AFB Feeds

Penting ke Cuci Gigi Ni?

08:30

Yessss..berjaya buat jugak Scalling atau istilah biasa kita sebut 'cuci gigi'..ngeeee..kalau korang ada baca entry aku yang lepas2, aku pernah beritahu memang aku nak buat scalling ni..Scalling ni untuk apa?Untuk mencuci/membuang segala2 sisa makanan yang dah melekat kat gigi ko bertahun-tahun & membentuk menjadi karang..Bila dah bertahun2, serasi bersama dengan gigi ko..bukannya membantu pun..menyebabkan gigi cepat rosak, ada...atas kesedaran lepas hadir event systema haritu, aku semangat nak buat scalling ni, tau..

Pilihan aku buat ni kat mana?ala..tengok kertas no.giliran tu pun dah tau..ahaks!!!aku cuba je buat kat klinik tanglin ni..Kalau layanan macam kat klinik gigi Petaling Bahagia yang aku pernah gi haritu..memang aku pangkah besor2 klinik gigi kerajaan..

Alhamdulillah..layanan kat klinik tanglin ni jauh lagi baikkk..Dari kaunter sampai ke Dr., sangat la memuaskan hati aku..oo..cuma masa dah selesai buat cuci gigi..aku kena tunggu untuk buat  pembayaran..staff kat kaunter beritahu suruh tunggu kad aku keluar dari bilik doktor..tapi lama jugak la aku tunggu, tak keluar2..orang lepas2 aku, masa keluar siap bawak kad memasing & terus bayar..dah kenapa?aku punya special..agak dah lama sangat aku tunggu, aku pi tanya kat kaunter..staff tu cakap mungkin aku punya tak payah bayar..guna GL (e-hrmis)..lorrr..awat tak pi check awal2..lama tau tunggu..hish..tue je la aku rasa kurang sikit..yang lain, okey..

Waktu menunggu untuk masuk ke bilik Dr.,tak lama sangat..Sementara tunggu tu moh la tangkap gambo apa yang ada kat klinik ni..

Cara pemilihan berus gigi..kena ambil tahu..
 
Ada sudut bacaan..
 
Caj rawatan di Klinik gigi tanglin..yang ruangan ke-3 tu harga untuk warganegara & sebelahnya harga untuk bukan warganegara..
 
 Dapat free ubat gigi..Kata Dr., bagus untuk gusi..

Eh..lupa pulak nak cerita, pengalaman buat scalling kat klinik gigi kerajaan ni?okey ke?
Overall, untuk aku okey sangat..tak de la sakit macam yang kat klinik gigi petaling bahagia tu cakap masa aku & mr hubby nak buat haritu..pffft..malas, cakap je la kan?

Cuma masa proses ni, ko rasa ngilu je..nasib aku boleh bertahan..tapi nak gigi cantik kan..kena la tahan.. 
Lepas dah cuci gigi ni, memang jaga wei gigi..hehe..yelah dah kena cuci kan..suka tengok celah2 gigi tak de kekotoran..bersih je..lepas makan je gosok gigi..ahaks!!!..over..

You Might Also Like

0 comments

Flickr Images

ShopLink Asia

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.