SEO Blog Mencapai Piawaian...

09:34

AFB


Bestnya joint group AFB ni..Macam-macam ilmu pasal blogging dapat..Suka join group yang macam ni..eh!!AFB ni apa?AFB singkatan pada AUTO FEED BLOG..Dulu dikenali dengan nama Exchange Feed Group(EFG)..Founder group ni, adalah Mommy Ira yang comel lotey...tQ ira, terima akak masuk dalam group ni..Dalam group ni macam-macam ilmu berkenaan blog akan dikongsi bersama..Jadi tiada istilah malu2..Kalau tak tahu kena la tanya..macam baru2 ni, aku tukar template blog..Haih, pening juga nak bermain coding tu..Tambah template aku yang mula2 tak jadi..Butang 'Read More' , arkib link tak berfungsi..Nak tanya mr hubby tak berani sebab kena marah pasal gatal tukar template lain..Jadi aku tanya la kat dalam group AFB ni..ramai juga yang bantu..tQ korang..Mula2 masa nak tanya tu, macam was-was je..ada ke yang nak jawab..Sekali meleset sangkaan tu..Hasil bantuan dari member group AFB & mr hubby, ni la hasil template baru kat blog FiezaSani..Macamana hasilnya?Cantik tak?Nak tak nak minta tolong juga la dengan mr hubby sebab melibatkan coding..failed ahkak...

Ni antara ilmu baru yang aku dapat untuk menjadikan SEO blog 100%..hasil tunjuk ajar senior AFB..Masa mula2 aku cuba check blog aku ni dapat 78% je..macam hmmm..kureng je..sebab otai2 yang dalam AFB kebanyakan 100%..mak aih..boleh ke blog aku ni dapat macam tu juga..Jadi dengan tunjuk ajar senior2 dalam ni, aku cuba juga menjadikan SEO blog aku ni 100%..Aku rujuk dari sini WayneHarraz & PCL..Geng AFB juga...Pada geng baru AFB yang lain terpulang nak cuba buat atau tidak tapi senior dah tunjuk jalan, kita cuma praktikkan je pada blog masing-masing..Kadang bila buat ada yang jadi..ada tak..Jangan putus asa, cuba je hingga berjaya..Tak tahu sila bertanya..Orang tua-tua kata 'Malu Bertanya Sesat Jalan'...Macam aku nak buat blog aku capai SEO 100% ini, agak mencabar untuk aku sebab main dengan coding..tapi nasib baik, menjadi...kembang kempis hidung tunjuk kat mr hubby hasil SEO blog aku ni..Nak tengok tak, berapa peratus aku dapat?Jeng..Jeng..Jeng...

Hasil pencapaian SEO terkini dari http://chkme.com/ untuk blog aku yang tak seberapa ini..



yeay...

Geng baru AFB, kalau nak dapat hasil macam ni..cewah macam hebat sangat..Boleh la terjah blog senior yang aku dah letak link kat atas tu..Ikut langkah2 kat situ, mesti jadi punya...

You Might Also Like

3 Comment

  1. Yeayyyy...best kan timba ilmu di AFB...sape nak join lagi...jom la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sangat...group macam ni la saya suka..bagi maklumat, kongsi ilmu pasal blog..sapa nak join, sila pm mummy ira..tapi mummy tak terus terima..ada tapisan dulu..hehe

      Delete
  2. wah..tahniah Fieza... kipidap..dongibap... :)

    ReplyDelete