AFB Feeds

beauty

Mengatasi masalah kulit jerawat & bekas jerawat

19:31

Sapa suka Jerawat?huh..sapa suka..kalau boleh semua tak nak jerawat..sebab dari jerawat la terjadiknya parut jerawat..kenapa parut jerawat?Tipu la kalau jerawat datang bertenggek kat muka kita tak gatal tangan picit..abis kalau dah picit, mau tak berbekas..bila dah berbekas kat muka, tu yang tension tu..tengok cermin je, nampak bekas jerawat tu..semua pun tak suka kan ada jerawat & parut jerawat..

PENYELESAIAN

Suka tak kalau ada produk yang bertindak 2 dalam satu..menghapuskan jerawat dan bekas jerawat..Kebanyakan produk yang ada di pasaran sekarang hanya untuk jerawat sahaja..Dah tu bekas jerawat, nak buat apa pulak?perhiasan kat muka!!Dah tentu la takkkkk..Untuk mengatasinya, Acne Hydrogel dicipta khusus untuk mengatasi masalah jerawat & bekas parut jerawat korang,..bertindak pantas dalam masa 24 jam untuk menjadikan wajah korang kembali licin berseri..Suka tak?suka kan..Jadi..

JOM BACA LAGI

Sebelum bercerita lebih lanjut, meh berkenalan dulu dengan rupa Acne Hydrogel..

Okey, dah tau kan rupa dia macamana..check it out..

CARA GUNA


Selepas bersihkan muka korang, lap sehingga kering..picit acne hydrogel di tapak tangan mengikut kuantiti yang korang nak..

**Korang boleh gunakan 2 kali sehari secara konsisten
Sapu di muka korang yang bermasalah..Siap..boleh Zzzz..Jangan risau acne hydrogel ni cepat kering & meresap ke dalam kulit tanpa rasa berminyak..

TESTIMONI SENDIRI
Ni hasil yang aku gunakan dalam masa 24 jam..1) Gambar sebelum 2) Gambar selepas..korang bezakan la sendiri..aku tak nak komen..produk yang bagus, tak perlu caption yang panjang..hehe..
Untuk tengok testimoni lain yang berpuas hati dengan Acne Hydrogel, korang rujuk kat SINI

Dari testimoni aku sendiri yang dah gunakan acne hydrogel ni, selepas sapu pada tempat yang bermasalah di area muka, tak de rasa gatal2 atau kemerah-merahan pada kulit..aku dalam kategori kulit sensitif..salah produk..memang gatal2 & naik merah la muka aku..selepas aku mencuba sendiri acne hydrogel ni, ternyata aku tak mengalami masalah seperti di atas..Jadi kesimpulan ACNE HYDROGEL sesuai untuk kulit sensitif kerana ia dihasilkan dari herba asli dan bebas bahan kimia..

PENGIKTIRAFAN 

Jangan risau, ACNE HYDROGEL diluluskan oleh Kementerian Kesihatan malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407)..HALAL & dijamin keberkesanannya..


 HARGA
 RM70 (15ML)

 MAKLUMAT LANJUT

Segmen irrayyan | Sejarah Blog FiezaSani

22:22

Ternampak blogger-blogger yang joint segmen ni..Kat ofis nak menaip, tak de idea..sebab banyak benor gangguan..Masa baca syarat tadi, mummy ira buka segmen ni 24 jam je..start dari 27/1/2016..baru sat-sat ni check balik, tarikh tutup dah dilanjutkan ke 29/1/2016, 12.30t/hari..Moh la joint laju-laju..


