Me Time

Having Me Time

09:46

Having me time ..syokkknya..Aku memang layan facial2 ni sebab best..sonok orang urut2 muka..fefeling datinsss sangat..tapi part tak best time kena picit2 tu je..hadoiii..beauty is pain bak kata omputeh..meleleh ayor mata weiii..untuk kelihatan cantik, tahan je la..walaupun ahkak bukan kategori cantik..yang penting penampilan kena la jaga kan!!!
Facial yang aku pilih ni, bird nest facial..Ramai tahu kebaikan sarang burung ni..Jadi aku pilih facial ni sebab kelebihan serta manfaat sarang burung..Harga facial sarang burung ni kalau tengok dalam resit terkejut jap nengok..tapi sebab booked melalui www.bfab.my..harga sangat la berpatutan..dan terbukti tiada caj tersembunyi..macamana korang tengok harga kat website, itu la harga yang korang bayar..

Kat bawah proses facial sarang burung ni : ~

1) Cleansing ~ Cuci mekap dulu sebab aku pakai make up (seperti biasa)
2) Scrub ~ skrub muka
3) Steam ~ Untuk bagi liang pori terbuka..senang untuk proses mengeluarkan whitehead / blackhead / pimples
4) Extraction ~ Proses seperti disebut diatas..Part ni yang sakit macam aku mention kat atas..
5) Serum + Sarang burung ~ 2 bahan ni disapu & diratakan..Kemudian ditekan sekali lagi keseluruhan muka menggunakan ultrascan mesin untuk bagi meresap ke dalam kulit..
 6) Mask ~ Topeng muka..

Tempoh facial ~ 1 jam 45 minit

Sorry tak de gambar sebab tak de sapa nak snapkan + pakaian masa facial tak baper sesuai (seksi) + bilik treatment romantika d'amor..tangkap gambar tak baper clear..Jadi aku tepek gambar selepas facial je la..ada gambar sebelum masa dalam bilik treatment tapi lomantikk lorrr lampu dia..

So untuk korang2 yang nak "Me Time" jugak..jangan lupa booked di bfab (website seperti di atas)..promo yang aku inform haritu masih valid sehingga 1 Mac 2016..Entry terdahulu, diSINI..
booking beauty salon and spa near you
Tadaaa..lepas facial..tetiba rasa jelita sangattt..ahaks!!
booking beauty salon and spa near you
Aku pilih buat facial di sini :D..
booking beauty salon and spa near you
Bilik treatment..nampak tak kain yang berlipat kat penjuru katil tu..pakai itu sahaja yea semasa proses rawatan..
booking beauty salon and spa near you
Harga normal facial bird nest yang aku pilih ni..aihhh..terkejut masa tengok kat resit..betul ke idok ni?


booking beauty salon and spa near you
Harga yang aku bayar booked melalui bfab.my..huntunggggnyaa!!!
Untuk korang yang nak layan 'Me Time' macam aku ni, gi laju2 booked kat bfab.my..ada promo valid sehingga esok macam yang aku mention di atas, korang boleh klik link yang aku dah bagi kat awal entry ni..

Pencinta Photobook!!!

08:30

Sapa tak suka Photobook..rugi!!!Ramai orang sekarang suka buat photobook..tak de la macam dulu yang nak cari album bagai..album tu pun ada kelemahan jugak..dah lama2, plastik dia selalu koyak..aku tau sebab aku seorang pengumpul gambar..dulu2 memang suka la beli album nak letak gambar2..tapi sejak dah berkenalan dengan photobook, terus melekat..asyik cari je promotion photobook..

Nah..untuk pencinta photobook!!!

 


 


 






CUTESY

Suka ke idok?Suka lettew..Kalau suka klik je kat gambar2 atas ni, k..

social media

Twitter @fiezasani2127

08:30

@fiezasani2127

Ber'twitter pulakkkk..bukan apa buat twitter ni haritu ada try apply few blogging job, tengok rata2 semua advertiser nak media sosial termasuk twitter ni..aku ig/fb ada le..nak tak nak try la buat..tak tau le ada yang sudi folo ke idok..ku buat je lah..hehe..kalau korang berminat nak folo, sila kan la..aku akan tweet new entry aku kat sini..so senang la korang yang pembaca setia blog aku nak tahu update2 entry terbaru aku..eh!!ada ke?haha

Tak kisah la kan..kalau nak folo, korang klik je kat sidebar belah kanan tu..tiada paksaan di sini..nampak tak ada button follow@fiezasani2127..kalau nak follow, klik je kat situ..

affialiate

Sapa tak suka Zalora?

