AFB Feeds

PCOSer...Perlu Ke Kurangkan Berat Badan?

08:30


"Eh..fieza..dah kurus la"..Masa member tegur tu, macammm...hmm yea ke..eh!!mana la kita nak perasan kan..!!aku le..orang lain mungkin concern kot diri sendiri kurus ke gemukss ke..tapi aku bukan jenis yang concern naik ke turun ke berat badan..Aku makan je..!!Sebelum kawen lagi, berat aku sedang-sedang je..Kira ngam2 & sesuai la dengan ketinggian aku yang rendang ni..hehe..So masa kawan aku tegur pasal berat aku turun sebab nampak kuwus, aku citer yang aku ada guna produk untuk keS_B_R_N..dan produk tu selain dari fungsi yang aku beritahu tadi, berfungsi untuk kurangkan berat badan jugak dan banyak lagi fungsi lain..Untuk kecantikan pun ada jugak..Merapatkan apa2 yang patut..ahaks!!eh..nanti la story yea...Cuma masa aku guna produk ni mula2 aku pun tak tau dia berfungsi untuk kurangkan berat badan..Kira produk ni pelbagai fungsi..Bagus sangat produk ni..Main calit2 je gitu..Tau2 cantik..tau2 kurus..

 
Sekarang ni badan aku slim macam masa mula2 kawen dulu, kesan dari  produk yang aku guna tu..Jadi jangan la tanya banyak2 kali pulak..siap pakej tanya 'tak makan ke?' ko ghasa aku nak jawab apa..Menyampah plak aku..dah kenapa concern sangat pasal aku ni..Masa aku guna produk ni mula-mula pun macam aku beritahu tadi, aku tak perasan dia ada fungsi untuk turunkan berat badan..Aku guna je untuk tujuan yang 'itu'..Sekali bila dah guna 2-3 bulan nampak pulak kesan pengurangan berat badan..Eh..tak sangka pulak boleh turunkan berat badan..Bagus jugak ni kan sbb dari pembacaan aku kat mana2 blog ttc yang ada PCOS ni & group PCOS yang aku joint kat fb pun, salah satu tips untuk mudah preggy adalah kurangkan berat badan..Ada yang amalkan diet atkins..dan ramai yang berjaya preggy..Mungkin dalam kes aku ni, aku berjaya kurangkan berat badan dengan bantuan dari produk ni..Sebenarnya wanita yang ada PCOS sangat-sangat di sarankan untuk menurunkan berat badan supaya hormon jadi lebih stabil & period pun teratur..Bila period teratur, senang kira waktu subur..Mungkin ni  antara faktor kenapa ramai pcoser yang turunkan berat badan berjaya preggy...Macam aku sendiri lepas guna produk ni, alhamdulillah setakat ni Mrs.P dah nampak macam nak regular..CD masih lari2 tapi setiap bulan mesti keluar..Tak de macam dulu2, sampai beberapa bulan Mrs.P tak memunculkan diri..ingatkan dah ada 'isi' ke, kan..tapi nan ado..verangan je la..Sejak guna produk ni, baru nampak Mrs.P aku dah start nak konsisten..Setakat ni yang aku guna la yea...Tu antara kesan positif yang aku perasan...

Badan aku dalam kategori kurus pun..tapi lepas kawen, berat aku ada pertambahan jugak benornya..kan kerja makan je tak kontrol pun..Kalau dulu sebelum kawen, berat aku dalam 45kg macam tu..lepas kawen, berat aku hampir 50kg pun ada..Tu yang nampak debab sikit..Sampai orang pun perasan perubahan badan..Pakej bergesel ler peha masa berjalan..dengan mengah..Aku pun cuba produk ni bukan nak kurangkan berat badan pun asalnya..Untuk yang lain benornya..tapiii..tak de kesan lagi untuk itu..dia bagi kurus dulu..jadi ahkak redha je le, dik..Bagus gak kurus sikit ni..kurang mengah..peha yang dulu kalau berjalan, bergesel sesama sendiri sampai mintak tolong jangan bergesel, berjaya tak bergesel sekarang ni...ahaks!!!suka pulak..lagi best ada member yang lama tak jumpa, semua duk puji 'eh..cantik ko sekarang'..'cantik u sekarang'..ko ghasa kembang kempis tak idung ahkak ni kena puji gitu...orang asik puji je, lagi la semangat aku maintain produk yang aku amalkan sekarang ni..Lagipun dia pelbagai fungsi...Dalaman & luaran..Walaupun belum berhasil tujuan utama aku guna produk ni..tak pe, teruskan konsisten..Kadang setiap produk beri kesan yang berlainan untuk setiap orang..Ikut badan memasing..Ada orang tak habis satu bekas dah nampak hasil..ada tu berbekas2 belum lagi berhasil..tapi dia bagi effect lain dulu..tak pe, kita konsisten je la dengan produk yang itu...moga berhasil..Aamiin..

Eh..produk apa yeak yang aku duk citer ni?

Next entry, aku update yea..motip sangat nak bagi orang suspens..eh!!ada ke..kiraaaa..nanti aku up jugak citer produk tu, tau...produk yang baik harus la kita berkongsi..terutama untuk yang suka masuk ke blog aku baca entry pasal tips untuk kurus..nanti ahkak share  yea produk untuk slim-melim..tak yah makan pun..krim gitu...


 Hah..nampak tak..top carian kuruskan badan kat blog aku ni..entry ni masa aku amalkan teh hijau...aku dah stop minum teh hijau ni..ada effect membuang agak susah pulak..huhu..
Kebetulan aku diperkenalkan pulak dengan produk yang aku amalkan sekarang ni, kesannya setakat ni positif..Nanti la aku share yeak..motip sangat suh orang masuk blog aku selalu...X pe singgah2 le selalu...hehe

You Might Also Like

2 comments

  1. Saya pun dah lama x minum teh hijau. Cuma skrg start balik consume chia seed minum dlm bancuhan air minuman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sma la yani..sya pun dh stop teh ijau ni..susah nak membuang plak..chia seed masih konsisten...

      Delete

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.