Sejarah Blog

First entry aku pada 24/02/2012..Ni kira birthday blog aku la..aku pun tak perasan tarikh aku start berblogging..Cuma aku ingat tahun 2012 je..Masuk segmen mummy ira ni baru check balik..Kisahnya mula-mula berblog untuk story pasal usaha-usaha aku 'Trying to Conceive (TTC)'..Lama-lama dah tukar macam2 cerita pulak..sebab tak nak stress diri sendiri cerita pasal baby je..Tue la sejarah wujudnya blog aku ni..Nama blog pun masa mula-mula aku guna Chinta Hati..Bersempena dengan nama ganti untuk cahayamata..Lagipun masa tu aku ada buat bisnes kecil-kecilan sebagai dropship..nama pages bisnes aku tu start dari Chinta something something..tak ingat sebab aku dah stop..Dari situ la aku amik idea untuk wujudkan nama blog ChintaHati..Bila dah lama2 tu aku jarang update pasal usaha TTC aku, aku dah lebih story pasal menda lain..resipi, percutian keluarga & apa-apa yang berlaku di sekeliling.Tahun 2015, aku dapat offer job dari Zalora..wahhh..rasa semangat nak berblogging bila blog aku yang tak sebaper ni dapat perhatian dari syarikat online yang famous di Malaysia..

Start dapat job offer dari Zalora, aku nak more serious pada blogging, aku tukar nama yang lebih komersial..gabungan nama aku & mr hubby..nama fb/ig pun aku guna nama yang sama..Secara rasmi aku bertukar nama dari Chintahati.blogspot.com kepada www.fiezasani.xyz pada 31/10/2015..template blog & edit semua aku buat sendiri dengan bantuan mr hubby..nasib baik mr hubby keja dalam bidang i.t...advantage kat aku..template blog pun aku tak suka yang berat sangat..as long, reader senang nak bukak blog aku untuk baca content yang aku share..

Tue la sejarah blog aku yang tak sebaper ni..Masih bertatih & belajar untuk menjadi seorang blogger yang professional..ahaksss..Walaupun aku dah jarang update berkenaan usaha2 TTC aku tapi aku masih lagi berusaha..cuma aku kurang update je di blog pasal usaha2 aku tu..

Keyword

Permainan Buluh Letup

09:00

Haih..terkejut jap tengok keyword blog aku kat Nuffnang..Ada ke Permainan Buluh Letup???musykil kejap akak..pernah la aku up entry berkaitan permainan tradisional..tapi idok la tahu ada pulak nama permainan buluh letup..adehh..memacam..

Cer share sikit dengan aku kot2 memang ada permainan buluh letop ni tapi aku yang tak tahu..maklum la aku kan membesor di Kay Ell..hehe..

 tQ pada korang yang rajin menyinggah ke blog ni & menaikkan trafik blog aku yang tak sebaper ni...walaupun mungkin keyword yang korang cari, tak de kaitan pun dengan entry2 aku..


beauty

Review Produk : ALOVIVI Purevivi Cleansing Lotion

08:30

Pernah tak ada masalah nak cari make up remover yang sesuai dengan kita..kalau aku, pening tau..sebab aku dalam kategori kulit sensitif..aku risau je kalau guna mana-mana make up remover sebab takut jerawat naik..kulit sensitif ni payah sikit..tapi kalau tak cuba mana nak tau kan produk yang mana serasi dengan kita..

Makeup remover yang aku cuba sekarang ialah ALOVIVI Purevivi..ada tertera di botol untuk kulit sensitif..aku kan dalam kategori kulit sensitif..Fungsinya selain untuk mencuci make up kita, ia juga melembapkan kulit..Ia juga tidak berbau, tidak mempunyai warna (warna jernih), tidak berminyak, tidak mengandungi paraben & alkohol..

Aku dah gunakan hampir seminggu, memang senang sangat nak cuci mekap guna ALOVIVI Purevivi ni..sekali sapuan sahaja, semua make up berjaya ditanggalkan..especially part kening, mascara & eyeliner..Yang paling best, tak de rasa pedih, gatal atau kulit menjadi merah-merah lepas guna..nooo..paling penting tak de jerawat naik..yeay!!kecuali masa datang bulan..tak boleh nak buat apa..semua wanita pun, bila nak period je..sibuk la jerawat naik..but it's normal..tapi kalau nak kata jerawat naik sebab guna ALOVIVI purevivi, NO..ni untuk yang kulit sensitif macam aku ..kalau yang tak de masalah kulit, lagi la okey..

Info untuk korang :~
  • Make up remover purevivi ni boleh didapati dalam botol besar (500ml).. 
  • Berasaskan air
  • Anggaran untuk tahan 2-3 bulan atau lebih..depends pada cara penggunaan masing-masing..
  • Harga ~ RM 48.90..
  •  Boleh di dapati di Watsons, SaSa & Aeon Wellness..