08:00

Meh nak share informasi dengan korang..dah gaji kan..kan..kan..hehe..Jom shopping..Eh!!tapi yang ni tak yah susah2 nak keluar2 bagai..duk rumah je..on laptop/pc/gajet canggih korang..scroll je..hehe

Nak habaq ada diskaun kat Zalora untuk minimum pembelian yang bernilai RM100..

Wah..suka..korang kan..jom la terjah..Aku & mr hubby bulan ni kena jimat sikit sebab bulan lepas, lupa diri..haha..Tapi untuk korang yang ada extra extra tu, boleh la nyopping kat Zalora..


KLIK SINI
  
Diskaun ni hanya valid harini je..so pi la terjah laju2 kat Zalora..

affialiate

Jana Pendapatan Sambilan

08:30

Entry ni untuk korang yang serius untuk jana pendapatan sambilan melalui media sosial..sapa kata layan media sosial tak menguntungkan..salahhhh sangat..kalau betul caranya, boleh buat pendapatan sampingan..tapi ramai yang tak tahu caranya..Salah satu cara yang paling top di kalangan para blogger adalah affiliate..Banyak sebenarnya program affiliate yang ada tapi kena rajin mencari & berusaha..ehhhh..nak duit kan..kena la usaha..mana duit datang golek2 macam tu je..Kat sini aku nak share salah satu program affiliate yang boleh korang joint untuk menjana side income melalui komisen..Hasil terpulang pada usaha masing-masing..

www.fiezasani.xyz


Pernah dengar mengenai InvolveAsia tak?okey, mungkin ada yang pernah..ada yang tak pernah..Untuk yang tak pernah, story sikit sebelum cerita lebih lanjut..
InvolveAsia merupakan syarikat e-commerce yang menghubungkan korang kepada lebih 80 peruncit dalam talian utama di Malaysia seperti Lazada, Zalora, Reebonz dan banyak lagi. 

Apa yang perlu korang buat hanya mendaftar & promosikan produk / jenama kesukaan korang kepada rakan-rakan dan follower korang di media sosial memasing seperti twitter / facebook / instagram & blog.
Tak kira korang berpengaruh atau tidak tetapi korang aktif di media sosial, jangan lepaskan peluang untuk ajak kawan-kawan joint program ini..PERCUMA saja..best tak?of course la best..register PERCUMA tetapi dapat komisyen..syok!!Bagi setiap pendaftaran baru melalui link affiliate korang, korang akan mendapat RM5..

CARA UNTUK MENDAFTAR SEBAGAI AFFILIATE INVOLVE ASIA :

** Daftar kat sini ~ PENDAFTARAN AFFILIATE
** Selepas mendaftar, login ke akaun korang & lihat paparan screen dashboard di screen, pergi ke sidebar, tengok bahagian Report-Referral Report

**Copy link url  (contoh : http://dashboard.shopstylers.com/signup/2091)

**Selepas itu, kongsi url tersebut di mana-mana media sosial masing-masing

www.fiezasani.xyz

Me Time

Me Time #2

08:30

Eh..korang..ingat lagi tak entry aku pasal Bfab.My..alooo..tak ingat ke?ni untuk korang yang kaki2 SPA macam aku..hehe..tak pe, tak ingat..meh nak bagi ingat..Baca kat sini yea..

Aku dah booking melalui Bfab.my untuk buat facial minggu ni..best!!hehe..korang pun, apa lagi jangan lepaskan peluang hokay..senang je..click2, tau dah booking..ala, sesekali spend me time..ibu2 yang selalu bz 24/7, apa kata bagi si ayah pula take turn untuk jaga anak  & uruskan rumah sekejap..bagi peluang kat ibu2 untuk spend  'Me Time' kat SPA..Rutin harian yang sibuk dengan kerja di pejabat & balik ke rumah, melayan suami serta anak..buatkan kita perlukan masa untuk diri sendiri..Jadi  'Me Time' adalah masa untuk kita sit back, rilex and enjoy the treatment..bukan selalu pun..sebulan sekali (vengsan kaum suami dengar sebulan sekali)..haha.. 
Di Bfab.my ni senang sangat untuk mencari tempat manicure/spa mengikut pilihan tempat yang korang nak..Terdapat pelbagai pilihan untuk massage, haircuts, manicure, spa, facial, waxing dan banyak lagi..tak perlu lagi nak call2 bagai..Hanya layari www.bfab.my untuk booking treatment yang korang perlukan..the best part, korang boleh nikmati 20% diskaun bagi pengguna yang pertama kali mendaftar di bfab.my (Promo Code : bfab20651..Promosi ini sah sehingga 1 Mac 2016..

