Kucing Sakit..Perlukan Bantuan Korang...

08:30

Korang..Sapa kat sini pencinta kucing?Aku..bukan seorang pencinta kucing..Sejujurnya yup, aku mengaku aku kurang gemar dengan kucing sebab kes pernah cakar dengan mak kucing masa aku budak2 dulu..padan muka kat sendiri pun sebenarnya sebab salah sendiri..pi kacau anak dia..mana mak dia tak marah..hah!!sekali mak dia kejar, mencicit lari...terus kena cakar..sejak tu fobia dengan kucing..tapi sampai sekarang la kan..kalau pi makan kat kedai..dalam ramai2 tu, mesti kucing datang kat aku tau..arghhh..dah la kita fobia dengan kucing..adoi..stress kejap..nak makan pun tak concentrate...aku suka tengok je kucing..nak dekat..nak manja2..no no no..kita fobia...

Walaupun begitu (hah!!ayat skema terus), sebenarnya nak beritahu walaupun aku bukan pencinta kucing tapi bila tengok kucing terbiar atau kadang ada kucing yang cedera kat tepi jalan sbb bergaduh atau kena dera dengan manusia..aku kesian..tapi nak dekat aku takut..cuma mampu kesian dalam hati je..terbayang acane la kucing tu mampu bertahan..cerita pasal kucing ni, ada dalam list friend fb aku seorang blogger ni pencinta kucing..selalu nampak dia update pasal kucing2 dia..salute kat dia..Baru ni dia update salah seekor kucing dia di masukkan ke Hospital Veterinar kat UPM..Dari komen2 yang aku baca, difahamkan kucing dia mula2 tak boleh kencing..bila dah masuk kat situ, doktor cek semua..keadaan kucing dia kritikal..eh!!susah pulak nak taip kucing dia..kucing dia..nama kucing yang aku cerita ni Loki...Aku nak cerita lebih lanjut tak baper nak tahu sangat, tapi korang boleh tengok FB Mummy kucing nama LOKI ni...kat situ korang boleh baca komen2 pasal Loki ni..


Loki & mummy dia - Blogger Ayue Jean




Keadaan terkini Loki..kalau korang baca status kat atas ni, keadaan luaran semakin baik, tapi dalaman kurang memuaskan..Tak pe, slow2 Loki untuk sihat macam biasa semula..Hope Loki terus kuat untuk lawan sakit dia...
Seperti yang korang baca kat screenshot atas ni juga, mummy loki a.k.a blogger ayu mohon dana untuk membayar bil hospital Loki..Bil terkini mencecah RM1.7k..Waaa..banyak tu jumlah yang nak dibayar..Jadi AJ buka dana untuk Loki ni..Hope ada yang murah hati untuk membantu..tak dapat banyak..sikit pun jadi..sorang sikit..lama2 jadi banyak...orang2 tua cakap..sikit2 lama2 jadi bukit...Kalau ada yang sudi nak bantu, korang boleh terus hubungi ayu di FB ataupun maklumat untuk salurkan bantuan ada kat gambar atas ni..

Kalau korang nak baca kronologi Loki dengan lebih detail,boleh baca kat blog mummy dia ~ AyueJean.com

Update terkini dari Mummy Loki (16/12/2016 ; 10.52 Pagi)


You Might Also Like

1 Comment

  1. nak menangis tgk Loki sakit. terima kasih kerana share.

    #pencintakucing

    ReplyDelete