Selamat ber 'Purevivi' korang..
Macam flawless je muka aku..haha..padahal..parut jerawat merata..
My real face without makeup..selepas menggunakan make up remover purevivi..terserlah parut jerawatss + mata panda..ahaks...
Auto Publish entry..hehe..tuan blog bercuti

beauty

Nak Jadik Member tak?

08:30

Eh..Lupa plak haritu aku ada mention untuk korang yang berminat jadik member The Faceshop Malaysia..Antara keistimewaan yang korang dapat adalah seperti sms yang aku terima kat bawah ni..

Bulan ni kan birthday aku, so haritu masa mencari perfume aku ada menyinggah kat TheFaceShop Mid Valley nak tengok hadiah yang dapat dari situ..Facial foam + plus 30% diskaun dengan setiap pembelian barang..30% tu tau la..yang free gift tu, aku nak tau..kot la dapat perfume ke kan..ahaksss..aku kan masa tu tengah duk mencari perfume..Sekali tengok facial foam daaaa..Aku tak amik la sebab aku ada masalah kulit sensitif..Aku dah serasi dengan Ephyra so malas la nak amik facial foam TheFaceShop ni..Aku tak pasti kalau hadiah untuk birthday setiap bulan berlainan..Nanti share la info yea kalau korang dah joint jadik member & dapat free gift sempena birthday..
Korang yang berminat nak jadik member, boleh la register di TheFaceShop  
Keistimewaan mendaftar sebagai ahli di The FaceShop Malaysia, korang dapat membuat pesanan lebih mudah menggunakan buku alamat yang disimpan, keupayaan untuk menyemak pesanan yang lepas serta menggunakan perkhidmatan peringatan e-mel TheFaceShop supaya korang tidak lupa tarikh penting seperti ulangtahun perkahwinan, birthday & etc..

Auto Publish entry..hehe..tuan blog bercuti

vacation

Explorace versi FiezaSani

11:30

Explorace versi fiezasani yang aku war2kan kat ig & blog berlangsung harini..yeay..excited aku tau..first time buat event ala2 explorace ni..yang jadik peserta2 adik2 ipar & biras2 aku je..explorace ni bersempena cuti2 dengan family mr hubby..saja for fun adakan aktiviti ni..hadiah sponsor by mr hubby seperti yang aku ada update dalam entry sebelum ni..nanti aku update yeak siapa pulak pemenang2 untuk 3 hadiah tu..gud luck to adik2 ipar & biras2 ku..

Task yang aku & mr hubby sediakan ada 5..dalam entry yang sebelum ni aku ada bagi klu2..ahaks..kalau adik2 ipar @ biras2 aku ada baca la blog aku ni..ala..tak susah pun task dia..cuma kena berjalan/berlari dalam area Dataran Pahlawan tu je untuk siapkan tugasan dalam masa yang dah ditetapkan..Wahhhh..kemain..ada tempoh masa pulakkk..harus la..hadiah best tu..task bagi mencabar la sikit..
Nanti aku share apa kah tugasan2 yang kitaorang bagi untuk explorace versi fiezasani & hadiah2nya..

5 tugasan yang perlu diselesaikan
Hadiah-hadiah yang ditaja oleh mr hubby



beauty

Guna Perfume Dengan Betul!!

08:30


Nak share info dengan korang mengenai pemakaian perfume dengan betul..Rujukan dari video di atas..aku translate kan ke Bahasa Melayu..Aku masuk kan kat sini untuk rujukan aku..Jadi sekali la share info dengan korang..

