AFB Feeds

Jalan-Jalan Cari Makan

Buffet Ramadan di Vivatel Hotel Banyak Pilihan...

12:31

Hi korang..kembali bersiaran selepas seminggu tak update apa2 kat blog kesayangan ni..Ujian di bulan Ramadhan, demam, batuk, sakit tekak, gusi bengkak..huhu..Dah tak sihat ni, apa pun tak boleh..Ni pun ada lagi balance2 batuk tak elok lagi..Suara aku dah macam nak back to normal..kalau tak ala2 rockers rasa..haha..

Start demam ni, berjangkit dengan mak aku rasanya sebab mak aku yang mula-mula demam dalam rumah..Elok mak aku dah nak beransur sihat..aku, mr hubby & abah pulak kena..Haritu adik bongsu aku datang rumah..Dia pulak berjangkit..Amikk penangan demam virus dari mak aku..kuat tak kuat la..semua berjangkit..

Jom nak share info untuk korang yang tercari-cari buffet Ramadhan..al-maklum la mood raya dah datang..nak masak juadah untuk berbuka pun dah tak de mood..hati dah ingat kat kampung je,kan..duk ngira hari je nak balik kampung..haha..

Cerita 2 minggu lepas ni..tak pe ni bukan entry berbayar..saja suka2 nak share dengan korang..

Kitaorang berbuka ni kat Retro Cafe, Vivatel Hotel..ala, dekat shopping mall VIVA..tak tau..sila waze..tak reti ahkak ko ni nak bagi direction..acane tercetus idea nak berbuka kat sini?al-kisahnya mr hubby nak belanja adik perempuan dia berbuka puasa..kitaorang tak tau nak berbuka kat mana?cari punya cari, tetiba aku teringat blogger2 kat KBBA pernah buat review buffet ramadan kat sini..Tak nak la main terjah je..kang sampai2, dah penuh lagi haru..Aku call dulu untuk buat reservation..nasib baik masih boleh lagi..maklum la last minute...

Eh..u pandang2 i kenapa?i tau i cantik..ahaks!!!geli tiak mr hubby kalau baca caption aku ni.."U & I"..
 
Masa ni, aku belum demam lagi..selera makan pun normal cuma aku memang bukan jenis makan banyak..tapi adik ipar aku ni, memang tak rugi bawak makan kat hotel..

Suka dekorasi hotel ni..fefeling kaya jap..haha...

Kat bawah ni, menu2 yang ada kat sini..serius, banyak weii..tu pun aku tak snap semua..amik yang mana dan je..
Steamboat
 
Aneka Sup..

Booth2 makanan yang ada..


 

Menu pilihan kitaorang haritu..Ketam masak lemak tu memang sedap..Sup tu pun sedap tapi aku tersilap gi amik limpa pulak..adehhh..hirup kuah je la..malas nak gi amik hat lain..
 
 

Alhamdulillah..semua habis kecuali otak2 & satay sebab rasa dia macam basi..huhu..
 
Aku duk usha dari masuk kat cafe ni, nak tangkap gambar kat sini..haha..
Nasib masa kitaorang nak keluar tu, dah tak de orang..nampak!!!kitaorang bertapa dalam ni sampai habis makanan..
 

Harga bufffet ramadan kat sini..berbaloi..banyak pilihan & sedap..ada la 1-2 menu yang kurang sikit macam aku beritahu kat atas tu...tapi tak pe, yang sedap boleh cover part yang kurang tu.. 

Dapur FiezaSani

Dapur FiezaSani ~ Resipi Ayam Berlado Simple

11:26




Bulan-bulan puasa ni, tengok gambar makanan..yang tak sedap pun jadi sedap..tapi masakan dalam gambar atas ni, confirm sedap..sebab?aku dah try..

Perut siap menyanyi lagi tengok gambor makanan..hamboi, ko perut...sabar2..jangan bunyi depan orang, malu..

