

So.. memang aku rekemen beli sahaja di website The Baby Store. Diskaun pun ada juga.. jangan risau. Apa yang penting beli barang Original tanpa was-was.

Klik sahaja butang "Order Now" dibawah jika korang ingin dapatkan baby stroller ini.

Jika korang first time daftar di website tersebut. Jangan lupa claim 200 points masa check out. Ada diskaun lagi. Eh... ada lagi tau... setiap RM1 belian yang korang beli. Korang akan kumpul mata ganjaran juga dimana korang boleh tebus pada belian seterusnya... Memang jimat. Serius.

Selamat Berbelanja.

thebabystore.com.my/Quinny-Zapp-Xtra-2?572c225f1f8f5

advertorial

Shopping Online Barang Dari China Dengan Harga Yang Murah

22:41

Shopping again..Yes..it's me..Aku memang kaki shopping online..
Kali ni nak share dengan korang website untuk shopping barangan dari oversee (china of course)..Kenapa aku suka beli barang dari China..Eh!!aku rasa bukan aku je..Semua pun suka sebab MURAH..Kali ni aku nak berkongsi satu lagi alternatif website untuk korang yang suka beli barang2 dari obersee ni terutama China..

http://www.sgshop.com.my/

SgShop mula beroperasi pada bulan Ogos 2011 di Singapura & berkembang ke Malaysia pada Mac 2015. SgShop merupakan syarikat tempatan yang berdaftar di bawah nama (SGshop Ecommerce Sdn Bhd). 

Di SgShop, kita boleh membeli barang secara terus daripada China..Korang jangan risau, okey..Aku dah beli barang kat sini..terbukti selamat & pantas..Cara pembelian yang mudah..Selain tu kos penghantaran tak terlalu mahal tapi bergantung pada pilihan masing-masing..Kalau melalui udara, seperti yang kita sedia maklum..Macam aku, pilihan aku seperti biasa penghantaran melalui laut..Jadi murah..tak caya?Nanti korang boleh tengok kat bawah, aku tunjuk cara2 pembelian di SGShop..
Satu lagi kelebihan membeli di website ni, korang tidak perlu risau sebab harga yang tertera dalam RM. Pembelian dalam talian ini juga seperti yang kita ketahui tiada had masa seperti di kedai. Website dibuka 24 jam/7 hari..Jadi korang boleh membeli-belah pada bila-bila masa yang korang nak..

Pembelian di SGShop juga, kita boleh membuat pembayaran melalui kredit atau debit kad dan internet banking..Kos penghantaran antarabangsa yang murah berbanding semua syarikat logistik antarabangsa yang lain.Jaminan pampasan bagi pembelian yang mungkin hilang atau rosak semasa perkhidmatan penghantaran..Customer Servis yang peramah & sedia membantu setiap masa bagi menjawab pertanyaan kita..

Bestkan?Ni antara sebab korang patut shopping di SgShop.

Meh nak ajar cara-cara shopping di SGSHOP..eh!!perlu ke?okey, ni untuk yang tak tahu atau pertama kali membeli-belah diatas talian..

blog fiezasani
Laman utama SGshop..Untuk yang pertama kali, daftar jadi ahli dahulu..

blog fiezasani












Selepas pendaftaran, akan terima e-mail untuk confirmation pendaftaran akaun..klik link 
kat e-mail tu. Lepas tu, boleh masuk ke akaun korang..Security code tu tiap kali sign in akan tukar kod  yang berbeza..so, no worry yea..Untuk keselamatan konsepnya..

blog fiezasani

Pilih kategori yang korang nak..Banyak weii..aku rambang mata pilih barang..

blog fiezasani
 Ni contoh sekiranya korang dah dapat item yang berkenan..klik kat gambar item tu & korang akan terus masuk ke laman ini..klik 'ADD TO CART'..



blog fiezasani
Klik 'MY CART' untuk tengok senarai item yang telah dipilih..

blog fiezasani
Lepas dah pilih item yang korang nak, tekan tick kat kotak 'i agree.....' & klik 'PAY'

blog fiezasani
Nanti korang akan masuk ke halaman ni pulak..klik 'SUBMIT'..


Bayaran korang boleh rujuk pada kotak kat gambar atas ni iaitu 
Yang pertama untuk Product & Domestic shipping fee . 
Kedua untuk international shipping fee + service fee + clearance Fee. Total bayaran yang aku perlu bayar cuma RM65.75 sahaja sebab aku ada voucher..

