AFB Feeds

Pilihan Ibu Bapa Untuk Si Manja..Aldo Ego II Car Seat..

11:23

Car seat untuk baby..Aku rasa mana2 ibu bapa  yang ada anak kecik mesti akan cari kerusi baby ni..Untuk keselamatan dalam kereta semasa kita memandu..Cehh..macam aku reti drive je..haha..ala2 reti la..eh!!ada anak meh..coming soon..ahaks!!

Apa pentingnya kerusi baby dalam kereta ni?
Penting le beb..Kalau mak2 yang pandu kereta, nak hantar anak pi rumah baby sitter ke, nursery ke..sebab kebiasaannya aku tengok mak2 yang buat tugas ni, jadi penting ada kerusi baby so semasa mak2 ni memandu, anak tak boleh nak bergerak sana sini..pegang sana sini yang boleh menganggu konsentrasi semasa memandu..Dengan adanya car seat ni, letak baby dalam kerusi baby ni..pakaikan tali pinggang..terus terkunci baby tu di situ..kelip2 mata je la nengok mak bawak keta kat sebelah..mak pun bawak keta dengan senang hati..so nampak tak kepentingan car seat untuk baby ni..

Banyak pilihan car seat untuk baby ni samaada dalam talian atau luar talian..Yang aku nak cadangkan di sini, untuk ibu bapa yang sibuk..tak de masa nak keluar beli kat shopping mall, untuk memudahkan korang, boleh la beli CAR SEAT di The Baby Store ni..Insyaallah..mudah..selalu ada diskaun..Untuk yang pertama kali mendaftar menjadi ahli, dapat point & boleh tebus untuk belian yang pertama...best ke idok?best kan...

Meh tengok ciri2 Aldo Ergo II Car Seat (Merah) 
**Dalam Bahasa Inggeris**

**Rearward facing for new born babies (birth to 10kg);
**Forward facing for children from 9kg to 18kg;
**5-point safety harness
**Side impact protection with deep, softly padded side wings;
**Single handed adjustable handle for 3 recline position for backrest (When Forward facing);
**New born insert can be used rearward and forward facing for extra comfort for the younger child
**Net Weight: 5.2kg



 Kat mana nak beli car seat ni?


You Might Also Like

2 comments

  1. Wah boleh suggest kat kawan PC ni sebab kawan PC tengah mencari-cari untuk baby yang bakal lahir inshaAllah bln depan..

    ReplyDelete
  2. sebijik yang baby Qeisya punya.. jue pilih ritu utk ofis husband nak bg hadiah..

    ReplyDelete

Flickr Images

ShopLink Asia

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.