Meh nak kongsi dengan korang resipi Ayam Berlado ni..aku rasa resipi ni orang nismilan (negeri sembilan) yang punya..Aku terjumpa resipi ni dalam group masakan kat fb..Tengok cara masak, like so simple..Moh la try test..Kot sedap lenkali boleh buek lagi..

Bahan-Bahan : ~ 
  • Ayam
  • Ubi Kentang (beberapa biji)
  • Cili Kering
  • Cili Padi (ikut korang punya tahap kepedasan)
  • Asam Keping (1)
  • Garam (1 sudu kecil)
  • Gula  (1 atau 2 sudu besar)
  •  
 Cara Menyediakan : ~

Ayam & Ubi Kentang - Digoreng..
Ayam gaul sebati dengan garam + serbuk kunyit dahulu..
 
 Bawang Merah | Bawang Putih | Cili Padi & Cili Kering (tiada dalam gambar) - Di kisar

**Goreng ayam dahulu & diikuti dengan kentang

** Guna minyak gorengan tadi untuk tumis bahan-bahan kisar

**Masukkan bahan2 kisar, asam keping & sedikit air (kalau nak berkuah, boleh lebihkan air)..Biar seketika sehingga naik minyak

**Selepas itu, masukkan sedikit garam & gula..kacau2 untuk bagi sekata

**Masukkan ubi kentang dahulu..kacau2 & biar sekejap. kemudian baru masukkan ayam

**Dah siap!!Selamat Menjamu Selera 😊


Komen aku untuk ayam berlado ni ~  Sedap weiii..Korang peminat2 makanan pedas, patut try..recommended sangat...

Resipi Asal Dari SINI

Give Away

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016

14:25

Korang?nak duit raya tak?dah besor2 pun, dapat duit raya excited macam budak-budak..Meh nak war-war kat korang peluang untuk dapat duit raya..Mana la tahu kan?Macamana cara dia?Jom  joint GA anjuran  www.nile.com.my ..

Hadiah..cash..Kira sapa menang ni, dapat duit raya ler...Mintak-mintak la aku..Aamiin..hehe..berkat doa di bulan Ramadan ni..hehe

Berapa Nilai Hadiah?Pi tengok kat bawah ni..

RM 300 Duit Raya x 1 pemenang
RM 200 Duit Raya x 2 pemenang
RM 100 Duit Raya x 3 pemenang
Nak cuba nasib jugak..mana tau rezeki dapat duit raya..ahaks!!!
Nak joint..senang je..pi jenguk blog LYSAA SECRET..3 je syarat dia..eh!!senang sangat tu..
http://www.nile.com.my/page.php?cd=111
 
Aku dah pi usha web nile..banyaknya barang berkenan..jap nak buat list.. ;)
Kena standby ni sebab ada item yang akan mula dijual esok..Ada antara item ni, yang aku nak sangat..hehe..yang mana?nanti kalau aku berjaya dapatkan..aku update..sebab kuantiti dia kan sangat limited..Sapa cepat dia dapat..Gitu konsepnya..

http://www.nile.com.my/page.php?cd=111

 Product: Shinny Surface Woman Flats
JLM2016 Sales price: RM11.90
Date: 29/06/2016
Time Start:11.00am
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 400 units only


http://www.nile.com.my/page.php?cd=111
 
ProductStylish Slim Fit Jeans
JLM2016 Sales price: RM17.90
Date: 29/06/2016
Time Start:4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 150 units only


http://www.nile.com.my/page.php?cd=111

ProductCandy Color OL Heel
JLM2016 Sales price: RM15.90
Date: 22/06/2016
Time Start:4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 250 units only


http://www.nile.com.my/page.php?cd=111

ProductMini shoulder bag
JLM2016 Sales price: RM6.50
Date: 22/06/2016
Time Start:11.00am
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 500 units only


http://www.nile.com.my/page.php?cd=111




ProductMen Shoes
JLM2016 Sales price: RM12.90
Date: 22/06/2016
Time Start:3.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 460 units only


So korang kalau nak berpeluang dapat duit raya, jom la joint GA ni..tak joint, confirm2 la tak de peluang nak menang kan..kalau joint, ada la harapan sikit..ahaks!!!