Jangan lepaskan peluang..


La la..appointment aku hari sabtu ni..me time!! yeay..

Untuk korang yang nak layan  'Me Time', cepat2 booking kat Bfab.My..seperti aku mention kat atas, 20% diskaun untuk first time user..So..have 'Me Time' korang..
 
Nanti aku share story & gambar 'Me Time' yang aku buat sabtu ni..Saja je bagi korang jeles..hihi

advertorial

Mudahnya ada Ensogo

08:30

Untuk kaki shoping online, jom nak introduce korang dengan satu webshop online selain dari Lazada, Zalora, 11th street.my, apa lagi yeak..banyak lagi la..tapi entry ni khusus untuk introduce kan korang dengan ensogo.. :D

Website ensogo
 Ensogo merupakan website shop yang menyediakan pelbagai barang kelengkapan samaada barang keperluan dapur, barang elektrik, barang keperluan diri, barang baby, bag2 berjenama, kasut, pakaian serta bermacam lagi barang...Semua ini kita boleh beli melalui satu website sahaja..senangnya..semua di hujung jari je..klik2, order..tau2 barang dah sampai kat rumah..
Penghantaran barang mengambil masa lebih kurang 3-5 hari bekerja..standard time..

Untuk info korang, Ensogo ni bukan sahaja ada di Malaysia yea malahan Hong Kong, Singapore, Thailand, Philippines & Indonesia..
 

Klik link di atas untuk ke website ENSOGO Malaysia..Untuk korang yang selalu online guna handhone canggih manggih tu, jangan lupa untuk muat naik aplikasi ensogo & nikmati RM20 diskaun..yeay..

Aku dah usha kat website ensogo ni, ehhhh..banyaknya lahai barang yang aku nak..apa dia?pi tengok kat bawah ni..harga, dalam lingkungan mampu di bayar..

Are Ikan Magic Pan 

Katanya dalam proses nak diet kan..jadi cun sangat la pemanggang ajaib ni..pelbagai fungsi..

L-Shape Sofa

 Eh..suka pulak aku dengan sofa L Shape ni..dah lama usha kat kedai2 perabot..

Bean Bag

Macam berkenan pulak bean bag ni sebab kaler menyerlah koooo..haritu kitaorang dah beli 2..tengah cari untuk mak aku..nak bawak balik kat umah kampung..

Philips Iron White


 Kebetulan iron kat rumah, dah rosak..bukan rosak apa?boleh lagi berfungsi..tapi belah belakang dia dah kemek..ganass betul guna sampai kemek2..sapa la agaknya yang pakai tu..hehe

Bag

Hehe..favourite all da time..kalau shopping je especially online, mesti cari beg..

Untuk korang yang suka shopping online, yang bz sangat..tak dan nak keluar sebab banyak sangat urusan..So just sit back, layari website  ensogo (Link seperti di atas) & pilih barang2 yang korang nak dari satu website sahaja iaitu ENSOGO..Mudahkan!!

Untuk sebarang pertanyaan : ~

Tel : 03-2022 0080
E-Mail : my.help@ensogo.com

Pages @ FB : ensogo.malaysia
 

Dapur FiezaSani

Dapur FiezaSani - Mee Goreng Lada Hitam

09:24

Menu minum petang hari sabtu lepas..try mee goreng lada hitam ni pulak..tak tau la okey ke idok..tak pernah rasa pun..saja je try..Jom check it out, bahan-bahan & cara masaknya..