Kat sini nanti korang klik untuk bayar..Lepas tu isi maklumat & baru buat bayaran..Contoh bayaran yang aku buat ni, aku guna kredit kad..So terus je buat bayaran mengikut jumlah yang dikenakan..total kos penghantaran yang aku perlu bayar RM65.75..Murah je sebab aku pilin penghantaran 'SEA'..ngeee..Murah katanya..

Untuk yang bayar secara internet banking, korang perlu 'TOP UP' dulu dalam akaun SGShop ni dahulu..Jangan risau, baki boleh pindah ke akaun bank kita..

blog fiezasani
Kat halaman'MY ORDER' ni, korang boleh tengok semua senarai item yang telah dibeli..

blog fiezasani
Selesai membuat pembayaran, kita akan terima e-mail seperti di atas..

blog fiezasani

Lepas membuat pembayaran korang kena tunggu item korang satu persatu dah terima 'Arrived at Warehouse',baru korang SUBMIT DELIVERY..



Okey, ni nak beritahu, kalau semasa proses penghantaran barang ke Warehouse mungkin ada item yang ktia beli tu kehabisan stok atau harganya dah naik..Contoh macam aku punya kat bawah ni..Harga seluar ni masa aku order RM17.xx..tapi dah naik jadi RM18.xx..So terpulang pada kita samaada nak minta refund atau proceed je order..Macam aku, proceed..

blog fiezasani
Untuk proceed order, klik pada 'Message'..

blog fiezasani 
Contoh yang aku buat seperti di atas..

blog fiezasani

Selepas buat pembayaran,korang boleh check status 'MY DELIVERY'..
Macam aku punya ni, semua item sedang 'Repacking in Progress'..Jadi sabar menanti..

Problematic Order - Untuk check order kita yang bermasalah macam aku explain kat atas tadi..
Arrive China Warehouse-Item telah selamat sampai di gudang..
My Delivery - Item yang kita order dalam proses penghantaran kepada kita..

Okey, kalau sesapa yang berminat untuk membuat pembelian di SGShop, ada diskaun istimewa untuk korang (CODE : FIEZ16SEP)


Untuk maklumat lanjut pembelian secara online di SGShop, korang boleh rujuk dibawah :~

www.sgshop.com.my
www.facebook.com/SGshopMalaysia
www.instagram.com/sgshop_malaysia

Give Away

Giveaway 3D Gold Stemcell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com

00:42


3D GOLD STEMCELL SERUM MY BEAUTY HERBS

Adakah anda ingin kulit wajah bebas tanpa jeragat, parut dan pori-pori terbuka? Adakah anda inginkan kedut di muka hilang sedikit demi sedikit dan anda inginkan semua masalah kulit muka hilang dengan hanya satu rawatan yang tidak melibatkan kos yang mahal? 

3D Gold Stemcell Serum akan menjadi jawapan atau solusi untuk permasalahan anda. PARUT JERAWAT, JERAGAT yang mula berkampung di muka dan yang sudah berkerak, KEDUT di muka yang menjadi teman apabila usia semakin bertambah adalah penyebab hilang keyakinan diri untuk bersosial.

Jangan biarkan masalah ini menghantui anda setelah sekian lama anda berada di dalam dilema dan malu bertemu janji. Kini My Beauty Herbs mengembalikan kejelitaan anda tanpa perlu melakukan laser dan kos-kos perubatan yang mahal. Beralihlah kepada 3D Gold StemCell Serum yang bakal mengubah kulit muka anda dari biasa menjadi luar biasa…Sangat hebat dengan hanya calit-calit merecik... Wow...


"Penyanyi/Pengacara Feeya Iskandar antara pengguna setia 3D GOLD STEMCELL SERUM. Beliau berjaya kekalkan kulit gebu semasa mengamalkan 3D GOLD STEMCELL SERUM dengan sapuan treatment cream di waktu malam."


Produk buatan MALAYSIA yang diformulasikan di FRANCE dan lulus KKM (NO KKM : NOT160106092K). Dapatkan KULIT KEKAL MUDA ANGGUN hanya dalam 30 HARI. Kesan penggunaan seawal 10 hari! Dapatkan kulit idaman anda hari ini. Dengan hanya sekotak, mesti ada perubahan ketara dan kulit lebih merecik flawless dan muda jelita. Nak lagi best pakai secara konsisten selama boleh. Memang TERBUKTI BERKESAN! Bahan SEMULAJADI!