GA tamat pada : 30/06/2016 , 11.59 pm

Check keputusan SINI

Aku Emo Tengok Cerita Mak Cun

10:58

Semalam update status kat fb, menyampah dengan suami atol..main kayu 3 dengan orang lain..okey, fione..faham la kenapa kan?Atul berbedak sejuk siang malam..dengan kain batik nya all da time..cara pakaian pun aduiii..laki mana la yang selera balik rumah tengok bini macam??

Aku hangin dengan skandal suami atul tu..tak nak BERMADU..suruh pilih??ehhh..hangin plak rasa...tak nak bermadu?abis tu pilih suami orang dah kenapa?Walaupun dalam drama tapi aku rasa dalam kehidupan sebenar kita, ada jugak yang berlaku macamni..yes..sebab aku pernah tengok depan mata aku..huhu..tak nak la cerita aib orang..tak baik lagipun di bulan Ramadan ni..tapi apa yang berlaku boleh dijadikkan sebagai pengajaran..
Berbalik pada cerita Mak Cun ni, aku suka layan..dalam drama dia tu walaupun komedi tapi ada unsur nasihat..contoh macam Atul tengah berpantang ni..Mak Cun suruh berbengkung badan  ikut cara lama..sebab?bengkung macam tu tak nak bagi muntot jatuh..Selain dari tu, tak nak bagi badan kembang lepas bersalin..hehe...Kebanyakan orang sekarang kan suka bengkung cara moden..Dari segi makan pun, kena jaga macam Atul makan nasi lemuni..Masa mak pantang kitaorang adik beradik, opah aku sihat lagi..opah aku pernah la buat kat mak aku nasi lemuni ni..Nasi Lemuni ni, mengikut cakap mak aku nasi berulam..Sedap..Suka pulak aku tengok pantang orang bersalin cara tradisional ni..Nak jugak nanti, boleh??hehe..Masa si Aton bawak boyfriend mat salleh dia balik kampung..jumpa Mak Cun & kakak dia Atul..Bukan Mak Cun tak suka tapi nak kahwin dengan orang luar..Biar la kita ajar dorang budaya kita.. 

Kenapa aku emo?ala mesti korang cakap drama je pun tapi cuba tengok drama ni, setiap apa yang mak cun cakap tu ada logik & berlaku dalam real life kita..Jadi watak mak cun ni bagi nasihat secara tak langsung dengan kita untuk kita praktikkan dalam real life..

Series, aku kolot sikit part pantang tau walaupun aku tak de pengalaman lagi..Tapi kalau la aku pregnant nanti..Aku nak pantang cara tradisional..tahu pantang tradisional ni leceh tapi bagi aku, aku nak cuba..tak pun boleh cuba dua2..tradisional + moden..Kadang ada part kita ikut cara tradisional..ada part ikut cara moden..hmm..sebab tak de pengalaman..tak boleh nak cerita detail..Nanti tunggu la aku beranak dulu..baru boleh cerita lebih detail..hehe...

Okey, berbalik pada status aku hangin dengan suami Atul & girlfriend dia tu..Eh!!Rupa2nya dua2 pelakon tu memang real boyfriend & girlfriend ke?Yang pelakon perempuan tu biasa tengok dia berlakon tapi tak tau nama..Bila duk google tadi..baru tau nama dia Ezzaty Abdullah..pi check senarai pelakon drama Mak Cun 2..Memang ada nama dia..Bagus ko berlakon dik, ahkak emo tau tengok lakonan ko..siap hapdate status kat fb lagi..Sampai adik aku pun sound, itu pun nak update..Nak buat macamana, ahkak ko rajin skrg update kat fb sejak2 dah bergelar blogger ni..ahaks!!

