Lega...Ingatkan Barang Hilang Di PosLaju

08:45

Aduhai..kita ni ada beli barang..seller guna pos laju..okey, tak pe la kan..biasa la kat Malaysia..Kalau beli online kebanyakan penjual akan pilih POS LAJU dengan harapan LAJU Servisnya..tapi jarang-jarang (sebut macam P. Ramlee cakap dalam filem Nujum Pak Belalang) lajunya..ikut nasib..Kadang pos semalam, harini dah dapat..kadang pos semalam..tahun depan baru dapat..hah!!ni dah tahap menyampah sebenarnya..Aku selalu bila beli online, kalau aku tak check no tracking..walaupun seller dah bagi no., insya'allah tak de masalah..dalam masa 1-3 hari mesti aku dah dapat barangnya..tapi kalau tetiba aku nak check..mesti bermasalah..ni contoh yang terbaru..Seller pos barang 13hb..aku bajet dalam hari khamis (semalam) dah dapat la barangnya..tapi bila check no.tracking dalam sistem Pos Laju, update aku statik gitu je macam kat bawah ni...Laju2 kita update kat fb..sakit hati kita, awak..dah le tu vitamin sedap kita..boleh plak pos laju main cak2 gitu...


Ni update pada 14/12/2016 kat sistem Pos Laju

Yang ni pada 15/12/2016 kat sistem Pos Laju

So..bila barang aku nak sampai?entah tak berani nak jawab..tahun depan kot..Nampaknya kalau minggu depan tak sampai gak, aku kena tukar vitamin lain la..Rugi 53 hengget...

Nak call customer servis dorang..kirim salam je la..tunggu  la voicemail tu sembang entah apa2 dengan customer..kita pun tak faham..kadang sampai putus line sendiri..tau tau "toot..toot..toot dan sila cuba lagi sampai tak dapat..."huhu..Saja try e-mail dengan pos laju mintak check barang kita ni dah sampai mana & tak sangka dapat jawapan yang sangat laju dari e-mail automatik dorang


ermm..laju sangat jawab..kita e-mail, zap sesaat kemudian, terus dapat jawapan e-mail ni dari pos laju..tQ..

Caj Pos Laju mahai..Sikit2 naik..sikit2 naik tapi servis sama..tak naik pun..slow juga...So relevan ke bayar mahal tapi servis yang kita dapat sangat la krik krik...
Aku sampai fobia nak beli barang online..adik aku kerja dengan pos..tapi bukan pos laju..dia nasihatkan lain kali guna register..standard penghantaran 2-3 hari juga tapi tak ada sakit hati sebab memang dah tau lambat..tak macam pos laju tapi (sambung ayat sendiri)...dan guna register tu boleh check juga nombor tracking..hmm..nanti kita nak cuba kalau nak pos apa2...

Update terkini pada 15/12/2016 ; 12.54pm

Entry ni kita taip semalam so ada unsur2 marah disitu sebab status barang kita macam ada kemungkinan untuk hilang...waaa...dah la beli vitamin sedap..Memang rasa putus asa je..Memang jangkaan penghantaran 1-3 hari tapi bila tiap kali check status tracking number macam gitu je kat sistem Pos Laju..mula kita fikir bukan2..Hilang ke?Tapi alhamdulillah, sangkaan kita meleset bila barang ni selamat sampai petang semalam (15/12/2016) dengan bantuan adik kesayangan kita..Nasib ada adik kerja kat Pos Malaysia..Kata adik kita, ikutkan barang kita ni tak lepas lagi untuk hantar keluar sebab dah termasuk sekali dengan barang2 yang pending dari satu website terkenal di Malaysia ni..Punca masalah barang kita sangkut sebab tue..tak mau la sebut website apa..sebab sebut je, semua dah tau...puncanya dari situ..terus barang kita sekali tersangkut..tak pe, tak pe..yang penting vitamin sedap dah sampai...legaaa mak, nakkk...

Tadaaa..nie la barang yang ditunggu-tunggu...

You Might Also Like

8 Comment

  1. Alhamdulillah dah selamat sampai..syukur...

    ReplyDelete
  2. Salam singgah Fieza
    Kaknoor dengar ada yg marah hari ni
    Sampai ke Brunei ni pong pang pong pang hehe alhamdulillahh akhirnya sampai jugak kan mesti sedap sngt vitamen tu kannn
    Kalau tak mesti tk hot sampai gitu sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kak Noor..amboi jauh smpai ke Brunei, boleh dgr kita marah..haha..tue la sekali sekala marah..ha'ah sedap vitamen yg kita makan ni..tu yang hangin pos laju buat hal sebab stok vitamen sedap ni dah abis...nasib baik dapat dah semalam...

      Delete
  3. Nani pernah kena macam ni jugak. Kalau dulu sehari aje dah sampai rumah, sekarang berhari hari kena tunggu. Semalam lagi lah orang Gdex call minta pick up sendiri barang. Bila tanya kenapa takboelh hantar direct ke rumah katanya sebab banyak lagi barang lain. Haih, sabar je lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nani, kalau GDEx ni dah 2-3 orang geng blogger complaint servis dorang yang sangatla tidak memuaskan hati..saya syak GDex ni tengok pada alamat..kalau KL okey rasanya..sebab saya ada juga terima barang penghantaran melalui GDex tapi saya guna alamat pejabat..setakat ni okey tak de masalah...

      Delete
  4. dugaan btl.. tp Allhmdulilah yang pnting smapai, tapi x berbaloi kan pos laju tpi x smpi dgn masa y ditepati

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah adik saya advice next time jangan beli barang online dekat2 hujung tahun sebab banyak Jualan Akhir Tahun..

      Delete