AFB Feeds

Collagen tak sesuai untuk TTC

08:30

Sekarang ni produk berasaskan collagen sangat lah hottt..fungsi collagen untuk bagi kulit kita flawless..cantik..anjal..gebu-gebas gitew..tapiiii tau tak wanita yang mempunyai penyakit berkaitan kesuburan seperti cyst, fibroid, endometriosis adalah tidak digalakkan untuk mengambil sebarang produk yang mempunyai collagen kerana mengaktifkan sel-sel yang tidak sepatutnya diaktifkan..huhu..baru tahu wei..

Ada member aku share pasal ni di fb dia..tQ la Mek Diana..for da info..Aku salah seorang yang mempunyai penyakit cyst..Sebelum ni pun aku selalu cari produk untuk kesuburan macam pati delima, susu kambing, pil aprikot, multivitamin..eh..tapi rasa ada sekali kot aku guna produk jus perawan keluaran dherbs..jap check content dia ada collagen tak?

ala, adaaaaa..tapi dah lama aku stop..aku amalkan dalam 2 botol je..lepas tu tukar produk lain pulak..tu je la kot produk yang aku amalkan ada collagen..sekarang ni aku konsisten dengan pati delima, pil aprikot & multivitamin je..

Untuk korang yang tiada sebarang penyakit berkaitan kesuburan, tiada masalah untuk teruskan pengambilan produk yang ada collagen ni..

Seeloknya sebelum gunakan apa-apa produk sila check dahulu samada korang boleh ambil ke tidak sebarang produk terutama untuk wanita ttc..Tau je la wanita ttc macam kita ni semua produk yang berkaitan untuk dapat zuriat, mesti nak try tanpa mengira content produk tu sesuai ke tak dengan kita..
Caption dari member aku yang share mengenai collagen ni di fb dia..tQ Mek.. :)

You Might Also Like

2 comments

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.