Meh nak kongsi dengan korang gambar-gambar pra perkahwinan Azwan & Ezzaty ni..Sumber Gambar ~ ROTIKAYA

Blog Fieza Sani

Blog Fieza Sani

Blog Fieza Sani

Blog Fieza Sani
Blog Fieza Sani

Apapun selamat berbahagia..Selamat Pengantin Baru..
Nasib baik real life Azwan Kombos ni  memang single lagi..

mr hubby

Cerita Kembara Umrah Mr Hubby Bersama Keluarga

13:13

Alhamdulillah mr hubby & keluarga yang mengerjakan ibadah umrah baru-baru ni dah selamat kembali ke Malaysia Jumat lepas...Semua sihat2 je..Mr hubby masa dekat sana, katanya demam sikit..demam rindu kot..haha..Hari jumaat lepas, aku kerja separuh hari...fuhhh..excited dari pagi nak jumpa mr hubby selepas berjauhan selama 2 minggu..Time nak tidur, buka hp, cari gambar mr hubby..letak kat sebelah..kenkonon mr hubby kat sebelah..ahaks!!!teruk benor rindunya..orang tak biasa PJJ, memang macam ni..Salute dengan korang yang PJJ..

Bawah ni antara barang-barang yang mr hubby belikan..tQ sayang..Walaupun mr hubby kena 'pau' masa kat sana..huhu..terima kasih pada group jemaah yang mr hubby joint ni, dorang buat kutipan duit..hasil kutipan sama jumlah dengan duit yang kena 'pau tu..alhamdulillah..kalau tak, tak de la mr hubby dapat beli semua barang ni..


Barang-barang ni, aku yang senaraikan minta mr hubby beli..Tapi ada yang mr hubby tambah beli sendiri
Antara barang yang mr hubby add on - Daun Pudina Kering, Kacang Cerdik (ejaan orang perak CHEGHODIK..hehe), Kismis, Serbuk Kurma.. 

Inai Mekah..Terus try test pakai malam yang mr hubby balik tu jugak..sebab mak mertua aku beritahu dulu dia pernah beli jenis sama yang mr hubby beli ni, tak larut bila nak bancuh dengan air..apa lagi, laju2 try..Alhamdulillah..nasib baik okey..


 Selain buah tangan yang dalam gambar ni, mr hubby beli jubah untuk kitaorang satu family..Jadi tahun ni, tema baju raya is JUBAH.. walaupun jubah pelbagai warna..tapi aku punya yang paling glamer...Bagi teaser sikit kat bawah..gedik sangat..nak teaser bagai...


Jubah aku..edit sikit kasi hitam putih..Nanti raya, baru bitau warna apa...Jubah ni pun 
mula-mula try, aku rasa besar..Suruh mak kecikkan sikit nak bagi ikut body sikit..
ayat mak 'jubah memang le besar'..adehhh!!kan kena..padan muka..bila tengok balik depan cermin, sedang elok je aku pakai..aku tak biasa pakai jubah kisahnya..tu yang masa mula-mula aku sarung jubah ni, rasa besor..


Bercerita pengalaman mr hubby kat sana..memacam cerita ada..ada yang kelakar, ada yang seram..ngeeee..apa yang seram?ada la..tapi semua cerita mr hubby tu aku boleh simpulkan..jangan cakap besar bila ada di sana..terus on the spot, Allah tunjukkan..peringatan pada aku...mana tahu nanti nak gi umrah dengan mr hubby..mr hubby pun ada cakap kalau ada rezeki, nak ke sana lagi..insyaallah..

tengok gambar2 mr hubby kat sana..bestnyaaa..tu pun mr hubby tak amik banyak gambar sangat..seronok tengok..alhamdulillah..rezeki mr hubby dah jejak kaki kat sana..

Dapur FiezaSani

Dapur FiezaSani - Soda Herbs Berpudina

13:10

Waaa...lamanya tak update..bulan posa ni, mcm malas je nk menaip entry..tak de idea pun iya jugak..Memandangkan tak de menda aku nak menaip kat sini, meh la nak kongsi sikit cara buat air Soda Herbs berpudina ni..