3D GOLD Stem Cell Serum mempunyai kelebihan kerana bahan-bahannya lebih farmaseutikal dan formula yang terkini seperti Pure Argania Stemcell, Hydrolyzed Wheat Protein, Lepitium Sativum Sprouts Extract & Dermacom. Kelebihan yang ada pada 3D Gold StemCell Serum menjadikan kulit anda terus kekal muda anggun selamanya, seperti Feeya Iskandar duta My Beauty Herbs. Formula Hebat ini mampu memberi kesan “Instant Lifting” pertama kali ketika memakainya. Rangsangan tegang akan dapat dirasai secara lembut.

3D GOLD STEMCELL SERUM bagus dan berkesan untuk :
  1. Hilangkan parut hitam 
  2. Hilangkan dan cegah jeragat
  3. Mencegah luka jerawat
  4. Menutupi liang pori
  5. Memperbaiki struktur kulit dan tona sekata
  6. Lembapkan kulit
  7. Menganjalkan kulit
  8. Mengawal minyak pada wajah
  9. Mencerahkan kulit
  10. Menegangkan kerutan dimata
  11. Pudarkan gelap bawah mata
  12. Melindungi kulit dari sinaran UV
  13. Mengalakkan penghasilan kolagen
  14. Mengurangkan hingga 50% garis halus dan kedutan muka dengan pemakaian konsisten 
Cara Penggunaan My Beauty Herbs, 3D GOLD STEMCELL SERUM :
  1. Sila tekan 1 ATAU 2 kali dan ratakan serum ke wajah, bawah mata, leher dan mata sebelum tidur dan waktu pagi selepas mencuci muka. Pakai 2 kali sehari untuk kesan maksimum bagi jangka masa panjang.
  2. Pastikan anda membersihkan wajah sebelum menggunakan SERUM
  3. Krim rawatan dipakai pada waktu malam selepas mencuci muka. Jangan dicampurkan dengan produk lain.
  4. Minum minima 8 GELAS air kosong sehari

Harga
RM150 Semenanjung RM159 Sabah/Sarawak $65 Brunei $65 Singapore. Dapatkan harga promosi RM120 sekarang dengan treatment cream percuma bernilai rm69.90. 

Video Eksklusif Feeya Iskandar


Soalan yang kerap ditanya :
  1. Adakah 3D Gold Stemcell Serum ini berkesan ke? InsyaAllah berkesan, kerana dah lebih 1002 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus sebelum dilancarkan.
  2. Kenapa ramai yang order 3D Gold Stemcell  Serum iniKesan dapat dilihat seawal 10 hari, 100% diperbuat dari bahan semulajadi, tiada kesan sampingan yang menjejaskan kesihatan, 100% lulus KKM, harga yang berpatutan dengan kualiti terbaik,  mempunyai kandungan pure stemcell yang sangat tinggi, tiada pantang larang semasa pemakaian, sesuai untuk golongan lelaki dan perempuan, tahan lama dan untuk sebulan, terbukti secara klinikal, tiada bahan kimia, kualiti bertaraf antarabangsa, majoriti pengguna berpuas hati.
  3. 3D Gold Stemcell Serum ni boleh tahan berapa lama? 3D Gold Stemcell Serum 20ml boleh tahan selama sebulan.
  4. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, kerana ada kandungan Lepitium Sativum Sprout Extract, Pure argania stemcell,Hydrolyzed Wheat Protein, Lepituim Sativum Sprouts Extract & Dermacom  yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau pori-pori besar. Jangan lupa sapu treatment krim di waktu malam.
  5. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh, tiada masalah.
  6. Ada kesan-kesan sampingan tak? Tiada kesan sampingan. 3D Gold Stemcell Serum, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit.
  7. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  8. Bagaimana nak dapatkan 3D Gold Stemcell Serum? Dapatkan dari kami My Beauty Herbs Hq +6011 28090446 atau beli online di website www.mybeautyherbs.com.my



