Cabaran 7 Hari Blogging #Task3

09:06


Cabaran disahut lagi untuk task #3

Makanan Kegemaran


Cerita pasal makanan kegemaran ni, aku bukan dalam kategori cerewet..apa yang sedap, aku makan je..kadang tak sedap pun aku bedal gak..hah la, kadang pi kedai..order makanan..bila sampai je, rasa makanan tu macam krik krik..kadang tolak2 juga bagi habiskan walaupun rasa ke laut..Bayor weiii..membazir rasanya kalau tak makan..Tapi next time memang tak repeat le kedai makan tu..haha..So aku ni dalam kategori jenis suka makan..tolak batu dengan kayu je konsepnya..Tapi kalau nak cerita antara makanan kegemaran aku, paling top dalam senarai LAKSA (wajib)..terutama kalau yang mak aku buat..perghhh, meleleh air liur...of course la mak masak sedap..Mak siapa2 pun..mesti yang paling sedap..air tangan mak gituuu..magic..hehe...Naib juara LONTONG..tempat ketiga diduduki oleh NASI AYAM PENYET..ni antara top three..Yang lain-lain, aku tak banyak cerita..Janji sedap..Aku makan je..hehe...Tapi kalau di pejabat sekarang, aku suka order seafood goreng kunyit..Makan dengan nasi goreng/putih + sambal special yang kedai aku selalu beli tu..memang berselera aku makan...Dulu makan tengahari, nasi separuh je..sekarang nasi penuh..eh!!acance tu?diet ke?hihi

You Might Also Like

1 Comment

  1. makanan kegemaran rabia adalah nasi goreng...pergi kedai makan wajib makan nasi goreng

    ReplyDelete