A-kisah, tak plan pun nak buat..baru ni masa balik keja, tengok asam boi atas meja..uiii, sikit pelik disitu..sapakah yang makan asam pulak ni?tanya mak, kot mak yang beli..idok katanya..abah aku lagi laaa..pi tanya mr hubby..dia yang beli rupanya..aku tanya kenapa beli?dia cakap ada nampak aku pernah share resipi air ni kat fb aku..laaa..aku pun tak ingat..mr hubby siap beli lemon lagi..wah!!!semangat ni..tak pe, terus ajak abah gi cari air ice cream soda dengan serai je..bahan-bahan lain semua dah cukup...

Cadang mula2 nak beli kat 99..saja pi check kat kedai biasa dulu sebab nak beli serai..tengok kat dalam petis kedai, ada air ice cream soda ni..save tenaga di bulan puasa yang mulia ni..malaihnya lahai nak berjalan ke kedai 99 nun walaupun naik motor..ahaks!!!

Balik rumah, tolong mak masak jap..siap..terus buat air ni pulak..Moh le try kome..Aku dah buat, sedap air dia..memacam rasa..masin, manis, masam, berangin sikit..cukup segala rasa..tu pun aku guna air ice cream soda ni 1/2 botol je..sebab aku tak berapa suka air gas..


 

Bahan-bahan :~

  • 1 botol air ice cream soda
  • 1/2 sudu gula (ikut la pada citarasa masing-masing)
  • 1 tin laici
  • beberapa biji asam boi
  • 1 biji lemon
  • serai (di ketuk)
  • daun pudina kering 
(yang ni saja tambah je sebab kebetulan ada..mr hubby beli masa pi umrah baru ni..
Jadi kalau korang nak letak, boleh la beli daun pudina fresh kat pasaraya..)

Cara Menyediakan : ~

  1. Cairkan dahulu gula..
  2. Campurkan semua bahan-bahan diatas..Kacau sehingga adunan sebati..
  3.  Masukkan dalam peti ais untuk sejuk..Kalau nak terus letak ais batu pun boleh...

Note**Daun pudina kering tu, aku letak dalam kain..buat macam ala2 sup bunjut gitu..

Memang pembuka selera bila berbuka puasa..

dekorasi hiasan dalaman

Dekorasi Bunga Di Pejabat

08:30

Aku ni kalau bab hiasan bunga walaupun bukan la penggemar bunga pun tapi pilihan aku kalau nak letak bunga sebagai hiasan kat pejabat ke atau kat rumah..Harus la yang moden..Tak suka jenis bunga macam mak2 kita dulu tu..sejambak bunga plastik..letak pulak tu dalam pasu berukir dengan corak2..Ni aku tengok mak aku punya pilihan le..tak tau la mak orang lain yea...Aku tak berapa berkenaan yang macam tu..Serabut tengok..hihi

Aku suka kalau bunga hiasan yang jenis ranting2 tu..letak dalam pasu transparent..dah, siap!!tak serabut..

Ni aku tengah cari bunga hiasan nak letak kat pejabat..Haritu aku pi Sayang U dengan member ofis..Aku memang dah berkenan yang pattern macam gambar kat bawah ni...tapi was-was nak beli sebab takut tak sesuai pulak...huhu
Saja tanya pendapat sorang ofismate aku yang buat biz doorgift..Orang buat biz door gift kan, mesti kreatif..kalau nak banding dengan aku..Pandangan ofismate aku, sesuai je letak bunga hiasan yang aku suka ni..Bunga2 dengar..hehe..Dia tunjuk pattern macam ni tapi lagi kemas..Ehhh..suka jugak..hat dia tunjuk tu memang lagi cun dari aku punya ni..Yang tu dekat Kaizon..Harga dalam RM39.90..Ke korang tahu ada tempat lain yang jual jenis bunga hiasan macam ni..Kalau ada, beritahu yea kat mana?tinggalkan komen kat entry ni..Nanti aku pi usha kat tempat yang korang cakap tu..