Sila jawab soalan-soalan berikut :
  1. Siapakah pengguna yang akan mencuba? (sendiri/suami/isteri/lain-lain : _____) Sendiri
  2. Kondisi Kulit Pengguna Sekarang (berjerawat/pigmentasi/jeragat/kulit tidak sekata/ berminyak/lain-lain : ______) kulit berminyak
  3. Saya patut dipilih oleh My Beauty Herbs dan seterusnya bersetuju untuk membuat entri review 3D Gold StemCell Serum berdasarkan pengalaman pengguna kerana _________________ (sila berikan jawapan anda) saya seorang yang mementingkan kecantikan dan sedang mencari set skincare yang serasi dengan saya. Saya berharap 3D Gold StemCell Serum akan membantu masalah yang saya alami sekarang..Dan saya boleh berkongsi pengalaman / testimoni saya sendiri di blog.
Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 16 hingga 25 September 2016 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama My Beauty Herbs dalam mencari 40 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

review

Aku Bukan Peminat Cerita Hantu

14:45

Aku bukan peminat citer seram..hantu..mistik..atau apa2 yang berkaitan dengannya..sebab..kalau aku tengok citer seram..sat gi time tido..eh!!tetiba berlakon dalam citer yang tengok tu..Kadang hati nak tengok tapi kontrol..kontrol..tak mo tengok sebab takut terbawak2 dalam mimpi..

Baru ni member ofis aku cerita, dia penah kena kacau dengan 'something' kat bilik air ofis kitaorang..huhu..dah la aku ni pesen, kejap2 mengulang ke bilik air..pffftt..berbalik pada kisah kawan aku tu, dia ni jenis berani sikit..masa dia nak masuk ke bilik air..dia tolak pintu dari luar..tapi macam ada menda yang tahan dari dalam..ingatkan ada orang ke apa..bila dah berjaya masuk ke bilik air tu, tengok tak de orang pun..kawan aku ni boleh pi check..kalau aku..keluar dulu..lama sikit,baru masuk balik..tu pun seram2 gitu..

Selain kisah tu, ada jugak member aku yang lain cerita seram kat bilik air jugak..tapi kat bahagian lain..patut la aku tengok pintu bilik air kat situ, tak pernah tutup..pintu yang kat luar untuk kita keluar masuk tu..suasana dalam bilik air tu terutama time petang2 dalam pukul 3-5ptg macam tu, dalam bilik air tu suram2..ada staff pernah nampak "menda itu"..huhu..kisah..

Aku ni memang jenis penakut..so, memang berharap & tak mintak untuk terserempak atau mengalami peristiwa seram2 gitu...mintak dijauhkan la..




Trailer Volkswagen Kuning
Di Sebalik Tabir Volkswagen Kuning

Sinopsis Volkswagen Kuning

MENGISAHKAN sepasang kekasih yang telah bertunang, Fuad dan Sarah, yang dalam perjalanan untuk pulang ke kampung Fuad. Mereka mengalami gangguan apabila tersesat selepas senja semasa mencari kedai makan. Gangguan itu menyebabkan mereka mengalami kemalangan dan Sarah mula berubah. Semuanya gara-gara Volkswagen kuning!
Fuad ditahan di wad, manakala Sarah langsung tidak mengalami kecederaan. Raudhah, kakak Sarah, datang untuk menjemput Sarah pulang ke bandar, sementara menunggu Fuad pulih dari kecederaan. Tanpa diduga, Sarah  membawa pulang ‘sesuatu’ bersamanya.

review

Mudahnya Membeli Secara Online Di Hermo.My Dengan MOLPay Cash

08:30

Aku & produk kecantikan memang kawan baik sangat..Walaupun ahkak ko ni idok la lawa mana pun tapi memang naluri seorang perempuan yang suka pada kecantikan..Memandangkan haritu, aku dah terpengaruh dengan satu website yang menjual produk/barang kecantikan..nak hasut korang jugak..ahaks!!Murah2 wei barang kat sini..contoh ada satu item yang aku amik tu, memang dah lama aim..harga sebenar RM1xx.xx..Kat sini RM8x.xx..Alah..lemah tengok harga jauh beza..saya suka saya suka saya suka...

Pernah dengar tak website HERMO.MY..tak pernah!!okey, tak pe..kita geng..aku pun first time dengar..Website HERMO.MY ni satu platform online untuk korang mendapatkan produk & barangan kecantikan yang macam aku beritahu awal tadi dengan harga yang lebih berpatutan & paling penting tak perlu keluar dari rumah/pejabat. Main klik2 je..Zaman I.T. kot..dan korang jangan risau, semua produk/item yang terdapat di sini original kerana Hermo bekerjasama secara terus dengan semua pemilik jenama yang ada kat website ni..Paling penting, Hermo sentiasa mengadakan promosi..Yang ni best..Contoh macam haritu masa aku tengah pilih2 barang, dapat e-mail dari Hermo.my, untuk setiap pembelian yang berjumlah lebih RM150, boleh dapatkan beberapa produk/item terpilih dengan harga RM0.99..Wow!!sangat..