Perfume ni ada banyak jenis..Meh la kita bersuai kenal dulu dengan jenis-jenis perfume..check it out kat bawah..
Balm Perfume (Kandungan aromatik : 1-5%)



Eau De Cologne (Kandungan aromatik : 3-5%)
Eau De Toilette
(Kandungan aromatik : 5-15%)
Eau De Parfum
(Kandungan aromatik :10-20%)
Parfum
(Kandungan aromatik :20-40%)


Dah kenal jenis-jenis perfume, sekarang jom check it out cara pemakaian perfume di atas ni..Penting sebenarnya untuk kita tahu cara pemakaian perfume dengan betul sebab kadang kita beli perfume mahal tapi tak tahan lama..bila berselisih dengan orang lain, bau perfume orang yang kita selisih tu, kan main semerbak..Yang kita punya sejam dua je ada bau, pas tu..bau tiak je..hehe..mungkin cara pemakaian kita yang salah..Oleh itu, mari la kita ber'eksperimen menggunakan minyak wangi dengan betul..Mungkin bau minyak wangi yang murah pun boleh tahan lama kalau kita guna cara yang betul..Contoh macam mr hubby, guna perfume yang biasa je..tapi kawan ofis dia siap tanya ingat mr hubby pakai minyak wangi mahal..sampai ke petang bau wangi..mana tak..mr hubby spray kat rambut jugak..sebab dari pembacaaan mr hubby, spray kat rambut..rambut tak berpeluh..jadi bau lebih tahan lama..mr hubby rajin sikit study..aku malas..video kat atas ni pun mr hubby yang cari..ahaksss!!serlah kemalasan..jom baca nak guna minyak wangi ni macamana mengikut jenis-jenis dia..

Balm perfum
Hanya calit sahaja di bahagian leher

Eau De Cologne
  • Belakang leher
  • Tepi leher
  • Pergelangan tangan
  • Siku
  • Belakang lutut (sekiranya memakai skirt @ seluar pendek)

Eau De Toilette
  • Tepi leher
  • Pergelangan tangan 
  • Belakang lutut (sekiranya memakai skirt @ seluar pendek) 

Berapa lama tempoh bau : berbeza mengikut individu..Mungkin ada yang 4 jam, 6 jam..jadi nak tahu berapa lama tahan pada korang, sila ber'eksperimen..

Eau De Parfum
  • Belakang leher
  • Pergelangan tangan

Berapa lama tempoh bau :: 6-8 jam

Parfum
Sapu di tepi telinga
Pergelangan tangan 


Berapa lama tempoh bau :Sepanjang hari

Apa yang patut korang tahu mengenai perfume??

Waktu yang terbaik untuk gunakan perfume
**Selepas mandi

 **Seeloknya sapukan moisturizer selepas perfume kering di tempat yang kita dah spray tadi untuk mengekalkan bau dia..Cari moisturizer yang tidak berbau..
Gigih aku cari moisturizer tau..moisturizer vaseline (unscented)..

 **Jarakkan 20-30 cm dari kulit semasa spray minyak wangi
Jenuh nak adjust spray jarakkan dari kulit..asik lari2 je..kena kat tapak tangan la, tak kena pun ada..duk aim kat pergelangan tangan..maklum le perfume mahai, nak spray pun hati-hati ko..hehe

**Selepas spray minyak wangi, terutama di pergelangan tangan jangan gosokkan (rujuk video)
Aku rasa yang ni, memang kita semua pun buat kan..nak bagi perfume tu bau satu badan..segala-gala tempat kita sapu..kat baju..leher..haha..so lepas dah tengok video ni, no no..jangan buat yea..

**Jangan spray perfume dari jenis yang berbeza dalam satu masa..
kang bukan bau wangi, tengik yang ada..haha ..Hat ni aku tak pernah la buat.. 
  
Ni info yang aku faham dari video di atas..Kalau korang nak more detail atau nak lebih faham, boleh la play video kat atas ni..no worry, english dia senang nak faham..tak 'slang' sangat pun..



Gift

Bos bagi hadiah :D

08:30

Happy Birthday to me..Happy Birthday to me..Happy Birthday to meeee...ngeeee..
Birthday aku yang ke 25 (+10)..ahaks..Doa aku sempena birthday aku ni, hmmmmmmmm..'okey, dah'..wish dalam hati je..
Hadiah yang gambar kat bawah ni bos aku bagi..ahaks!!excited ko first time dapat hadiah birthday dari bos..bos aku bagi kain pasang untuk buat baju..terus bagi kat sorang ofismate aku yang pandai jahit..suruh dia buat baju kurung moden..

