FiezaSani TTC Effort ~ Cara Buat Air Lemon Untuk Kesihatan

08:30

 Alhamdulillah..masih konsisten amalkan minum air lemon ni pagi2 sebelum breakfast..Ada terbaca dari satu website ni (link di bawah), sekiranya amalkan air lemon, parutkan setengah sudu kulit lemon & campurkan sekali dalam air tersebut kerana kulit lemon mengandungi limonin flavonoid yang berupaya untuk menyingkirkan toksin dalam badan kita..Selain itu, kita juga mendapat manfaat keseluruhan & khasiat dari sebiji lemon..

Okey, nanti aku cuba buat..kat rumah tak de parut tu..nak kena beli pulak nampaknya..kalau nak parut2 ni, kena buat time cuti sabtu ahad le..hari kerja, rushing..

khasiat-lemon-cara-tepat-membuat-air-lemon-yang-ramai-tak-tahu/

Hasilnya sejak aku amalkan minum air lemon ni, perut muncet tu nampak cam dah kurang sikit..suka ahkak..eh..tapi tak nak la eksaited sangat kan..walapun dah berhasil..tetap konsisten amalkan minum air lemon..disamping usaha ttc ku..hehe



Dapat tips dari ofismate aku, untuk mengelakkan perut muncet , amalkan selepas makan jarakkan 30 minit untuk minum air..

okey..terus malam tadi buat..semangattt..

You Might Also Like

4 Comment

  1. akak mmg amalkan juga lemon ni tp tak pernah parut kulitnya... gd idea sis... thanks for sharing...

    ReplyDelete
  2. i suka giler lemon!!! tapi dah mahal ...so skrg minum green tea aje laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah memang harga lemon skrg, boleh tahan jugak..me guna berjimatttt..sebelah tu share dengan en. somi untuk sehari..so beli 5 biji, sebiji belah 2..sehari guna sebelah sahaja..total untuk 5 biji boleh guna untuk 10hari..hehe

      Delete