Restoran absolute thai

08:00

Hari Jumaat lepas, luncheon di absolute Thai, Sunway Putra Mall..Lunch sponsor by officer tempat aku, Cik Julie..tQ..moga murah rezeki Cik Julie :)

Untuk yang tak tahu Sunway Putra Mall ni kat mana, dulu nama lama The Mall..Dekat dengan PWTC..Okey, tau dah kat mana?sebut The Mall, confirm semua tahu..Restoran ni kat dalam mall ni..

Masa kitaorang gi ke sini Jumaat lepas, time lunch so agak penuh jugak..kitaorang ber4 je tapi memandangkan seat dah penuh, kitaorang dapat meja bulat yang boleh duduk 6-8 orang camtu..

Harga, boleh tahan..tapi nasib dibelanjai oleh officer aku ni..hihi..
Layanan staff kat sini pun okey..friendly..senyum je walaupun customer tengah ramai sebab peak hour..



Kitaorang ber4..officer yang men'sponsor luncheon kitaorang haritu, yang buat 'peace'..bukan aku..yang belakang tudung hitam tu..
Seafood TomYam..sedap..nyum..nyumm

Side order..sedap..tengok gambar ni, terus perut berkeroncong..hehe

ni aku rasa ikan masak steam..lupa nama dia..tapi yang penting sedap..pun nyum nyum jugak..

Atas ni menu pilihan kitaorang haritu..

Kat sini, kalau order air teh, yang mana banyak pilihan jenis teh okey..aku sampai tak tau nak order teh yang mana satu..lemon..green tea..earl grey..eh!!confuse aku tengok banyak pulak jenis teh..so conclusion, pilih orange juice..
yang uniknya kalau order air teh, bukan dapat 1 cawan macam dalam gambar ni..korang akan dihidangkan air teh dalam teko..tapi teko dia tak de la besar naw macam kat rumah..kecik comey je..boleh la 2-3 kali repeat..sebab dalam gambar cawan ni nampak macam besor..padahal tiut je..


Untuk yang nak rasa best ke idok makanan kat sini, boleh la check it out sendiri..
alamat kat bawah ni..

LG.18, Lower Ground Floor, Sunway Putra Mall

Pada aku, sedap je..boleh masuk kat tekak aku ni..tak tau la pulak pada orang lain..kena try test la kannnn..

You Might Also Like

4 Comment

  1. wahhh..sedapnya..aaa, side order tu somtam ke? sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiiii..x tau apa nama yang side order tu..makan je..tapi memang sedap..

      Delete
  2. Absolute Thai memang pilihan hati...mana2 pun ada ni...tp suka pi yang kat Ikano

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas makan kat sini haritu, ada gak try google..banyak cawangan absolute thai ni..first time makan kat sini..

      Delete