Sebelum ni pun ada sorang bos aku pernah bagi hadiah..set english tea...bos aku bagi masa tu sebab dia nak pencen..untuk birthday, ni first bos yang bagi hadiah..tQ Puan..muah muah..eh!!tetiba muah2..mentang dapat hadiah..hihi


Entry ni auto-publish..tuan blog cuti-cuti Malaysia start 21-27/1/2016..Untuk pengunjung setia blog aku (ahaks!!kalau ada)..no worry, aku dah siap taip beberapa entry.. 

beauty

Memanjakan diri di Shakura

08:30

Hari Jumaat lepas, aku terpilih untuk buat rawatan facial percuma di Shakura Mid Valley..Sebelum aku cerita lebih detail rawatan facial di Shakura ni, jom baca apa itu Shakura?

Pengenalan Shakura
Shakura merupakan formulasi dari Jepun yang menggunakan susu sebagai bahan utama khusus untuk mencegah atau memulihkan masalah pigmentasi yang selalunya dialami oleh wanita-wanita yang berumur 30-an dan ke atas..Hasil penyelidikan membuahkan hasil apabila pakar-pakar pigmentasi akhirnya memperkenalkan formula Shakura kepada wanita Jepun. Formula ini telah berjaya membantu beribu-ribu wanita menyelesaikan masalah pigmentasi mereka.Intipati susu atau lebih dikenali sebagai asid laktik merupakan komponen semula jadi yang meningkatkan pembaharuan sel dan membantu mengurangkan kulit membentuk pigmentasi..Dirumus khas dengan kombinasi sempurna Essence Susu dan Red Ruby Roselle, secara semula jadi yang diperkaya dengan Vitamin C dan asid amino, fungsi formula Shakura bermula dengan merawat kulit berpigmen dari dalam. Formula ini juga bertindak sebagai anti-oksida untuk meningkatkan tekstur kulit dan menggalakkan peredaran darah, menjadikan kulit licin, berseri dan bercahaya serta bebas daripada bintik pigmentasi..

Sumber Dari : shakura.com.my

Shakura mempunyai beberapa cawangan & yang aku pilih untuk buat rawatan di Mid Valley..Sebab dekat dengan rumah..

Gambar-gambar semasa rawatan, tak de la yea sebab tak de sapa nak snap kan gambor..lagi pun, ai is seksi uolls..semasa sesi rawatan, kena tukar baju lain..dia ala-ala berkemban gitu..

Kaunter pendaftaran..
Bilik Perbincangan..Sebelum memulakan rawatan, kita akan dibawa ke bilik ni dahulu..Beautician akan scan dulu apa masalah kulit kita..Macam aku haritu, masalah dari dalam dah mula nampak pigmentasi dah get ready je untuk keluar, kulit tak bermaya & pori terbuka selain bekas jerawat..Beautician Shakura cadangkan selain dari rawatan percuma untuk facial yang aku dapat ni, aku boleh sambung treatment di situ..Untuk masalah yang aku hadapi seperti diatas, total bayaran is RM5**..Memandangkan ongkos nya tak baper nak mandang..aku cuma buat rawatan percuma yang di offer pada aku ni je..huhu..Selepas rawatan, kita akan dibawa semula ke bilik ini..Beautician akan tunjuk gambar sebelum & selepas rawatan..Aku nak snap gambar yang dia tunjuk tu tapi tak dapat kebenaran..katanya untuk kegunaan pihak Shakura sahaja..tak pe la..orang tak bagi yea dak..
Bilik rawatan..Sebelum & semasa rawatan, beautician akan ambil gambar kita..Selepas habis sesi rawatan dorang akan tunjuk hasilnya macam yang aku explain kat gambar atas ni..Rawatan yang aku buat hari tu facial seperti biasa dan tambahan pemakaian produk berasaskan susu (formula Shakura)..Semasa proses pemakaian enzim susu ni, akan rasa pedih2 sikit untuk menyingkirkan sisa kotoran yang menyebabkan kulit muka kita bermasalah..
Produk Shakura..Sekiranya korang mengambil pakej rawatan di Shakura, harga yang ditawarkan termasuk dengan produk + treatment..Jenis treatment & harga bergantung kepada masalah yang dihadapi..
Hasil selepas rawatan sangat la puas hati..muka halus weiiii..tetiba rasa nak buat facial selalu..haha..nasib la tak baper nak ber'duit sangat..kalau tak, memang sambung buat treatment kat Shakura ni..Untuk korang yang mampu & mementingkan kecantikan, boleh la cuba rawatan di Shakura ni..Dia merawat sebelum pigmentasi korang memunculkan diri..macam aku..Aku pun dah ada sikit-sikit pigmentasi cuma tak keluar je lagi..bak kata beautician tu 'get ready untuk keluar je'..Mencegah lebih baik dari merawat..

