AFB Feeds

Segmen irrayyan | Sejarah Blog FiezaSani

22:22

Ternampak blogger-blogger yang joint segmen ni..Kat ofis nak menaip, tak de idea..sebab banyak benor gangguan..Masa baca syarat tadi, mummy ira buka segmen ni 24 jam je..start dari 27/1/2016..baru sat-sat ni check balik, tarikh tutup dah dilanjutkan ke 29/1/2016, 12.30t/hari..Moh la joint laju-laju..


Sejarah Blog

First entry aku pada 24/02/2012..Ni kira birthday blog aku la..aku pun tak perasan tarikh aku start berblogging..Cuma aku ingat tahun 2012 je..Masuk segmen mummy ira ni baru check balik..Kisahnya mula-mula berblog untuk story pasal usaha-usaha aku 'Trying to Conceive (TTC)'..Lama-lama dah tukar macam2 cerita pulak..sebab tak nak stress diri sendiri cerita pasal baby je..Tue la sejarah wujudnya blog aku ni..Nama blog pun masa mula-mula aku guna Chinta Hati..Bersempena dengan nama ganti untuk cahayamata..Lagipun masa tu aku ada buat bisnes kecil-kecilan sebagai dropship..nama pages bisnes aku tu start dari Chinta something something..tak ingat sebab aku dah stop..Dari situ la aku amik idea untuk wujudkan nama blog ChintaHati..Bila dah lama2 tu aku jarang update pasal usaha TTC aku, aku dah lebih story pasal menda lain..resipi, percutian keluarga & apa-apa yang berlaku di sekeliling.Tahun 2015, aku dapat offer job dari Zalora..wahhh..rasa semangat nak berblogging bila blog aku yang tak sebaper ni dapat perhatian dari syarikat online yang famous di Malaysia..

Start dapat job offer dari Zalora, aku nak more serious pada blogging, aku tukar nama yang lebih komersial..gabungan nama aku & mr hubby..nama fb/ig pun aku guna nama yang sama..Secara rasmi aku bertukar nama dari Chintahati.blogspot.com kepada www.fiezasani.xyz pada 31/10/2015..template blog & edit semua aku buat sendiri dengan bantuan mr hubby..nasib baik mr hubby keja dalam bidang i.t...advantage kat aku..template blog pun aku tak suka yang berat sangat..as long, reader senang nak bukak blog aku untuk baca content yang aku share..

Tue la sejarah blog aku yang tak sebaper ni..Masih bertatih & belajar untuk menjadi seorang blogger yang professional..ahaksss..Walaupun aku dah jarang update berkenaan usaha2 TTC aku tapi aku masih lagi berusaha..cuma aku kurang update je di blog pasal usaha2 aku tu..

You Might Also Like

2 comments

  1. Terima kasih sebab join segmen irra. Dari dulu irra nak tanya, platform fieza xyz tu lain dari orang. Tahniah dah lama dlm dunia blog.. Seronok tengok orang yang dah lama ada blog ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ ira..domain xyz tu, husband akak yang buatkan..mula-mula macam pelik sebab orang lain semua dot com tapi bila dah lama, rasa okey gak..senang orang nak kenal..hehe

      Delete

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.