Rezeki Berderet Namanya

10:05

Alhamdulillah ....ni cerita hari isnin baru ni..rezeki berderet aku..

Kisahnya..pagi isnin tu, lepas punch in..letak beg semua..on pc..seperti biasa turun ke cafe ofis aku..nak beli breakfast...sampai kat cafe pilih le menu apa yang nak..aku pilih mee sup kot..tak sure..lupa pulak nak ambil gambar..masa nak bayar tu, ada la sorang akak ni bayarkan sekali dengan aku punya sbb dia kat depan & tengah bayar dia punya..alhamdullillah orang belanja di pagi hari...rezeki..aku kenal akak yang bayarkan ni, kitaorang bukan satu ofis..tapi selalu tegur sapa..moral of the story, selalu la senyum ke tegur2 dengan orang walaupun tak berapa kenal...

Lepas tu, kat ofis pulak..bos aku kebiasaan dalam pukul 8.30pg baru dia buka pintu bilik dia..aku memang ada je kat tempat..PA cemerlang gitchuu..makan pun kat tempat je..So berbalik pada cerita bos aku ni..Masa dia buka pintu bilik dia, tetiba dia datang bilik aku bagi barang kat bawah ni plak..aku macam blur kejap..bos aku pi mana?selalu kalau dia beli barang, time dia gi oversea..Nampak je kat bungkusan tu 'INDONESIA'..oo, baru teringat dia pi jenguk husband dia kat sana..husband dia orang Malaysia tau, korang..kang korang ingat orang sana pulak..husband dia bertugas kat sana...rezeki ke-2 di pagi hari..tQ bos... :D

Walaupun aku bukan le peminat warna merah jambu, tapi tak kisah aku guna je..orang nak bagi pun dah kira syukur, tau...tambah2 lak dari bos..ala, terharu jap rasa...

Rezeki ke-3, tengahari bos belanja makan pulak..alahai, taching kita...eh!!bos aku memang selalu belanja makan pun..kadang dia suruh aku beli makan tengahari dia..dia bagi duit,  yang balance tu aku beli la hat aku punya..


Rezeki ke-4 di hari isnin, dapat baucer JuiceWork ni pulak..haritu aku ada buat 1 blogpost so ni sebagai reward..tQ..blogger picisan macam kita ni, dapat baucer macam ni pun dah syukur..kalau blogger hebat boleh le demand lebih..kita nak sampai tahap camtu, ermmm...mampu ermmm je la...
tapi apapun syukur..dapat rezeki berderet macam ni..hope dapat selalu macam ni...ahaks!!!

You Might Also Like

3 Comment

  1. Allhamdulillah... rezeki Allah siapa yg tahu... Allah sentiasa sayang hambaNya

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah, rezeki datang tak putus-putus tu. syukur selalu. hehehe.

    ReplyDelete
  3. Hnya bersyukur kpd Allah...sgala rezeki dari nya.

    ReplyDelete