Warna Cinta

08:30


Demam Dilwale..aku tak tengok pun citer ni..Ingatkan x seronok..Bila tengok member duk update status kat fb, blogger yang dah pi tengok pun buat review pasal filem ni..ramai cakap best..haritu mr hubby dapat kupon free, mr hubby memang ajak nengok dilwale..masa tu baru release citer ni..aku jawab kat mr hubyy.."eiii..x mo la..dulu saya yea kaki hindustan..sekarang dah tak baper minat.." Nampak statement berlagak aku..ahaks!!Dah tu bila tengok kat fb, orang duk share pembikinan video klip gerua ni..mula-mula macam tak baper minat..
Bila duk ulang dengar, eh sedap gak lagu dia..boleh masuk..tambah lak dia punya pemandangan dalam video klip ni, cantikkkkkk sangatttt..terus verangan aku & mr hubby dalam video klip tu..haha..lempang kang..Kat fb ramai share lagu yang Janam Janam tu..Sedap gak lagu yang tu..tapi aku lagi suka Gerua ni..

Untuk korang yang dah jatuh cinta gak dengan lagu gerua ni, jom la kita verangan sesama..hehe..gigih donlod dari you tube masuk kat sini, tau..

Give Away

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

11:29

Hari Isnin, macam bz pulak..selalu aku dah draft entry & auto publish je..so memandangkan tak de entry harini, aku joint GA Uzu la..korang yang nak joint, klik banner kat bawah..

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih| Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016. Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.

Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !!

Harga : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *harga promosi*
SMS / WhatsApp : ‘CLEAR’ ke 019-544 3000

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

TTC

Collagen tak sesuai untuk TTC

08:30

Sekarang ni produk berasaskan collagen sangat lah hottt..fungsi collagen untuk bagi kulit kita flawless..cantik..anjal..gebu-gebas gitew..tapiiii tau tak wanita yang mempunyai penyakit berkaitan kesuburan seperti cyst, fibroid, endometriosis adalah tidak digalakkan untuk mengambil sebarang produk yang mempunyai collagen kerana mengaktifkan sel-sel yang tidak sepatutnya diaktifkan..huhu..baru tahu wei..

Ada member aku share pasal ni di fb dia..tQ la Mek Diana..for da info..Aku salah seorang yang mempunyai penyakit cyst..Sebelum ni pun aku selalu cari produk untuk kesuburan macam pati delima, susu kambing, pil aprikot, multivitamin..eh..tapi rasa ada sekali kot aku guna produk jus perawan keluaran dherbs..jap check content dia ada collagen tak?

ala, adaaaaa..tapi dah lama aku stop..aku amalkan dalam 2 botol je..lepas tu tukar produk lain pulak..tu je la kot produk yang aku amalkan ada collagen..sekarang ni aku konsisten dengan pati delima, pil aprikot & multivitamin je..

Untuk korang yang tiada sebarang penyakit berkaitan kesuburan, tiada masalah untuk teruskan pengambilan produk yang ada collagen ni..

Seeloknya sebelum gunakan apa-apa produk sila check dahulu samada korang boleh ambil ke tidak sebarang produk terutama untuk wanita ttc..Tau je la wanita ttc macam kita ni semua produk yang berkaitan untuk dapat zuriat, mesti nak try tanpa mengira content produk tu sesuai ke tak dengan kita..
Caption dari member aku yang share mengenai collagen ni di fb dia..tQ Mek.. :)

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.