MEE GORENG LADA HITAM

Bahan-bahannya:
  • 500 gm mee kuning - basuh dan toskan
  • 500 gm udang saiz sederhana kecil - kupas kulit
  • 450 gm daging - potong kecil, rebus empuk
  • 1 ikat sawi - kerat ikut suka
  • 1 biji tomato - belah dua dan hiris nipis
  • 5 ulas bawang putih - parut/cincang halus
  • 1/2 inci halia muda - parut/cincang halus
  • 2 sb sos tiram
  • kicap pekat - banyak mana ikut suka, kalau suka mee hitam lebihkan
  • 1-2 sb lada hitam - kisar kasar
  • 1 sk serbuk knorr
  • secubit garam

Cara-caranya:
1. Panaskan sedikit minyak, tumis bawang putih dan lada hitam. Bila naik bau masukkan daging. Kacau, kemudian masukkan udang pula.
2. Bila udang sudah kemerahan, masukkan kicap pekat, sos tiram, serbuk knorr dan garam secukup rasa.
 3. Bila sudah sebati, masukkan mee kuning, diikuti tomato dan sawi. Gaul kacau secara merata.
 4. Bila sudah mesra bolehlah dihidangkan bersama lada jeruk. 
Ada bahan-bahan kat atas ni, aku guna apa yang ada kat rumah..contoh macam sawi tak de, aku tukar dengan tauge..udang/daging pun tak de, aku tukar dengan ayam cincang..
 

komen mr hubby - sedap..licin..tak pe, diet belum start sepenuhnya lagi..hihi

LifeStyle

Cikgu Garang

08:50

Masa sekolah dulu, confirm ada cikgu garang kan kat sekolah..Sekolah rendah mmg ku tak ingat la..Sekolah menengah, aku ingat cikgu mana yang garang..ni pada aku la..tak tahu pada kawan2 sekolah aku yang lain..cikgu paling garang time aku sekolah menengah dulu, cikgu.....mesti korang ingat cikgu math..takkkkk..salah..cikgu paling garang masa aku sekolah menengah dulu cikgu sejarah..tak ingat nama cikgu tu..tapi pada aku, dia garang..susah nak senyum..walaupun cikgunya garang aku tetap suka sejarah..heeee..ala..tau2..ramai yang tak suka subjek sejarah sebab boringggg..tapi aku suka..belajar sejarah..tahu pasal sejarah kita..untuk aku best..cuma seingat aku yang tak best, cikgu sejarah kitaorang ni suka suruh buat presentation..part ni tak best..kena bercakap kat depan, weiii..kalau bercakap kat depan, aku tak ingat pernah kena ke tak..selalunya aku suka tolong tulis2 kat kertas majong tu @ bagi idea ke..janji tak kena bercakap kat depan..hehe..akceli bagus jugak cara cikgu aku buat macam tu sebab dia tahu subjek sejarah kan boring...kalau dia yang bercakap gerenti, semua ngantuk..so cara dia, kitaorang la yang bercakap..tapi jangan ditanya la soalan sejarah sekarang..memang tak ingat la weiii..

Part kena panggil jawab soalan kat depan, nasib baik la aku bukan dalam kategori pelajar popular jadi kebarangkalian kena panggil nama, jarang2 la kena..heeee..huntung jadik pelajar tak popular..

Cikgu garang..ada gaya tak?hehe..

beauty

Ephyra Skin Nano

08:46

Ephyra bakal mengeluarkan produk terbaru keluaran dorang iaitu Ephyra Skin Nano..Ephyra Skin Nano ni merupakan serum untuk kulit yang sangat berkesan,  dipatenkan oleh SWISS Nano-Technology, dapat memulihkan kulit yang rosak dan mengembalikan kulit yang canti berseri. Ia juga sangat berkesan dalam memerangi parut jerawat, jeragat, bintik hitam, kedutan dan tona kulit tidak sekata. 
Aku sebagai pengguna setia Ephyra Skin Bar, harus la cuba produk baru ni..hehe..tambah2 aku ada masalah2 yang berkaitan..Haritu ternampak kat page Ephyra, pihak Ephyra nak berikan sample serum ni..apa lagi, terus laju2 komen..Minggu lepas, dah dapat sample ni..alooo..awat kecik benor..eh!!katanya sample..besor kang, tu bukan sample..hehe..
Aku dah try pakai, best weiii..cepat meresap..aku guna pagi selepas mandi, dah basuh muka dengan Ephyra Skin Bar, guna serum ni sebelum tepek foundation + bedak semua..

Bila Ephyra nak lancarkan produk dorang yang ni?nak beli..best sangat pakai..


Sample Ephyra Skin Nano Serum..
Cara penggunaan serum..