Eh!!lagi satu nak beritahu korang ni..Sebelum ni kalau nak shopping online mesti kena ada debit atau kredit kad ataupun internet banking..abis kalau yang tak de dua2 ni acane pulak?contoh lagi, yeak..Baru ni aku tolong sorang sepupu aku nak beli barang secara online tapi dia tak daftar untuk internet banking..Jadi aku tolong sebab aku ada..Aku!!harus ada..kaki shopping online, kan!!ahaks...

Bagi yang tak de pembayaran secara internet banking macam sepupu aku tu macamne?Nak jugak beli barang secara online sebab kadang barang jual secara online lagi murah dari offline..Jadi, nak kongsi jugak dengan korang..Lepas ni tak payah risau2 nak shopping online..tak de internet banking, pun boleh jugak, tau...Macamana?Sila baca lagi kat bawah (seperti biasa..motip sangat nak suh orang baca sampai habis)..

MOLPay CASH


MolPay Cash ni satu medium pembayaran secara tunai  yang boleh dibuat dimana-mana 7-eleven yang ada di Seluruh Malaysia terutama sekitar Lembah Klang..




Untuk senang nak faham, korang shopping secara online tapi bayaran selain dari menggunakan debit/kredit kad ataupun internet banking, cara lain adalah melalui MOLPay Cash..Contoh seperti website Hermo.my ni yang  turut menyediakan cara pembayaran dengan MOLPay Cash..



Macamana cara dia, korang boleh tengok langkah-langkah kat bawah..
 

Masuk ke website Hermo.My..Sign up as member..Untuk tak nak pening, boleh sign up dengan facebook korang je..



Antara senarai produk/item yang ada di Hermo.My..Boleh pilih produk/item kesukaan memasing..


Dah pilih barang-barang semua..View 'My Cart' & klik 'Checkout Now'..

 
Ni antara produk/item pilihan aku di Hermo.my..



Klik 'CheckOut Now'..


Jangan lupa masukkan alamat penghantaran..Bawah sekali klik 'CheckOut Now'

Pilihan untuk penghantaran..

Kat sini korang boleh pilih pembayaran melalui kad kredit/kad debit & klik 'Order Now'..


Semak dulu detail order korang (alamat penghantaran, subtotal & jangkaan penerimaan bayaran)..Lepas tu , klik 'Pay RMxx.xx Online'..


Pilih cara pembayaran..


Senarai untuk cara pembayaran..Kat sini, korang pilih 7-eleven untuk pembayaran menggunakan MOLPay Cash..



Kat page ni, korang akan nampak Order ID & Verification Code..Scroll bawah tu, isikan yang no.1 & tekan no 2



Selesai..Korang boleh pilih 'Print' atau ScreenCapture atau Snap gambar yang ada Order ID & Verification Code..Lepas tu, korang diberi masa 48 jam untuk membuat pembayaran kat 7-Eleven yang berdekatan..Selepas membuat pembayaran di 7-eleven, korang akan dapat 2 resit iaitu MOL-MOLPay resit dan 7-eleven resit (contoh seperti gambar di bawah)

Senangkan..Lepas ni semua boleh shopping secara online..tak de internet banking atau kad debit/kredit, boleh guna MOLPay Cash je..Dan berita baik untuk pembaca dan pengomen blog aku..Dengan setiap pembelian bernilai RM60 (tidak termasuk kos penghantaran) di Hermo.my, korang layak menikmati diskaun RM5 (kod : HMOLPAYCASH05 )..Sah mulai 01/09/2016 hingga 31/12/2016..Tawaran terhad..Siapa cepat dia dapat..

Dan lagi satu nak bitau, antara item yang aku beli kat Hermo.my aku nak bagi hadiah kat pengomen yang paling banyak tinggalkan komen kat blog aku untuk bulan September..Saja je..Walaupun blog aku ni suam2 kuku gitu, tapi ada jugak yang sudi menyinggah & tinggalkan 1-2 komen..So sebagai penghargaan, cenderahati dari Hermo.my yang aku beli khas untuk pengomen yang rajin tinggalkan jejak kat blog aku untuk bulan September...

Jadi..sudi-sudikan la tinggalkan komen..mana tau terpilih untuk dapat produk dari Hermo.my.. :)

Flickr Images

ShopLink Asia

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.