Saja beli nak letak kat pejabat..baru la semangat nak buat keja kannn.. ;)

Sekarang, dekorasi bilik aku macam kat bawah ni?okey tak? 

 Kat ruang untuk tetamu dalam bilik aku..Bunga hiasan yang aku 
cadang nak beli macam gambar kat atas tu, aku nak letak kat bahagian ni..
 
 Kat sudut tepi dalam bilik..
 
 Jenis bunga pilihan aku..very da simple..macam ni..tak mo rose2 ke yang jenis sejambak2 tu..
tak minat..
 

Harap LAP efisien

08:30


video
Gigih rekod video ni sebagai bukti...

Kerosakan saluran paip air kat rumah mak abah aku di Sg.Siput..Dah buat laporan kat Lembaga Air Perak (LAP)..Harap-harap di perbaiki segera sebelum raya ni..Memandangkan kerosakan ni di bahagian luar..Jadi kena lapor dengan LAP..Masa report yang mula-mula haritu, mintak tolong dengan pakcik aku..Dia bekas pekerja kat sini tapi dah pencen..Dia yang contact LAP dan minta tolong dengan kenalan dia kat situ..Ni cerita 2 minggu lepas la yea..

Aku follow up balik semalam..call LAP..tak baiki lagi..aduhhh!!!
Jadi aku amik inisiatif jugak buat aduan melalui web dorang & hantar e-mail..Tak pe la, kurang-kurang aduan aku ni ada rekod..dari cakap mulut je, kan..tak de bukti..

Dalam bulatan kebocoran tu..Air melimpah keluar so menyebabkan bekalan air tak masuk dalam rumah..tak de air le haritu masa kitaorang balik ke sini 2 minggu lepas..

Harap LAP efisien & perbaiki kerosakan ni dengan kadar segera..sekian..

Dapur FiezaSani

Dapur FiezaSani ~ Ayam Masak Kicap

14:30



Lama tak kongsi resepi kat blog aku ni..Nah, aku bagi sikit idea & cadangan resipi 3S = Simple, Sedap & Senang..Boleh la cuba untuk berbuka kang..

Aku suka resipi ni sebab simple...aku ni kalau nak masak tengok bahan jugak..senang ke nak cari..cara masak pulak, tak terlalu banyak benor kerjanya..hah!!tu cara aku la..memasing punya cara sendiri..Kalau korang yang sama jenis macam aku, jom nak kongsi resipi yang simple tapi sedap ni...

Ayam Masak Kicap
 Sumber : iresipi.com

Bahan-Bahan:

  • 1/2 ekor ayam
  • serbuk kunyit
  • 3 ulas bawang putih *
  • 3 ulas bawang merah*
  • 2 cm halia*
  • 5 tangkai cili padi (dipotong 2) [aku tukar kepada cili merah..kehabisan cili padi]
  • 1 ulas bawang besar (dihiris nipis)
  • kicap manis secukup rasa
  • 2 sudu besar sos tiram
  • garam secukup rasa

Cara Penyediaan:

  1. Potong ayam kepada beberapa bahagian kecil.
  2. Gaul dengan kunyit dan garam.Goreng separuh masak. Angkat dan letak ketepi.
  3. Kisar semua bahan2 bertanda *.
  4. Panaskan 4 camca besar minyak. Tumis bahan kisar yang bertanda * sehingga kekuningan dan naik bau.
  5. Masukkan ayam, sos tiram dan kicap beserta sedikit air (1 cawan). Kacau dan tutup, biarkan sehingga ayam menjadi empuk.
  6. Kemudian masukkan cili merah dan bawang besar, biar 5 minit.
Siap untuk dimakan!!!

Komen - Aku rasa sedap je..hihi..ke lapar sebab puasa kan..hihi

Bantuan khas RM500 Untuk Kakitangan Awam & Pesara Kerajaan

07:30

Semalam kat berita, dah keluar pasal ni...Whatsapp group pun bukan main meriah topik ni..

Alhamdulillah..Rezeki..Membantu juga kita yang dah berkeluarga ni untuk membuat persiapan Aidilfitri..Tambah yang dah ada anak-anak..Budak-budak dapat baju baru, kasut baru, duit raya..eh!!happy ko..kita dulu2 pun macam tu gak..





KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, hari ini mengumumkan pemberian Bantuan Khas Kewangan RM500 kepada 1.6 juta penjawat awam sebagai persiapan menyambut Hari Raya Aidilfitri. Dalam kenyataan di sini, beliau berkata bantuan khas RM250 akan turut dinikmati 743,000 pesara kerajaan sebagai menghargai jasa perkhidmatan mereka. "Pembayaran bagi bantuan khas ini akan dibuat pada 13 Jun ini," katanya sambil menambah ia melibatkan anggaran peruntukan kewangan RM1 bilion


LifeStyle

Yeay!!!dapat dah t-shirt KBBA9

08:30


tQ Abah Lan Careno tolong ambilkan t-shirt ni masa photoshoot KBBA hari sabtu lepas..Aku tak joint photoshoot ni sebab mr hubby tak ada kat Malaysia..Tak de sapa nak hantar ke tempat photoshoot..Nak naik LRT, malas...Tak pe la, next photoshoot..hehe..

Bangga rasanya terpilih jadik salah seorang ahli dalam kumpulan ni walaupun aku paling kurang menyerlah..hehe..katanya low profile, gitu...

Aku joint group ni walaupun aku tak berapa aktif di whatsapp group tapi bila time abg ben atau otai-otai blogger dalam group KBBA
bagi nasihat atau pandangan tentang sesuatu berkenaan blogging, gigih aku scroll & baca..cuma nak menyampuk tu tak baper nak pandai bersosial..hehe..pemalu katanya, kan!!gitu le..

Apapun suka t-shirt ni..Lawaaa!!!

beauty

Sorry...SilkyGirl Expert Brow Slim Liner

14:00

Korang...ingat tak aku pernah up story pasal bengkel kecantikan yang aku attend bulan April lepas..tak ingat!!!meh klik kat SINI..refresh balik...

Masa bengkel ni, setiap peserta akan dapat beberapa item SilkyGirl untuk dicuba..Jadi entry aku yang ni review untuk item yang aku dapat tu tapi tak semua la, aku akan tulis entry berasingan mengikut item..hehe..Review aku ni idok la aku ni macam mahir sangat..tapi dari pengalaman aku sendiri gunakan produk2 ni..mungkin boleh membantu korang untuk membuat pemilihan yang tepat dan berbaloi dengan RM yang dikeluarkan..

Okey, haritu aku dah up entry pasal eyeliner, kan..eh!!tak ingat jugak..korang ni, manja sangat tau..meh klik SINI
Ingat dah?sambung balik ceritanya..

Kali ni aku nak bercerita pasal eyebrow pulak iaitu >> SILKYGIRL Expert Brow Slim Liner..

Macamana rupa dia?Korang boleh tengok gambar di bawah..

Yang menariknya pensil ni, ada berus di hujung dia..Aku suka part ni sebab kebiasaan lepas aku lukis kening mengikut bentuk yang aku suka, mesti aku ikut kat bahagian kening yang dah dibentuk tu dengan berus supaya nampak kemas & warna tak berselerak..Jadi yang ni aku suka tapiiii warna dia aku tak berapa suka la sebab tak nampak!!!..Aku ambik warna NATURAL BROWN..Ateee..Hasilnya..memang serupa tak payah bentuk kening dengan pensil pun tak apa..Jujur yea..Pensil dia mudah patah la...tak suka, tak suka, tak suka...tak tekan kuat pun..ala2 manja je..tapi tetap patah..Failed disitu..Ni pada aku la, kalau korang nak cuba sendiri boleh la dapatkan di mana-mana pasaraya berdekatan..Pendapat memasing berbeza..

Apapun kalau korang berminat nak try SilkyGirl Expert Brow Slim Liner ni, sila pilih DARK BROWN, yea..


Ada 2 warna..kalau korang nak cuba, ambil yang dark brown tu..Natural brown, big NO..Ni aku cakap ikut warna kulit aku la yea..kalau korang yang pernah guna & rasa selesa guna warna ni, terpulang...tapi kalau aku, memang aku pilih DARK BROWN...

Hasilnya..Nilaikan sendiri?

Sorry..SilkyGirl Expert Brow Slim Liner..not condemn just honest opinion..

Kisah Si Google Chrome & Mozilla

08:39

Pagi-pagi bukak fb..terus je google fb..click & terus automatik masuk..sebab kes tak logout ptg2 bila habis office hour..

Masuk kat fb, tengok ada pm..click kat mesej, tengok member tu dah siap sebut nama ofismate aku ni..aku macam 'eh..dia ni salah pm ni'..haha..konfiden level pi reply balik mesej, bagitau salah mesej..taip2, tekan enter..'dah kenapa keluar nama ofismate aku pulak'..tengok keseluruhan fb tu balik...lorrrr..ofismate aku ni punya fb daa..adehhhh..balas balik pm member tu beritahu tersalah sangka ingat tu fb aku...terus logout..tengok kat page untuk login tu pun, senarai e-mail tak kenal..hat ofismate aku punya ni je yang familiar...tak pe la..abaikan je part ni..Ofismate aku ni kadang ada gantikan tempat aku bila aku cuti atau aku kursus..Jadi harus la guna pc aku..

Whatsapp dengan ofismate aku mintak maaf termasuk kat fb dia..haha..aku beritahu tak tahu macamana boleh masuk kat fb dia..semalam tak logout pun dari fb aku..pagi ni terus taip je kat url link atas tu, 'fb'..terus automatik masuk ke fb..member aku cakap selalu dia bukak fb kat Google Chrome..mula2 tak perasan jugak part ni..aku cakap aku bukak kat mozilla..bila tengok betul2..eh2..salah daaa..betul, aku pi bukak fb kat google chrome..adehhh..baru hari kedua puasa ni, fieza oooi...my mistake..hehe...

Dua2 pesen tak logout fb...masuk ofis pagi2, on pc..bukak internet, taip fb..terus automatik masuk..tak yah nak login bagai..hihi..moral of the story, aku next time sila berhati-hati..bukak fb, check dulu betul tak fb aku tu..hihi..





LifeStyle

Bila tak memandu?Ni la akibatnya..

14:21

Blog Fieza Sani

  Bila ko jenis tak memandu..Akibatnya bila tarikh lesen dah expired pun tak kisah..Mak aku cakap "tarikh harijadi ingat..nak hidupkan lesen, tak ingat"..hihi...Ate, anak mak ni kan tak memandu..mana nak ingatnya..

Harini Birthday abah aku..baru gigih pi hidupkan lesen..tue pun aku cuak sebab minggu lepas, ada sorang ofismate aku bagitau dia nak hidupkan lesen tak boleh..kena gi JPJ..masa dengar tu, aku buat2 kool je..padahal dalam hati..alamak..ofismate aku tu birthday bulan empat..aku bulan satu, wehhhh...Cepat2 harini gi hidupkan lesen..dah terlebih dari tarikh, kena hidupkan untuk 2 tahun..Nasib baik boleh hidupkan..fuhhh, lega ahkak..2 x aku turun gi pejabat pos..pukul 8 tadi turun, sistem problem..pukul 10 turun lagi sekali...exercise ahkak di bulan posa yang mulia ni...pejabat pos tu bukan la betul2 bawah ofis aku ni, hah..kena turun bukit..turun tangga..baru sampai..turun tu tak pe lagi..nak naik tangga, naik bukit...eh, slim skit rasanya badan..

Moral of the story..next time, sila ingat nak hidupkan lesen..walaupun ko tak bawak keta..huhu

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.